הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

WR בנץ' פרס, 180 על משקל גוף 46. מחשבות אקראיות:

מצב
השרשור נעול

TheTzadik

מנהל פורום Powerlifting/Weightlifting
1,220
2,037
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
16,661
1,220
2,037
בעזהי"ת

אצטט את גרג נקלס, בדף הפייסבוק שלו:

This is the best bench all-time, by Wilks score. 180kg at 46.45kg (396lbs at 102.4lbs). That's absolutely bonkers.

I also didn't realize this, but Paralympic benchers are 65 of the 100 best male benchers all-time, regardless of federation, and 93 of the 100 best benchers all-time among drug-tested federations.

א. האם אנחנו מתייחסים בחשיבות מוגזמת ללג דרייב אקטיבי? הלחיצות הפאראולימפיות מאופיינות בחוסר לג דרייב מהסוג הזה.

ב. מנגד, הקשתת גיו בהחלט הייתה שם. האם קיבוע הספורטאי בחגורה אל ספסל הבנץ' פשוט מהווה אמצעי יעיל יותר מאשר שימוש קלאסי ברגליים? כמו שנטען בזמן על האצן הדרום-אפריקני אוסקר פיסטוריוס, הבלייד ראנר, שהרגליים התותבות שלו מעניקות יתרון מכני לעומת רגליים אנושיות.

ג. אנשים שלמרבה הצער נעדרת מהם יכולת תנועה בגפיים התחתונות, מאופיינים ברגליים דקיקות ביותר, ממש עצמות ומפרקים כמעט ללא רקמת שריר. האם אפשר במצב הזה להשוות שיאים למשקל גוף - מול שיאי הפאוורליפטינג הרגילים? אני נוטה לקבוע שממש לא. עם כל האמפתיה, בהינתן רגליים בריאות, היו לאדסוקן יקובו אפילו עוד 20 ק"ג נוספים למשקל הגוף, ללא קשר לפלג הגוף העליון שלו.

אסכים לחלוטין עם הנקודה השלישית.
כך או כך, הרמה מרשימה בהחלט, והעובדה שבן אדם לא נותן למכשולים כאלה ואחרים להגשים את עצמו בספורט או בחיים בכלל, מרשימה עוד יותר.

עוד נקודה - הם לא עושים סקוואט ודדליפט, כל האימונים שלהם מתמקדים אך ורק בבנץ' פרס.

מעבר לכך שזה הישג אנושי סופר מרשים. אכן השימוש בנוסחאות סטנדרטיות מפספס את המטרה, כי הוא לא אדם ״סטנדרטי״.

א. בהחלט כן. צריך להסתכל על בנצ׳רים חזקים ולראות איך הם לוחצים. לרוב הלג דרייב יהיה פסיבי (הכוונה שיהיה מתח גדול ברגליים, אבל לא תהיה דחיפה של ממש מתחתית התנועה).

ב. לא רואה איך קיבוע הרגליים (שלרוב משותקות) עוזר. הרבה ליפטרים בריאים מתאמנים בוריאציה הזאת בתור תרגיל עזר או בבלוקים מוקדמים לקראת תחרות כדי לחזק את הדגש היותר חשוב בגב העליון ובכתפיים מאשר הרגליים. כל אחד מוזמן לנסות ולראות אם זה עוזר לו...

ג. מסכים. פארלימפיק ליפטר ישקול הרבה פחות מאשר מקבילו (בנץ׳ אונלי) מבחינת מאסת שריר בפלג גוף עליון.
עוד נקודה - הם לא עושים סקוואט ודדליפט, כל האימונים שלהם מתמקדים אך ורק בבנץ' פרס.
ההשוואה כוללת ליפטרים שעושים בנץ׳ אונלי, לכן הם גם יתאמנו בנץ׳ כל הזמן (או קרוב לכך).
מעבר לכך שזה הישג אנושי סופר מרשים. אכן השימוש בנוסחאות סטנדרטיות מפספס את המטרה, כי הוא לא אדם ״סטנדרטי״.

לא יודע כמה אתה מכיר את הנוסחאות הקיימות היום בפאוורליפטינג.
כ-ל הנוסחאות אינן מדוייקות ואינן רלוונטיות. משתמשים בהן - בהיעדר כלי אחר להשוואה.

הנוסחא הכי פופולרית כיום היא ווילקס (IPF ובשימוש בשאר תחרויות / איגודים). לא יודע כמה מכם מכירים את הבנאדם עצמו (נשיא פאוורליפטינג אוסטרליה ואיגוד WP) אבל הוא התבטא פעמים רבות עד כמה הנוסחא לא עדכנית ולא רלוונטית כיום. הנוסחא נקבעה בימים שלא היה פאוורליפטינג ללא ציוד ונקבעה במקור עבור גברים. מאז התחום התפתח, יש הרבה יותר חובבנים מתחרים, השונות וההתפלגות של המשקלי גוף והמשקלים המורמים השתנו, משנה הבאה IPF הולכים להשתמש בנוסחא חדשה (בין היתר כנראה כי הם שונאים את ווילקס בתור בנאדם) שמפותחת בימים אלו.

לדעתי הסובייקטיבית יש רק דרך אחת לקבוע אם נוסחא היא ״מדוייקת״ או ״הוגנת״ אם אתה משווה ליפטר A שנתן 600 טוטאל ב80 קילו משקל גוף לעומת ליפטר B שנתן 800 טוטאל ב100 קילו משקל גוף, צריך להסתכל בכל קטגוריה באיזה אחוזון יושב הליפטר, אם ליפטר שיושב באחוזון יותר נמוך קיבל ציון גבוה יותר בנוסחא - הנוסחא לא הוגנת כי היא מתעדפת ליפטר בינוני יותר.

מעניין אם זה כמו שעיוור, מתחדדים שאר החושים, כך אדם ללא יכולת שימוש ברגליים, יהיה עם כוח עליון יותר בשאר הגוף.
לא מבין בתורת הגוף, אבל הוא צריך לספק הרבה פחות אנרגיה וכל שאר הדברים לרגליים, כך שזה יעבור לשאר הגוף...
כמו שחנן אמר, הוא לא סטנדרטי.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

ב. לא רואה איך קיבוע הרגליים (שלרוב משותקות) עוזר. הרבה ליפטרים בריאים מתאמנים בוריאציה הזאת בתור תרגיל עזר או בבלוקים מוקדמים לקראת תחרות כדי לחזק את הדגש היותר חשוב בגב העליון ובכתפיים מאשר הרגליים. כל אחד מוזמן לנסות ולראות אם זה עוזר לו...

הרמת רגליים על הספסל, או קיבוע שלהן בחגורה? הרמת רגליים היא כמובן שיטה לגיטימית ומוכרת, אבל מעולם לא ראיתי מישהו שמבקש שיקבעו אותו עם שתי חגורות אינזר או משהו...

אני לא חושב שהקשירה של הרגליים לספסל תורמת ליציבות. זה סה״כ למנוע מהרגליים ליפול למטה, מכיוון שרובם משותקים וכו׳.

אני לא חושב שהקשירה של הרגליים לספסל תורמת ליציבות. זה סה״כ למנוע מהרגליים ליפול למטה, מכיוון שרובם משותקים וכו׳.
מה יכול להסביר את הכח המטורף שלו בבנצ' פרס? אני בקושי מרים בבנצ' פרס ואני עומד למות.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

זו הנקודה שבה אני חושב אחרת לחלוטין. כשאתה מרים רגליים מהספסל, אכן אין ביכולתך להשתמש בפלג הגוף התחתון למטרת ייצוב, וכך אנחנו מחשבים RM1 בתצורה כזו, כאפילו 80% מ-RM1 של בנץ' פרס מלא. לעומת זאת, אפשר גם אפשר לראות את יקובו משתמש בארץ'. יש ארץ' = יש פלג גוף תחתון. המסקנה היא, לטענתי, הקיבוע בחגורה בהחלט תורם, ומתוך זאת שאלתי לעיל, האם יתכן והוא יעיל עוד יותר מאשר רגליים על הרצפה.

תסתכל בסרטונים, הקיבוע הוא לא רציני, לא הדוק ולא מונע תזוזות קטנות של הרגליים.

אפשר להגיע לקשת בלי פלג גוף תחתון, אני מבצע בדר״כ בתחילת ההכנה בנץ׳ בסגנון פרלימפי עם רגליים רופפות לגמרי על הרצפה או על הספסל, אפשר להגיע לקשת בעיקר בגב עליון (זה מה שהכי חשוב).

אם זה יכול לתרום משהו לדיון, המאמן שלי מאמן גם פרלימפיק בנצרים, אוכל לשאול אותו.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית