הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה מגיע באבולוציית התוכניות לאחר טקסס?

Lifter123

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
1
9
1
היי,
אני מתאמן כבר כמה שנים, הגעתי להישגים יפים (לדעתי) ואפילו התחרתי פעם אחת בפאוורליפטינג.
בארבעה חודשים האחרונים חזרתי לפאוורליפטינג לאחר שנה וחצי של הפסקה לטובת סוגי ספורט אחרים שרציתי לעשות.

מאז שחזרתי הספקתי למצות SS (על מנת להחזיר את משקלי העבודה) ואני לא מאמין שנשאר לי הרבה בשביל למצות גם את טקסס.
בשיא שלי לפני שנתיים, שקלתי 83+-, היה לי דדליפט 210, סקוואט 180 ובנץ' 132.5 לסינגל.

כיום אני שוקל 75 ומעוניין להתחרות בקטגוריה הזו.
משקלי העבודה שלי כרגע הם-
סקוואט: 145 ל- 3(לא קשה מידי)
דדליפט: 160 ל- 5 (די קשה)
בנץ': 107.5 ל- 3 (יש לי עוד להתקדם)

אני מעוניין להתחרות בפוש אנד פול או בבנץ' אונלי.

אז בהתאם למה שכתבתי כאן, מה הייתם ממליצים לי לאחר שאסיים עם טקסס? אשמח לייעוץ לגבי שני הכיוונים, מה כדאי לי לעשות במקרה של פוש אנד פול ומה כדאי לי לעשות במקרה של בנץ' אונלי.

תודה רבה על זמנכם!

נערך לאחרונה:
קודם כל תסיים את טקסס. נראה לי שיש לך עוד לא מעט עבודה. טקסס מתוד כשמה כן היא לא תכנית ספציפית, יש אלף ואחד התאמות על מנת לחלוב כמה שיותר קג על המוט.

תכנית הבאה הייתי הולך או על HLM או לואריציה של 4 day split

הייתי ממליץ להסתכל באיזה תכנית לבחור לפי כמות הנפח. לדעתי טקסס זאת חרא תכנית בלי קשר. אם אתה רוצה להתחרות בבנץ׳ בלבד אז רצוי שתגדיל את נפח העבודה על פלג גוף העליון תוך כדי תחזוקה של התרגילים לא רלוונטיים לתחום עם ביצוע של פעם או פעמיים בשבוע. אם אתה רוצה להתחרות גם בלחיצה וגם במשיכה אז את הסקוואט אפשר להוריד לגמרי עד לתקופה של אחרי התחרות.

לחשוב שזו אבולוציה, וש-SS הוא הבסיס ואחריו יש טקסס וככה הלאה זו טעות גדולה.
SS וטקסס הן סבבה למתחילים בלי קיבולת עבודה ובלי הרגל להתמודד עם משקלים, אבל אם אתה לא עונה על הקריטריונים האלה הן חרא תוכניות כי הן רק מיועדות ליעדים לטווח קצר.
תוכניות לינאריות קיימות הרבה, אבל ברגע שהגעת למשקלים לא רעים כמו מה שיש לך, עדיף להתחיל לעבוד בתוכניות עם יותר נפח

בעזהי"ת

אפשר להתקדם בטקסס עד 180 סקוואט, אבל גם אפשר עד רבע טון. הכל תלוי במי מדובר. כמובן, יש צורך לצאת מהקבעון הבסיסי של "איך טקסס אמורה להיראות".
מעליה, אני מתחיל עם החבר'ה פריודיזציה.

• פותח/ת השרשור
הייתי ממליץ להסתכל באיזה תכנית לבחור לפי כמות הנפח. לדעתי טקסס זאת חרא תכנית בלי קשר. אם אתה רוצה להתחרות בבנץ׳ בלבד אז רצוי שתגדיל את נפח העבודה על פלג גוף העליון תוך כדי תחזוקה של התרגילים לא רלוונטיים לתחום עם ביצוע של פעם או פעמיים בשבוע. אם אתה רוצה להתחרות גם בלחיצה וגם במשיכה אז את הסקוואט אפשר להוריד לגמרי עד לתקופה של אחרי התחרות.
אז על איזו מטודה/ תוכנית היית ממליץ?

לחשוב שזו אבולוציה, וש-SS הוא הבסיס ואחריו יש טקסס וככה הלאה זו טעות גדולה.
SS וטקסס הן סבבה למתחילים בלי קיבולת עבודה ובלי הרגל להתמודד עם משקלים, אבל אם אתה לא עונה על הקריטריונים האלה הן חרא תוכניות כי הן רק מיועדות ליעדים לטווח קצר.
תוכניות לינאריות קיימות הרבה, אבל ברגע שהגעת למשקלים לא רעים כמו מה שיש לך, עדיף להתחיל לעבוד בתוכניות עם יותר נפח

אני מרגיש שלגמרי יש לי את היכולת להתמודד עם נפח ואני גם מסכים איתך לגמרי, השאלה היא- בהתאם ליחס בין המשקל גוף שלי, הוותק שלי והמשקלי עבודה, איזו תוכנית תתאים לי לטעמך?
בעזהי"ת

אפשר להתקדם בטקסס עד 180 סקוואט, אבל גם אפשר עד רבע טון. הכל תלוי במי מדובר. כמובן, יש צורך לצאת מהקבעון הבסיסי של "איך טקסס אמורה להיראות".
מעליה, אני מתחיל עם החבר'ה פריודיזציה.

180 לסינגל או לחמישייה/שלישייה? אל תשכח שכתבתי שאני שוקל 75, זה די קריטי.
מסכים איתך שהכל תלוי במי מדובר ולכן כתבתי את כל הנתונים הדרושים על מנת לשאול באופן ממוקד...
על איזה אופציות לדעתך אני צריך לבדוק? בין אם בנץ אונלי או פוש אנד פול.

אני מרגיש שלגמרי יש לי את היכולת להתמודד עם נפח ואני גם מסכים איתך לגמרי, השאלה היא- בהתאם ליחס בין המשקל גוף שלי, הוותק שלי והמשקלי עבודה, איזו תוכנית תתאים לי לטעמך?
תבדוק תוכניות של juggernaut training systems.
לרוע המזל תוכניות מבוססות נפח טובות אין כמעט ברשת חינם.
אתה גם יכול לנסות את התוכנית חינם של calgary barbell שנמצאת באתר שלהם, תוכנית מאוד מומלצת

בעזהי"ת

180 לסינגל או לחמישייה/שלישייה? אל תשכח שכתבתי שאני שוקל 75, זה די קריטי.
מסכים איתך שהכל תלוי במי מדובר ולכן כתבתי את כל הנתונים הדרושים על מנת לשאול באופן ממוקד...
על איזה אופציות לדעתך אני צריך לבדוק? בין אם בנץ אונלי או פוש אנד פול.

200 לסינגל לא נראים חזון אחרית הימים.
לגבי איזה אופציות - איני יודע לומר. בנץ' אונלי למשל זה משהו שלא מאפשר מחשבות רציניות על סקוואט ודדליפט, אז גם נמצאת כאן העדפה אישית.

• פותח/ת השרשור
תבדוק תוכניות של juggernaut training systems.
לרוע המזל תוכניות מבוססות נפח טובות אין כמעט ברשת חינם.
אתה גם יכול לנסות את התוכנית חינם של calgary barbell שנמצאת באתר שלהם, תוכנית מאוד מומלצת

אבדוק, תודה רבה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית