הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

3 שאלות קצרות בנוגע לתרגילים

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
1.אם אני עושה 3 תרגילי גב אני יכול להוסיף תרגיל רביעי לגב תחתון רק כדי לחזק אותו שלא יכאב לי או שאני צריך להוריד תרגיל אחד אם אני עושה אותו?
2.מה ההבדל בין פשיטת מרפקים בפולי עליון לבין פשיטת מרפקים עם החבלים האלה שיש במכון? זה עובד על שריר אחר ביד האחורית? וגם מה ההבדל בין שניהם לבין פשיטת מרפקים בשכיבה? אם אניע ושה פשיטת מרפקים בשכיבה איזה תרגיל מבין השניים האחרים עדיף לי לעשות כדי לעבוד על כל היד האחורית ולא לעבוד פעמיים על אותו איזור?
3.לדעתכם חייב לעשות אימוני בטן או שלא חייב ורק מספיק להוריד אחוזי שומן כדי שיראו את הריבועים?

1. תעלה את התוכנית המלאה שלך
2. אותו דבר אם הבנתי אותך נכון, בלי קשר כמתחיל תרגיל אחד לתלת ראשי יספיק לך
3. בשלב המסה ניתן להגדיל מעט את שרירי הבטן, בשלב החיטוב ניתן לשמר מסה, יש כאלה שלא חושבים שזה אסטתי בכלל וממליצים שלא להתמקד בלהגדיל את השריר,
מעבר לזה חיזוק שרירי הבטן מועיל ויכול לעזור עם כאבי גב תחתון ואנשים עם בעיות תנועה או מבנה אבל צריך קצת להבין מה אתה עושה כי קל לבבלבל את השריר עם כופפי ירך ומלא תרגילים ממש על הפנים לגב שלך
בנוסף, בעשיית תרגילים מורכבים בצורה נכונה תהיה עבודה של שרירי הבטן (אני מרגיש בלחיצת כתפיים בעמידה באותה רמה כמו בתרגילי בטן וגם במתח)

• פותח/ת השרשור
3. בשלב המסה ניתן להגדיל מעט את שרירי הבטן, בשלב החיטוב ניתן לשמר מסה, יש כאלה שלא חושבים שזה אסטתי בכלל וממליצים שלא להתמקד בלהגדיל את השריר,
מעבר לזה חיזוק שרירי הבטן מועיל ויכול לעזור עם כאבי גב תחתון ואנשים עם בעיות תנועה או מבנה אבל צריך קצת להבין מה אתה עושה כי קל לבבלבל את השריר עם כופפי ירך ומלא תרגילים ממש על הפנים לגב שלך
בנוסף, בעשיית תרגילים מורכבים בצורה נכונה תהיה עבודה של שרירי הבטן (אני מרגיש בלחיצת כתפיים בעמידה באותה רמה כמו בתרגילי בטן וגם במתח)
תודה על התשובה המפורטת
רק בנוגע לשאלה 2, אני כן מרגיש גירוי שונה בשריר כשאני עושה את הפשיטת מרפקים בפולי עליון וכשאני עושה את זה עם חבל איך זה הגיוני? כי הבנתי שיש 3 ראשים ביד אחורית אז זה לא עובד כל אחד על ראש שונה?

תודה על התשובה המפורטת
רק בנוגע לשאלה 2, אני כן מרגיש גירוי שונה בשריר כשאני עושה את הפשיטת מרפקים בפולי עליון וכשאני עושה את זה עם חבל איך זה הגיוני? כי הבנתי שיש 3 ראשים ביד אחורית אז זה לא עובד כל אחד על ראש שונה?

אתה בעצם משווה חבל למוט פשוט נכון ?

היי, אין דרך ׳לבודד׳ ראש אחד של התלת-ראשי, או של הדו-ראשי לצורך העניין., זה נכון שיש תרגילים שנותנים יותר דגש על ראש מסוים, אבל כמתאמן מתחיל זה יהיה התעסקות בתפל להתחיל לעסוק בדברים האלה. במקום זה תאכל כמו שצריך ותגדל

• פותח/ת השרשור
בנוגע גם לתכנית המלאה שלי אני עשוה AB
A:
חזה:
בנץ פרס 10X3
לחיצת חזה במשקל חופשי עם שיפוע עליון 10X3
פרפר במשקולות חופשיים 10X3
רגליים:
לחיצת רגליים במכונה 10X3
לחיצת תאומים במכונה (לא יודע אם קוראים לזה) 10X3
לאנג'ים\תרגיל במכונה כזה להאמסטריג 10X3
יד אחורית:
פשיטת מרפקים בשכיבה 10X3
פשיטת מרפקים עם חבל 10X3 אני מתלבט אם להוסיף עוד תרגיל ליד אחורית או ש2 מספיק?

B-
גב:
פולי עליון 10X3
חתירה בT BAR 10X3
חתירה במכונה 10X3 (בנוגע לגב יש איזה תרגיל שאני יכול לעשות במקום? כי אני מעוניין לעבוד על כל האיזורים בגב והבנתי שפולי עובד על הLATS וחתירה גם כן ואני לא רוצה 3 תרגילים לאותו שריר בגב... אולי אפשר משהו לטרפזים?)
כתפיים:
לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות 10X3
הרחקת כתפיים לצד עם משקולות 10X3
תרגיל במכונה לכתף האחורית 10X3
יד קדמית:
פטישים 10X3
התרגיל הרגיל ליד קדמית פשוט עם משקולות להרים 10X3

בנוגע גם לתכנית המלאה שלי אני עשוה AB
A:
חזה:
בנץ פרס 10X3
לחיצת חזה במשקל חופשי עם שיפוע עליון 10X3
פרפר במשקולות חופשיים 10X3
רגליים:
לחיצת רגליים במכונה 10X3
לחיצת תאומים במכונה (לא יודע אם קוראים לזה) 10X3
לאנג'ים\תרגיל במכונה כזה להאמסטריג 10X3
יד אחורית:
פשיטת מרפקים בשכיבה 10X3
פשיטת מרפקים עם חבל 10X3 אני מתלבט אם להוסיף עוד תרגיל ליד אחורית או ש2 מספיק?

B-
גב:
פולי עליון 10X3
חתירה בT BAR 10X3
חתירה במכונה 10X3 (בנוגע לגב יש איזה תרגיל שאני יכול לעשות במקום? כי אני מעוניין לעבוד על כל האיזורים בגב והבנתי שפולי עובד על הLATS וחתירה גם כן ואני לא רוצה 3 תרגילים לאותו שריר בגב... אולי אפשר משהו לטרפזים?)
כתפיים:
לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות 10X3
הרחקת כתפיים לצד עם משקולות 10X3
תרגיל במכונה לכתף האחורית 10X3
יד קדמית:
פטישים 10X3
התרגיל הרגיל ליד קדמית פשוט עם משקולות להרים 10X3

נראה כמו יותר מידי נפח לדעתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית