הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ויטמין D וצריבה בעת מתן שתן

• פותח/ת השרשור TMW
  • פורסם בתאריך

TMW

משתמש פעיל
447
91
נק' מוניטין:
142
447
91
לאחרונה כשאני מתסף ויטמין D (5000 IU של NOW) יש לי צריבה בעת מתן שתן. זה עובר אחרי כמה שעות.

מה ההסבר לזה? האם להפסיק לקחת לחלוטין?

נערך לאחרונה:
קבלת הנחיה מרופא או דיאטן לקחת מינון כזה?
מתי עשית בדיקות בפעם האחרונה?

בכ"מ, אתה בהחלט צריך להפסיק זמנית עד שתראה רופא.

נערך לאחרונה:
בכלל לא סביר שהצריבה היא מהתיסוף.
כן יכול להיות קשר לפעילות יתר של שלפוחית השתן (הטלת שתן מרובה), אבל בהיעדר תסמינים אחרים כמו בחילות / הקאות / צמא מוגבר / עייפות לא הייתי מקשר את זה לתיסוף,
יכולות להיות כל מיני סיבות אחרות שכדאי לבדוק ולטפל בהתאם.

כל כמה זמן אתה לוקח כמוסה ובמשך כמה זמן?

• פותח/ת השרשור
לא עשיתי בדיקות בזמן האחרון, אני מתסף שנים ויטמין D ובדיקות הדם היו טובות.

כמובן שניסיתי יום כן יום לא, עם אוכל ובלי אוכל, בשעות שונות ומה לא.
שום דבר בחיים מלבד לקיחת הכדור לא גרם לי לתחושת צריבה כשאני משתין (עובר אחרי מספר שעות). זאת תחושה שלא שוכחים.
האמת, כשאני חושב על זה, כבר לפני שנים שמעתי מחבר על נסיון דומה (הוא לקח הרבה פחות מ5000, הוא קנה את זה בארץ).
לא הבנתי על מה הוא מדבר עד עכשיו.

בכל מקרה החלטתי להפסיק לתסף באופן זמני, אני יעשה בדיקות ומשם נמשיך.

נערך לאחרונה:
לא עשיתי בדיקות בזמן האחרון, אני מתסף שנים ויטמין D ובדיקות הדם היו טובות.

שום דבר בחיים מלבד לקיחת הכדור לא גרם לי לתחושת צריבה כשאני משתין (עובר אחרי מספר שעות). זאת תחושה שלא שוכחים.
האמת שאני חושב על זה, כבר לפני שנים שמעתי מחבר על נסיון דומה (הוא לקח הרבה פחות מ5000, הוא קנה את זה בארץ).

בכל מקרה החלטתי להפסיק לתסף באופן זמני, אני יעשה בדיקות ומשם נמשיך.
אתה לוקח כדור כל יום ?

האמת, כשאני חושב על זה, כבר לפני שנים שמעתי מחבר על נסיון דומה (הוא לקח הרבה פחות מ5000, הוא קנה את זה בארץ).
אין לזה שום בסיס ראייתי. כפי שציינתי יכולות להיות לכך כמה סיבות.
זה לא משנה מתי ביום אתה לוקח ואם זה עם/בלי האוכל. חילוף חומרים של ויטמין D יכול לקחת יומיים.

ובלי קשר -
בדרך כלל כן
5,000 יחב"ל ביום זה יותר מדי, ה-UL (גבול עליון נסבל) הוא 4,000UI ביום ואתה חורג ממנו. זה תוסף של כמוסה אחת ליומיים.

שורה תחתונה,
אם תחושת הצריבה נמשכת תיגש לרופא שיפנה אותך לבדיקת שתן.

היי, הייתי ממליץ לך לבצע בדיקות דם של ויטמין D, סידן וזרחן, ולפי התוצאות תחליט איך להמשיך. הייתי מבקש מהרופא שלך גם הפניה לבדיקת שתן.
בכל אופן, אם אתה לוקח 5,000IU בכל יום במשך כמה שנים אז ממש לא סביר שאתה נמצא במחסור. לפי מה שאתה מתאר, כדאי לך להפסיק ליטול את התוסף לפחות עד שתקבל את תוצאות הבדיקות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית