עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
@אריק12
על זה אני מדבר. זה בולשיט. אבל אם לברון עושה את זה אז זה בטח בסדר וככה צריך. כי זה לברון. ואם יש מחקרים אז בכלל...
מה שאני מנסה לומר שה"מחקרים" האלה לא שווים את הנייר שעליהם הם כתובים.
מאמן בקליבר הרציני ביותר לא יורדים מה1000, יש לך מאמני כוח בארץ שלוקחים סכומים כאלה והם לא מתקרבים לחברה שבאמת מבינים עניין לרמות עלית.
אני לא חושב שהוא לא היה מגיע לשם עם מעט מיקוד מצידומה עם אליהו ומרדכי בוכניק?
דווקא טל שאני מתייעץ איתו גם היום, הוא הראשון להסכים איתי ולומר שחוץ ממקרי קצה, ששם יש מעט מאוד אנשים שיכולים לתת הכוונה, אין למאמן כזה הרבה מה לתת.למאמן שהיה מנהל בעבר. אולי שינית את דעתך במבט לאחור.
אין כמעט מאמנים שיש להם מה להציע, ואכן זה מזעזע בעיניי לעשות שטויות עם מתאמנים בשביל לתפוס אותם.מכוני הכושר עצמם- חד וחלק לרוב מכוני הכושר לא אכפת מרמת המקצועניות של המאמן , אכפת להם רק מהרווח שיוצא להם מכול מתאמן (שבכללי אין שום דבר רע בזה אך כאשר הגענו לרמה שהם מוליכים שולל את קהל הלקוחות שלהם אז מובן שיש פה בעיה) בנוסף השכר המביך ותנאי העסקה נחותים שנותנים ל90 אחוז מהמאמנים לא מבדילים מבין מאמנים טוב למאמנים גרועים ויוצרים מצב שעל מנת שמאמן לא ימות מרעב יהיה חייב הוא להתחיל להיכנס לעולם הזה של אימונים איישים מהר מאוד גם אם זה אומר למכור את האני האמתי שלו בתמורה לעוד לקוחות .
זה בדיוק העניין, שבשביל להצליח בתחום שלך אתה אמור להיחשף לפרוטוקולים שלו, ואולי לכמה שכלים גדולים שבאמת יכולים להצביע על נקודות שאתה מפספס.אפילו אדי הול, בתכנית הכנה ל500 דדליפט התייעץ הרבה עם אנדי בולטון ועבד לפיו.
אם אתה מדבר על מתאמן שמגיע לאימון אחד עם מאמן על מנת "ללטש" את הטכניקה, אני לא רואה בזה שום בעיה.אני מדבר על תרבות ה"מאמן אישי"
צר לי אבל ככה זה בכל מכון מסחרי בעולם המערבי (בהכללה).מכוון שזה הפך לדיון על ''למה רמת המאמנים בארץ היא פח'' הנה דעתי על הנושא:
יש שלושה אשמים עיקריים,
מוסדות הלימוד- אשר לא רק מסרבים להתעדכן ולהפריח חיים בנושאים שכבר עברו מטמורפוזה שלמה בשנים האחרונות(כורלסטול, שומן, אימוני כוח וכו..) אלא גם מזלזלים ומורידים את ערכו של המקצוע בכך שמאפשרים לכול אדם ואני באמת מתכוון כול בן אדם להתקבל ולקבל את התעודה בתנאי שיש לו חשבון בנק פעיל.
מכוני הכושר עצמם- חד וחלק לרוב מכוני הכושר לא אכפת מרמת המקצועניות של המאמן , אכפת להם רק מהרווח שיוצא להם מכול מתאמן (שבכללי אין שום דבר רע בזה אך כאשר הגענו לרמה שהם מוליכים שולל את קהל הלקוחות שלהם אז מובן שיש פה בעיה) בנוסף השכר המביך ותנאי העסקה נחותים שנותנים ל90 אחוז מהמאמנים לא מבדילים מבין מאמנים טוב למאמנים גרועים ויוצרים מצב שעל מנת שמאמן לא ימות מרעב יהיה חייב הוא להתחיל להיכנס לעולם הזה של אימונים איישים מהר מאוד גם אם זה אומר למכור את האני האמתי שלו בתמורה לעוד לקוחות .
בתור אחד שהמשפחה שלו היא בבעלות של רשתות מכוני הכושר הגדולות ביותר בארץ יצא לי לראות מקרוב עד כמה העסק מסריח וועד כמה נמוך אפשר לרדת כדיי לחסוך על כול מתאמן ומאמן , אך לצערי המצב לא ישתנה בקרוב הוא נוח מדיי לבעלי המכונים כדיי לוותר עליו. אני יכול להמשיך עוד מנספיטו על הנושא אבל זה כבר היה הוצאת תסכול מיותרת.
קהל הלקוחות- האשם הכי פחות עיקרי פה , אני מאמין שקהל המתאמנים הולך שולל אחרי הרצונות של בעלי איטנרנס ומאמנים גרועים רק בגלל חוסר הידע שלהם אך יש פה עוד חלק קטן שהוא אשמתן , המתאמן הממוצע מסרב להבין שעבודה קשה=הצלחה. קל לו יותר להאמין שחמש דקות במכשיר בולשיט אחד או אחר יעשה עבודה של שבוע אימונים מבלי אפילו להוריד זיעה. לכן חלק מהמתאמנים הולכים שולל ברצון אחר המאמנים הגרועים ובכך מחזקים אותם ומשאירים את המאמנים הטובים למלחמת הישרדות שאני לא יבקש לאויבים הכי גרועים שלי.
בקיצור יש פה שלוש תוצאות, מאמנים שיוצאים ללא ידע פרקטי בנושא ומריצים בושות למקצוע, מכונים שמקשים למאמנים טובים באמת להצליח ובכך מעודדים אותם להתפטר או פשוט לא להשקיע וכמובן קהל לקוחות שיקח לו עוד הרבה זמן מה זה מאמן טוב
תאמין לי אני מודע לכך , העניין הוא שבחוץ לארץ יש יותר מכוני כוח , קרוספיט וכול ספורט יחודי כול שהוא מה שמעלה את רמת המתאמנים באופן אוטומטי . פה בארץ כנראה בגלל חוסר הביקוש קשה להחזיק מכון מקצועי ולא מסחרי וזה משפיע רבות על המקצוע.צר לי אבל ככה זה בכל מכון מסחרי בעולם המערבי (בהכללה).
זה לא משהו ייחודי לארץ.
אני לא לגמרי לא מסכים איתך. למעשה התחלתי בעצמי לעבוד עם ייעוץ מסויים און-ליין (בעיקר בגלל חוסר זמן להשקיע בבניית תוכנית לעצמי), ואני תולה בזה תקוות, אבל זה בגלל שהמיקוד שלי נוטה לכיוון ליפטינג, בזמן שהפורום שלו מתמקד ב'חיזוק מקסימלי של הגוף בטווח תנועה מלא', ולא ב'הרמה של מקסימום משקל לתנועה אחת'. בתחום שלו ומסביב לזה, הפורום שלו אוצר ידע אדיר.לגבי הפורום של ריפטו וייחוס לאוטודידקטים... סלח לי אבל הפורום שלו זה המקום הכי סגור לידע חיצוני שיש. לא סתם הרבה מאמנים מוצלחים נטשו אותו בגלל הסיבה הזאת (ע״ע ג׳ורדן פייגנבאום) ולא סתם אתה לא רואה כמעט ליפטרים ברמה טובה מאד יוצאים מהקהילה הזאת.
לא יודע איך אפשר לתת אדם יחיד בתור דוגמה, מה גם שיש ממושכי 400 שהתחילו חומרים לפני 300.ברור שיש מרחב פעולה לעקוף גנטיקה לא אופטימלית. העקרונות הם זהים גם למי שמוכשר וגם מי שלא. פשוט מי שמוכשר יתקדם מהר יותר, יפצע פחות, יתחיל מנק׳ יותר גבוהה וכו׳.
תמיד אפשר להשתפר לא משנה מה הגנטיקה. לחברה שלי יש מחלה אוטו אימונית (סוג של דלקת פרקים) ועם מאמן טוב ותמיכה טובה (פיזיו וכו׳) היא מתקדמת יופי. דווקא מי שיש לו גנטיקה טובה, ככל הנראה יצליח עם מגוון רחב יותר של מאמנים / תוכניות / לבד. החוכמה זה להסתכל על אלה שלא באו למכון ומשכו 300 בפעם הראשונה שניסו (אנדי בולטון), תחפש אנשים ממוצעים שהתחילו ברמה חצי כוח והתקדמו עקבי לאורך שנים. זה מראה על מאמן / תכנית טובה.
זה בעיקר מה שחבל לי שאנשים לא מבינים.אין כמעט מאמנים שיש להם מה להציע, ואכן זה מזעזע בעיניי לעשות שטויות עם מתאמנים בשביל לתפוס אותם.
אם אתה מתעסק ברמאות, יש כבר אפיקים משתלמים הרבה יותר
ורובם פשוט ליצנים שמדברים ערימות של שטויות
מסכים איתך מאוד. רק בעיה אחת, מה בדיוק דבילי באימונים של בולט או של ברצלונה? או כול ספורטאי עילית אחר? אתה חושב שהמאמנים שלהם פשוט עברו קורס בווינגייט כמו מדריך חדכ?קטע שגם ל ספורטאים תחרותיים יש מאמנים שלא ראויים להיקרא מאמנים עם הרבה ברוסיינס ובולשיט ב"ארסנל" הידע שלהם. בזמנו ביסט (או מישהו אחר. לא זוכר כבר) העלה כאן סרטון של איך נראה אימון כח של בולט. מיותר לציין שזה נראה מגוחך וחסר כל קורלציה לפיזיולוגיה של גוף האדם ועיקרון עומס ייסף ופיצוי ייסף. אני רואה לפעמים אימוני כח של כדורגלנים שמשחקים ברמות הגבוהות באירופה וזה מגוחך ברמות ששם את כל טיעוני ההד הומנים של "אבל עעכייי....הם משחקים בברצלונה!1111 אין מצב שהמאמנים שם לא טובייייםםםם!111" באור מאוד מצחיק ומשעשע.
בגדול, רקון יצאת קצת פופוליסט אבל אני מתחבר לרוח הדברים. התחום הזה הוא לא מדע טיילים. רחוק מזה. כל בנאדם עם מידה מסויימת של רצון לקרוא שתי ספרים עם כרס קטנה באנגלית, לצבור ניסיון מעשי עצמי ועל לקוחות (וכמובן תשוקה מסויימת לתחום כי בלי זה אי אפשר) יכול להיות מוקד ידע איכותי מאוד גם מבלי להתהדר בטייטלים או תעודות. יש דוגמאות אינסוף לכאלה שהיו פה בפורום שעדיפים עשרות מונים על הרבה דמויות בתעשיה. להשוות את זה למתכנת זה מגוחך כי ארסנל הידע ובנוסף הכישרון הלוגי שדרוש ממך כדי להיות מתכנת ברמה הוא גבוה עשרות מונים מלדעת איך ללמד סקוואט נכון ומה חשוב שיהיה בתוכנית אימונים למטרת כח, פיתוח גוף והבנה שאקספולסיביות זה דבר שהוא יותר gifted מאשר סקיל שניתן להשתפר בו כמו כח (ראיתי כמה שמאמינים שזה יכול להשתפר כמו כח. אבסורד. וזה עוד בלי לדבר על אלה שמביאים את הענף לחדר כושר).
אבל בסופו של דבר כפי שצויין כאן, 99 אחוז מהאוכלוסיה זה חבר'ה שרוצים שיאכילו אותם עם כפית ורצוי שזה יבוא כמו מטוס כמו שעושים לילדים קטנים. לנישה הזאת נכנסים רוב חבר'ה שהם שרלטנים, כרזמטיים עם אינסטוש של יותר מ-3000 עוקבים, סטורי שמתעדכן כל שניה ואם זאת בחורה אז בקיני וציציים (וקעקועים, איך אפשר בלי מראה פרוע של איזה ילדת יער חסרת רסן?) שעוזרים לה למכור את "הידע". התחום הזה הוא יותר פורנו של מארקטינג וגוף במסווה של ידע ומחקר מאשר מקצועויות גרידא ומי שמביא רק את האחרון במטרה להצליח בדרך כלל חווה קושי רב, פרט לכמה בודדים אולי.
נ.ב דיון נורמלי בפורום. מודה שהתגעגתי...
לא יודע איך אפשר לתת אדם יחיד בתור דוגמה, מה גם שיש ממושכי 400 שהתחילו חומרים לפני 300.
וזה שאנשים מתקדמים שנים באיטיות אומר שהם עובדים בצורה לא רעה, ולא שהם עוקפים גנטיקה. אף אחד לא יכול לעקוף את הגבולות של הטבע.
לגבי הסיפורים על הישגים מטורפים של טבעיים - קשה לי להאמין שזה בזכות מאמנים ולא בזכות גנטיקה, או עזרים כימיים.
כמה שמתעקש, התחום הזה לא מספיק מורכב. מי שטוען שהוא מורכב עושה את זה רק בשביל להרוויח
התנשאות או לא זה בכלל לא מושג שרלוונטי כאן.בסופו של עניין, צר לי להתנשא, אבל אתה פשוט לא מכיר מספיק מאמנים וליפטרים שאתה יכול להגיע למסקנות שרשמת. אם אתה מוכן לנקוב בדוגמאות ספציפיות שגורמות לך להגיד את הדברים האלה - אשמח להגיב לעניין. אבל לצעוק גנטיקה/חומרים על כל דוגמא - זה לא ממש לעניין.
- כמו שאמרו מעלי, קשה למדוד למי יש גנטיקה יותר טובה. גם בישראל וגם באוסטרליה יש קיבוץ גלויות ומיקס מאוד מגוון של ארצות מוצא, ככה שיהיה קשה להגיד מי יותר מוכשר.התנשאות או לא זה בכלל לא מושג שרלוונטי כאן.
יכול להיות שבישראל הגנטיקה פחות טובה, ולכן ההישגים נמוכים יותר. קשה לי להאמין שיש פה יותר מכמה בודדים שהיו עושים 800 טוטאל טבעיים.
מה שמעניין אותי הוא עצם הטענה שלך, שיש נדבכים בתורת האימון שאני לא מכיר, וזה על סמך כך שאתה מכיר יותר מתאמנים.
זה טיעון לא רלוונטי, כי הנקודה היא שזה פשוט לא עסק מתוחכם.
כל מאמן טוב יגשש באפלה עד שהוא יראה מה עובד טוב על המאמן שלו, ואצל מתאמן בינוני/מתקדם, זה יכול לקחת חודשים רבים, כיוון שהתכנון גם ככה מורכב.
בנוסף, תמיד יהיו המון משתנים בסיפור ככה שקשה יהיה להסיק מסקנות חד משמעיות.
מבחינת בחירת תרגילים ידוע ומפורסם שיש כאלה שעושים הרבה בסיס ומעט אקססורי ויש להיפך, ובינתיים אף אחד מהם לא מחזיק ביכולות שיביאו אותו לפרס נובל בביולוגיה.
זה עד כדי כך פשוט, שאתה מזהה נקודות תורפה ושם עליהם דגש בתרגילים עזר, וממשיך פרוגרסיבי אוברלואד כללי.
כמו שאמרתי לגבי צ'אד סמית והmrv שלו, לרוב אם אתה לא אידיוט גמור אתה תהיה במקום טוב בטווח הזה, כי אם משהו לא עובד עושים שינויים.
עכשיו להיכנס לשמות ממש אין לי עניין, אבל אני יכול לומר לך שהשמות הכי חמים בארץ הם מבחינתי לא יותר מהחבורה של יוסי יד 50 במסווה אינטליגנטי. למרבה הפלא, והשמחה, הנקודה שלי היא (והגדיר את זה ככה יפה אליהו בשיחה האחרונה שלי איתו), שדווקא מיוסי יד 50 תצא תורה. כי תורת האימון זה דבר פשוט באופן מגוחך, אם אתה משווה את זה לתחומי דעת רציניים כמו שהוזכרו לעיל. והדרך להצלחה אכן נשענת על פרקטיקה מהשטח, ולא על מחקרים מטופשים כאלה ואחרים של בראד משהו וכיוצא בזה.
מה שכן מכעיס אותי, זה שאנשים יכולים לדבר שטויות. כלומר המתודיקה עצמה אף פעם לא תהיה מסובכת ברציונל שלה מרמת הלוגיקה של ילד בן 5, אבל בגלל שהרבה מהמאמנים חסרי חשיבה ביקורתית, הם מסוגלים לדבר שטויות מביכות.
בכל אופן במקום לנהל את הדיון סביב כן מכיר לא מכיר, אני אשמח שתסביר איפה מתאמן מתחיל ובינוני יכול לעבוד בצורה מבריקה, שצריכה בשביל זה את העילית של האינטילגנציה האנושית, הלוא היא חבורת ה"מאמנים".