הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זו תוכנית אימונים טובה לרגליים?

• פותח/ת השרשור Dada4
  • פורסם בתאריך

Dada4

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
המטרה שלי זה כוח ומסת שריר, אבל בעיקר כוח.

HB סקוואט 3 סטים של 5 חזרות
דדליפט סט אחד 5 חזרות
היפ טראסט 3 סטים 8 חזרות

(הסטים הם לא כולל חימום)

פעמיים בשבוע אימון רגליים כזה וכל אימון מוסיפה 5 קג.

הנפח מעט נמוך. אם היית מבצעת את זה פעמיים בשבוע זה היה יותר הגיוני אבל לפלג גוף תחתון בתור מכלול זה לא הרבה. הכל כמובן פונקציה של כמה עשית עכשיו, אם לא עשית כלום, אז כמובן שתראי תוצאות טובות.

כמו שנאמר וכמו שציטטו אותי, סט עבודה אחד לדדליפט לא מספיק. בזמנו שביצעתי את זה בטקסס - נחלשתי.

גם באימוני כוח - נפח הוא המפתח להתחזקות בטווח הארוך. בטווח הקצר צריך פחות כדי להגיע ל ״פיק״ אבל אחרי שמגיעים לפיק - הכוח ירד. אני לא מכיר שום תכנית כוח הגיונית עם סט דדליפט אחד. במיוחד למתאמנים מתחילים זה גרוע כי אין תרגול של הטכניקה. מתאמן מתחיל צריך לתרגל עוד ועוד ועוד עד שהתנועה תבוא באופן טבעי. עדיף לבצע 3X5 לדוגמא עם 90% משקל של החמישיה ולהרוויח יותר נפח ונשרפים פחות ואפשר לבצע בטכניקה יותר טובה ככל הנראה.

הכל טוב ויפה שאתה רוצה להתחזק מהר מהר מהר מהר מהר בSS תוך חודשיים, אבל צריך לחשוב על מה יהיה עוד שנה, שנתיים...
בליניארית אגב יש 5X5 פירמידה בדדליפט שזה מאוד שונה מ1X5.

התכנית לא נקראת SS, אלא novice linear progression. ומתחילים שעושים את התכנית לא צריכים בתור התחלה יותר מ2 סטים כבדים בשבוע, ובהמשך זה יורד גם לסט אחד. לאחר מכן כמובן כבר עוברים ליותר משיכות עם עבודה כבדה אימון אחד ועבודת נפח אימון שני, או משהו בסגנון.

מבחינת תרגול טכניקה, מסכים שזה לא מספיק, אבל מבחינת מספיק סטרס למתאמן מתחיל זה מספיק לגמרי.

האמת ששמעתי הרבה גם שנשים צריכות יותר נפח מגברים, פחות זמן מנוחה וזה בגלל העניין שלרוב הן בעצימות חלשה יותר (היה איזה מאמר)
אז אני די מחזק שאמרו שתצטרכי יותר נפח אבל אם תעשי את התוכנית פעמיים בשבוע זה נראה די בסדר
הייתי מקצץ את ההתקדמות אבל בכדי לתרגל טכניקה (2.5 קילו)
אני חולק מעט על זה שסט דדליפט לא מספיק נראלי זה אידיבידואלי כי אני לא מתחזק מלעשות הרבה דדליפט (הטכניקה באה לי טבעי) אבל כשאני משפר סקואט (בעיקר low bar) הדדליפט שלי מזנק ביחס של 3 קילו על כל 2 בסקואט, אבל אני כן חושב שלמתחיל לעבוד הרבה טכניקה לא יזיק

נשים צריכות לעבוד בעצימות יותר גבוהה מגברים ביחס לRM1 כדי ליצור מספיק סטרס שיגרום לאדפטציה.
9 Reasons why women should not train like men
אם אני לא טועה הקייס הוא קצת שונה, נראלי כולם צריכים סביבות ה75% + אופטימלי
אבל גברים יעדיפו עצימות ונשים נפח (כמו בנות אינסטרגרם שעושות הרבה סטים ל20 חזרות)

חוץ מזה הגלוטס גם מגיב לחזרות גבוהות לא רע (נראלי אמרה חלשה קצת כי זה מתבסס על סוגי סיב ומבחן "עין")

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית