הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה באימון ישיר של הבטן

• פותח/ת השרשור Trick
  • פורסם בתאריך

Trick

משתמש מתחיל
63
9
נק' מוניטין:
9
63
9
שלום,

קצת פרטים עליי בן 22 מתאמן 5 פעמים בשבוע, עושה את כל התרגילים המורכבים כמובן (דדליפט,סקוואט,בנץ' וOHP כמובן)
כבר בערך חצי שנה אני לא מסוגל לעשות עבודה ישירה על הבטן (כפיפות וכ'ו) מבלי שאחרי שאני עושה את הסט אני לא יכול לעמוד כי אם אני יעמוד השריר
בבטן זז לי ונתפס, ניסיתי כמה פעמים במהלך החודשים האחרונים לחזור ולאמן טיפה בהדרגה אבל אי אפשר , פעם אחת מרוב הכאבים כמעט התעלפתי במכון

מה זה יכול להיות? כי אני כן מאמן את הבטן בצורה כזאת או אחרת במורכבים ובשאר התרגילים אבל שזה מגיע לעבודה ישירה הבטן פשוט נתפסת?

תנסה לאמן את הבטן בהדרגה, לא הכי חזק על הפעם הראשונה.
הייתי מתסף במלח ומגנזיום למנוע התכווציות בשריר.

• פותח/ת השרשור
מלח למשל אני בכלל לא מוסיף לאוכל ומגנזיום הפסקתי מזמן אז אני אחזור לזה, לאמן בהדרגה אתה מתכוון אפילו תרגיל אחד סט של 5 חזרות כזה ומשם להמשיך ? הכי קל שיש?
@MasterSplitter

האם הכאב הוא כאב של שריר או שהוא כאב מסוג אחר?
לא ממש מצליח להבין מהתיאור אבל שווה להיבדק על מנת לשלול בקע. לא יודע אם אני בכלל בכיוון. אבל בכלל שפעמיים עברתי ניתוח, אני יכול להתחבר למה שרשמת.

מלח יש בהרבה מאכלים גם ככה. אם אוכלים מאוד נקי לרוב הצריכת נתרן נמוכה מה שיכול להוביל להתכווצויות.

אני לא יודע איזה תרגילים אתה מבצע, אבל לנסות בעצימות נמוכה, לא לכווץ את הבטן הכי חזק שיש, להגיע לזה בהדרגה תוך כמה שבועות.

• פותח/ת השרשור
האם הכאב הוא כאב של שריר או שהוא כאב מסוג אחר?
לא ממש מצליח להבין מהתיאור אבל שווה להיבדק על מנת לשלול בקע. לא יודע אם אני בכלל בכיוון. אבל בכלל שפעמיים עברתי ניתוח, אני יכול להתחבר למה שרשמת.
כאב של משהו שנתפס ממש חזק אני לא יודע למה לשייך את זה, זה בבטן התחתונה בצד ימין אמצע כזה.. שווה להיבדק..
הפעם הכי קשה שהייתה לי שעשיתי סופר סטים 3 תרגילים ואז באתי לקום זה נתפס והכאב השפיע עליי כל כך שגם האוזניים נאטמו לי והיה טיפה סחרחורת והיו צרכים להשכיב אותי כמה דקות ולהרים לי את הרגליים

מלח יש בהרבה מאכלים גם ככה. אם אוכלים מאוד נקי לרוב הצריכת נתרן נמוכה מה שיכול להוביל להתכווצויות.

אני לא יודע איזה תרגילים אתה מבצע, אבל לנסות בעצימות נמוכה, לא לכווץ את הבטן הכי חזק שיש, להגיע לזה בהדרגה תוך כמה שבועות.

בעיקרון ברוב התרגילים אני משתמש בבטן עם הנשימות ואני מכווץ אותה הרבה באימון הכי חזק זה בסקוואט ובדדליפט, אני אוכל ממש ממש נקי אז יכול להיות שאתה צודק ובנוסף לזה שאני בחיטוב כרגע אבל זה התחיל שהייתי במסה וממשיך עד עכשיו .

• פותח/ת השרשור
זה לא משהו תקין לך להבדק
כמה זמן נמשך הכאב? חודש חצי שנה? שבוע?

כן בערך חצי שנה אני לא זוכר במדוייק אבל הרבה זמן, אין לי כאב אם אני לא מאמן ישירות את הבטן, אם אני מאמן ישירות את הבטן ורוצה מיד אחרי הסט לקום אני לא יכול כי אז הבטן תיתפס והיו לי כאבים נוראיים אבל אם אני שוכב כמה דקות בריצפה אחרי הסט ואז מנסה לקום זה בסדר

כן בערך חצי שנה אני לא זוכר במדוייק אבל הרבה זמן, אין לי כאב אם אני לא מאמן ישירות את הבטן, אם אני מאמן ישירות את הבטן ורוצה מיד אחרי הסט לקום אני לא יכול כי אז הבטן תיתפס והיו לי כאבים נוראיים אבל אם אני שוכב כמה דקות בריצפה אחרי הסט ואז מנסה לקום זה בסדר
קורה לי דבר דומה, מתחיל בהתכווצות קטנה שמתפשטת בבטן ונעשית חזקה מאוד ולא נשלטת (נשמע רע 🤡), לוקחת לפחות דקה עד שעובר. שמתי לב שעבודה תכופה יותר על הבטן עוזרת וכשאני מרגיש שהיא מתחילה להיתפס אני מתמתח חזק אחורה וזה עוצר את התהליך, אחרי דקה שתיים יכול לעשות סט נוסף.

אשמח אם תשלח סירטון איך אתה מבצע כפפות בטן.אשמח לתקן ולעזור אם יהיה צורך.
בכל מקרה הכאבים שאתה מתאר זו לא שריר תפוס.
ואשמח גם לתת 2 מתיחות טובות לאחר האימון

• פותח/ת השרשור
קורה לי דבר דומה, מתחיל בהתכווצות קטנה שמתפשטת בבטן ונעשית חזקה מאוד ולא נשלטת (נשמע רע 🤡), לוקחת לפחות דקה עד שעובר. שמתי לב שעבודה תכופה יותר על הבטן עוזרת וכשאני מרגיש שהיא מתחילה להיתפס אני מתמתח חזק אחורה וזה עוצר את התהליך, אחרי דקה שתיים יכול לעשות סט נוסף.
כן זה משהו כזה כמו שאתה מתאר,אתה פשוט נשכב כמוני על הריצפה מחכה שיעבור? ודווקא לעבוד על הבטן יותר עוזר לך?

כן זה משהו כזה כמו שאתה מתאר,אתה פשוט נשכב כמוני על הריצפה מחכה שיעבור? ודווקא לעבוד על הבטן יותר עוזר לך?
לא נשכב, עומד ומתמתח ומונע מזה להמשיך.
מה שכן, אם פספסתי והתחיל אז זה רק לחכות שישתחרר. וכן, עם הזמן זה קורה לעיתים רחוקות יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית