הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרזייה ואימוני כח

שואלת

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום, אני בת 44 שוקלת 73 אחוזי שומן 40 וגובהי 1.60.התחלתי לפני שבועיים תפריט דיאטטי של 1200 קלוריות ( 3 ארוחות עיקריות ו 3 ביניים). ובמקביל 3 אימוני כח בסטודיו בוטיק ( עד 5 מתאמנים בשיעור). נשקלתי לאחר שבועיים של הקפדה יתרה בתפריט ויש ירידה במשקל רק של 200 גרם כנראה בגלל עלייה במסת שריר. אני מרגישה צמצום בהיקפים והגינס נסגר עליי בקלות. אני מאוד מתוסכלת...שאלתי היא מתי אתחיל לראות ירידה במשקל??? שהרי הגוף כל הזמן יפתח מסת שריר...בנוסף, האם עליי לעשות עוד 2 אימוני אירובי בשבוע? האם הגוף זוכר את השבועיים הללו שהקפדתי ואראה ירידה משמעותית במכה אחת? תודה לתשובתך

בשבועיים לא הגיוני להעלות הרבה מאסת שריר גם שמתחילים.
צריך לראות תנודות במשקל לאורך זמן, הייתי נותן לזה יותר זמן.

1200 קלוריות נשמע לי מעט מדי קלוריות, מי קבע/ה לך את הערכים האלו?
איך את מחשבת שמה שאת אוכלת זה 1200 קלוריות? תפריט קבוע או מחשבון קלוריות באינטרנט?

משקל גוף זה משהו מאוד תנודתי ובמיוחד אצל נשים עוד יותר בגלל מחזור חודשי ונטייה לאגור יותר נוזלי באופן יחסי, לכן תנודות של קילו לפה ולשם זה די נפוץ. צריך לראות לאורך זמן כמה יורדים, אם ממשיכים לרדת לאט לאט זה מעולה גם אם זה מעט.

• פותח/ת השרשור
תודה על תשובתך. אני אוכלת תפריט של 1200 קלוריות שניתן לי בקבוצת תמיכה. כל מי ששוקל פחות מ 80 מקבל תפריט של 1200. אין לי דרך לדעת כמה קלוריות אני צריכה לאכול כי לא עשיתי בדיקת RMR שעולה 500 שח. אם הבדיקה אכן מדוייקת שווה לי לעשות אותה כי היא כוללת מתן תפריט שמותאם לתוצאות הבדיקה. בגדול, כל הדיאטנים הפרטיים מבקשים סכומי עתק ואני שבסהכ נואשת להוריד 10 קילו מעדיפה להשקיע את הכסף בחדר כושר אבל בלי תמיכה של תזונאי אני עובדת על ריק. בכל מקרה, כשהייתי בקבוצת תמיכה ירדתי כחצי קילו בממוצע כל שבוע בשילוב 3 הליכות בשבוע אבל הגוף היה רופס ומדלדל. עכשיו לאחר שבועיים של אימוני כח הגוף מעוצב ומחוזק אך ירדתי רק 200 גרם ואין לי ספק שהסיבה היא עלייה של מסת שריר. אין לי הסבר אחר

אני לא אמליץ לך לשנות את מה שיש לך כי אין לך אפשרות למשהו אחר לפי מה שאת טוענת. 1200 קלוריות זה מעט ולהחליט שכל מי ששוקל מתחת ל80 צריך לאכול 1200 זה יותר מדי שרירותי, אבל כמובן שאפשר ואמורים לרדת במשקל ככה.

הייתי אומר להתאזר בסבלנות ולראות את התנודות במשקל לאורך זמן יותר ארוך.

בשבועיים לא הגיוני להעלות הרבה מאסת שריר גם שמתחילים.
יכול להיות שעם תחילת אימוני כוח השרירים מתחילים לאגור גליקוגן ולכן יש עליה במשקל בהתחלה? לא התעמקתי בתופעה הזאת
אני מרגישה צמצום בהיקפים והגינס נסגר עליי בקלות. אני מאוד מתוסכלת...
לפי מה שאת מתארת דווקא את הולכת בכיוון הנכון. המשקל הוא רק מספר, אם יש ירידה בהיקפים והג'ינס נסגר בקלות תשמחי מזה במקום להיות מתוסכלת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית