הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם מומלץ לכל אדם להשתמש באבקת חלבון?

יוסי ג

משתמש מתחיל
45
3
נק' מוניטין:
3
45
3
ואם אני מצליח להגיע באמצעותה לרמת החלבון (שוב, רק חלבון) שאני זקוק אבל בקושי מגיע לסך כולל של 1,500 קלוריות ביממה. מה אתם ממליצים לעשות? אני יכול לעבור את ה-2,000 אם אכניס לפה פחמימות אבל אני לא מעוניין בכך. איך לעזאזל מעלים רק מסה?
אני רוצה לציין שאני אוכל מנה בשרית (למשל בערך חצי קופסת טונה/מנת חזה עוף/רגל עוף), המון ירקות, פירות (בערך 6-7 מנות פרי) וגם פה ושם ממתקים (350-250 קלוריות) ולכן אני לא מעוניין להעמיס עוד סוכרים בגוף. בנוסף אני אוכל ביצה, דגנים, ובממוצע חצי גביע גבינה. זה הרוב המכריע. איני מצליח לעבור 1,500. מה לעשות?

ואם אני מצליח להגיע באמצעותה לרמת החלבון (שוב, רק חלבון) שאני זקוק אבל בקושי מגיע לסך כולל של 1,500 קלוריות ביממה. מה אתם ממליצים לעשות? אני יכול לעבור את ה-2,000 אם אכניס לפה פחמימות אבל אני לא מעוניין בכך. איך לעזאזל מעלים רק מסה?
אני רוצה לציין שאני אוכל מנה בשרית (למשל בערך חצי קופסת טונה/מנת חזה עוף/רגל עוף), המון ירקות, פירות (בערך 6-7 מנות פרי) וגם פה ושם ממתקים (350-250 קלוריות) ולכן אני לא מעוניין להעמיס עוד סוכרים בגוף. בנוסף אני אוכל ביצה, דגנים, ובממוצע חצי גביע גבינה. זה הרוב המכריע. איני מצליח לעבור 1,500. מה לעשות?
אתה לא אוכל פחמימות בכלל? למה?
הגוף חייב חלבונים פחמימות ושומנים לא משנה אם אתה בחיטוב או מסה, תבדוק כמה אתה צריך לאכול כל יום ותחשב כמה מתוך זה צריך להיות חלבון כמה פחמימה וכמה שומנים ותבנה תפריט לפי זה

אתה לא אוכל פחמימות בכלל? למה?
הגוף חייב חלבונים פחמימות ושומנים לא משנה אם אתה בחיטוב או מסה, תבדוק כמה אתה צריך לאכול כל יום ותחשב כמה מתוך זה צריך להיות חלבון כמה פחמימה וכמה שומנים ותבנה תפריט לפי זה

הגוף חייב חלבונים וחומצות שומן מסוימות

הגוף לא חייב פחמימה, אל תפציץ מידע לא נכון

אז מה בקשר לאבקת חלבון? מומלצת בשימוש יומיומי לכל אדם (בלי קשר לאימוני כושר) או שעדיף לוותר?
אבקת חלבון זה נטו נוחות ולהשלמה של חלבון. אם אתה יכול להסתדר בלי אבקה ולהשלים את כמות החלבון רק ממזון מוצק אז מעולה. אני למשל שוקל יותר מ 100 קילו לכן קשה לי להכניס 200+ גרם חלבון ביום ושלא לדבר על זמן, לכן לי זה נוח.

• פותח/ת השרשור
אוקיי ואם אני לא מצליח להעלות מסה אז אני צריך לקחת גיינר או שיש פתרון אחר? כי אי אפשר גם לאכול בריא וגם לעבור את ה-2000 קלוריות. זה פשוט בלתי אפשרי!

אוקיי ואם אני לא מצליח להעלות מסה אז אני צריך לקחת גיינר או שיש פתרון אחר? כי אי אפשר גם לאכול בריא וגם לעבור את ה-2000 קלוריות. זה פשוט בלתי אפשרי!

מה? אתה צוחק? כך דוגמא של תפריט שבניתי עכשיו
2F2D0024-CAF1-46A2-83C6-6578962564DB.png

וזאת סתם דוגמא! מה לא בריא כאן בדיוק? מה הנתונים שלך? כמה אתה שוקל? גובה? גיל?

• פותח/ת השרשור
200 גרם גבנ"צ? זה חצי קופסה! המקסימום שאני מוכן לגעת זה פרוסה אחת. ואם כבר אז עדיף פסטרמה. שניהם לא בריאים אבל עדיף פסטרמה.
הלאה: 200 גרם פסטה? זה חצי שקית. מוכן 100 גרם מקסימום וגם זה פעם-פעמיים בשבוע. בקיצור לגדול מפחמימות זה לא בעיה אבל אני לא רוצה כי זה קמח וסוכר. אם כבר אז עדיף עוגיות (לפחות נהנה קצת). וגם זכור לי ששוורצנגר מתנגד למוצרי חלב.
פרטים עליי: כשלושים מעל 170 ו-61 ק"ג.

200 גרם גבנ"צ? זה חצי קופסה! המקסימום שאני מוכן לגעת זה פרוסה אחת. ואם כבר אז עדיף פסטרמה. שניהם לא בריאים אבל עדיף פסטרמה.
הלאה: 200 גרם פסטה? זה חצי שקית. מוכן 100 גרם מקסימום וגם זה פעם-פעמיים בשבוע. בקיצור לגדול מפחמימות זה לא בעיה אבל אני לא רוצה כי זה קמח וסוכר. אם כבר אז עדיף עוגיות (לפחות נהנה קצת). וגם זכור לי ששוורצנגר מתנגד למוצרי חלב.
פרטים עליי: כשלושים מעל 170 ו-61 ק"ג.

א. רשום 100 גרם גבנצ שזה כולה 3 וחצי פרוסות.
ב. 200 גרם פסטה זה כלום ושום דבר. אם אתה חושב שלעלות במסת שריר זה לשבת על התחת ולגרבץ, אז פשוט תוותר. אתה יכול להתאמן עד מחר אבל אם לא תאכל כמו שצריך בחיים לא תגדל/תתקדם.
ג. שוורצנגר יכול להתנגד למה שבא לו את מי זה מעניין לעזאזל?! יש מפתחי גוף טבעוניים שמתנגדים לבשר, זה אומר שתפסיק לאכול בשר? נו באמת..

לגבי שאר התפריט, הבאתי רק דוגמא. תאכל איך שנוח לך העיקר שתיהיה על מאזן חיובי לא גדול במיוחד.
אתה מעל 1.70, להכניס קצת יותר מ 2000 ק׳ זאת בדיחה. בנוסף, אתה צריך כולה 120 גרם חלבון ביום! (משקל גוף כפול 2-1.8) ובתפריט שהבאתי יש כמעט 200 גרם חלבון!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
וואלה נתת רעיון. איך באמת מפתחי גוף טבעוניים מסתדרים? אם כבר אז נראה לי שאלך בכיוון שלהם למרות שאני לא טבעוני. פשוט להכניס זבל לגוף ועוד בכמויות זה ממש לא מה שאני מחפש

אני אוכל בריא (לרוב) ואוכל 4000 קלוריות ביום. אני חושב שההגדרה שלך ל"בריא" מאד מעוותת. פחמימות הן לא השטן, ואם אתה רוצה לגדול אתה לא יכול לפחד מלאכול כמויות, כי אתה חייב לאכול כמויות אם אתה רוצה לגדול

וואלה נתת רעיון. איך באמת מפתחי גוף טבעוניים מסתדרים? אם כבר אז נראה לי שאלך בכיוון שלהם למרות שאני לא טבעוני. פשוט להכניס זבל לגוף ועוד בכמויות זה ממש לא מה שאני מחפש
מציע לך לקרוא ולהתעדכן קצת כי חסר לך המון מידע..

• פותח/ת השרשור
לשניכם: אבל אכילת סוכרים ופחמימות מגדילה את השומן בגוף. אז מה עשינו פה בעצם? הרי כל הקטע להיות עם אחוזי שומן נמוכים. אם אוכל הרבה אני אהיה עם שומן. ואז הפתרון יהיה לעשות אירובי, שיוריד לי את הקלוריות, ואז שוב אהיה בגרעון שלילי, וחוזר חלילה...
לא נכון מה שכתבתי?

לשניכם: אבל אכילת סוכרים ופחמימות מגדילה את השומן בגוף. אז מה עשינו פה בעצם? הרי כל הקטע להיות עם אחוזי שומן נמוכים. אם אוכל הרבה אני אהיה עם שומן. ואז הפתרון יהיה לעשות אירובי, שיוריד לי את הקלוריות, ואז שוב אהיה בגרעון שלילי, וחוזר חלילה...
לא נכון מה שכתבתי?
בגלל זה אמרתי שתקרא ותתעדכן..
סוכר, פחמימות ושומן לא משמינים. מה שישמין אותך זה מאזן קלורי חיובי גבוה מידי. הגוף שלך צריך כמות קלוריות מסויימת כדאי להתקיים - או במילים אחרות מאזן קלורי נייטרלי שזה אומר שאתה לא עולה ולא יורד במשקל.
נניח הנייטרלי שלך הוא 2000 קלוריות זאת אומרת שאם אתה רוצה לעלות במשקל אתה צריך לצרוך יותר מ 2000 קלוריות. אבל אם תצרוך יותר מידי קלוריות מעל הנייטרלי אתה תעלה בסתם שומן מיותר לכן מומלץ לעשות הכל בצורה מתונה זאת אומרת 300-500 קלוריות מעלה הנייטרלי שזה יצא 2300-2500 בדוגמא הנ״ל. אתה יכול להיות גם במאזן חיובי גדול יותר אבל זה כבר תלוי בפעילות שאתה עושה ובאורך החיים שלך.

• פותח/ת השרשור
🤦‍♂️
זה עומד בסתירה למה שהבנתי מסקירה קצרה של התחום.
יש הבדל בין קלוריות!
2000 קלוריות שרובם מיותרות מזיקות פי מליון מ-1500 קלוריות ממקור בריא.

🤦‍♂️
זה עומד בסתירה למה שהבנתי מסקירה קצרה של התחום.
יש הבדל בין קלוריות!
2000 קלוריות שרובם מיותרות מזיקות פי מליון מ-1500 קלוריות ממקור בריא.
אם תכניס 2000 קלוריות רק משוקולד מין הסתם שזה לא יהיה בריא. אבל בוא תגיד מה בדיוק לא בריא בתפריט כדוגמא שבניתי?

• פותח/ת השרשור
מוצרים מעובדים עדיף לא להכניס לגוף, ואם כבר אוכלים אז רק באירועים חברתיים. אין סיבה לאכול אותם בשגרה היומיומית.
את הרף המספק של הפחמימות אני גם ככה מקבל מפירות וירקות וגם מפרוסת לחם אחת וגם ביציאה למסעדה או אירועים חברתיים. כעת סגרנו את הפינה הזאת של הפחמימות!!!
אבל עזבו אין לי כח כי חשבתי שיש פתרונות שאני לא מכיר ומסתבר שאין (לפחות עדיין אין).
בקיצור מתאמנים שרוצים לגדול חייבים להכניס סוכר לגוף? אין משהו אחר?

מוצרים מעובדים עדיף לא להכניס לגוף, ואם כבר אוכלים אז רק באירועים חברתיים. אין סיבה לאכול אותם בשגרה היומיומית.
את הרף המספק של הפחמימות אני גם ככה מקבל מפירות וירקות וגם מפרוסת לחם אחת וגם ביציאה למסעדה או אירועים חברתיים. כעת סגרנו את הפינה הזאת של הפחמימות!!!
אבל עזבו אין לי כח כי חשבתי שיש פתרונות שאני לא מכיר ומסתבר שאין (לפחות עדיין אין).
בקיצור מתאמנים שרוצים לגדול חייבים להכניס סוכר לגוף? אין משהו אחר?
אני מנסה להסביר לך ואתה ממשיך לכתוב ערימה של שטויות.. 🤦‍♂️🤦‍♂️

בוא נעשה לך סדר קטן.
הדבר היחיד שיקבע אם תעלה או תרד במשקל הוא מאזן קלורי. כלומר, אם לצורך הדוגמא אתה מוציא 2000 קלוריות ביום ומכניס 2500 אתה במאזן קלורי חיובי (+500) ואם אתה מכניס 1500 אתה במאזן קלורי שלילי (-500). כשאתה במאזן קלורי חיובי אתה תעלה במשקל וכשאתה במאזן קלורי שלילי אתה תרד במשקל. לא משנה איך תחלק את זה בזמן עליה אתה תעלה גם שריר וגם שומן ובזמן ירידה אתה תרד גם שריר וגם שומן. המטרה שלך היא שבזמן העליה תעלה פחות שומן ויותר שריר ובחיטוב לרדת יותר שומן מאשר שריר.
מה קובע כמה שומן/שריר תעלה/תרד? בראש ובראשונה גודל המאזן הקלורי. אם אתה אוכל 300 קלוריות יותר ממה שאתה מוציא יחס השריר:שומן שאתה עולה יהיה טוב יותר מאשר אם תאכל 1000 קלוריות יותר ממה שאתה מוציא. הדבר השני שמשחק פה פקטור הוא כמות חלבון - אם אין מספיק חלבון בתזונה שלך אתה לא תוכל לבנות מספיק שריר ואז יחס השריר:שומן יתדרדר.
זהו. אלה הדברים היחידים שישפיעו על יחס העליה שלך (עד כדי גודל זניח). לראיה המון אנשים מצליחים מעולה עם דיאטות דלות שומן או דלות פחמימה בשני הכיוונים - גם בעליה וגם בירידה.

עכשיו נכנס האלמנט של לאכול "בריא". בגדול, לא לאכול מוצרים מעובדים ו/או ממתקים וחטיפים יהיה רעיון דיי טוב. אבל אורז או תפוח אדמה זה לא מוצר מעובד וזה לא "סוכר". זה בריא, זה יתן לך אנרגיה, וזה יתן לך קלוריות. אין מה לפחד מפחמימה או מאוכל.

אז לשורה התחתונה, תבנה לך תפריט שנותן לך לאכול כמה שאתה באמת צריך כדי לגדול. if you want to be big you have to eat big

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית