הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת דם רגישות לאינסולין

• פותח/ת השרשור dorboss
  • פורסם בתאריך

dorboss

משתמש מתחיל
111
0
נק' מוניטין:
0
111
0
איזה פרמר צריך לבקש מהרופא על מנת לבדוק רגישות לאינסולין בבדיקת דם ?

ידוע לי שרמת הגלוקוז שלי לאחר צום נמוך.
תודה

יש שתי דרכים מקובלות לבדוק רגישות לאינסולין.
1. הבדיקה הטובה ביותר היא glucose clamp. מה שעושים זה שמזריקים רמה קבועה של אינסולין לדם של הנבדק ובאותו זמן מזריקים גלוקוז ברמה משתנה עד שמקבלים שווי משקל שבו רמות הגלוקוז בדם לא משתנות. כמות הגלוקוז שצריך להזרים היא מדד לרגישות לאינסולין של הנבדק. זאת לא בדיקת דם פשוטה ואף אחד לא יעשה לך אותה.
2. יש חישוב שנקרא HOMA שבעזרת רמת גלוקוז ואינסולין בדם מעריך את הרגישות לאינסולין. זה חישוב פשוט וכל מה שצריך בשבילו זה בדיקת דם של גלוקוז ואינסולין בצום. בדיקת אינסולין בצום היא לא שיגרתית ואני לא יודע אם יתנו לך.

• פותח/ת השרשור
יש שתי דרכים מקובלות לבדוק רגישות לאינסולין.
1. הבדיקה הטובה ביותר היא glucose clamp. מה שעושים זה שמזריקים רמה קבועה של אינסולין לדם של הנבדק ובאותו זמן מזריקים גלוקוז ברמה משתנה עד שמקבלים שווי משקל שבו רמות הגלוקוז בדם לא משתנות. כמות הגלוקוז שצריך להזרים היא מדד לרגישות לאינסולין של הנבדק. זאת לא בדיקת דם פשוטה ואף אחד לא יעשה לך אותה.
2. יש חישוב שנקרא HOMA שבעזרת רמת גלוקוז ואינסולין בדם מעריך את הרגישות לאינסולין. זה חישוב פשוט וכל מה שצריך בשבילו זה בדיקת דם של גלוקוז ואינסולין בצום. בדיקת אינסולין בצום היא לא שיגרתית ואני לא יודע אם יתנו לך.

לגבי הבדיקה השניה,
לא תהיה הפרעה לבדיקה אם אני לא אוכל מזונות שמקפיצים את הגלוקוז בדם (AD) כי זה במילא בצום נכון ?

לגבי הבדיקה השניה,
לא תהיה הפרעה לבדיקה אם אני לא אוכל מזונות שמקפיצים את הגלוקוז בדם (AD) כי זה במילא בצום נכון ?

נכון, הבדיקות מתבצעות אחרי צום בדיוק כדי לנטרל את ההשפעות המיידיות של התזונה שלך.

• פותח/ת השרשור
עד כמה אפשרי לפתח שרירים בלי פחמימות ?
והאם גיינר מפריש אינסולין כמו פיתה לדוגמה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית