הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגילים ספציפים לגב מתוח ועבה?

• פותח/ת השרשור touro
  • פורסם בתאריך

touro

משתמש פעיל
300
31
נק' מוניטין:
77
300
31
פרופיט בת ים
אהלן חברים,

הגב שלי במבט מהצד מאוד שטוח, והגוף שלי נוטה קדימה במיוחד דגש על צוואר קדימה וכתפיים נפולות קדימה,

איזה תרגילים משפרים את העניינים?
מעריך שחתירות, אבל לא בטוח.

*יש לציין שאני לא מתאמן חצי שנה בערך, אך זה היה קיים גם כשהייתי מתאמן ולא הייתי מודע לזה*

תודה(:

אהלן חברים,

הגב שלי במבט מהצד מאוד שטוח, והגוף שלי נוטה קדימה במיוחד דגש על צוואר קדימה וכתפיים נפולות קדימה,

איזה תרגילים משפרים את העניינים?
מעריך שחתירות, אבל לא בטוח.

*יש לציין שאני לא מתאמן חצי שנה בערך, אך זה היה קיים גם כשהייתי מתאמן ולא הייתי מודע לזה*

תודה:)
דדליפט, מתח ו/או חתירה כלשהי

להוסיף ״עובי״ - דדליפט וחתירות.

לתקן את הגב עליון כפוף - תרגילים מבודדים לגב עליון בדגש על thoracic extension (לא מכיר את המונח בעברית) לדוגמא - פייס פולס, חתירות עם ״חזה החוצה״, wall angle, פולאובר (מבוצע נכון) ועוד רבים וטובים.

בנוסף ממליץ לקחת כדור לקרוס / קוצני ולשחרר את החזה, גב עליון, כתף אחורית וכל האזור - לפני כל אימון.

זו בעיה נפוצה, בעיקר מי שעובד במשרד בשילוב עם אימוני משקולות לאורך שנים בלי הקפדה על התרגילים שכתבתי למעלה.

אני סובל מזה והמאמן שלי קודח לי את הדברים האלה לאורך חודשים ויש שיפור מאוד משמעותי.

לתקן את הגב עליון כפוף - תרגילים מבודדים לגב עליון בדגש על thoracic extension (לא מכיר את המונח בעברית) לדוגמא - פייס פולס, חתירות עם ״חזה החוצה״, wall angle, פולאובר (מבוצע נכון) ועוד רבים וטובים.

בנוסף ממליץ לקחת כדור לקרוס / קוצני ולשחרר את החזה, גב עליון, כתף אחורית וכל האזור - לפני כל אימון.

זו בעיה נפוצה, בעיקר מי שעובד במשרד בשילוב עם אימוני משקולות לאורך שנים בלי הקפדה על התרגילים שכתבתי למעלה.

אני סובל מזה והמאמן שלי קודח לי את הדברים האלה לאורך חודשים ויש שיפור מאוד משמעותי.
אולי יעניין אותך:
אסף קלף חולק על הטענה שיש צורך מיוחד "לשחרר" שרירים "היפרטונים", ולחזק שרירים "היפוטונים", כי לדבריו ה-"קרוס סינדרום" "מבוסס" על קשקוש עתיק, שלאור הממצאים של היום (וגם אי אשרורו מלכתחילה) - אין לייחס לו טעם.

PTcly Incorrect"391324634569424"%3A%7B"role"%3A1%2C"page_id"%3A391324634569424%2C"post_context"%3A%7B"story_fbid"%3A491435411225012%2C"publish_time"%3A1507234454%2C"story_name"%3A"EntStatusCreationStory"%2C"object_fbtype"%3A266%7D%2C"actor_id"%3A391324634569424%2C"psn"%3A"EntStatusCreationStory"%2C"sl"%3A4%2C"dm"%3A%7B"isShare"%3A0%2C"originalPostOwnerID"%3A0%7D%2C"targets"%3A%5B%7B"page_id"%3A391324634569424%2C"actor_id"%3A391324634569424%2C"role"%3A1%2C"post_id"%3A491435411225012%2C"share_id"%3A0%7D%5D%7D%7D&__tn__=-R

-----

-ייתכן שכדאי להשתמש בתרגילים כמו Face Pulls, למטרות של למידה ופיתוח הרגלים. (אבל אולי אין צורך בעיסויים או בחיזוקים שהצעת).

הרי שמירה על פוסטורה "יפה" לא דורשת כיווץ שרירי חזק במיוחד...(אבל כן סיגול הרגלים).

• פותח/ת השרשור

תודה רבה!
טראפ בר דדליפט תופס? כרגע לא יכול לבצע קובנציונלי

ממליץ, בנוסף לתגובות של שאר המשתמשים, על Scapullar Pullups.
תרגיל מצוין לשליטה בשכמות.
אני באופן אישי לא מבצע אותו כ"תרגיל ייעודי", אלא סט או שניים בתחילת כל אימון,
תוך מתן דגש לשליטה בשכמות גם בשלב הקונצנטרי וגם בשלב האקסצנטרי.

• פותח/ת השרשור
ממליץ, בנוסף לתגובות של שאר המשתמשים, על Scapullar Pullups.
תרגיל מצוין לשליטה בשכמות.
אני באופן אישי לא מבצע אותו כ"תרגיל ייעודי", אלא סט או שניים בתחילת כל אימון,
תוך מתן דגש לשליטה בשכמות גם בשלב הקונצנטרי וגם בשלב האקסצנטרי.
תודה רבה! אבצע
צלם תמונה מהצד שלך
מודע לזה שעכשיו שמן בלי מסת שריר, אני אחרי חצי שנה של הזנחה נוראית, הייתי עם הרבה יותר שריר והרבה פחות שומן, אבל בכל מקרה ה׳נפילה׳ קדימה תמיד הייתה קיימת

קבצים מצורפים

• 98C9BC65-BC27-45F1-90A2-3F1ED028BF8C.jpeg
    98C9BC65-BC27-45F1-90A2-3F1ED028BF8C.jpeg
    KB 53.7 · צפיות: 181
פשוט תתחיל להתאמן מאוזן (לחיצות משיכות) ועליון/תחתון והכל יהיה בסדר
אין שום בעיה אתה פשוט לא מאומן
אל תלחץ יותר משאתה מושך במחינת נפח עבודה שלא תהיה בעיה
תקפיד על מסובבי כתף והפרדות גומיה :

מניעת פציעות כתף - הדרכה לעבודה נכונה וסבב תרגילי חיזוק שכל אחד חייב לבצע ! - רן כהן

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
פשוט תתחיל להתאמן מאוזן (לחיצות משיכות) ועליון/תחתון והכל יהיה בסדר
אין שום בעיה אתה פשוט לא מאומן
אל תלחץ יותר משאתה מושך במחינת נפח עבודה שלא תהיה בעיה
תקפיד על מסובבי כתף והפרדות גומיה :

מניעת פציעות כתף - הדרכה לעבודה נכונה וסבב תרגילי חיזוק שכל אחד חייב לבצע ! - רן כהן

בהצלחה
תודה רבה!
למה לא יכול לבצע דדליפט רגיל?
גב והאמסטרינגס קרשים,
לא יכול כרגע להוציא גב ותחת כמו שצריך,
כמו כן לא מצליח להוציא חזה החוצה, גם עם פלטות של 20, זה לא מספיק גבוה בשבילי.
סומו דדליפט עוד אני מצליח אבל מאוד קשה לי (שוב, מבחינה תנועתית), מצליח להגיע לסטאפ פחות או יותר אבל במשיכה מאוד קשה לי להיות נעול וישר (גם אם אני מבצע את התנועה ללא משקל או משקל נמוך).

אולי יעניין אותך:
אסף קלף חולק על הטענה שיש צורך מיוחד "לשחרר" שרירים "היפרטונים", ולחזק שרירים "היפוטונים", כי לדבריו ה-"קרוס סינדרום" "מבוסס" על קשקוש עתיק, שלאור הממצאים של היום (וגם אי אשרורו מלכתחילה) - אין לייחס לו טעם.

PTcly Incorrect"391324634569424"%3A%7B"role"%3A1%2C"page_id"%3A391324634569424%2C"post_context"%3A%7B"story_fbid"%3A491435411225012%2C"publish_time"%3A1507234454%2C"story_name"%3A"EntStatusCreationStory"%2C"object_fbtype"%3A266%7D%2C"actor_id"%3A391324634569424%2C"psn"%3A"EntStatusCreationStory"%2C"sl"%3A4%2C"dm"%3A%7B"isShare"%3A0%2C"originalPostOwnerID"%3A0%7D%2C"targets"%3A%5B%7B"page_id"%3A391324634569424%2C"actor_id"%3A391324634569424%2C"role"%3A1%2C"post_id"%3A491435411225012%2C"share_id"%3A0%7D%5D%7D%7D&__tn__=-R

-----

-ייתכן שכדאי להשתמש בתרגילים כמו Face Pulls, למטרות של למידה ופיתוח הרגלים. (אבל אולי אין צורך בעיסויים או בחיזוקים שהצעת).

הרי שמירה על פוסטורה "יפה" לא דורשת כיווץ שרירי חזק במיוחד...(אבל כן סיגול הרגלים).
מה הולך גיא

תודה רבה!

גב והאמסטרינגס קרשים,
לא יכול כרגע להוציא גב ותחת כמו שצריך,
כמו כן לא מצליח להוציא חזה החוצה, גם עם פלטות של 20, זה לא מספיק גבוה בשבילי.
סומו דדליפט עוד אני מצליח אבל מאוד קשה לי (שוב, מבחינה תנועתית), מצליח להגיע לסטאפ פחות או יותר אבל במשיכה מאוד קשה לי להיות נעול וישר (גם אם אני מבצע את התנועה ללא משקל או משקל נמוך).

העלתי סרטון חדש גם חתירות כאלה יעזרו (בנוסף לתרגילי בסיס)

• פותח/ת השרשור
העלתי סרטון חדש גם חתירות כאלה יעזרו (בנוסף לתרגילי בסיס)

תודה רבה,
האמת שניסיתי את זה אבל עם כבל בקרוס,
משהו מרגיש לי קצת לא טבעי בכתף הקדמית, אנסה איך שהדגמת, אולי זה יהיה יותר טבעי לי תנועתית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית