הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בחיטוב ותקיעה במשקל

• פותח/ת השרשור roneno
  • פורסם בתאריך

roneno

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום.

היה לי עודף משקל גדול מאוד 96 על 1.75. לפני כארבעה חודשים התחלתי מאזור 93 קילו לאכול פחות ולעשות אירובי. לא ספרתי קלוריות. הגעתי לאיזור 76 ק"ג עכשיו. שמתי לב שבזמן האחרון המשקל נתקע. בשבוע האחרון התעניינתי קצת וקראתי על חיטוב (אני חדש בתחום) וניסיתי לאכול במאזן קלורי שלילי. עדיין לא הייתה ירידה במשקל ואפילו עליה במשקל של 200 גרם (נשקל פעם בשבוע). אני אציין שבשלושה ימים שלפני השבוע הזה אכלתי מעט מאוד פחמימה וירדתי 1.2 קילו מה שבטוח לא משומן וכנראה נוזלים. אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות כדי לחזור לירידה במשקל תוך כמה שפחות זמן. כי אני חייב להוריד עוד, אני באיזור של 20% שומן ומעלה עדיין. ראיתי באשכולות מסוימים המלצות לצאת לניטרלי לתקופה מסוימת או העמסת פחמימות (שאני לא יודע אם עושים בחיטוב רגיל). כמובן שאני מעדיף לחסוך כמה שיותר זמן של הישארות במשקל הזה ואני אשמח לעשות מה שצריך כדי לחזור למסלול ירידה כמה שיותר מהר.

תודה מראש.

אימוני כוח, ימי העמסה כל כמה זמן, בדיקה שאתה עושה הכל נכון מבחינה קלורית(תקרא את המאמר חיטוב בקילוגרם שוב) וגם בחינת המצב (אתה 76 על 175, יש מצב שהגיע הזמן למסה )

• פותח/ת השרשור
אימוני כוח, ימי העמסה כל כמה זמן, בדיקה שאתה עושה הכל נכון מבחינה קלורית(תקרא את המאמר חיטוב בקילוגרם שוב) וגם בחינת המצב (אתה 76 על 175, יש מצב שהגיע הזמן למסה )

לא אחי לא הגיע הזמן למסה כי אין עליי מסת שריר ואני חדש בתחום. לא התאמנתי בחדר כושר וזה חיטוב ראשון. גם את הירידה במשקל עד עכשיו עשיתי בלי אימוני כח בכלל. אחוז שומן אני מאמין 21 בערך. אולי 20. לא פחות. אני חייב להתחטב.
ותודה רבה

לא אחי לא הגיע הזמן למסה כי אין עליי מסת שריר ואני חדש בתחום. לא התאמנתי בחדר כושר וזה חיטוב ראשון. גם את הירידה במשקל עד עכשיו עשיתי בלי אימוני כח בכלל. אחוז שומן אני מאמין 21 בערך. אולי 20. לא פחות. אני חייב להתחטב.
ותודה רבה
אם אין עליך מסת שריר זה סימן טוב לזה שאתה צריך לעלות אותה ואם תשלב אימוני כוח אז כנראה תצבור מעט מסה אפילו בחיטוב, ומאוד ממליץ על אימוני כוח, אם אתה חדש אני גם מאמין שאתה לא לגמריי יודע לנחש מה האחוז שומן שלך (חברה מאוד מנוסים לא יודעים במדוייק)

אימוני התנגדות טובים גם בתהליך של ירידה במשקל. במצבך אתה תעלה יחסית בקלות שריר ותשפר משמעותית את המראה.

לגבי ירידה במשקל, הכל עניין של גרעון קלורי. קח מספר מסויים, לדוגמא 2000 קלוריות. יורד במשקל? מצויין תמשיך על 2000 עד שתפסיק לרדת. לא יורד? תוריד ל1900 ותעשה את אותו התרגיל.

• פותח/ת השרשור
אימוני התנגדות טובים גם בתהליך של ירידה במשקל. במצבך אתה תעלה יחסית בקלות שריר ותשפר משמעותית את המראה.

לגבי ירידה במשקל, הכל עניין של גרעון קלורי. קח מספר מסויים, לדוגמא 2000 קלוריות. יורד במשקל? מצויין תמשיך על 2000 עד שתפסיק לרדת. לא יורד? תוריד ל1900 ותעשה את אותו התרגיל.

תודה רבה עזרת לי מאוד. אני מעכשיו אתאמן אימוני כח לפחות 3 פעמים בשבוע. ניראלי אני אתחיל מ1700 כי לדעתי הניטרלי שלי הוא 2100 בערך לפי הבדיקות שעשיתי השבוע. ואז כמו שאמרת אוריד קלוריות כל פעם שאצטרך ואעזר באירובי במידת הצורך. מה שמאוד יעזור לי זה אם תוכל להמליץ לי מהניסיון שלך מה לעשות לגבי העמסות/ניטרלי אחת לכמה זמן. כי זה נושא שפחות הבנתי וזו הפינה האחרונה שאני צריך לסגור. אם אני אוכל בשבת לא לפי התפריט (לא יודע כמה קלוריות הכנסתי) אבל כמובן לא בולס ומנסה להעריך שלא להגיע למאזן חיובי, האם צריך העמסות או ניטרלי אחת לכמה זמן כדי שהתהליך יעבור בצורה הטובה ביותר ? אני מציין שוב שאני לא בדל פחמימה ומגיע בטוח למעל 100 פחמימות.

לפי מחקרים אין יתרון פיזיולוגי להעמסות. זה יתרון פסיכולוגי בעיקר.
למרות זאת, זה יתרון חשוב כי להמנע מאוכל טוב / טעים / הרגשת שובע למשך חודשים ארוכים - זה לא כיף.

הייתי מציע פעם בשבוע לאכול מה שבא לך בכמות הגיונית. הכוונה ארוחה טובה וקינוח, לא 3 המבורגרים 10 בורקסים ועוגה שלמה.

לגבי ניטראלי בהחלט יש לזה הגיון, מתי שנתקעים בדיאטה שווה לצאת לאיזה שבוע שבועיים ניטראלי ולחזור לגרעון. אצלי אישית זה עזר.

20181009_211359.png
Screenshot_20181012-110526.png
9

לדעתי להגדיל קצת את הגירעון, כל שבוע להוריד עד שאתה רואה תזוזה במשקל, אבל לא יותר מ1% ממשקל הגוף בשבוע, להישקל כל יום בבוקר ולעשות ממוצע שבועי ולא להישקל פעם בשבוע שזה יכול להיות מושפע מאוכל של יום לפני, שירותים, כאלה ארוחות וכו, להגדיל את האירובי, להוסיף עוד פעם בשבוע או לעלות בזמנים, אם היית עושה 3 אירובי 30 דק בשבוע, תנסה 4 פעמים בבשבוע ל 40-50 דק, אני עכשיו עושה אירובי על אליפטיקל המלצה של חבר כי הלכו לי הברכיים לרוץ 4 פעמים בשבוע 😃 אני גם נתקעתי על 73 קג, התחלתי לעושת את זה ועעכישו שוב אני יורד..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית