הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאמנים זה בולשיט

אפשר היום ללמוד הכל לבד באינטרנט.
מאמן זה עוד כלי למידה, נחוץ או לא זה כבר אינדיבידואלי, אתה יכול להגיד אותו דבר על תואר או קורסים בהשוואה ללמידה עצמאית באינטרנט.
לכל דרך יש את היתרונות והחסרונות שלה.

לא מבין מה אבסורדי בטיעון שלי?
לא טענתי שמאמנים באופן כללי מיותרים. האמת לא טענתי כלום. הצגתי עובדות, הרוב המוחלט של המאמנים לכל היותר
מסתפק במה שהוא למד בקורס (שזה בסיסי ביותר כפי שגם אתה ציינת) וכן כמובן יש מאמנים ואנשי מקצוע שהם מקצועיים מאוד
וגם עם השכלה רחבה הרבה יותר. אני לא טוען שהם לא יכולים לסייע מאוד למתאמן. יצא לי לחרוש הרבה חדרי כושר וזאת הייתה
ההתרשמות שלי. יוצאים מן הכלל היו מאמנים עם ניסיון אישי רב באימוני כוח. אבל שוב לא הצלחתי לראות ערך מוסף משמעותי
באותם מאמנים בהשוואה למתאמנים עם ניסיון דומה שלא עברו הכשרה. אז אני בעיקר תוקף את ההכשרה של
מאמנים בארץ ופחות את הטענה שמאמנים טובים לא נחוצים או עוזרים.

אתה באמת טוען שהמדריך/מאמן הסטנדרטי חי את המקצוע? מתעדכן כל הזמן בספרות מקצועית חדשה ובמחקר העדכני, בוחן כל הזמן
מתודולוגיות חדשות? יודע להסביר ולהעביר למתאמן טכניקה ברמת הפירוט של ריפטו למשל? הרוב המוחלט הם המדריכים שמתחילים מ25 שקלים.
אם אתה טוען אחרת אז כנראה שפר עליך מזלך והתאמנת רק בחדרי כושר עם כוח אדם סופר איכותי. גם מדריכים שנחשבים טובים (יחסית)
הם סבירים לגמרי ובטח שלא עונים על כל הקריטוריונים שהצגתי.
במועדון שלי אני קובע את הסטנדרט.

דווקא כמאמן ומתחרה כח בעצמך מוזר לי שאתה חושב ככה.

מסכים איתך שרוב המאמנים בחוץ הם שרלטנים, מסכים שרוב האנשים יכולים להסתדר יחסית בסדר גם בלי מאמן, במיוחד לא עם המאמנים הסטנדרטים שמסתובבים היום בחדרי הכושר. אבל כמו שמייק אמר זה אומר שפשוט צריך יותר מאמנים טובים.

ראיתי שדיברת על פיתוח גוף וכח(אני מבין-פווארליפטינג?). אני בעצמי מאמן, ממש לא מתעצל ללמוד וגם יצא לי כבר להגיש לתחרויות ובהצלחה, יש לי את הידע לאמן את עצמי ועדיין לאורך כל הזמן שאני מתחרה יש לי מאמנים. עד עכשיו עבדתי עם מישהו בארץ ועברתי כרגע למישהו מחו"ל. אין חלופה למישהו אובייקטיבי שמסתכל על האימונים שלך מהצד, שיש לו יותר ניסיון וידע ממך, שידע איך להתאים תוכנית שהכי נכונה לך, להתאים טכניקה שהכי נכונה לך, לענות על שאלות שלפעמים אתה לא יודע לענות או לנסות לנתח מה קורה עם האימונים ולמה. אגב, אני יכול לעשות את זה לעצמי, הם פשוט יודעים לעשות את זה טוב יותר, ובצורה אובייקטיבית יותר(כי אף אחד לא באמת אובייקטיבי לגמרי לאימונים שלו).

רשמת גם שאי אפשר להשוות מאמנים לרופא או מהנדס שלמדו לזה תואר. במקרה למאמן שלי יש B.S.c בExercise Scince.
עולה לי לא זול, אבל כל עוד יש את האופציה אני לא חושב על זה פעמיים בכלל.

באופן כללי אני מסכים, ואני אנמק לפי שתי נקודות ואסתייג בסוף -
1.הרוב המוחלט (להערכתי 99% מהמאמנים שפגשתי ו/או אני מכיר) פשוט חסרי תועלת, וגם למתאמן הממוצע יהיו בזבוז כסף.
2.הידע שנדרש כדי לבנות לאדם תכנית ותפריט גנרים הוא לא בשמים, ולדעתי הרבה יותר פרקטי להשיג אותו מאשר להשיג ידע מספיק איכותי בתכנות או תיקון רכב.
אני לא יודע לגבי תיקון רכב, אבל לגבי תכנות הרף התיאורטי כדי להיות מתכנת ששווה כסף בהחלט יותר גבוה מזה של מאמן.

כן, בימינו כמעט כל דבר אפשר ללמוד לבד באינטרנט וכן, אני חושב שמישהו שמתכנן להתאמן כל חייו צריך ללמוד את זה.
מי שלא מוכן לעשות את זה וימצא את ה1%, או מי שיש לו פתולוגיות רפואיות חריגות או מי שהוא ספורטאי עלית, הם כן יכולים להעזר במאמן.

• פותח/ת השרשור
באופן כללי אני מסכים, ואני אנמק לפי שתי נקודות ואסתייג בסוף -
1.הרוב המוחלט (להערכתי 99% מהמאמנים שפגשתי ו/או אני מכיר) פשוט חסרי תועלת, וגם למתאמן הממוצע יהיו בזבוז כסף.
2.הידע שנדרש כדי לבנות לאדם תכנית ותפריט גנרים הוא לא בשמים, ולדעתי הרבה יותר פרקטי להשיג אותו מאשר להשיג ידע מספיק איכותי בתכנות או תיקון רכב.
אני לא יודע לגבי תיקון רכב, אבל לגבי תכנות הרף התיאורטי כדי להיות מתכנת ששווה כסף בהחלט יותר גבוה מזה של מאמן.

כן, בימינו כמעט כל דבר אפשר ללמוד לבד באינטרנט וכן, אני חושב שמישהו שמתכנן להתאמן כל חייו צריך ללמוד את זה.
מי שלא מוכן לעשות את זה וימצא את ה1%, או מי שיש לו פתולוגיות רפואיות חריגות או מי שהוא ספורטאי עלית, הם כן יכולים להעזר במאמן.
לא יכול להיות מדויק יותר.
דווקא כמאמן ומתחרה כח בעצמך מוזר לי שאתה חושב ככה.

מסכים איתך שרוב המאמנים בחוץ הם שרלטנים, מסכים שרוב האנשים יכולים להסתדר יחסית בסדר גם בלי מאמן, במיוחד לא עם המאמנים הסטנדרטים שמסתובבים היום בחדרי הכושר. אבל כמו שמייק אמר זה אומר שפשוט צריך יותר מאמנים טובים.

ראיתי שדיברת על פיתוח גוף וכח(אני מבין-פווארליפטינג?). אני בעצמי מאמן, ממש לא מתעצל ללמוד וגם יצא לי כבר להגיש לתחרויות ובהצלחה, יש לי את הידע לאמן את עצמי ועדיין לאורך כל הזמן שאני מתחרה יש לי מאמנים. עד עכשיו עבדתי עם מישהו בארץ ועברתי כרגע למישהו מחו"ל. אין חלופה למישהו אובייקטיבי שמסתכל על האימונים שלך מהצד, שיש לו יותר ניסיון וידע ממך, שידע איך להתאים תוכנית שהכי נכונה לך, להתאים טכניקה שהכי נכונה לך, לענות על שאלות שלפעמים אתה לא יודע לענות או לנסות לנתח מה קורה עם האימונים ולמה. אגב, אני יכול לעשות את זה לעצמי, הם פשוט יודעים לעשות את זה טוב יותר, ובצורה אובייקטיבית יותר(כי אף אחד לא באמת אובייקטיבי לגמרי לאימונים שלו).

רשמת גם שאי אפשר להשוות מאמנים לרופא או מהנדס שלמדו לזה תואר. במקרה למאמן שלי יש B.S.c בExercise Scince.
עולה לי לא זול, אבל כל עוד יש את האופציה אני לא חושב על זה פעמיים בכלל.

ככה - אתה יכול לראות ויזואלית בפיתוח גוף, באיזה חלק להשקיע.

באימונים למטרת כוח אתה צריך טיפה יותר הבנה בשביל להחליט איזה שרירים מעכבים אותך.

לעניין פיתוח הגוף אתה לא צריך מאמן, מעבר ללמידה של פרוטוקולים כי זה כל מה שהם עושים במקרה הטוב, אם לא מאלתרים את עצמם לדעת.
אם אתה ברמת פרו, תלמד פרוטוקולים מאנשים ברמת פרו. ולרוב זה פשוט לא המצב, ולא לאוכלוסייה הזאת אני פונה בפוסט.

באימונים כוח, אתה צריך להגיע לרמת בינוני-מתקדם בשביל שיהיו לך נקודות חלשות, ואם לא צרבת עד לשם מספיק ידע בשביל להבין איפה לעשות אקססורי, כנראה שיש בעיית התמצאות כללית.

מרכז העניין הוא בטכניקה זו התרומה הגדולה של מאמן, לעומת מתודיקה שזה משהו שהתפתח במשך המון זמן על ידי המון אנשים וחלקם גם באמת מאמנים, וחלקם המועט מאוד אנשים חריפים.

כלומר - זה שאתה עושה 12 חזרות לפיתוח גוף זה לא בגלל שמישהו היה גאון, אלא בגלל ניסוי וטעייה.
זה שאתה עושה LB במקום HB בהנחה שריפטו צודק, זו כבר תוצאה של חשיבה.

לגבי העניין של קורס מדריכים - הוא מגוחך לחלוטין כיוון שאין שם כמעט ידע פרקטי.

אתה יוצא עם כמה שמות כלליים ושרירותיים שהמטופש והאופנתי ביניהם הוא "פונקציונלי", עם קריטריון כמו "לוקומושן". פשוט עלבון לבינה האנושית.

בסוף הקורס אין באמת מושג איך לבנות תכנית אימונים, ולמה.

בכל מקרה גם הניסיון להפוך את התחום הזה ליותר מידי מדעי הוא מטופש, כי 500 סקוואט לא בא לעולם בעזרת מחקרים אלא בעזרת ידע שנצבר.
וכנראה שגם אם יגיע 550 זה לא יהיה בזכות קבוצת evb וכיוצא בזה.

לסיכום, הרבה הרבה בולשיט על מעט מאוד בסיס שמצדיק אותו.

חייב לציין לגבי זה, מי שבא עם בסיס טוב לקורס כן יכול לקבל ממנו (מעט, אבל מעט קריטי).
אני לא למדתי כמעט כלום בקורס, את הרוב ידעתי מלמידה עצמית, אבל מה שהיה חסר לי זה -
1.קינזיולוגיה ברמה טובה - לא סתם לדעת שבפשיטת מרפק היד האחורית עובדת, אלא למה.
את זה קבלתי מהקורס וביחד עם בסיס הידע הטוב שהיה לי, לא לקח לי הרבה זמן להבין איך לנתח תנועות הרבה יותר מורכבות מאלה שלומדים עליהן בקורס.
אציין שלא זכור לי אף אחד שהיה איתי בקורס והגיע לרמת ידע טובה בקינזיולוגיה, רובם היו עסוקים בלשרוד את המבחן ואני די בטוח ששבועיים לאחר סוף הקורס הם כבר לא ידעו לנתח סקוואט.
2.ביומכניקה ברמה סבירה - אני לא חושב שזה ידע קריטי למאמן, אבל זה ידע חשוב למאמן טוב.
כן למדתי שם ביומכניקה ברמה מסוימת וכן הייתה לי הבנה מסוימת משנים של אומנויות לחימה, אבל פה לא באמת הבנתי לעומק עד שלא למדתי פיזיקה ברמה של מכינה להנדסה.

בקיצור,אני לא בהכרח סותר את מה שאתה אומר (ובטח שלא טוען שלא עדיף ללמוד את זה באינטרנט בחצי מהזמן), אני פשוט אומר שעם בסיס טוב אתה כן יכול לקבל ידע פרקטי מהקורס, ובכל מקרה אני עדיין מסכים עם הטענה המקורית שלך, אבל אני בן אדם שדוגל בDIY ואומר את זה על הרבה דברים ולא רק על אימונים ותזונה.

לא יכול להיות מדויק יותר.

ככה - אתה יכול לראות ויזואלית בפיתוח גוף, באיזה חלק להשקיע.

באימונים למטרת כוח אתה צריך טיפה יותר הבנה בשביל להחליט איזה שרירים מעכבים אותך.

לעניין פיתוח הגוף אתה לא צריך מאמן, מעבר ללמידה של פרוטוקולים כי זה כל מה שהם עושים במקרה הטוב, אם לא מאלתרים את עצמם לדעת.
אם אתה ברמת פרו, תלמד פרוטוקולים מאנשים ברמת פרו. ולרוב זה פשוט לא המצב, ולא לאוכלוסייה הזאת אני פונה בפוסט.

באימונים כוח, אתה צריך להגיע לרמת בינוני-מתקדם בשביל שיהיו לך נקודות חלשות, ואם לא צרבת עד לשם מספיק ידע בשביל להבין איפה לעשות אקססורי, כנראה שיש בעיית התמצאות כללית.

מרכז העניין הוא בטכניקה זו התרומה הגדולה של מאמן, לעומת מתודיקה שזה משהו שהתפתח במשך המון זמן על ידי המון אנשים וחלקם גם באמת מאמנים, וחלקם המועט מאוד אנשים חריפים.

כלומר - זה שאתה עושה 12 חזרות לפיתוח גוף זה לא בגלל שמישהו היה גאון, אלא בגלל ניסוי וטעייה.
זה שאתה עושה LB במקום HB בהנחה שריפטו צודק, זו כבר תוצאה של חשיבה.

אתה יוצא עם כמה שמות כלליים ושרירותיים שהמטופש והאופנתי ביניהם הוא "פונקציונלי", עם קריטריון כמו "לוקומושן". פשוט עלבון לבינה האנושית.

בסוף הקורס אין באמת מושג איך לבנות תכנית אימונים, ולמה.

בכל מקרה גם הניסיון להפוך את התחום הזה ליותר מידי מדעי הוא מטופש, כי 500 סקוואט לא בא לעולם בעזרת מחקרים אלא בעזרת ידע שנצבר.
וכנראה שגם אם יגיע 550 זה לא יהיה בזכות קבוצת evb וכיוצא בזה.

לסיכום, הרבה הרבה בולשיט על מעט מאוד בסיס שמצדיק אותו.

לגבי פיתוח גוף אין לי מספיק הבנה וניסיון ברמות תחרותיות אז אני לא יודע אם להסכים או לא, אבל כן אומר שהרבה אנשים לא בהכרח רוצים/יכולים ללמוד את כל הדברים האלה ומעדיפים לשלם למישהו(בתקווה שמצאו מישהו טוב), שידע להתאים את זה להם ועל הדרך אולי גם ידע לעזור להם במצב פציעה/הסתכל על טכניקה וכו' וכו'... לגיטימי לגמרי בעיניי.

לגבי תחום הכח, כמה זמן כבר נמשך התקופה של המתאמן המתחיל? וכמה אנשים שהם מתחילים באמת ידעו לבצע את התרגילים בטכניקה נכונה? בתור אחד שדווקא כן למד הרבה בעצמו מהשניה שהוא דרך בחדר כושר, וכן היה לי טכניקה טובה יותר מרוב האנשים הסטנדרטים, הלוואי והייתי לוקח מאמן עוד לפני כדי שהיה פותר לי בעיות טכניקה שהיו לי כמתחיל בשלב מוקדם יותר. ובכלל, מישהו שמתחיל צריך את ההכוונה של מתי לגדול, מתי לחטב, מה לעשות עם פציעה... לנו כמתאמנים מנוסים זה נשמע פשוט, המתאמן המתחיל לא יודע את הדברים האלה ולרוב יבזבז זמן בשלבים הראשונים עד שיבין את הבסיס הזה.

אני מסכים שהרמה של רוב המאמנים בארץ היא פח, אני מסכים שאם מישהו רוצה רק להיות יותר חזק וגדול בלי מטרות תחרויות אפשר ללמוד הכל לבד, אבל אם מישהו רוצה להיות הכי טוב שהוא יכול, מאמן זה השקעה מאוד חכמה ולא יקרה(כמה היום עולה מאמן בליווי מרחוק? לקחת מישהו מהטופ עולה 500-600 ש"ח בחודש, אנשים מבזבזים יותר על תוספים מיותרים).

• פותח/ת השרשור
אבל אם מישהו רוצה להיות הכי טוב שהוא יכול
שוב, הנקודה שיש ממש מעט כאלה. אני אישית הייתי מוכן להשקיע הכל למען ההתקדמות במשך תקופה מאוד קצרה,
ואני מקרה קצה.

טכניקה נכונה זה חשוב מאוד, אבל זה גם בך הכל די פשוט, ולא משהו שאמור להיגרר יותר מכמה שבועות - עד שאתה מבין מה אתה רוצה איפה בכל תרגיל.

אני אישית למדתי הרבה יותר מהפורום מאשר דרך כל פלטפורמה אחרת, וזה כולל "מאמנים" מאוד בולטים מהתחום,
שגם הם למרבה הצער בעיקר דיברו שטויות, או ניסו לתת לי להרגיש שאני עושה משהו "אישי", שרק עיכב לי את ההתקדמות בזמנו.

דיון מעניין, הדעה שלי:

- אם לא היה צורך במאמנים, אז למה למאמנים יש מאמנים? רוב אם לא כל האתלטים עובדים עם צוות שלם של תמיכה מסביבם, הרי כל המידע זמין לא? במקום מעסה אפשר להתגלגל על כדור לקרוס, במקום פיזיו אפשר לגגל מה לעשות שכואב באיזור X?

- אתה שוכח מי האוכלוסיה שמהווה את רוב המתאמנים. מתאמנים פח עם סבלנות של דג זהב שרוצים לחטב לחתונה ולעצב את הישבן. אז מה לעשות בהתאם לביקוש - ככה ההיצע. שאתה שוכר שרברב או טבח או רופא רנדומלי, אתה לא מקבל מישהו אש, אלא אחד שיוכל לפתור לך את הבעיה ככל הנראה. כמה פעמים התלוננו כאן על רופאים שלא יודעים מהחיים שלהם (בצדק) אחרי לימודים אינטנסיביים של 7 שנים? חוויתי את זה גם בחו״ל. רופא משפחה ממוצע לא מבין מהחיים שלו בכל הנוגע למשהו מחוץ לקופסא של הפציינטים הרגילים שלו. ככה גם מאמנים.

- אתה שוכח שהשכר הוא כמו שאמרו 25 לשעה. בתור מלצר אפשר לעשות פי 3-4 מזה בלי שום הכשרה ובלי לשלם מיסים על זה. הבעיה שבארץ אנשים מצפים ממדריך שעובד במשמרת שיתן להם תשומת לב / טיפים כמו באימון אישי. אם תסתכל במכונים בחו״ל (ארצות מערביות) יש לך בקושי חצי מאמן במשמרת לוודא שאף אחד לא מת, וכל השאר מאמנים אישיים באימונים.

- ההכשרה בארץ אכן בדיחה, אבל זאת לא הבעיה. גם בחו״ל קשה למצוא הכשרות רציניות ואפילו כאן (אוסטרליה) יש לך קורס לכל תת-תת-תת קטגוריה של מאמן (גם ליפטינג, הרמת משקולות, קטלבל ומה לא) ועדיין התוכן הנלמד ברמה בסיסית מאוד שלא תספיק לשום מאמן. בדיוק כמו באוניברסיטה. ההכשרות היחידות ששוות משהו הן סמינרים פרטניים של מאמנים ברמה גבוהה.

- כמו שמייק אמר, זה לא שלא צריך מאמנים. פשוט קשה למצוא מאמנים טובים. הבעיה שאתה מחפש בחדרי כושר סטייל גו-אקטיב או הולמס פלייס - פלא שאתה לא מוצא? תחפש מאמנים שעובדים עם ספורטאים, קרוספיטרים, שחקני כדור, מרימי משקולות וכו׳. אני בטוח שאם תכנס לבוקס קרוספיט ברמה סבירה תמצא שם רמה של מאמנים הרבה יותר גבוהה מחדר כושר רגיל. גם כאן את המאמנים הטובים קשה מאוד למצוא במועדוני כושר מיינסטרים.

- תמיד יהיה לך פריק גנטי שכל תכנית תעבוד עליו וירים משקלים מטורפים. השאלה מה יעבוד לרוב האוכלוסיה. יש על זה מחקרים. ממליץ בחום לקרוא: scientific principles of strength training יש המון מדע על כוח ופאוורליפטינג. יש המון מידע איכותי זמין. רק צריך לדעת מאיפה לקחת.

- הדבר ה-כ-י חשוב שכנראה לא דובר עליו - ביקוש. כמה מתאמני כוח יש לך בארץ? כמה מהם בכלל ישקלו לקחת מאמן? אתה תגלה שהמספר מאוד נמוך. אז למה לעזאזל שיהיו מאמנים מקצועיים בכל פינה לתחום הזה? מי ישלם על זה? מאיפה תגיע הצמיחה? התחום ישגשג בעזרת תחרויות בכל הרמות, לצערי המצב בארץ בקנטים כי אין תחרויות בתור מנוע צמיחה הגיוני.

- יש בארץ כמה וכמה מאמני כוח ברמה גבוהה. גם אם זה לא מספיק, קל מאוד לקחת מאמן און ליין מחו״ל ברמה הכי גבוהה שיש. יש לי חבר ישראלי שעשה את זה והוא מאוד מבסוט.

קטע שגם ל ספורטאים תחרותיים יש מאמנים שלא ראויים להיקרא מאמנים עם הרבה ברוסיינס ובולשיט ב"ארסנל" הידע שלהם. בזמנו ביסט (או מישהו אחר. לא זוכר כבר) העלה כאן סרטון של איך נראה אימון כח של בולט. מיותר לציין שזה נראה מגוחך וחסר כל קורלציה לפיזיולוגיה של גוף האדם ועיקרון עומס ייסף ופיצוי ייסף. אני רואה לפעמים אימוני כח של כדורגלנים שמשחקים ברמות הגבוהות באירופה וזה מגוחך ברמות ששם את כל טיעוני ההד הומנים של "אבל עעכייי....הם משחקים בברצלונה!1111 אין מצב שהמאמנים שם לא טובייייםםםם!111" באור מאוד מצחיק ומשעשע.

בגדול, רקון יצאת קצת פופוליסט אבל אני מתחבר לרוח הדברים. התחום הזה הוא לא מדע טיילים. רחוק מזה. כל בנאדם עם מידה מסויימת של רצון לקרוא שתי ספרים עם כרס קטנה באנגלית, לצבור ניסיון מעשי עצמי ועל לקוחות (וכמובן תשוקה מסויימת לתחום כי בלי זה אי אפשר) יכול להיות מוקד ידע איכותי מאוד גם מבלי להתהדר בטייטלים או תעודות. יש דוגמאות אינסוף לכאלה שהיו פה בפורום שעדיפים עשרות מונים על הרבה דמויות בתעשיה. להשוות את זה למתכנת זה מגוחך כי ארסנל הידע ובנוסף הכישרון הלוגי שדרוש ממך כדי להיות מתכנת ברמה הוא גבוה עשרות מונים מלדעת איך ללמד סקוואט נכון ומה חשוב שיהיה בתוכנית אימונים למטרת כח, פיתוח גוף והבנה שאקספולסיביות זה דבר שהוא יותר gifted מאשר סקיל שניתן להשתפר בו כמו כח (ראיתי כמה שמאמינים שזה יכול להשתפר כמו כח. אבסורד. וזה עוד בלי לדבר על אלה שמביאים את הענף לחדר כושר).

אבל בסופו של דבר כפי שצויין כאן, 99 אחוז מהאוכלוסיה זה חבר'ה שרוצים שיאכילו אותם עם כפית ורצוי שזה יבוא כמו מטוס כמו שעושים לילדים קטנים. לנישה הזאת נכנסים רוב חבר'ה שהם שרלטנים, כרזמטיים עם אינסטוש של יותר מ-3000 עוקבים, סטורי שמתעדכן כל שניה ואם זאת בחורה אז בקיני וציציים (וקעקועים, איך אפשר בלי מראה פרוע של איזה ילדת יער חסרת רסן?) שעוזרים לה למכור את "הידע". התחום הזה הוא יותר פורנו של מארקטינג וגוף במסווה של ידע ומחקר מאשר מקצועויות גרידא ומי שמביא רק את האחרון במטרה להצליח בדרך כלל חווה קושי רב, פרט לכמה בודדים אולי.

נ.ב דיון נורמלי בפורום. מודה שהתגעגתי...

נערך לאחרונה:
לא ראיתי איך שחקני ברצלונה או יוסיין בולט מתאמנים, אבל ראיתי הרבה ספורטאים שהאימונים שלהם נראים ״דביליים״ מהסיבה הפשוטה שלא הבנתי מה העקרונות שהם עובדים עליהם.

אל תזלזל בכזאת קלות בספורטאי עלית, אל תשכח שכוח זה ממש לא המרכיב המרכזי באימונים שלהם.

זה בסדר שהוא לא מרכזי, אבל הוא לא צריך להיות מגוחך ותלוש מהמציאות. שזו הייתה הכוונה שלי.

• פותח/ת השרשור
- אתה שוכח מי האוכלוסיה שמהווה את רוב המתאמנים. מתאמנים פח עם סבלנות של דג זהב שרוצים לחטב לחתונה ולעצב את הישבן. אז מה לעשות בהתאם לביקוש - ככה ההיצע. שאתה שוכר שרברב או טבח או רופא רנדומלי, אתה לא מקבל מישהו אש, אלא אחד שיוכל לפתור לך את הבעיה ככל הנראה. כמה פעמים התלוננו כאן על רופאים שלא יודעים מהחיים שלהם (בצדק) אחרי לימודים אינטנסיביים של 7 שנים? חוויתי את זה גם בחו״ל. רופא משפחה ממוצע לא מבין מהחיים שלו בכל הנוגע למשהו מחוץ לקופסא של הפציינטים הרגילים שלו. ככה גם מאמנים.
הטענה שלי היא שהתחומים הכלליים לא מספיק מורכבים, בשביל להשוות את זה לאנשים שעוסקים במקצועות באמת מורכבים.
אז כן, יש תחומים ספציפיים שמצריכים ידע וניסיון מויימים, ויש ממש מעט אנשים שזקוקים לאותם מאמנים מעטים.
לגבי השאר - נמושג מאמן נוצץ מידי לדעתי, כי בשביל להיות "מאמן" אתה עושה קורס "מאמנים" ואתה יוצא משם עם קרוב לכלום ושום דבר.

תמיד יהיה לך פריק גנטי שכל תכנית תעבוד עליו וירים משקלים מטורפים. השאלה מה יעבוד לרוב האוכלוסיה. יש על זה מחקרים. ממליץ בחום לקרוא: scientific principles of strength training יש המון מדע על כוח ופאוורליפטינג. יש המון מידע איכותי זמין. רק צריך לדעת מאיפה לקחת.
קשור גם לפסקה הקודמת שכתבת - מאמנים בתחום קיים, לא ממציאים שיטה, אלא לרוב עובדים על תבניות שעובדות לרוב האנשים.
לכן הם יודעים ברך כלל לתת כמות הגיונית של נפח, אם הם לא סתם מאמני וינגייט עם תוכניות שהן רשימת מכולת.
וזו גם התרומה של צאד לעולם הכוח - תרומה קטנה מאוד - כי להמציא מושגים כמו MRV, שהם פשוט להגדיר עיקרון בסיסי,
ולומר שמכונות מעמיסות פחות מאשר משקל חופשי וכו' זה לא באמת לומר כלום.
הספרים האלה לא הולכים לשנות את המשחק, שהיה קיים וקיים פה בלי שום קשר.
וזו הסיבה שהכותבים לא בהכרח יותר טובים מהקולגות המשכילים פחות שלהם - כי אימוני כוח הם פשוט לא דבר מספיק מסובך,
ואתה רק אמור להיחשף לתכניות ולרציונל המסויים של התחום.

לאחר לימוד טכניקה וחשיפה לפרוטוקולים, אתה כנראה לא צריך באמת מאמן, מעבר להנחיות כלליות.
למשל - שחקן פוטבול צריך לדעת כנראה, לא לשרוף את עצמו באימוני כוח.

עכשיו בוא נסתכל על ספורטאים בולטים בארץ - דני קגנוביצ הוא מתאמן של סטאס. מעבר לעקרונות טכניים של פיתוח גוף , לא היה שם שום דבר מיוחד או מתוחכם. וזה עוד פחות רלוונטי לכלל אוכלוסיית הבילדרים שסתם עושים בית זונות.

לליפטרים הבולטים בארץ אין באמת מאמנים, וכל אחד הגיע לאן שהגיע בזכות קצת למידה עצמית, וניסוי וטעייה אישי.

מעבר לקטע של טכניקה שהיה טוב שהייתי לוקח בשבילו מאמן בהתחלה (לא יודע את מי, כי גם משמות גדולים בארץ קיבלתי אישור לחרא של טכניקה שפצעה אותי), לא רואה פה הצדקה של ממש.
אני חושב שאנשים מחפשים מסגרת וסמכות יותר מאשר ידע, או שהם פשוט ממש תמימים ומנוצלים.
מאמןןן עחייייייייייייייייי
קטע שגם ל ספורטאים תחרותיים יש מאמנים שלא ראויים להיקרא מאמנים עם הרבה ברוסיינס ובולשיט ב"ארסנל" הידע שלהם. בזמנו ביסט (או מישהו אחר. לא זוכר כבר) העלה כאן סרטון של איך נראה אימון כח של בולט. מיותר לציין שזה נראה מגוחך וחסר כל קורלציה לפיזיולוגיה של גוף האדם ועיקרון עומס ייסף ופיצוי ייסף. אני רואה לפעמים אימוני כח של כדורגלנים שמשחקים ברמות הגבוהות באירופה וזה מגוחך ברמות ששם את כל טיעוני ההד הומנים של "אבל עעכייי....הם משחקים בברצלונה!1111 אין מצב שהמאמנים שם לא טובייייםםםם!111" באור מאוד מצחיק ומשעשע.
כן זה גם משהו שהזכרתי.
הנטייה להתייחס למאמן כטוב בגלל שהוא נמצא במשרה שלו ועובד עם פריקים גנטיים שמצליחים - זה קורה לרוב כי הם פשוט מוצלחים, ולא כי הוא חכם

לקחת מישהו מהטופ עולה 500-600 ש"ח בחודש, אנשים מבזבזים יותר על תוספים מיותרים).
מאמן בקליבר הרציני ביותר לא יורדים מה1000, יש לך מאמני כוח בארץ שלוקחים סכומים כאלה והם לא מתקרבים לחברה שבאמת מבינים עניין לרמות עלית.

• פותח/ת השרשור
בגדול, רקון יצאת קצת פופוליסט אבל אני מתחבר לרוח הדברים. התחום הזה הוא לא מדע טיילים. רחוק מזה. כל בנאדם עם מידה מסויימת של רצון לקרוא שתי ספרים עם כרס קטנה באנגלית, לצבור ניסיון מעשי עצמי ועל לקוחות (וכמובן תשוקה מסויימת לתחום כי בלי זה אי אפשר) יכול להיות מוקד ידע איכותי מאוד גם מבלי להתהדר בטייטלים או תעודות. יש דוגמאות אינסוף לכאלה שהיו פה בפורום שעדיפים עשרות מונים על הרבה דמויות בתעשיה. להשוות את זה למתכנת זה מגוחך כי ארסנל הידע ובנוסף הכישרון הלוגי שדרוש ממך כדי להיות מתכנת ברמה הוא גבוה עשרות מונים מלדעת איך ללמד סקוואט נכון ומה חשוב שיהיה בתוכנית אימונים למטרת כח, פיתוח גוף והבנה שאקספולסיביות זה דבר שהוא יותר gifted מאשר סקיל שניתן להשתפר בו כמו כח (ראיתי כמה שמאמינים שזה יכול להשתפר כמו כח. אבסורד. וזה עוד בלי לדבר על אלה שמביאים את הענף לחדר כושר).
מדויק מאוד, וברור שיצאתי פופוליסט, כי המטרה היא להדגיש נקודה

זה קרה בעקבות פנייה פרטית בשאלה על איזה מאמן אני ממליץ. אם אני יכול לחסוך מפחי נפש והוצאה מיותרת, אז הצדקתי את הפופוליזם.

כמו כן, אני עובד בחדר כושר ורואה איך המאמנים לא מתביישים לעשות שטויות עם המתאמנים או ללמד אותם תרגילים בלי שיש להם מושג,
אבל מושג, לגבי איך הטכניקה אמורה להיראות + לוקחים על זה לפעמים מאות שקלים לאימון בודד, וזה צבר אצלי זעם.

מכוון שזה הפך לדיון על ''למה רמת המאמנים בארץ היא פח'' הנה דעתי על הנושא:
יש שלושה אשמים עיקריים,
מוסדות הלימוד- אשר לא רק מסרבים להתעדכן ולהפריח חיים בנושאים שכבר עברו מטמורפוזה שלמה בשנים האחרונות(כורלסטול, שומן, אימוני כוח וכו..) אלא גם מזלזלים ומורידים את ערכו של המקצוע בכך שמאפשרים לכול אדם ואני באמת מתכוון כול בן אדם להתקבל ולקבל את התעודה בתנאי שיש לו חשבון בנק פעיל.
מכוני הכושר עצמם- חד וחלק לרוב מכוני הכושר לא אכפת מרמת המקצועניות של המאמן , אכפת להם רק מהרווח שיוצא להם מכול מתאמן (שבכללי אין שום דבר רע בזה אך כאשר הגענו לרמה שהם מוליכים שולל את קהל הלקוחות שלהם אז מובן שיש פה בעיה) בנוסף השכר המביך ותנאי העסקה נחותים שנותנים ל90 אחוז מהמאמנים לא מבדילים מבין מאמנים טוב למאמנים גרועים ויוצרים מצב שעל מנת שמאמן לא ימות מרעב יהיה חייב הוא להתחיל להיכנס לעולם הזה של אימונים איישים מהר מאוד גם אם זה אומר למכור את האני האמתי שלו בתמורה לעוד לקוחות .
בתור אחד שהמשפחה שלו היא בבעלות של רשתות מכוני הכושר הגדולות ביותר בארץ יצא לי לראות מקרוב עד כמה העסק מסריח וועד כמה נמוך אפשר לרדת כדיי לחסוך על כול מתאמן ומאמן , אך לצערי המצב לא ישתנה בקרוב הוא נוח מדיי לבעלי המכונים כדיי לוותר עליו. אני יכול להמשיך עוד מנספיטו על הנושא אבל זה כבר היה הוצאת תסכול מיותרת.
קהל הלקוחות- האשם הכי פחות עיקרי פה , אני מאמין שקהל המתאמנים הולך שולל אחרי הרצונות של בעלי איטנרנס ומאמנים גרועים רק בגלל חוסר הידע שלהם אך יש פה עוד חלק קטן שהוא אשמתן , המתאמן הממוצע מסרב להבין שעבודה קשה=הצלחה. קל לו יותר להאמין שחמש דקות במכשיר בולשיט אחד או אחר יעשה עבודה של שבוע אימונים מבלי אפילו להוריד זיעה. לכן חלק מהמתאמנים הולכים שולל ברצון אחר המאמנים הגרועים ובכך מחזקים אותם ומשאירים את המאמנים הטובים למלחמת הישרדות שאני לא יבקש לאויבים הכי גרועים שלי.
בקיצור יש פה שלוש תוצאות, מאמנים שיוצאים ללא ידע פרקטי בנושא ומריצים בושות למקצוע, מכונים שמקשים למאמנים טובים באמת להצליח ובכך מעודדים אותם להתפטר או פשוט לא להשקיע וכמובן קהל לקוחות שיקח לו עוד הרבה זמן מה זה מאמן טוב

שוב, הנקודה שיש ממש מעט כאלה. אני אישית הייתי מוכן להשקיע הכל למען ההתקדמות במשך תקופה מאוד קצרה,
ואני מקרה קצה.

טכניקה נכונה זה חשוב מאוד, אבל זה גם בך הכל די פשוט, ולא משהו שאמור להיגרר יותר מכמה שבועות - עד שאתה מבין מה אתה רוצה איפה בכל תרגיל.

אני אישית למדתי הרבה יותר מהפורום מאשר דרך כל פלטפורמה אחרת, וזה כולל "מאמנים" מאוד בולטים מהתחום,
שגם הם למרבה הצער בעיקר דיברו שטויות, או ניסו לתת לי להרגיש שאני עושה משהו "אישי", שרק עיכב לי את ההתקדמות בזמנו.

אולי נפלת על מאמנים לא טובים? גם מאמנים בולטים בתחום לא בהכרח באמת טובים.
כמו שבאכלוסייה הרגילה יש לך מאמנים סופר מוכרים מהפייסבוק שלוקחים סמוכים הזויים ובתאכלס לא מבינים כלום מהחיים שלהם, זה נכון למאמנים ברמה יותר גבוה- הם אולי מבינים קצת, אבל לא בהתאם לרמה שהם מציגים.
לגבי טכניקה, זה נכון למתאמן ממוצע, אבל אם מישהו רוצה לקחת את זה מעבר יש לזה אין סוף היבטים, רק בחודש האחרון שיניתי דברים קטנים בדדליפט ובבנץ על פי ההמלצה של המאמן החדש, זה משהו אני לא הייתי רואה(ורוב המאמנים לא).

זה בסדר שהוא לא מרכזי, אבל הוא לא צריך להיות מגוחך ותלוש מהמציאות. שזו הייתה הכוונה שלי.

סתם נקודה, לא מזמן פרסמו סקוואט של לברון ג'יימס, וכולם צחקו על זה שהוא עושה חצי סקוואט.
מה שלא הבינו שזה שיש היום חומר על זה שחצי סקוואט משפר קפיצה בצורה יעילה יותר.

מאמן בקליבר הרציני ביותר לא יורדים מה1000, יש לך מאמני כוח בארץ שלוקחים סכומים כאלה והם לא מתקרבים לחברה שבאמת מבינים עניין לרמות עלית.

אני לא יודע על אילו מאמנים אתה מדבר, אולי שייקו וכאלה. בדקתי עם רוב השמות הגדולים שמאמנים בIPF(חיפשתי מאמן שעובד עם טבעיים וזה גם מה שאמליץ למי שטבעי), ואף אחד לא לקח יותר מ700-800 ש"ח וזה ממש בודדים מהם.
בארץ יש הרבה מחירים מוגזמים בכל נושא האונליין, כמו שרשמת במחירים שהם לוקחים אפשר לקחת מאמן על מחו"ל.

כמו כן, אני עובד בחדר כושר ורואה איך המאמנים לא מתביישים לעשות שטויות עם המתאמנים או ללמד אותם תרגילים בלי שיש להם מושג,
אבל מושג, לגבי איך הטכניקה אמורה להיראות + לוקחים על זה לפעמים מאות שקלים לאימון בודד, וזה צבר אצלי זעם.

אני אפילו אוסיף עליך, אני בכלל עזבתי את התחום בעיקר בגלל הנקודות האלה, לא יכולתי להתמודד עם כמות הבולשיט ואיך שהתחום עובד.
אבל זה עדיין עניין של למצוא את המאמן הנכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית