הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עצה בנוגע לתכנית אימונים

Hugh Janus

משתמש מתחיל
52
1
נק' מוניטין:
12
52
1
שלום, התאמנתי במשך 3 חודשים ועליתי איזה 5 קילו בערך. אני 1.66 50 קילו(כן הייתי במשקל אפילו יותר נוראי מסיבות כאלו ואחרות, לא בעיה פיזית) הפסקתי להתאמן לשבועיים בגלל סיבות אישיות ואני מתכוון לחזור להתאמן ביום חמישי הקרוב.

רציתי לדעת על אילו תכניות אתם ממליצים? התכנית שהייתה לי הייתה של המדריך במכון והיא כללה גם סקוואטים ובנץ' פרס בין יתר התרגילים(שאני יודע שאלו תרגילים בין היותר חשובים). אני כרגע החלטתי שאני פשוט רוצה לנסות תכנית אחרת ויותר רצינית.
להתחיל SS או שאני יכול לעשות משהו אחר ויותר "מתקדם"?

מבחינת משקלי עבודה אני במשקלים די נמוכים מן הסתם. עדיין מנסה לעלות במשקל.

Starting strength זה התחייבות.
זה ללמוד את התנועות, לצלם כל סט, לקרוא כל מאמר אפשרי (באנגלית), לראות המון סרטונים ביוטיוב ולהזמין את הספר ולקרוא אותו, וכמעט שכחתי, לאכול הרבה, והרבה חלבון. במשקל שלך אתה יכול לסיים את התכנית על 70-75 קג משקל גוף בכיף.

אם תעשה את זה ככה, זה הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות לקריירת אימונים שלך.

• פותח/ת השרשור
Starting strength זה התחייבות.
זה ללמוד את התנועות, לצלם כל סט, לקרוא כל מאמר אפשרי (באנגלית), לראות המון סרטונים ביוטיוב ולהזמין את הספר ולקרוא אותו, וכמעט שכחתי, לאכול הרבה, והרבה חלבון. במשקל שלך אתה יכול לסיים את התכנית על 70-75 קג משקל גוף בכיף.

אם תעשה את זה ככה, זה הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות לקריירת אימונים שלך.

אני בסה"כ רוצה לעלות במשקל ולהתחזק, להיות בריא. אני לא מחפש ללכת הארדקור ולהקדיש את כל הזמן שלי לזה. יש אולי תכניות אחרות שיותר יתאימו למישהו שהוא קאז'ואל יותר?

• פותח/ת השרשור
זה לא בסה"כ. אתה מבקש משהו שלרוב האנשים אין.
זה לא להקדיש את החיים, אבל זה לא בא ברגל.
או שכמו שהמאסטר אמר, אתה יכול מאמן..
אם אין אלטרנטיבה שהיא יותר קאז'ואל בשביל להתחזק ולשמור על כושר אני מניח שאני אלך על זה. אני יודע שזו התכנית הכי יעילה אבל השאלה היא האם יש תכניות אחרות עם התקדמות יותר איטית ופחות רציניות? משהו שאני אוכל ללמוד בעצמי ביותר קלות? זה לא מפריע לי. כרגע יש לי הרבה דברים על הראש ואני לא נמצא בתקופה הכי טובה כרגע. הפסקתי להתאמן לשבועיים בגלל זה. זה גם די הפריע לי בקטע של התזונה, לצערי הרב. זה לא משהו פיזי.

עד כמה מאמן אישי באמת נחוץ במקרה שאני אצטרך ללכת על ה-SS במידה ואין תחליף? מה הסיכון לפציעות ללא מאמן אישי?

אני מצטער אם אני נשמע כאילו אני מזלזל ורוצה למצוא קיצור דרך מתוך עצלנות, זו לא הכוונה שלי. אני אישית לא נהנה מלהתאמן ואין לי עניין רב בנושא אז בזמן האחרון זה די חמק לי מהראש אבל אני לא רוצה שזה יגיע למצב שאני שוב אפסיק להתאמן במשך מספר חודשים. אני מבין שצריך להשקיע זמן ומאמץ, אני מוכן לעשות את זה. אני פשוט מעדיף משהו עם גישה שהיא יותר קאז'ואל ולא עוד משהו שהוא התחייבות שדורשת ממני להשקיע זמן רב כמו ש-glba אמר.
יש לי בעיה שאני נכנס בקלות מדי ללחצים וחרדות והדברים הכי קטנים יכולים לאכול אותי מבפנים. כל ה-SS ירגיש לי יותר כמו מטלה שאני סובל ממנה ונואש להתקדם בה תוך כדי שאני מפחד שאני עושה הכל לא נכון ולא מצליח להתקדם.

זה אולי ישמע לחלקכם טיפשי ולא מובן אבל זה משהו שפוגע לי באיכות החיים גם בלי קשר למכון...

נערך לאחרונה:
נשמע שללכת על ss כרגע רק יתסכל אותך יותר. אפשר ללכת לתכניות עם דרישות פחות גבוהות, תרגילים מבודדים יותר ומכונות.

ומאמן טוב לאו דווקא ימנע ממך פציעה, הוא פשוט יהפוך את הזמן שאתה מקדיש להרבה יותר יעיל, ויחסוך ממך את הצורך ללמוד את כל הפרטים.

• פותח/ת השרשור
נשמע שללכת על ss כרגע רק יתסכל אותך יותר. אפשר ללכת לתכניות עם דרישות פחות גבוהות, תרגילים מבודדים יותר ומכונות.

ומאמן טוב לאו דווקא ימנע ממך פציעה, הוא פשוט יהפוך את הזמן שאתה מקדיש להרבה יותר יעיל, ויחסוך ממך את הצורך ללמוד את כל הפרטים.

אז תוכל בבקשה להמליץ לי על תכנית אחרת שתתאים?

הדרישות שלך הן בהחלט נורמליות, זה בסדר גמור.
זה לא שSS מחייבת מאמן, פשוט זו תכנית מהירה שפגמים בטכניקה יתגלו מאוד מהר כי מעלים משקל מהר.
אתה יכול ללכת על הליניארית, עם התקדמות יותר מתונה (פעם בשבוע) ועל הדרך תעלה סרטונים לכאן ותקבל פידבק.
אנשים אולי יגיבו דברים כמו ״אל תתקדם עד שתהיה לך טכניקה מושלמת״ אל תיקח את זה קשה, זה מוגזם. גם אני אחרי 10+ שנים של אימונים עדיין צריך לשפר טכניקה, תמיד צריך לעבוד על זה. גם עם מאמן וגם בלי מאמן.
תתחיל ממשקלים מאוד קלים ולאט לאט תעלה, ככה שרק אחרי חודש-חודשיים המשקל באמת יאתגר אותך. זו השקעה טובה לטווח ארוך.

• פותח/ת השרשור
הדרישות שלך הן בהחלט נורמליות, זה בסדר גמור.
זה לא שSS מחייבת מאמן, פשוט זו תכנית מהירה שפגמים בטכניקה יתגלו מאוד מהר כי מעלים משקל מהר.
אתה יכול ללכת על הליניארית, עם התקדמות יותר מתונה (פעם בשבוע) ועל הדרך תעלה סרטונים לכאן ותקבל פידבק.
אנשים אולי יגיבו דברים כמו ״אל תתקדם עד שתהיה לך טכניקה מושלמת״ אל תיקח את זה קשה, זה מוגזם. גם אני אחרי 10+ שנים של אימונים עדיין צריך לשפר טכניקה, תמיד צריך לעבוד על זה. גם עם מאמן וגם בלי מאמן.
תתחיל ממשקלים מאוד קלים ולאט לאט תעלה, ככה שרק אחרי חודש-חודשיים המשקל באמת יאתגר אותך. זו השקעה טובה לטווח ארוך.
תודה רבה על התשובה.

אולי אתן צ'אנס ל-SS בכל מקרה? למרות שאני מפחד מאוד מפציעות. כי אחרי הכל זה אני לבד שם פחות או יותר. אני אוכל לבקש עזרה אולי מהמדריכים שם אבל לפי איך שזה נראה הם לא הכי אמינים בקטע הזה אם הם בכלל יסכימו לסייע לי עם תרגילים כמו דדליפט.
אין לי כרגע אפשרות לשכור מאמן למספר אימונים(חוסך כרגע בשביל מספר דברים ועם הוצאות מהצד זה קצת מסבך את העניינים).
יש אולי עוד תכניות שאוכל לבחור מביניהן שיעבדו גם בשביל מתחיל? דברים שדורשים פחות טכניקה? לפחות רק לזמן הקרוב.
ועד כמה הפסקה של שלושה שבועות תפגע בי?

נערך לאחרונה:
כל תכנית אימונים שמשלבת תרגילים מורכבים תדרוש לימוד טכניקה. תעלה סרטונים ותקבל כאן ביקורת.

לא גבוהים מכל תכנית אחרת. העניין בss שהיא לא תכנית קלה בכלל, ולא כל האנשים מסתדרים עם עבודה קשה והרבה סטים כבדים מתחת למוט, כשאתה לא בטוח שאתה מסוגל להרים את המשקל. צריך לדעת למה אתה נכנס.
אבל ברגע שאתה עובר את זה, אתה מסיים הרבה יותר חזק, גם פיזית, אבל בעיקר מנטלית מלפני שנכנסת לתכנית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית