הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר לתכנית כוח

Yossi96

משתמש מתחיל
29
1
נק' מוניטין:
1
29
1
אהלן אנשים יקרים,
שמי יוסי, בן 21, השתחררתי לפני כמה חודשים ובתחילת אוגוסט חזרתי להתאמן.
עשיתי במשך חודש וחצי FBW ולאחר מכן עברתי לAB עד היום.
לפני הצבא עשיתי SS במשך חודשיים והפסקתי.
אני רוצה לעבור לתכנית כוח (הרבה יותר מעניין) ואני מתלבט לאיזה תכנית לעבור, או האם לחזור לSS ומאיזה משקלים להתחיל.
המשקלים שלי כרגע:
סקוואט, 110 קג לחזרה אחת.
בנץ', 72.5 קג ל4*8
דדליפט, 130 קג ל3*5
פרס, 50 קג ל3*8
*גובה 1.84 על 79 קג

אהלן אנשים יקרים,
שמי יוסי, בן 21, השתחררתי לפני כמה חודשים ובתחילת אוגוסט חזרתי להתאמן.
עשיתי במשך חודש וחצי FBW ולאחר מכן עברתי לAB עד היום.
לפני הצבא עשיתי SS במשך חודשיים והפסקתי.
אני רוצה לעבור לתכנית כוח (הרבה יותר מעניין) ואני מתלבט לאיזה תכנית לעבור, או האם לחזור לSS ומאיזה משקלים להתחיל.
המשקלים שלי כרגע:
סקוואט, 110 קג לחזרה אחת.
בנץ', 72.5 קג ל4*8
דדליפט, 130 קג ל3*5
פרס, 50 קג ל3*8
*גובה 1.84 על 79 קג
לדעתי לינארית או טקסס

תעשה ss, תתחיל את האימון עם מוט ריק בכל תרגיל ותבצע סט של 5 חזרות, תעלה משקל מסט לסט עד שהמהירות של המוט מתחילה להאט, המשקל שמצאת זה המשקל לאימון הראשון. תעשה עם המשקל הזה עוד שני סטים של חמישיות ותתחיל להתקדם מאימון לאימון.

תעשה ss, תתחיל את האימון עם מוט ריק בכל תרגיל ותבצע סט של 5 חזרות, תעלה משקל מסט לסט עד שהמהירות של המוט מתחילה להאט, המשקל שמצאת זה המשקל לאימון הראשון. תעשה עם המשקל הזה עוד שני סטים של חמישיות ותתחיל להתקדם מאימון לאימון.
זה מדבר על אנשים שעושים את התרגילים האלה בפעם הראשונה. SS כבר לא יעילה ללחיצות בעיקר במשקלים שלו

• פותח/ת השרשור
זה מדבר על אנשים שעושים את התרגילים האלה בפעם הראשונה. SS כבר לא יעילה ללחיצות בעיקר במשקלים שלו
אני אמנם עושה את התרגילים האלה כבר הרבה מאוד זמן אבל לאחרונה עשיתי כמה שינויים משמועתיים בטכניקה ואני מרגיש שיש לי איפה עוד לסחוט את הss.
ההתלבטות שלי באיזה תכנית לבחור, היא כתוצאה מהרבה בעד/נגד שיש על ss, tm, לינארית וכ׳ו.
הרצון שלי הוא להכניס גם אירובי(ריצות) פעם-פעמיים בשבוע מהסיבה שאני פשוט אוהב לרוץ ולשמור על כושר אירובי.

אני אמנם עושה את התרגילים האלה כבר הרבה מאוד זמן אבל לאחרונה עשיתי כמה שינויים משמועתיים בטכניקה ואני מרגיש שיש לי איפה עוד לסחוט את הss.
ההתלבטות שלי באיזה תכנית לבחור, היא כתוצאה מהרבה בעד/נגד שיש על ss, tm, לינארית וכ׳ו.
הרצון שלי הוא להכניס גם אירובי(ריצות) פעם-פעמיים בשבוע מהסיבה שאני פשוט אוהב לרוץ ולשמור על כושר אירובי.
מדקאו 5x5 תתאים עם ריצות. רק תדאג להשלים את הקלוריות שאתה שורף.

Ss מתאימה ללחיצות שלו ועד שלא יעשה אותה, יעלה את המשקלים ויגיע למצב שזה לא מספיק ווליום, זה מספיק ווליום.
לא תמיד הבעיה היא מעט מידי ווליום, אגב, לפעמים דווקא הפוך.

• פותח/ת השרשור
Ss מתאימה ללחיצות שלו ועד שלא יעשה אותה, יעלה את המשקלים ויגיע למצב שזה לא מספיק ווליום, זה מספיק ווליום.
לא תמיד הבעיה היא מעט מידי ווליום, אגב, לפעמים דווקא הפוך.

מסכים מאוד עם מה שאתה אומר.
לאחרונה הרגשתי שבאימונים שלי יש יותר מידי נפח, הורדתי מעט מכמות הסטים לשריר והרגשתי שיפור משמעותי בהתאוששות ובהתקדמות.

משבוע הזה/הבא אני אתחיל SS.
מתלבט איך לבצע אותה, יש לי אפשרות להתאמן בכל ימי השבוע כולל שבת. אז האם להתאמן בצורה הבאה:
AxBxAxB
או
AxBxAxx

ההבדל בינם הוא שבאפשרות הראשונה זה יוצא 7 אימונים בשבועיים לעומת 6 באופציה השנייה.
אני מתחיל לתסף קריאטין ושוקל גם לתסף במולטי ויטמין.

• פותח/ת השרשור
שתי האופציות יהיו לא רעות. עם הליניארית יותר הגיוני להתקדם לאורך יותר זמן, יותר לאט.

לינארית הכוונה היא ל5x5, אני לא טועה נכון?
התכנון הוא תכנית כוח עד מרץ-מאי, יותר לכיוון אפריל-מאי

5X5 זו תבנית ולא תכנית. תכל׳ס גם ״ליניארית״ זה מושג ג׳נרי אבל הכוונה למדקאו (MADCOW) שהיא די פופולרית בפורום.

• פותח/ת השרשור
5X5 זו תבנית ולא תכנית. תכל׳ס גם ״ליניארית״ זה מושג ג׳נרי אבל הכוונה למדקאו (MADCOW) שהיא די פופולרית בפורום.

מאיזה משקלים אתה ממליץ להתחיל ביחס למה שאני מרים היום? מאחר וההתקדמות היא חד שבועית ולא מאימון לאימון כמו בSS.

• פותח/ת השרשור

תודה רבה.
הזנתי את המשקלים ואת כל מה שהיה צריך, הסתכלתי על ההתקדמות פר שבוע בתרגילים ואני מרגיש שבדדליפט ובבנצ' אני יכול להתקדם הרבה יותר מהר ממה שיצא במחשבון, זה בסדר אם אעלה יותר משקל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית