הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נפח אימון במסה ובחיטוב

דניאלל21

משתמש מתחיל
29
2
נק' מוניטין:
2
29
2
אני יודע שבגדול בשביל גדילת מסת שריר צריך להיות בפלוס קלורי לאכול מספיק חלבון ולהעלות את נפח האימון בצורה מבוקרת והדרגתית.
השאלה שלי היא כזאת מה קורה במצב שבו הגעתי לנפח אימון מסוים ומחוסר בזמן אני צריך לקצץ בכמות האימונים השבועיים ולכן נפח האימון שלי ירד האם אני לא יכול להעלות מסת שריר יותר ?
2. עד כמה אפשר להוריד את נפח האימון בחיטוב ? כלומר עד כמה אפשר לצמצם את נפח האימון שעדיין האימון יהיה אפקטיבי מספיק לשמר את המסת שריר הקיימת ( כמובן שהמאזן קלורי הוא שלילי וצריכת החלבון היא מוגברת)

- אפשר להכניס נפח אימון גבוה בזמן אימון קצר ע״י דברים כמו סופר סטים, שימוש גדול יותר במכונות שלרוב חוסך זמן ועבודה במשקלים לא גבוהים על מנת לאפשר מנוחות קצרות. זה לא אידיאלי אבל יזרום
- אפשר להכניס נפח אימון גבוה במס׳ אימון מועט ע״י אימונים יותר ארוכים עם יותר נפח פר אימון
- אי אפשר לדעת, זה ניסוי וטעיה ומאוד אינדיוידואלי ותלוי בהרבה גורמים

• פותח/ת השרשור
כרגע אני עושה ab 4 פעמים בשבוע
ניקח לדוגמא חזה וגב שבהם הנפח הוא הכי גבוהה אצלי
חזה- 15 סטים לאימון
גב-12 סטים לאימון
אם אני צריך לעבור
אם אני צריך לעבור ל 3 אימונים בשבוע
איך אני אכניס 30 סטים של חזה באימון אחד לדוגמא ? זה נראה לי לא אפשרי

• פותח/ת השרשור
וואלה?
אז כמה אתה ממליץ? אני מתאמן כבר שנה ו8 חודשים
דווקא אני מתאושש מאימון לאימון ואפילו מעלה חזרה אחת לשבוע וברגע שמגיע ל12 חזרות מעלה משקל.

הייתי אומר לכיוון 8-10 סטים לכל היותר. תלוי בתרגילים. בנץ׳ יהיה כמובן יותר ״קשה״ מאשר פרפר במכונה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי.
אבל אם אוריד את הסטים עכשיו הנפח שלי ירד משמעותית עדיין אני אגדל?
ובנוסף אני בתחילת נובמבא עובר לחיטוב האם ההורדה הזאת בתקופת החיטוב לא תפגע לי בשמירה על מסת שריר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית