הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ויטמין D נמוך וכולסטרול גבוה

yoni1990

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
הגיעו לי תוצאות בדיקות דם והערכים של הויטמין D והכולסטרול קצת מדאיגים אותי:

ויטמין D:
VITAMIN D (25-OH): 57.0 nmol/L

טווח הנורמה הוא בין 75-250. אני רוצה להתחיל לקחת תוסף. כמה IU אני צריך לקחת ביום כדי להגיע לרמה נורמלית, ולמשך כמה זמן?

כולסטרול:
CHOLESTEROL: 237.6 mg/dl
TRIGLYCERIDES: 74 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL: 61 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc: 161.9 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL: 177 mg/dl

ה-LDL ממש גבוה. האם אימוני אירובי יעזרו? (אני לא עושה אירובי בכלל). יש אולי תוסף שעשוי לעזור?

VITAMIN D (25-OH): 57.0 nmol/L
תחשף יותר לשמש או שתקח תוסף

כמה IU אני צריך לקחת ביום כדי להגיע לרמה נורמלית, ולמשך כמה זמן?
לערך 1000IU וכנראה כל הזמן אם אתה לא נחשף לשמש באופן קבוע

ה-LDL ממש גבוה. האם אימוני אירובי יעזרו? (אני לא עושה אירובי בכלל). יש אולי תוסף שעשוי לעזור?
אירובי אכן יעזור. צריכה של אומהג 3 אולי יעזור. להוריד פחמימה בתפריט, בעיקר מעובדת, גם תעזור

• פותח/ת השרשור
תחשף יותר לשמש או שתקח תוסף

לערך 1000IU וכנראה כל הזמן אם אתה לא נחשף לשמש באופן קבוע

אירובי אכן יעזור. צריכה של אומהג 3 אולי יעזור. להוריד פחמימה בתפריט, בעיקר מעובדת, גם תעזור

המון תודה על המענה והעזרה!
קראתי עכשיו דבר מאד מעניין במאמר שפורסם ב-kilogram על ויטמין d שאומר שמחסור בויטמין d עשוי לגרום להעלאת רמת הכולסטרול. אם זה אכן נכון, יתכן שבגלל זה באמת הכולסטרול אצלי גבוה, כי למען האמת התוצאות הפתיעו אותי, התזונה שלי רוב הזמן בריאה ומאוזנת.

לגבי הצעתך לתיסוף של 1000ui, באותו מאמר נכתב כך: "אם אינכם נחשפים מספיק לשמש או שאינכם אוכלים מוצרי חלב בכלל, תיסוף של כ-10,000 IU ביום למשך כ-4 עד 5 שבועות יעלו את רמת הויטמין בדם שלכם לרמות תקינות (כ-125 nmol/L). מכאן והלאה, יש להמשיך ולתחזק את רמת הויטמין ברמה הרצויה, ולהפחית את הכמות בחצי (כ-5000 IU)".
כלומר הוא המליץ על 5000. לדעתך זה יותר מדי?

ובמידה ואכן הכולסטרול גבוה בגלל המחסור בויטמין d, האם לדעתך הגעה לרמה נורמלית של ויטמין d תוריד אוטומטית את רמת הכולסטרול, או שעדיין אצטרך להתאמץ כדי להוריד אותו?

תודה רבה אתה מלך אמיתי!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית