הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת דקסה dxa

• פותח/ת השרשור Lior98
  • פורסם בתאריך

Lior98

משתמש פעיל
345
17
נק' מוניטין:
20
345
17
שלום רב
אני שוקל לעשות בדיקת dxa
אני יודע שדובר עליה רבות פה בפורום
אבל ארצה להתייחס לדברים ספציפים בנושא.

1 לפי הבנתי הבדיקה לא מציגה מסת שריר אלא מסת גוף רזה
זה אומר שלא ניתן להשיג מהבדיקה את המסת שריר ?
2 האם מהבדיקה ניתן לדעת על חוסר סימטריה בשריר בין צד ימין לשמאל?
3 לגבי אחוז שומן הוא דיי מדוייק (מודע שיש סטיות) אבל לא כמו בקליפר וכדומה
האם הבדיקה בודקת כל איבר ספציפי או שהיא משכללת את כל האיברים ומחשבת ממוצע?
4 האם הבדיקה יכולה להציג את מבנה השריר? (הכוונה כמו שיש פיק ביד קדמית זה יותר גנטי המבנה שלו אז משהו סגנון הזה לדעת מתי זה מבנה גנטי ומתי זה באמת מסת שריר וכדומה)

אני מודע לזה שזה לא אינדקציה להמשך חיטוב/מסה
כרגע אני רוצה יותר פרטים יבשים על המצב הנוכחי
וכן אשמח לדעת מאנשים שעשו את הבדיקה / כאלו שמכירים אותה
שאדע במידה ואעשה האם אנשים פה ידעו להבין את התוצאות

1. הבנת נכון, אתה לא יכול להסיק על מסת השריר שלך, אלא רק על מסת הגוף הרזה
2. לפי מה שאני יודע, מכשירי DEXA לא מציגים התפלגות והשוואות בין צדי הגוף.
3. הפלט מציג לך את אחוז השומן הכללי, והתפלגות של אחוזי שומן באזור הבטן, אגן, זרועות ורגליים
4. לא

אם אתה עושה את הבדיקה סתם כדי לדעת נתונים יבשים על עצמך, קח בחשבון ש-DEXA לא ממש מדויקת כמו שנוטים לחשוב.

הפלט אמור להיות די קל לקריאה, מה שצריך בגדול זה אנגלית בסיסית.

אם אתה מעוניין אתה יכול לקרוא פוסט שכתבנו בנושא של מדידות הרכב גוף:

• פותח/ת השרשור
1. הבנת נכון, אתה לא יכול להסיק על מסת השריר שלך, אלא רק על מסת הגוף הרזה
2. לפי מה שאני יודע, מכשירי DEXA לא מציגים התפלגות והשוואות בין צדי הגוף.
3. הפלט מציג לך את אחוז השומן הכללי, והתפלגות של אחוזי שומן באזור הבטן, אגן, זרועות ורגליים
4. לא

אם אתה עושה את הבדיקה סתם כדי לדעת נתונים יבשים על עצמך, קח בחשבון ש-DEXA לא ממש מדויקת כמו שנוטים לחשוב.

הפלט אמור להיות די קל לקריאה, מה שצריך בגדול זה אנגלית בסיסית.

אם אתה מעוניין אתה יכול לקרוא פוסט שכתבנו בנושא של מדידות הרכב גוף:
קודם כל תודה רבה על הידע!

2 הדברים המרכזיים שרציתי לבדוק
זה מסת שריר ובדגש חוסר סימטריה במסת שריר בין הצדדים, ולבדוק מבנה גנטי של שריר

שלפי תשובתך אני מבין שלא.
האם ידוע לך על בדיקות "פשוטות" שבודקות משהו כזה?

זה מסת שריר ובדגש חוסר סימטריה במסת שריר בין הצדדים, ולבדוק מבנה גנטי של שריר
לא ממש ברור לי למה אתה מתכוון ב"במבנה גנטי של השריר", אבל בכל אופן מכשירי המדידה שמודדים מסת שריר באופן ישיר זמינים רק במחקר.

לא סביר שתהיה 100% סימטריה בין הצדדים. כנראה שבצד אחד יהיה לך יותר מסת שריר מאשר בצד השני, השאלה מה ההפרש.
אם יש חוסר סימטריה משמעותי בין שני הצדדים אתה אמור לראות את זה מבחינה ויזואלית (לדוגמה, יד אחת יותר גדולה מהשנייה) או מבחינת ביצועים בחדר כושר - לדוגמה בלחיצת חזה עם משקולות אתה מסוגל להרים יותר משקל\לבצע יותר חזרות עם יד אחת מאשר עם היד השנייה. זאת אומרת שחוסר סימטריה משמעותי אפשר לזהות גם בלי מכשור מיוחד.

• פותח/ת השרשור
לא ממש ברור לי למה אתה מתכוון ב"במבנה גנטי של השריר", אבל בכל אופן מכשירי המדידה שמודדים מסת שריר באופן ישיר זמינים רק במחקר.

לא סביר שתהיה 100% סימטריה בין הצדדים. כנראה שבצד אחד יהיה לך יותר מסת שריר מאשר בצד השני, השאלה מה ההפרש.
אם יש חוסר סימטריה משמעותי בין שני הצדדים אתה אמור לראות את זה מבחינה ויזואלית (לדוגמה, יד אחת יותר גדולה מהשנייה) או מבחינת ביצועים בחדר כושר - לדוגמה בלחיצת חזה עם משקולות אתה מסוגל להרים יותר משקל\לבצע יותר חזרות עם יד אחת מאשר עם היד השנייה. זאת אומרת שחוסר סימטריה משמעותי אפשר לזהות גם בלי מכשור מיוחד.
לגבי מבנה שריר:
הכוונה שלי היא שאם ניקח פיק של יד קדמית
אז לדעת שאם יש פיק קטן / ארוך / קצר
האם זה בגלל מסת שריר או בגלל שזה המבנה הגנטי של השריר כנ"ל לגבי שריר החזה, לא לכולם יש חזה "מרובע" כפי האנטומיה ובפרט יש כאלה שכן יש צורה קצת "מעוותת"

לגבי החוסר סימטריה:
אכן יש הבדל גם מבחינה ויזואלית וגם מבחינה של ביצועים.
כן רציתי לבדוק זאת במספרים לדעת אם יש הבדל קטן או גדול

לגבי מבנה שריר:
הכוונה שלי היא שאם ניקח פיק של יד קדמית
אז לדעת שאם יש פיק קטן / ארוך / קצר
האם זה בגלל מסת שריר או בגלל שזה המבנה הגנטי של השריר כנ"ל לגבי שריר החזה, לא לכולם יש חזה "מרובע" כפי האנטומיה ובפרט יש כאלה שכן יש צורה קצת "מעוותת"

לגבי החוסר סימטריה:
אכן יש הבדל גם מבחינה ויזואלית וגם מבחינה של ביצועים.
כן רציתי לבדוק זאת במספרים לדעת אם יש הבדל קטן או גדול

אתה מתעסק בדברים כל כך זוטרים.
במקום להתעסק במכשירי DEXA וכדומה, יש מכשירים פשוטים יותר שהבדיקה תעלה לך פחות ותוכל ללמוד פחות או יותר אותו דבר.
In-Body למשל.
אבל בסוף מבחן המראה והמשקלים הוא החשוב ביותר.

לצורך העניין, ככה נראה תדפיס:

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=-zwAYct6COs

• פותח/ת השרשור
אתה מתעסק בדברים כל כך זוטרים.
במקום להתעסק במכשירי DEXA וכדומה, יש מכשירים פשוטים יותר שהבדיקה תעלה לך פחות ותוכל ללמוד פחות או יותר אותו דבר.
In-Body למשל.
אבל בסוף מבחן המראה והמשקלים הוא החשוב ביותר.

לצורך העניין, ככה נראה תדפיס:

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=-zwAYct6COs

נושא מבנה שריר (בשפה עממית)
ממש לא זוטר.
אם היית קורא את מה שכתבתי אז כן ציינתי שהמבנה של החזה שלי הוא שונה משל אחרים
מעין עיגול מבפנים כלפי חוץ
והוא נקודתי אבל עבה כשאני לוחץ
זה משהו שעד היום אני לא יודע אם זה עניין של מסת שריר או מבנה
במידה ואדע שזה המבנה של החזה שלי וזה משהו גנטי אין מה לעשות אם זה ולא לייחס חשיבות (ואז זה נחשב זוטר)
אבל במידה ולא אדע , אמשיך להיות אובססיבי ל שריר מסויים.
כנל לגבי הפיק ביד קדמית וכדומה
וכנל לגבי החוסר סימטריה, אולי זה נטו שריר ואולי משהו אחר.
סביר להניח שאם שאלתי כנראה שכן יש משהו ולא סתם ילד בן 14 שהרים משקולות במשך חודש וחצי והתחיל להתלונן...

נושא מבנה שריר (בשפה עממית)
ממש לא זוטר.
אם היית קורא את מה שכתבתי אז כן ציינתי שהמבנה של החזה שלי הוא שונה משל אחרים
מעין עיגול מבפנים כלפי חוץ
והוא נקודתי אבל עבה כשאני לוחץ
זה משהו שעד היום אני לא יודע אם זה עניין של מסת שריר או מבנה
במידה ואדע שזה המבנה של החזה שלי וזה משהו גנטי אין מה לעשות אם זה ולא לייחס חשיבות (ואז זה נחשב זוטר)
אבל במידה ולא אדע , אמשיך להיות אובססיבי ל שריר מסויים.
כנל לגבי הפיק ביד קדמית וכדומה
וכנל לגבי החוסר סימטריה, אולי זה נטו שריר ואולי משהו אחר.
סביר להניח שאם שאלתי כנראה שכן יש משהו ולא סתם ילד בן 14 שהרים משקולות במשך חודש וחצי והתחיל להתלונן...
כל מה שאתה מציין, צורה של חזה, נראות ומבנה של שריר מסויים (פיק ביד קידמית), סימטריה, אלה דברים שהם בעיקר נובעים מגנטיקה.
פרט לסימטריה, אין הרבה מה לעשות בהקשר של הדברים הללו. מה שחשוב שתדע, אין ממש בדיקה גנטית שיכולה לתת על זה תשובה.
גנטיקה היא נושא מורכב, ומאוד קשה לחזות ביטוי של גנים בבני אדם (אם לא מדובר בגנים של מחלה מסויימת, או גנים שנחקרו לעומק ויש מחקר מעמיק בנושא), פלוס הבדיקות שמראות ביטוי, הם יקרות ולא באמת מבוצעות בצורה שאפשר ללמוד מהם מספיק בבני אדם סתם ככה, בדרך כלל בודקים גן מסויים כדי להבין את ההשפעה שלו דרך הבדלים של ביטוי בפנוטיפ, ככה שזה פחות רלוונטי אלייך.
בהקשר לסימטריה- אם מדובר בשריר בצד ימין למשל שחזק מהשריר בצד שמאל- בתרגילים המבודדים, כדי להתחיל מהשריר החלש (דוגמא לזה- פטישים, להתחיל ביד שמאל, אם ימין היד החזקה).
אם אתה מרגיש לא בטוח בדברים מסויימים, תפנה לאדם עם ידע והסמכה, מאמן חיצוני או במקום שאתה מתאמן בו, שיוכל לתת לך תשובות על סמך זה שהוא רואה אותך. אני בטוח שאדם מקצועי שיראה אותך (לא חשוב אם מאמן ששכרת או סתם מאמן בחדר כושר), יוכל לתת לך תשובות מלומדות, בכל זאת, הם עושים קורסים באנטומיה ומבינים היטב בנושאים הללו.
מקווה שתמצא את התשובות שלך וזה יתן לך את הנחת להתעסק בדברים הנכונים 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית