הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי גיינר

• פותח/ת השרשור Bamba
  • פורסם בתאריך

Bamba

משתמש פעיל
452
17
בליווי אישי
נק' מוניטין:
17
452
17
בדקתי גיינר של דימטייז אופטימום ומאסל פארם, והמרכיבים קצת שונים מגיינר לגיינר, והשאל אם כל גיינר או לפחוץ של החברות האלה או חברות מוכרות אחרות שנחשבות אמינות אם הקלוריות שם אם זה מורכב באמת ממשהו כביכול "טוב", כי הרי אם זה קלוריות שבאות מסוכרים אז מן הסתם שזה סתם חארטה ולא יעזור בשום דבר במסה, לעומת קלוריות שיבואו מדברים אחרים שדוחפים שם נגיד כמו ציה קינואה חארטות אחרות שאולי זה יהיה קצת יותר טוב מסוכר לא? הרי בסופו של יום זה כן משנה הקלוריות שאתה אוכל אם הן באות מסוכר או מאוכל טוב מזין כמו פחמימות מורכבות, כוסמת אורז וכאלה זה בסופו של דבר מה שיבנה אשיבנה את השריר לא? ולא אותו סכום קלוריות שבא מסוכר מן הסתם. אני אולי יעלה במשקל אבל לא בדיוק יעלה במסת שריר כמו שאעלה אאם אוכל אוכל טוב או אקח גיינר שנחשנחשב גיימר עם יותר דברים טובים לא?

כל עוד אתה לא מסתמך על הגיינר כחלק גדול מהסך הקלורי שלך אז זה לא באמת משנה כמה מהקלוריות מגיעות מסוכר וכמה לא

תקנה שייק חלבון רגיל ותוסיף לו שיבולת שועל או חמאת בוטנים טבעית או בננות / תמרים וכו'.
למה סתם להכניס זבל לגוף? אם אתה כבר מכניס זבל לגוף לפחות שיהיה שווה את זה. תכניס אותו כדברים שאתה אוהב לאכול ולא כאבקה.
ומעבר לכך, למה לשלם הרבה כסף על אבקה שמכילה ברובה זבל? תשתדל לקנות אבקות עם ערך גבוה של חלבון פר שקל. בגיינר בד"כ הערך יהיה גרוע יחסית (משמע כל גרם של חלבון יעלה יותר).

• פותח/ת השרשור
כל עוד אתה לא מסתמך על הגיינר כחלק גדול מהסך הקלורי שלך אז זה לא באמת משנה כמה מהקלוריות מגיעות מסוכר וכמה לא
כן אבל השאלה עד כמה זה תורם, כי כן צריך שהקלוריות מן הסתם יגיעו ממקור טוב.

תקנה שייק חלבון רגיל ותוסיף לו שיבולת שועל או חמאת בוטנים טבעית או בננות / תמרים וכו'.
למה סתם להכניס זבל לגוף? אם אתה כבר מכניס זבל לגוף לפחות שיהיה שווה את זה. תכניס אותו כדברים שאתה אוהב לאכול ולא כאבקה.
ומעבר לכך, למה לשלם הרבה כסף על אבקה שמכילה ברובה זבל? תשתדל לקנות אבקות עם ערך גבוה של חלבון פר שקל. בגיינר בד"כ הערך יהיה גרוע יחסית (משמע כל גרם של חלבון יעלה יותר).
אין ספק והדעה שלי זהה לשלך, אבל אני מרגיש תקוע במשקל ולא מצליח לדחוף ממש עוד אוכל לתפריט, נכון אני לא אוכל ה-מ-מ-ו-ן כמו דה רוק עכשיו, אבל משתדל לאכול הרבה ולא יודע ממש איך לדחוף עוד. וכם חשבתי אולי להוסיף לשייק חלבון של סוף יום פירות וכאלה, שיבולת שועל לא יודע עוד איך לאכול אני אוכל בערך חצי כוס ש"ש לפני בישול כארוחת ביניים כזה אחרי העבודה וזה כבר מפוצץ אותי, ובנוסף אוכל עם זה יוגורט 20 גר חלבון.

כן אבל השאלה עד כמה זה תורם, כי כן צריך שהקלוריות מן הסתם יגיעו ממקור טוב.
כל עוד לא מדובר על אחוזים גבוהים מאוד, כמו 30% ומעלה מהתפריט בשייק אחד אז אין שום הבדל.
אם תאכל לחם ההבדל מבחינת הגוף יהיה זהה יחסית. אם תפזר את השייק לאורך זמן זה לא ישנה בכלל.
זה לא שהגוף רואה סוכר ועושה עם זה בעיות, זו יותר שאלה של להגיע לערכים הנכונים בין השאר של המיקרונוטריינטים, והזמינות האנרגטית, ככה שאם לא תיתן כמות גדולה מאוד של סוכר בבת אחת מהגיינר, אז לא תהיה לזה משמעות אמיתית, וגם אז ההבדל כנראה לא יהיה משמעותי במיוחד כל עוד אתה שומר על סך קלורי זהה בסוף היום

• פותח/ת השרשור
כל עוד לא מדובר על אחוזים גבוהים מאוד, כמו 30% ומעלה מהתפריט בשייק אחד אז אין שום הבדל.
אם תאכל לחם ההבדל מבחינת הגוף יהיה זהה יחסית. אם תפזר את השייק לאורך זמן זה לא ישנה בכלל.
זה לא שהגוף רואה סוכר ועושה עם זה בעיות, זו יותר שאלה של להגיע לערכים הנכונים בין השאר של המיקרונוטריינטים, והזמינות האנרגטית, ככה שאם לא תיתן כמות גדולה מאוד של סוכר בבת אחת מהגיינר, אז לא תהיה לזה משמעות אמיתית, וגם אז ההבדל כנראה לא יהיה משמעותי במיוחד כל עוד אתה שומר על סך קלורי זהה בסוף היום
זהו עלזה אני מדבר ולא ממש מבין את הענין הזה, כי זה לא רק שאלה של להגיע לערכים הסופיים, זה כן לאכול אוכל "טוב" אני אגדיר את זה ככה בשביל הערכים האלה, אוכל שנותן לך גם ויטמינים ומינרלים, ולא רק קלוריות, כן לשים דגש למשל על פחמימות מורכבות ולא גאנק, מגאנק לא יצא כלום, וגם אם בסוף של יום חסר לי 500-800 קלוריות, אם אשלים אותן משייק גיינר, מה עשיתי מיזה? זה כמו לאכול עוגיות/וופלים/שוקולד ואז סבבה קיבלתי עוד 800 קלוריות, אבל זה לא יתן לי כלום לשרירים להיפרטרופיה אני לא אגדל מיזה כי זה נטו גאנק אז הגוף גם כמו שזה הוא ישתמש בזה מפשוט לאגירת שומן סתם לא?

אבל זה לא יתן לי כלום לשרירים להיפרטרופיה אני לא אגדל מיזה כי זה נטו גאנק אז הגוף גם כמו שזה הוא ישתמש בזה מפשוט לאגירת שומן סתם לא?
זהו, כאן אתה טועה. הגוף לא חושב "הגיע ג'אנק, ישר לשומן", אלא ישתמש בסוכרים לביצוע פעולות פשוטות שמצריכות אנרגיה, ולא יצטרך להמיר חלבון ושומן לסוכרים, ויוכל להשתמש בהם כחומרי בניה. והגוף כן צריך את הסוכרים בשביל תהליכי בניה, הם מקור האנרגיה העיקרי של הגוף להכל, ובסוף כל פחמימה הופכת בגוף לסוכרים פשוטים, ומשם לגלוקוז, ככה שבסופו של יום ההבדל לא קיים באמת

• פותח/ת השרשור
זהו, כאן אתה טועה. הגוף לא חושב "הגיע ג'אנק, ישר לשומן", אלא ישתמש בסוכרים לביצוע פעולות פשוטות שמצריכות אנרגיה, ולא יצטרך להמיר חלבון ושומן לסוכרים, ויוכל להשתמש בהם כחומרי בניה. והגוף כן צריך את הסוכרים בשביל תהליכי בניה, הם מקור האנרגיה העיקרי של הגוף להכל, ובסוף כל פחמימה הופכת בגוף לסוכרים פשוטים, ומשם לגלוקוז, ככה שבסופו של יום ההבדל לא קיים באמת

אוקיי אז אנ מניח שככ או ככה הגוף כן יקבל סוכר הרי, אם לא גיינר אז גם מאוכל מכל אוכל או אפילו קצת גאנק שאוכלים, אז ככה או ככה אם להשתמש בגיינר כתוסף קלורי זה יהיה בסדר לגמרי? וסתם נגיד מעניין אותי, באיזה שלב אנשים משתמשים בגיינר? כי נגיד אני עכישו על משקל 75 קילו וקשה לי לאכול את האוכל שאני צריך לאכול.. לא יודע אם אצליח לדחוס עוד אז אני קצת מרגיש תקוע על המשקל הזה

להשתמש בגיינר כתוסף קלורי זה יהיה בסדר לגמרי?
כן

באיזה שלב אנשים משתמשים בגיינר?
אין שלב אמיתי, אנשים יכולים להסתדר בסדר גמור גם בלי גיינר בכלל.
אני מעדיף פחות להשתמש בגיינר בגלל שקשה לאכול, בגלל שאתה לא מתרגל ללאכול את הכמויות המתאימות לך, אבל במידה ואתה באמת כבר לא יכול אפשר להשתמש. אני מעדיף שימוש בגיינר בעיקר מטעמי נוחות, במידה ואתה לא יכול לאכול בגלל אילוצי זמן כאלה ואחרים, או כתחליף לארוחות גרועות יותר (למשל אם אני קם מוקדם קשה לי לאכול אוכל אמיתי, אז האופציה זה גיינר או דגני בוקר, אני מעדיף את הגיינר

• פותח/ת השרשור
כן

אין שלב אמיתי, אנשים יכולים להסתדר בסדר גמור גם בלי גיינר בכלל.
אני מעדיף פחות להשתמש בגיינר בגלל שקשה לאכול, בגלל שאתה לא מתרגל ללאכול את הכמויות המתאימות לך, אבל במידה ואתה באמת כבר לא יכול אפשר להשתמש. אני מעדיף שימוש בגיינר בעיקר מטעמי נוחות, במידה ואתה לא יכול לאכול בגלל אילוצי זמן כאלה ואחרים, או כתחליף לארוחות גרועות יותר (למשל אם אני קם מוקדם קשה לי לאכול אוכל אמיתי, אז האופציה זה גיינר או דגני בוקר, אני מעדיף את הגיינר

יש לך אולי תפריט לשלוח לי? נגיד תפריט שלך ספציפית של הארוחות כמה בערך אתה אוכל ואיך, כי זה כבר מתחיל להיות קשה ככה להכין את כל האוכל וגם שיהיה טעים וכמות ענקית ולסיים את זה ואיכשהו לדחוף אתזה לבטן, ולשלב את האימונים גם בלי ללכת למכון אחרי שרק אכלת ובאלך להקיא

יש לך אולי תפריט לשלוח לי? נגיד תפריט שלך ספציפית של הארוחות כמה בערך אתה אוכל ואיך, כי זה כבר מתחיל להיות קשה ככה להכין את כל האוכל וגם שיהיה טעים וכמות ענקית ולסיים את זה ואיכשהו לדחוף אתזה לבטן, ולשלב את האימונים גם בלי ללכת למכון אחרי שרק אכלת ובאלך להקיא
אתה סתם מגזים כנראה. למה שלא תאכל מזון עם יותר קלוריות כמו חמאת בוטנים טיבעית, טחינה, אגוזים וכו וכו? כמה אתה שוקל כרגע ומה הנייטרלי שלך?

יש לך אולי תפריט לשלוח לי?
יש את התפריטים בפורטל אם אתה מעוניין

גיד תפריט שלך ספציפית של הארוחות כמה בערך אתה אוכל ואיך
אין לי תפריט מסודר, אני לא סופר קלוריות, אלא פשוט יודע להעריך בערך עם העין כמה אני אוכל, סופר רק את החלבון ועוקב אחרי המשקל שלי. לא אידאלי לחלוטין, אבל זה עובד לי.

משהו שיכול לעזור לך זה ללמוד לתזמן את הארוחות שלך יותר טוב, ללמוד אולי להכניס יותר אוכל בכל ארוחה, ככה הזמנים בין ארוחות יותר מרווחים

• פותח/ת השרשור
יש את התפריטים בפורטל אם אתה מעוניין

אין לי תפריט מסודר, אני לא סופר קלוריות, אלא פשוט יודע להעריך בערך עם העין כמה אני אוכל, סופר רק את החלבון ועוקב אחרי המשקל שלי. לא אידאלי לחלוטין, אבל זה עובד לי.

משהו שיכול לעזור לך זה ללמוד לתזמן את הארוחות שלך יותר טוב, ללמוד אולי להכניס יותר אוכל בכל ארוחה, ככה הזמנים בין ארוחות יותר מרווחים

זהו אני לא מתוכנן כמו שצריך וזה בעייתי.. אני מגיע למצבים שלא מסוגל לאכול עוד פשוט או שאני כבר מפוצץ וצריך ללכת להתאמן לא יכול להמשיך ככה כבר.. ודיי מרגיש שנתקעתי במשקל אז צריך להעמיס עוד.

זהו אני לא מתוכנן כמו שצריך וזה בעייתי.. אני מגיע למצבים שלא מסוגל לאכול עוד פשוט או שאני כבר מפוצץ וצריך ללכת להתאמן לא יכול להמשיך ככה כבר.. ודיי מרגיש שנתקעתי במשקל אז צריך להעמיס עוד.
אז תתכנן כמו שצריך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית