הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר שאלות בנוגע לריצה

ארנולד שוורצנגר

משתמש מתחיל
7
3
נק' מוניטין:
3
7
3
התחלתי לרוץ לא מזמן בשביל להתכונן ליום סיירות, ויש לי כמה שאלות אליכם בעקבות הממצאים עד כה.

אני רץ כבר בערך חודש, פעם בשבוע, כנראה שהשבוע אתחיל לרוץ פעמיים ואם לא השבוע אז בקרוב.

למרות שאני רץ, קרו כמה דברים מוזרים ואני רוצה לשמוע את דעתכם לגביהם:

1. בכל שבוע מחדש אני מרגיש כאילו נהיה לי רק יותר קשה, אני עושה את אותו המסלול ולא משנה כלום.

2. אחרי הריצה הראשונה פתאום עליתי אחרי שלוש ימים שלוש קילו וככה זה נשאר עד עכשיו

יש לכם מושג לגביי ממה נובעים אחד או שני הדברים שציינתי לעיל?

כמו כן, אשמח לשמוע עצות בסיסיות לאנשים שמתחילים לרוץ, לאיזה מרחק צריך לרוץ, כמה זמן לאכול לפני ומה לאכול, האם מותר לשתות מים תוך כדי הריצה, וכמה מים צריך לשתות לפני שמתחילים את הריצה בכלל.

אשמח אם גם תציינו כיצד כדאי להתאמן ליום הסיירות מבחינה כללית.

כל דבר שעולה בראשכם ונראה לכם שיוכל לעזור, אשמח ממש אם תציינו! תודה רבה לכל מי שיעזור!

נ.ב
אם זה משנה משהו אז יש לי עבר בחדר הכושר של איזה שלוש שנים, ארבעה פעמים בשבוע בתכנית AB, כרגע אני בהפסקה ולא מתאמן כבר כמה חודשים טובים.

זה שעלית שלוש קילו יכול להיות שזה כי אחרי שלא התאמנת הרבה זמן ואז התחלת מחדש, הגוף לא היה רגיל לזה וזה גרם לך לאכול בימים הבאים הרבה יותר.

2 קודם כל אני לא מומחה גדול בעניין, אבל לדעתי אם תתחיל לרוץ 3 פעמים בשבוע יום כן יום לא במקום פעם אחת, הגוף שלך יבין שאתה נכנס לכושר של ריצות, ואז יהיה לך קל יותר כל פעם.
כמובן שצקיך להקפיד על שינה מספקת תפריט וכו '

• פותח/ת השרשור
זה שעלית שלוש קילו יכול להיות שזה כי אחרי שלא התאמנת הרבה זמן ואז התחלת מחדש, הגוף לא היה רגיל לזה וזה גרם לך לאכול בימים הבאים הרבה יותר.

2 קודם כל אני לא מומחה גדול בעניין, אבל לדעתי אם תתחיל לרוץ 3 פעמים בשבוע יום כן יום לא במקום פעם אחת, הגוף שלך יבין שאתה נכנס לכושר של ריצות, ואז יהיה לך קל יותר כל פעם.
כמובן שצקיך להקפיד על שינה מספקת תפריט וכו '

הבנתי, תודה!
לגבי הקטע של שלוש פעמים בשבוע, שמעתי שרצוי לתת לשרירים גדולים גם 72 שעות מנוחה, והרגליים הם שרירי גדול, זה קצת סותר, לא?

עושים יום כן יום לא ואז שוב יום כן יום לא ואז שוב יום כן ולאחר מכן יום לא.
או בקיצור שלוש פעמים - יום כן יום לא - ואז עוד יום מנוחה.
סהכ 3 פעמים ב7 ימים.

ושוב אני יגיד אני לא מאמן כושר, אבל לגבי כושר בחדכ"ש אמרו לי לעשות כך בהתחלה למשך חודשיים, ואחרי חודשיים המאמן אמר לי להחליף ל abc שלוש ימים ברצף ואז יום מנוחה.

• פותח/ת השרשור
עושים יום כן יום לא ואז שוב יום כן יום לא ואז שוב יום כן ולאחר מכן יום לא.
או בקיצור שלוש פעמים - יום כן יום לא - ואז עוד יום מנוחה.
סהכ 3 פעמים ב7 ימים.

ושוב אני יגיד אני לא מאמן כושר, אבל לגבי כושר בחדכ"ש אמרו לי לעשות כך בהתחלה למשך חודשיים, ואחרי חודשיים המאמן אמר לי להחליף ל abc שלוש ימים ברצף ואז יום מנוחה.

אחרי חודשיים אמרו לך להחליף ל־ABC וואו, המאמן הזה פשוט זוועה, אני מאוד מקווה שלא היה לו מושג כמה זמן אתה מתאמן, כי אחרת הוא בושה לחדר הכושר. ועוד ABC שלוש פעמים בשבוע? אם כבר אתה עושה אתה צריך ללכת 6 פעמים בשבוע כדי להספיק לעבוד על כל קבוצת שרירים לפחות פעמיים, אחרת זה לא אפקטיבי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית