הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זה הזמן להוריד נפח?

• פותח/ת השרשור K-Dot
  • פורסם בתאריך

K-Dot

משתמש מתחיל
100
9
נק' מוניטין:
23
100
9
היי,
אני בתוכנית AB והגעתי לשבוע שבו דיללתי נפח בגלל צביטת כתף - עשיתי אימון חזה כתפיים ואחורית פעם אחת השבוע ואחריו זה קרה, על האימון השני לשבוע הייתי חייב לוותר.
אימוני גב ביצעתי פעמיים בנפח נמוך ובתרגילים שאפשרו לי טווח תנועה.
טיפלתי בפציעה במהלך השבוע ובשבוע הקרוב אני מתכנן לחזור. השאלה היא האם כדאי לחזור לנפחים שבהם עצרתי (מציין שאני עדיין ראיתי השתפרות שבועית ברוב התרגילים) או שכדאי להתחיל מנפח יותר נמוך של 8 סטים לגדולים, 5-6 לקטנים. (לפני הפציעה הגעתי לנפח של 10 סטים לשרירים גדולים ו6-7 לקטנים).
בתכלס הפסדתי אימון אחד..

מאמין שמקור הפציעה הוא over use.. מהסיבה שיש לי ניסיון כבר עם הפציעה הזאת אז יש לי קנה מידה קצת לחומרת הפציעה ולמקור (סופרספינטוס) וגם בגלל שהרגשתי את הכתף מאוד מאוד עייפה במהלך השבוע (הגיוני בהתחשב שכל התרגילי חזה שלו מכילים לחיצות ובשאר האימון יש עוד מיליטרי ומקבילים)
שוב מציין שלא הגעתי לכשל בנפח השבועי ואפילו התקדמתי בצורה שבועית.

נערך לאחרונה:
הייתח בודק הכל מטכניקה לבחירת תרגילים לנפח, ןאם הכל טוב הייתי מוריד נפח אבל יש לי הרגשה שהבעיה כנראה במקום אחר

הייתי מוריד בעיקר עצימות. חוזר לכל היותר ל50% משקלים ומעלה בהדרגה.

לדעתי ומנסיון עם כל מיני פציעות, דווקא העצימות מחרבנת את השיקום. אפשר לתת 10-20 חזרות עם משקל קל זה בסדר גמור.

• פותח/ת השרשור
הייתי מוריד בעיקר עצימות. חוזר לכל היותר ל50% משקלים ומעלה בהדרגה.

לדעתי ומנסיון עם כל מיני פציעות, דווקא העצימות מחרבנת את השיקום. אפשר לתת 10-20 חזרות עם משקל קל זה בסדר גמור.
האמת שחזרתי עם נפח נמוך עם אותה רמת עצימות והרגשתי דווקא טוב.
פשוט הקפדתי על הרבה מוביליטי, תרגילי שיקום וחימום ארוך.. גם החלפתי תרגיל אחרון לחזה במקום לחיצה שלא הכי הסתדרה לפרפר, אני חושב שזה לגמרי הוריד עומסים מסויימים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית