הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה וחוות דעת על תוכנית אימונים למסה למתחיל

• פותח/ת השרשור JBL
  • פורסם בתאריך

JBL

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
שלום,
אני התאמנתי בעבר עם הרבה הפסקות ועליתי בערך 6-5 ק"ג.
עכשיו אני רוצה לחזור להתאמן אחרי הפסקה מאוד ארוכה יחסית ואני רוצה להתחיל מ-0 מה שנקרא.
אני רוצה להתחיל תוכנית FBW למסה אבל לפני זה אני רוצה לדעת שבאמת התוכנית שאני עושה היא טובה ונכונה.
קודם כל אני אפרט קצת על עצמי:
אני בן 22, שוקל 60 ק"ג, גובה 178 ס"מ.
אני מתאמן בבית. יש לי כלוב משקולות עם מוט אולימפי ודאמבלים, ספת כושר, הליכון וכ'ו ככה שגם חימום אני יכול לעשות.

אז יש כאן 2 תוכניות, אשמח לדעת מה יותר טוב אם בכלל:

*חימום בהליכון 10 דק'.
*מתיחות 5-7 דק'.

תוכנית 1:
סקוואט 4X8
בנץ' פרס 4X8
B.O.R או מתח 4X10
מילטרי פריס 3X6
מקבילים - MAX-3
פשיטת מרפקים בעמידה עם דאמבלים 3X10
בטן - כפיפות בטן/גלגל בטן/פלאנק

תוכנית 2:
סקוואט 3X5
בנץ פרס - 3X6
דדליפט 1X5
מילטרי פרס 2X6
בנט אובר ראו - 3X8
מתח 2XMAX
פשיטת מרפקים בעמידה עם דאמבלים 3X10
מקבילים - 3XMAX
בטן - כפיפות בטן/גלגל בטן/פלאנק

איך התוכניות?? מה יותר מומלץ?
ואם יש לכם תוכנית אחרת שמתאימה למסה שיותר טובה אשמח אם תביאו לי
אבל בדגש על תוכניות עם תרגילים של מוט ודאמבלים.
מתח ומקבילים גם אפשר.

תודה רבה.

שתיהן אחלה בגדול, רק מניסיון אישי, fbw יכול להיות אימון מאוד מאוד מתיש אם לא עובדים במשקלים הנכונים. תצטרך בכל אימון לשנות את סדר התרגילים כי אם בכל אימון למשל תשים עליות מתח או BOR כתרגיל חמישי באימון אתה לא תבצע אותו טוב כמו למשל אם תשים אותו ראשון או שני ולכן ב-FBW צריך להתחיל בכל אימון משריר אחר, לגוון לא מעט ולעתים להשמיט תרגילים אחדים כתלות בהתאוששות

• פותח/ת השרשור
שתיהן אחלה בגדול, רק מניסיון אישי, fbw יכול להיות אימון מאוד מאוד מתיש אם לא עובדים במשקלים הנכונים. תצטרך בכל אימון לשנות את סדר התרגילים כי אם בכל אימון למשל תשים עליות מתח או BOR כתרגיל חמישי באימון אתה לא תבצע אותו טוב כמו למשל אם תשים אותו ראשון או שני ולכן ב-FBW צריך להתחיל בכל אימון משריר אחר, לגוון לא מעט ולעתים להשמיט תרגילים אחדים כתלות בהתאוששות
אוקיי תודה רבה על העזרה.
יש לי עוד שאלה- אני שם לב שהרגליים שלי מאוד גדולות יחסית לפלג גוף עליון.
השאלה שלי היא עד כמה זה יהיה נורא אם אני מדי פעם ידלג על סקוואט? או שבסקוואט אני יעבוד עם משקלים יותר קלים?
כי יש לי חוסר פורפורציה גדול מאוד ואני לא רוצה להמשיך עם זה.

אפשרי אך הפרופורציה הנוכחית שלך לא בהכרח מנבאת את האופן שבו הגוף ישתנה/יגדל.
אתה יכול לשים את הרגליים כעדיפות נמוכה ביחס לדברים אחרים.

סט אחד של דדליפט לא מספיק לכלום.

דווקא לבצע את שתי התכניות יום ככה יום ככה יהיה לא רע כאשר בתרגיל כמו הסקוואט הייתי מבצע יותר אחד עם משקל קליל כדי שהדדליפט לא יפגע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית