הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התמכרות לריצה

אור1

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
שלום, שמי אור ואני כבר במשך כשש שנים רצה באופן יום יומי במשך שעה...לאט לאט הגעתי למצב שאני מכורה לריצות ולא יכולה לא לרוץ גם כשלא תמיד באלי, למרות שלרוב אני באמת נהנת וזה ממלא אותי. ברמת ההגיון לגמרי ברור לי שהדבר אינו בריא אך פסיכולוגית כנראה קשה לי לשנות את השגרה הזו.
ולמה אני בכלל מתכננת לשנות?...גם כי אני רוצה להביא את עצמי להיות "נורמלית" ולעשות כושר כדי לשמור על אורח חיים בריא ולרוץ 3-4 פעמים בשבווע ולא יותר וגם כי החיים העמוסים מקשים עליי להתמיד באופן יומיומי.
החשש העיקרי הוא ההשפעה הפסיכולית של החסרון הזה וגם איך זה ישפיע על המראה החיצוני שלי כי ברמת העיקרון אני מאד מרוצה ואני תוהה האם אעלה הרבה במשקל כתוצאה מהשינו. (בת 31)

אין משהו לא ״בריא״ בריצה יומיומית.
אם את סובלת מכאבים אז חשוב לטפל.

אישית, אני מוצא תועלת ביום מנוחה מוחלט פעם בשבוע ובכלל לגוון את תוכנית האימונים מבחינת זמן/מרחק /עצימות

אני מכיר את ההתמכרות הזאת מקרוב ממישהי במשפחה שלי.
את האמת אין לי מושג איך לעזור, בסופו של דבר השינוי הגיע בהדרגתיות ממנה אחרי שנים שהיא ידעה שזה מוגזם.

לדעתי השינוי צריך להיות פסיכולוגי בעיקר.

את יכולה לעשות ניסוי, להוריד נפח / תדירות ריצות ולבדוק מה קורה.

אם הפעילות מפריעה לאורח החיים אז צריך לשנות. תראי כמה זמן לפעילות גופנית יש לך בשבוע ותחליטי לפי זה. את עדיין יכולה לרוץ כל יום אבל פחות זמן. למשל לעשות 30 דקות כל יום יתן לך 3.5 שעות בשבוע שזה חצי ממה שאת עושה כרגע. אם תעשי את זה בהדרגה, כמו להוריד מספר דקות כל שבוע למשל, יהיה לך יותר קל להתרגל פסיכולוגית וכן מבחינת הוצאה אנרגטית.

אני חושב שזה מאוד עוזר לקבוע טווח זמן של שעות פעילות בהתאם לרצונות ולוח זמנים שלך. למשל בין 3-4 שעות בשבוע. ככה שאת יכולה לתת לעצמך מרחב תמרון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית