הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשמח לייעוץ - איזה מערך עדיף?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
יש לי חד"כ בבית, ואני מתאמן 5-6 פעמים בשבוע. בסופ"שים יש לי אפילו אופציה לעשות אימון פעמיים ביום, כי זה אצלי בתוך הבית.

המטרה שלי היא לאמן כל שריר גדול פעמיים בשבוע בערך: רגליים/חזה/גב/כתפיים.
אני מתלבט בין 2 אופציות:

אופציה א': 6 אימונים בשבוע, ימים קבועים, אימון קשה- אימון קל
(6 אימונים בשבוע. יום מנוחה אחד.)

אימון A1
חזה כבד
אימון B1
גב כבד
אימון C1
רגליים כבד כתפיים קל

אימון A2
חזה קל + יד אחורית
אימון B2
גב קל + יד קדמית
אימון C2
כתפיים + רגליים קל

דוגמה לשבוע כזה:
A1B1C2XA2B2C1
(X=REST DAY)

אופציה ב': אימון ABXCDXABXCDX
*(X=REST DAY)

בשיטה הזו אני פשוט עושה אזור אחד באימון.
A=חזה+יד אחורית
B=רגליים
X=יום מנוחה
C=כתפיים
D=גב+יד קדמית

סיכום:
  • לפי אופציה א', יש לי יום מנוחה אחד ב-7 ימים, אבל אני עושה פעמיים בשבוע כל שריר.
  • לפי אופציה ב' יש לי יותר זמן להתאוששות, יותר ימי מנוחה, אבל לא אצליח לעבוד על כל שריר פעמיים בשבוע - כך שבזמן נתון (נניח 100 ימים) באופציה א' אתאמן על כל שריר *יותר פעמים*.
איזה אופציה עדיפה?
האם ההתקדמות תהיה טובה יותר באחת מהן?
אשמח לקבל תובנות וייעוץ
מעניין אם אין התייחסות בגלל שחפרתי את החיים או בגלל שלא הייתי מובן

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן ככה מכיוון שכל אימון שלי הוא כ-25-30 דק' בממוצע. יש לי מעט מאוד זמן פר- אימון. אז למשל אימון רגליים שלי זה בסך הכל 6 סטים של סקוואט ביום אחד, וביום אחר 4 סטים של סקוואט ו-3 סטים של מכרעים..

לגב אני עושה אימון אחד ביום שישי, של 11-12 סטים גג, וביום ב' אימון נוסף, מאוד קצר, 6-7 סטים של עליות מתח (עבודה קלה, לא כשל ולא ווליום גבוה)

אימון חזה אצלי זה יום שבת אימון של 3 תרגילים סה"כ 10-12 סטים וביום ג' או ד' אימון קצר של 3 סטים לחיצה בשכיבה ועוד 3-4 סטים של שכיבות סמיכה או מקבילים (לא עד כשל ולא באזור אפילו, אלא סטים קלים וכיפיים).

זה נחשב מוגזם?

אני מתאמן ככה מכיוון שכל אימון שלי הוא כ-25-30 דק' בממוצע. יש לי מעט מאוד זמן פר- אימון. אז למשל אימון רגליים שלי זה בסך הכל 6 סטים של סקוואט ביום אחד, וביום אחר 4 סטים של סקוואט ו-3 סטים של מכרעים..

לגב אני עושה אימון אחד ביום שישי, של 11-12 סטים גג, וביום ב' אימון נוסף, מאוד קצר, 6-7 סטים של עליות מתח (עבודה קלה, לא כשל ולא ווליום גבוה)

אימון חזה אצלי זה יום שבת אימון של 3 תרגילים סה"כ 10-12 סטים וביום ג' או ד' אימון קצר של 3 סטים לחיצה בשכיבה ועוד 3-4 סטים של שכיבות סמיכה או מקבילים (לא עד כשל ולא באזור אפילו, אלא סטים קלים וכיפיים).

זה נחשב מוגזם?
לדעתי עדיף לך להוריד את מספר האימונים.
אולי אפילו HIT זה נורא מעניין.

רוצה לשמוע משהו מצחיק? אתה לא צריך להתאמן 6 פעמים בשבוע. להפך, זה יפגע בך.
ובכלל לא פעמיים ביום

אני לא חושב שנכון להגיד את זה.
זה מאוד אינדיבידואלי. יש אנשים שיכולים להתאמן כל יום ולהרגיש מצויין, ואחרים שירגישו גמורים... אי אפשר להגיד בתור כלל כמה פעמים צריך להתאמן בשבוע

לנושא: אני הייתי מנסה לתקופה של חודש-חודש וחצי כל אחד מהאפשרויות ורואה מה עובד לי יותר טוב/במה אני אוכל להתקדם יותר לאורך זמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית