הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סטרטאפ - אפליקציה

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
היי חברים, במידה ומישהו מכיר ויודע אשמח לשמוע קצת מידע, לא חייב מדויק אבל גם כיוון כלשהו יעזור.
אני חושב על פיתוח של אפליקציה שיתופית לאנדרואיד (אולי גם IOS, אבל כרגע נניח רק אנדרואיד).
המודל הכלכלי אמור להתבסס על פרסומות כלליות (למשל פרסום כללי כזה כמו שיש לגוגל ופייסבוק למשל), ואולי פרסומות של עסקים שיכולים ספציפית לפרסם מוצרים אשר קשורים לתוכן האפליקציה עצמה.

השאלות שלי הן כאלה:
1. כמה משתמשים פעילים / הורדות מינימום צריך בשביל להתחיל לראות כסף?
2. איך מתחילים להריץ פרסומות באפליקציה? אני מניח שאם לאפליקצייה יש מעל מיליון הורדות למשל אז חברות יפנו אליי, אבל מה אם כמות המשתמשים וההורדות יותר מתונה?
3. כמה כסף באמת אפשר להשיג מפרסומות כאלה? איזה שהיא הערכה גסה, נניח ויש לי 10,000-100,000 משתמשים, ו1000 כניסות לפחות ביום.
4. מה הבירוקרטיה עבור דבר כזה? האם זה נחשב כ"עצמאי" וצריך להסדיר מס וכל מיני דברים (אין לי שום מושג בזה)

כל מידע רלוונטי יעזור לי, אני סטודנט שעובד בהייטק עם קצת זמן פנוי ועניין שרוצה להכניס עוד קצת כסף מהצד

איזה סוג של פרסום?
יש display פשוט, באנרים, לרוב נמדד בRPM (Revenue per mile שהן אלף הצגות), במובייל זה לרוב בין 0.1 ל2 $, תלוי בandroid/ios ולוקיישן (צפון אמריקה משלם הכי הרבה).
חוץ מזה יש וידאו ששם לרוב התשלום גבוה יותר, CPC שמשלמים פר קליק (גם גבוה יותר, אבל הקליק רייט הוא באזור ה1% מהפרסומות המוצגות), וCPI (תשלום להתקנה) שלרוב משלם הכי הרבה, יכול להגיע לדולרים שלמים להתקנה בודדת, אבל גם שם אחוז הקינבורט נמוך. מ1000 active users ביום תעשה כנראה דולרים עד עשרות דולרים בודדים בחודש.

אם כבר אז תעלה על משחק ממכר שבין כל משחק תהיה פרסומת וידיאו של 30 שניות שאי אפשר לדלג, שם כל הכסף

• פותח/ת השרשור
איזה סוג של פרסום?
יש display פשוט, באנרים, לרוב נמדד בRPM (Revenue per mile שהן אלף הצגות), במובייל זה לרוב בין 0.1 ל2 $, תלוי בandroid/ios ולוקיישן (צפון אמריקה משלם הכי הרבה).
חוץ מזה יש וידאו ששם לרוב התשלום גבוה יותר, CPC שמשלמים פר קליק (גם גבוה יותר, אבל הקליק רייט הוא באזור ה1% מהפרסומות המוצגות), וCPI (תשלום להתקנה) שלרוב משלם הכי הרבה, יכול להגיע לדולרים שלמים להתקנה בודדת, אבל גם שם אחוז הקינבורט נמוך. מ1000 active users ביום תעשה כנראה דולרים עד עשרות דולרים בודדים בחודש.

אז עושה רושם שיהיה קשה להגיע לרווחים משמעותיים שבאמת יעדרו לי קצת (מעל 1000 שקל לפחות בחודש)

אם כבר אז תעלה על משחק ממכר שבין כל משחק תהיה פרסומת וידיאו של 30 שניות שאי אפשר לדלג, שם כל הכסף

לא חשבתי להכנס לתחום הגיימינג, אבל כן, במידה ויש כעיון למשחק קליט כסה אז הרווחים יכולים לעוף מיידית, מצד שני משחק יכול להמאס מאוד מהר כמו כל ירטר, הרעיון שלי יכול להחזיק שנים, אבל שוב זה הרבה עניין של מזל אם דווקא היא זאת שתצליח (בדומה לווטסאפ שהיא יחסית גרועה אבל הם נכנסו בול בזמן הנכון מבחינתם ותפסו נתח שוק ענקי)
מישהו יודע לגבי שאר השאלות שלי? מה זה דורש ממני מבחינה בירוקאטית/מיסים וכו?

מעבר לזה שההכנסיות מזעריות כל עוד אתה לא בטופ העולמי, סטטיסטית הסיכויים שתצליח להגיע אפילו להכנסות נמוכות הם קטנים מאוד.
הרוב הולכים לאיסוד בחנות ואף פעם לא מתפרסמים.
עדיף שתשקיע את הזמן שלך במשהו אחר

לכתוב אפלקציה בשביל ניסיון זה רעיון מאוד טוב.
כיום ממה שאני יודע בשביל לראות רווחים טובים צריך שיהיו לך אלפי כניסות ביום, וזה צריכים להיות יחסית אנשים שמקליקים על פרסומות.

תזכור גם שאפלקציה כזאת צריך לתחזק ועולה כסף (שרתים)

דבר נוסף מציעה לך לדבר על הרעיון אם אנשים, אפילו לרשום אותו פה. זה כיום ההצעה הכי טובה שיש מהסיבה הפשוטה שאין לך סיבה לפחד ש"יגנבו" לך אותו. כי ברגע שתעשה אותו יכולים להעתיק את הרעיון של בכמה ימים. אז בכל מקרה אין לך סיבה לפחד מזה.

אבל זה יתן לך יותר הבנה אם באמת אנשים מתלהבים מזה ולא סתם חברים קרובים ומשפחה שאולי מנסים להיות נחמדים 😃

• פותח/ת השרשור
מעבר לזה שההכנסיות מזעריות כל עוד אתה לא בטופ העולמי, סטטיסטית הסיכויים שתצליח להגיע אפילו להכנסות נמוכות הם קטנים מאוד.
הרוב הולכים לאיסוד בחנות ואף פעם לא מתפרסמים.
עדיף שתשקיע את הזמן שלך במשהו אחר

אני עובד, תיכף אסיים לימודים ויהיה לי קצת זמן פנוי מידי פעם. במקום לשבת ולראות טלויזיה אני יכול להשקיע שעה שעתיים ביום ואולי עוד קצת בסופש.. במקרה הגרוע יש לי אפליקציה לראיונות עבודה

לכתוב אפלקציה בשביל ניסיון זה רעיון מאוד טוב.
כיום ממה שאני יודע בשביל לראות רווחים טובים צריך שיהיו לך אלפי כניסות ביום, וזה צריכים להיות יחסית אנשים שמקליקים על פרסומות.

תזכור גם שאפלקציה כזאת צריך לתחזק ועולה כסף (שרתים)

דבר נוסף מציעה לך לדבר על הרעיון אם אנשים, אפילו לרשום אותו פה. זה כיום ההצעה הכי טובה שיש מהסיבה הפשוטה שאין לך סיבה לפחד ש"יגנבו" לך אותו. כי ברגע שתעשה אותו יכולים להעתיק את הרעיון של בכמה ימים. אז בכל מקרה אין לך סיבה לפחד מזה.

אבל זה יתן לך יותר הבנה אם באמת אנשים מתלהבים מזה ולא סתם חברים קרובים ומשפחה שאולי מנסים להיות נחמדים 😃

במשפט אחד: אפליקציה להתנהלות כלכלית

אני עובד, תיכף אסיים לימודים ויהיה לי קצת זמן פנוי מידי פעם. במקום לשבת ולראות טלויזיה אני יכול להשקיע שעה שעתיים ביום ואולי עוד קצת בסופש.. במקרה הגרוע יש לי אפליקציה לראיונות עבודה

במשפט אחד: אפליקציה להתנהלות כלכלית

לא רוצה להוריד אותך מזה או משהו כזה. אבל דברים שכדאי לך לחשוב אליהם.
אני מכיר הרבה כאלו, השאלה איזה יתרון או בעיה אתה פותר שאין למתחרות.
יהיה לך קשה להכניס לרוב לאפלקציה כזאת פרסומות. אנשים לא ישתמשו בה. (במיוחד שאתה פוגע בעצמך מצד אחד מנסה לעזור לאנשים מצד שני פרסומות ? ), תחשוב אם היו לך פרסומות ב GMAIL ? עד כמה היית משתמש בה ? במיוחד שיש מתחרים.

בכללי אם אין לך איזה רעיון מאחורה כלומר בצד שרת שתעשה דברים מיוחדים יהיה מאוד מאוד קל להעתיק את האפלקציה שלך.

יש דברים שצריך לחשוב אליהם ולהבין אותם. גם האם הם יהיו תקפים לארה"ב ואירופה. רק בארץ זה לא יעזור לך. (כמות משתמשים קטנה)

אישית אני עובד על אפליקציה של חדר כושר בשבילי. אין לה מתחרות אבל מצד שני לא בטוח שהיא תתאים להרבה אנשים. אבל מה שחשוב לי זה לעשות אותה לצורך אישי וגם בשביל הניסיון ללמוד דברים חדשים מהצד התכנותי.

• פותח/ת השרשור
לא רוצה להוריד אותך מזה או משהו כזה. אבל דברים שכדאי לך לחשוב אליהם.
אני מכיר הרבה כאלו, השאלה איזה יתרון או בעיה אתה פותר שאין למתחרות.
יהיה לך קשה להכניס לרוב לאפלקציה כזאת פרסומות. אנשים לא ישתמשו בה. (במיוחד שאתה פוגע בעצמך מצד אחד מנסה לעזור לאנשים מצד שני פרסומות ? ), תחשוב אם היו לך פרסומות ב GMAIL ? עד כמה היית משתמש בה ? במיוחד שיש מתחרים.

בכללי אם אין לך איזה רעיון מאחורה כלומר בצד שרת שתעשה דברים מיוחדים יהיה מאוד מאוד קל להעתיק את האפלקציה שלך.

יש דברים שצריך לחשוב אליהם ולהבין אותם. גם האם הם יהיו תקפים לארה"ב ואירופה. רק בארץ זה לא יעזור לך. (כמות משתמשים קטנה)

אישית אני עובד על אפליקציה של חדר כושר בשבילי. אין לה מתחרות אבל מצד שני לא בטוח שהיא תתאים להרבה אנשים. אבל מה שחשוב לי זה לעשות אותה לצורך אישי וגם בשביל הניסיון ללמוד דברים חדשים מהצד התכנותי.

דגש על המשפט האחרון שלך. אני לא אתעשר מזה, אבל זה יהיה אחלה ניסיון כ FULL STACK

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית