הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחיצת כתפיים - אפשר בלי?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
האם אפשר לחזק את הכתפיים גם בלי תרגילי לחיצה למיניהם ולהסתמך רק על תרגילי הנפות למיניהם לצדדים/לפנים, או שאין מנוס ומי שעובד לחיצת כתפיים תמיד יהיו לו כתפיים חזקות יותר?

• פותח/ת השרשור
חיפשתי בכל התגובות והנושאים שלי ואין כזה דבר. אולי פספסתי אבל יש התייחסות למשהו אחר, והוא תרגיל בלחיצת כתף מאחורי הראש.

בכל אופן אם אין מנוס אז אין מנוס

בשביל תוצאות אופטימליות עדיף גם ללחוץ. אבל גם בלי לחיצה אפשר להשיג כתפיים אסתטיות אמנם עם פחות "בשר" אבל אפשר להתקדם. יש סרטון של athlean x ביוטיוב על זה תחפש ביוטיוב משהו עם כתפיים והשם שלו הוא מכסה את הנושא.

אפשר בהחלט, כדי שהכתף תראה אסתטית יש צורך לחזק במיוחד את הכתף אחורית-צדדית, והלחיצות לא בדיוק מתמקדות בזה
הרחקות אחורה / לצדדים בכבלים דאמבלים וכו' > שמדברים על כתף אחורית וצדדית. בעזרת הרחקות קדימה תצליח גם לפתח את הכתף קדמית
כמובן, אז איך זה חובה ו''אין מנוס'' או ''פחות בשר''?

כתפיים חזקות אני מניח לעצמי גדולות ואסתטיות, אם מדובר על חוזק כמובן שבלי לחיצות תהיה חלש יותר בכתפיים.

• פותח/ת השרשור
הסיבה שאני שואל היא מכיוון שאני עושה תרגילי לחיצה פעמיים בשבוע מאחר ואני מתאמן חזה פעמיים בשבוע ומאוד קשה לי 'לדחוף' אימון כתפיים הכולל לחיצות. זה יוצר לי עומס ממש כבד על הכתפיים שגם ככה כבר עברו פציעות ודלקות.

אני פשוט 'אמיר' אימון חזה אחד באימון כתפיים פעם בשבועיים ופעם אחרת אעבוד על הכתפיים אימונים קלים יותר. אמצא את הדרך.
אגב!
שאלה הפוכה לגמרי:
האם אפשר לבצע אימון במטרה לחזק את הכתפיים כאשר כל האימון הוא בין 7-9 סטים של תרגיל אחד, שהוא וריאציה כלשהי של לחיצה?
אחד מהבאים:
  1. פוש אפ בעמידת ידיים
  2. לחיצות בעמידה
  3. לחיצות בישיבה עם דאמבלים
(כמובן שמהלך הסטים בנוי בצורה כזו שסט לסט העומס יורד בין אם זה כמות החזרות בכל סט או המשקל מסט לסט)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית