הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע ויטמין D - לקחת עם ארוחה

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
ויטמין D כידוע הוא מסיס בשומן וצריך לקחת אותו ביחד עם ארוחה.
מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה מראה עד כמה זה חשוב. קבוצה של אנשים העלו את רמות הויטמין D בדם שלהם בצורה משמעותית (ממוצע של 50% או 17 ng/ml) רק על ידי זה שהורו להם לקחת את התוסף ביחד עם הארוחה הגדולה של אותו יום.
בקיצור, לקחת ביחד עם ארוחה גדולה ושומנית כדי למקסם תוצאות.

ויטמין D כידוע הוא מסיס בשומן וצריך לקחת אותו ביחד עם ארוחה.
מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה מראה עד כמה זה חשוב. קבוצה של אנשים העלו את רמות הויטמין D בדם שלהם בצורה משמעותית (ממוצע של 50% או 17 ng/ml) רק על ידי זה שהורו להם לקחת את התוסף ביחד עם הארוחה הגדולה של אותו יום.
בקיצור, לקחת ביחד עם ארוחה גדולה ושומנית כדי למקסם תוצאות.
כמו כן אפשר גם לקנות ויטמין D ממקור שמן כבד דגים (ככה שהוא נספג יותר טוב) וכן לבלוע את זה יחד עם האומגה

• פותח/ת השרשור
כמו כן אפשר גם לקנות ויטמין D ממקור שמן כבד דגים (ככה שהוא נספג יותר טוב) וכן לבלוע את זה יחד עם האומגה

אתה מתכוון ל- CLO ? לא הייתי לוקח את זה בתור מקור לויטמין D. אבל כן, לקחת את האומגה ביחד עם הויטמין D זה טוב.

אתה מתכוון ל- CLO ? לא הייתי לוקח את זה בתור מקור לויטמין D. אבל כן, לקחת את האומגה ביחד עם הויטמין D זה טוב.
אני מתכון לזה למשל http://www.altman.co.il/?CategoryID=363&ArticleID=1106
למרות שזה מינון נמוך.
זה כמוסות רכות של שמן כבד של דגים (לפחות ככה כתוב באריזה שאצלי בבית ולא כתוב באתר)
גם אני הנחתי שזה ויטמין D3 שמקורו בשמן דגים טבעי ולא ויטמין מסונטז אבל על האריזה כתוב בפירוש שזה מכיל שמן כבד דגים והשמן הזה מכיל 400 יחידות בכל כמוסה. תמוה? אולי. בכל מקרה זה מינון נמוך ויש לקחת כמה פעמים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מתכון לזה למשל http://www.altman.co.il/?CategoryID=363&ArticleID=1106
למרות שזה מינון נמוך.
זה כמוסות רכות של שמן כבד של דגים (לפחות ככה כתוב באריזה שאצלי בבית ולא כתוב באתר)
גם אני הנחתי שזה ויטמין D3 שמקורו בשמן דגים טבעי ולא ויטמין מסונטז אבל על האריזה כתוב בפירוש שזה מכיל שמן כבד דגים והשמן הזה מכיל 400 יחידות בכל כמוסה. תמוה? אולי. בכל מקרה זה מינון נמוך ויש לקחת כמה פעמים

זה לא מה שחשבתי שאתה מתכוון. חשבתי שאתה מתכוון לזה.
מה ששמת נראה לי ויטמין D רגיל (אני חושב שירדתי בזמנו על אחד כזה). המינון אכן נמוך ואני לא חושב שיש חשיבות למקור. D3 זה D3 בין אם זה מכבד דגים או מצמר של כבשים (כן כן ככה מייצרים D3).

זה לא מה שחשבתי שאתה מתכוון. חשבתי שאתה מתכוון לזה.
מה ששמת נראה לי ויטמין D רגיל (אני חושב שירדתי בזמנו על אחד כזה). המינון אכן נמוך ואני לא חושב שיש חשיבות למקור. D3 זה D3 בין אם זה מכבד דגים או מצמר של כבשים (כן כן ככה מייצרים D3).
מה שבטוח, ויטמין D במינון נורמלי אי אפשר להשיג בארץ. הכי הרבה שנתקלתי בו זה 400

השאלה הנשאלת מה קורה כשאתה צורך ארוחה שומנית שעדיין לא הספיקה להתעכל במשך כמה שעות ולאחר מכן צורך ויטמין D, האם זה אותו הדבר? לדעתי כן.
(למתקשים: אכלת ארוחה שומנית, לדוגמה משהו כמו AD, ארוחה אחת 60-70 גרם שומן, אחרי 4 שעות לקחת ויטמין D בלי ארוחה, האם זה אותו דבר כמו לאכול את הארוחה ולצרוך איתו את הויטמין? הרי האוכל עדיין לא התעכל והטרגליצרידים חוגגים)

• פותח/ת השרשור
השאלה הנשאלת מה קורה כשאתה צורך ארוחה שומנית שעדיין לא הספיקה להתעכל במשך כמה שעות ולאחר מכן צורך ויטמין D, האם זה אותו הדבר? לדעתי כן.
(למתקשים: אכלת ארוחה שומנית, לדוגמה משהו כמו AD, ארוחה אחת 60-70 גרם שומן, אחרי 4 שעות לקחת ויטמין D בלי ארוחה, האם זה אותו דבר כמו לאכול את הארוחה ולצרוך איתו את הויטמין? הרי האוכל עדיין לא התעכל והטרגליצרידים חוגגים)

השאלה הזאת נשאלת רק כי אתה מתעקש לשאול אותה. 😛

אין לי מושג אם 4 שעות אחרי ארוחה שומנית זה אותו דבר כמו ביחד עם הארוחה. יש הגיון ועכשיו גם מחקר שמראה שזה טוב לקחת עם הארוחה. יש איזה סיבה שאתה מחכה 4 שעות? ויטמין D מסתדר לך בול ביחד עם התה ועוגיות של אחה"צ?

יש לעניין הזה נושא שלם בפרמקולוגיה וזה הרבה יותר מסובך ממה שזה נראה. כל כדור שאנחנו לוקחים מיוצר לפי התאמה מסוימת ואופטימלית. יש כדורים שעטפו אותם במעטפת שתתפרק למשל רק במעי- כי שם הPH גבוה יותר מהקיבה והתרופה עובדת יותר טוב PH גבוה.

בכל מקרה, לענייננו, כל מה שאתה צריך זה סביבה שומנית כדי להשתמש בויטמין. לכן זה לא משנה אם תקח אותו תוך כדי אוכל או אחרי שעה (בתנאי שיש עדיין שומן במערכת העיכול). השומן לא חייב להיות מעוכל (מפורק לטריגליצרידים), כלומר הויטמין מסיס בשומן כמו שהוא, ולא בטריגליצרידים בודדים. לכן, אין צורך לחכות לעיכול מלא של השומן וכדאי לקחת את זה תוך כדי הארוחה. אתה יכול לקחת גם אחרי- אבל כאן יש "סיכוי" שכבר הסביבה השומנית שמערכת העיכול נעלמה לה, או שהיא כולה כבר במעי ואז הספיגה תיהיה פחות יעילה. (שוב אין לי מידע ספציפי לגבי ויטמין D אבל אני רק מסביר את התיאוריה.)
בכל מקרה, אם יש משהו שכן כדאי להקשיב להוראות יצרן- זה זמני נטילה. הכדור מותאם בדיוק לזמני הנטילה שהם כותבים.

---------- התגובה התווספה ב 08:53 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 08:48 ----------

מה גם שזמני פירוק שומנים משתנים מבן אדם לאדם.
עכשיו תראה אתה מה גרמת לי לכתוב על הבוקר

1) איך בקבוק ויטמין די בטיפות של 2000IU? האם הוא נספג טוב? האם הוא יכול להפגם בגלל תנאים סביבתיים של משלוח ארוך?
2) איזה בדיקת דם צריך לבקש כדי לראות את הרמות של הויטמין בדם? ומה הכמות האופטימלית בגוף? (לא הכמות המינימלית)
3) אם ביום ספציפי אני בים חשוף לשמש לפחות חצי שעה-שעה, האם כדאי\ניתן לוותר על צריכת הויטמין באותו יום?

• פותח/ת השרשור
1) איך בקבוק ויטמין די בטיפות של 2000IU? האם הוא נספג טוב? האם הוא יכול להפגם בגלל תנאים סביבתיים של משלוח ארוך?
2) איזה בדיקת דם צריך לבקש כדי לראות את הרמות של הויטמין בדם? ומה הכמות האופטימלית בגוף? (לא הכמות המינימלית)
3) אם ביום ספציפי אני בים חשוף לשמש לפחות חצי שעה-שעה, האם כדאי\ניתן לוותר על צריכת הויטמין באותו יום?

1) לא ידוע לי על הבדלים בספיגה. קשה לי להאמין שהוא יפגע במשלוח.
2) 25OH-VitaminD, הרמה האופטימלית היא 50 ng/ml ומעלה.
3) זה לא משנה. תוותר אם בא לך, או תיקח. אם אתה נחשף באופן קבוע ליותר שמש אז צריך לתסף פחות. הכל תלוי בבדיקת דם.

ניתן לקחת ''על עיוור'' ללא בדיקות דם,2000 יחידות ליום?
יש ימים שאני לא נחשף בכלל לשמש,יש ימים שאני בערך חצי שעה בשמש.

ויטמין D נאגר, אפשר לא להחשף לשמש כל השבוע ופעם בשבוע לקבל חשיפה ברמה מספקת וזה יהיה בסדר.

• פותח/ת השרשור
ניתן לקחת ''על עיוור'' ללא בדיקות דם,2000 יחידות ליום?
יש ימים שאני לא נחשף בכלל לשמש,יש ימים שאני בערך חצי שעה בשמש.

כן, אפשר לקחת 2000 יחידות בלי דאגה.
אי אפשר לנחש מה הרמות ויטמין D שלך לפי חשיפה לשמש. יש בדיקת דם בשביל זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית