הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תואר ראשון בביולוגיה

smile1997

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
לאן אפשר להמשיך עם תואר ראשון בביולוגיה?
אני יודעת, שכדי למצוא תעסוקה, אני חייבת לעשות גם תואר שני. אבל אין לי מושג לאיזה תחומים אפשר להמשיך. אם רפואה/הוראה/מחקר לא מעניינים אותי, אפשר למצוא תעסוקה בתעשייה? כמו חברות קוסמטיקה/מזון/ תרופות? האם תואר שני מספיק? מישהו שעשה תואר ראשון בביולוגיה והמשיך הלאה לתואר שני ומצא תעסוקה ממש אשמח לייעוץ. לקרוא כל הפרטים בעיניין וגם דעות והמלצות.
תודה ענקית לעונים.

אם לא מעניין אותך מחקר (או לנסות להתקבל לרפואה/וטרינריה), אין לך מה להתקרב לתואר בביולוגיה. מבחינת תעסוקה - היצע העבודה לביולוגים לא מרשים במיוחד, רוב העבודות הן להיות עוזר מעבדה או תעמולן. השכר נמוך ואין אופק. נשמע שמה שאת מעוניינת בו זה דווקא תואר בהנדסה - ביוטכנולוגיה או הנדסה כימית (או נגזרת אחרת של התחומים האלה). אלו תארים שיותר רלוונטים לתעשיה, בפרט לתחומים שציינת פה. ראוי לציין גם שניתן להמשיך מהם לתארים מתקדמים.

אל תעשי את זה לעצמך..
מכיר את התעשיייה בארץ
תסיימי בלשכה

תואר בביולוגיה שווה בערכו לתואר במנהל עסקים. שניהם תארים חסרי תועלת בפני עצמם ודורשים או תואר שלישי (ביולוגיה) או סוג של MBA/משהו בסגנון (במקרה של מנהל עסקים). חברות תרופות/ביוטק מחפשים בעיקר תואר שני-שלישי. להשאר באקדמיה ידרוש ממך לעשות פוסט דוק שזה עוד 3-5 שנים אחרי תואר שלישי

עם תואר ראשון בביולוגיה כן אפשר למצוא עבודה בתעשייה, אבל במשרות גרועות.

בדרך כלל זה יהיה בתור עוזרת מעבדה ומדובר על עבודה מאוד מאוד מונוטונית, 0 יצירתיות, משעממת, שוחקת. לא ממליצה בכלל.
יש כאלה שהתקדמו בתעשייה לתפקידי ניהול צוות שהם פחות טכניים.. אם עבודה עם אנשים וניהול צוות מעניינים אותך.

יש אולי משרות בודדות בתעשייה שהן מעניינות וגם עם תנאים מתגמלים, אבל הסיכויים להגיע אליהם הם לא גבוהים אם משווים היצע של ביולוגים לעומת הביקוש.. וכנראה שגם תהיי חייבת לעשות תואר שני+ כדי לענות על הדרישות.

דווקא המשרות היותר מעניינות לדעתי נמצאות במחקר (בתעשייה/באקדמיה)- שם יש יותר מקום לביטוי עצמי.
העניין הוא שכדי להצליח בתחום, צריך מאוד מאוד לאהוב את זה ולהיות 100% מחויב לאקדמיה עד שמסיימים פוסט דוקטורט. במשך כל שנות הלימודים אין משכורת אלא מלגת לימודים (הסכום משתנה בין מוסד למוסד, יש מוסדות שבהם המלגה נמוכה ואז גם קשה להתקיים כלכלית ממנה). ולפעמים יש ניסויים שדורשים ממך להגיע למעבדה גם בלילה וגם בסופ"ש.

בקיצור, אם את בן אדם פרקטי, הייתי שוקלת תחום אחר.
אני התנסיתי כמה שנים בתחום ובסוף הבנתי שפרקטית עדיף לי לעשות שינוי.. למרות שיש סטיגמה שעבודה בהייטק בפיתוח תוכנה משעממת, אני יכולה להגיד לך שדווקא שם מצאתי מקום לביטוי עצמי והרבה יותר עניין מביולוגיה. המעבר בין התחומים נפוץ (יש לי עוד 3 חברים שעשו אותו דבר) כי לאנשים פרקטיים אין הרבה מה לחפש בתחום הביולוגיה בארץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית