הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סטרואידים אנאבוליים ואלימות בקרב צעירים

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
גברים צעירים שמשתמשים בסטרואידים אנאבוליים נוטים למעורבות יתר בהתנהגויות אלימות כמו תקריות ירי או תקיפה של אנשים, כך עולה ממחקר חדש שפורסם לאחרונה

ArtilceArrow.gif
מולי אפשטיין
muli%286%29.gif

4471200.jpg

סמים בספורט

המחקר שנערך בהשתתפות 6,283 גברים צעירים בארה"ב בחן את הקשר שבין שימוש בסטרואידים אנאבוליים ובין מעורבות בהתנהגות אלימה. סטרואידים אנאבוליים הנם חומרים סינתטיים שבונים שרירים ומחקים את פעילותו של הורמון המין הזכרי, טסטוסטרון. סטרואידים אנאבוליים נמכרים באופן חוקי רק לאחר הצגת מרשם רפואי שמצדיק את השימוש בהם למטרות רפואיות בלבד. במסגרת המחקר בוקרו משתנים רלוונטיים נוספים, כמו: סביבת מגורים, התנהגות אלימה בעבר ושימוש בסמים אחרים. ניתוח סטטיסטי בוצע לגבי המשקל שיש לכל אחד מן הגורמים האלה בהקשר של הפגנת גילויי אלימות וכאשר בודדו את המשתנים האלה נוכחו לדעת שלשימוש בסטרואידים יש תרומה מכרעת. מסקנת החוקרים הייתה שהשימוש בסטרואידים אנאבוליים הגביר את רמת ההתנהגות האלימה.
בדברי הסיכום של המחקר קראו החוקרים להגברת המודעות באשר לתופעת השימוש בסטרואידים אנאבוליים והקשר שלהם להגברת מקרי האלימות בקרב צעירים בארה"ב.

"Anabolic-Androgenic Steroid Use and Involvement in Violent Behavior in a Nationally Representative Sample of Young Adult Males in the United States"
Kevin M. Beaver, Michael G. Vaughn , Matt DeLisi , John Paul Wright
American Journal of Public Health, 10.2105/AJPH.2008.137018
מולי אפשטיין – פיסיולוג, יועץ במרכז לרפואת ספורט ולמחקר ע"ש ריבשטיין במכון וינגייט, מנהל הפורום: "חיים וספורט".

http://www.wingate.org.il/Index.asp?ArticleID=4471&CategoryID=460

כמה שאני מעריך את מולי אבל הוא מגזים בדעה שלו על חומרים אסורים, אני יקשיב לו בהכל חוץ מכל מה שנוגע לכדאיות של חומרים אסורים בכל הסוגים.

• פותח/ת השרשור
כמה שאני מעריך את מולי אבל הוא מגזים בדעה שלו על חומרים אסורים, אני יקשיב לו בהכל חוץ מכל מה שנוגע לכדאיות של חומרים אסורים בכל הסוגים.
מה יש לא להקשיב זה נכון שכשאתה בסייקל אתה הרבה יותר עצבני והפיוז שלך הרבה יותר קצר, הוא סה"כ סיקר מחקר הוא לא רשם מהראש ולא הביע שום דעה.

היתכוונתי יותר לשאר המאמרים שלו וגם פה לא צריך להגזים, לא כולם גורמים לאגרסיביות וגם אלה שכן במינונים סבירים לא יורגש הבדל גדול מידי בדרך כלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית