הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הודעה ראשונה ועזרה בתהליך הרזייה

• פותח/ת השרשור MUSH
  • פורסם בתאריך

MUSH

משתמש מתחיל
2
1
נק' מוניטין:
1
2
1
שלום לכל החברים,

אני אשמח לקבל עזרה ובעיקר בגלל שזו הודעה ראשונה שלי:
אני בן 45, 1.85 על 100 קילו. להערכתי כ -20-23 אחוזי שומן.
3 פעמים בשבוע אימוני כוח (בעיקר 5 תרגילי הליבה-סקוואט, דדליפט וכו'). 4 רגליים, 4 גב, 3 חזה, 3 כתפיים, 2 יד אחורית, 2 יד קדמית, 1 שוקיים, 1 בטן עליונה, 1תחתונה ו-1 צידית, בכל אימון.

הייתי נח כ 1.5-2 דקות בין חזרה לחזרה לפי 5 חזרות, אבל לאחרונה עברתי לתוכנית חיטוב של 70-80 אחוז מהמשקל המקסימלי שאני מרים 5 חזרות , מנוחה של 30-50 שניות, לפי 8-12 חזרות.

3 פעמים אירובי -כ 15 דקות HIIT וכ-30 דקות הליכה מתונה, לאחר סיום משקולות. ב-3 האימונים שורף כ-4,000 קלוריות (מעקב עם GARMIN).

אני מרגיש שהשרירים חזקים, מרגיש שקשה יותר לצבוט את העור, אבל מצד שני אני מרגיש תקוע, כבר כמעט שנה -שנה וחצי (חוץ משבועיים שיצאתי לחו"ל והלכתי כ-80 ק"מ בשבוע, אז ירדתי ל84 קילו, בשילוב של תזונה קטוגנית וצום לסירוגין).

נצמדתי לתפריט חיטוב של LBS, למי ששוקל 100 קילו, אם כי אני מודה שלא הגעתי לצריכה של 1.5-2 גרם חלבון למשקל גוף. 1.2 זה המקסימום וגם זה עם 2 סקופים של אבקת חלבון. יחס חלבון פחמימה/שומן 50-30-20. סוכר וחלב ירדו מהתפריט. אני כמעט לא נוגע בפחמימות, האמת.

אני לא צריך לספר לכולם, כמה התחושה עם שומן בטני וסביב החזה (בעיקר צמיגים ושומן בין החזה ללאטס), פוגעת בביטחון העצמי ואני כבר נמנע מללכת לים עם הילדים, מה שגורם לי לחשוב שאני לא עושה דברים נכון או יותר חמור, שהגיע הזמן אולי לדברים, שאני מעדיף להימנע מהם (למרות שאני יודע שיש כאן מומחים בתחום הפרמקולוגי וקראתי כמעט כל שרשור על סארם-לא מומלץ או טסט-בסיסי).

אני בהחלט שוקל ייעוץ מקצועי של LBS, אבל אשמח אם מישהו יחווה דעה, לפני שאקבל החלטה, כי לפי המאמץ שאני משקיע, הניראות הייתה אמורה להיות שונה.

אודה למי שיעיר/יאיר ושאפו על אתר רציני וסמכותי.

אני אשמח לקבל עזרה ובעיקר בגלל שזו הודעה ראשונה שלי:
אני בן 45, 1.85 על 100 קילו. להערכתי כ -20-23 אחוזי שומן.
3 פעמים בשבוע אימוני כוח (בעיקר 5 תרגילי הליבה-סקוואט, דדליפט וכו'). 4 רגליים, 4 גב, 3 חזה, 3 כתפיים, 2 יד אחורית, 2 יד קדמית, 1 שוקיים, 1 בטן עליונה, 1תחתונה ו-1 צידית, בכל אימון.
אין כזה דבר תרגילי ליבה,
אין טעם לעשות תרגיל לבטן "תחתונה / עליונה / צידית", זה לא משהו שאפשר לטרגט באופן ראוי.
הייתי נח כ 1.5-2 דקות בין חזרה לחזרה לפי 5 חזרות, אבל לאחרונה עברתי לתוכנית חיטוב של 70-80 אחוז מהמשקל המקסימלי שאני מרים 5 חזרות , מנוחה של 30-50 שניות, לפי 8-12 חזרות.
אין כזה דבר תוכנית חיטוב, אין לי מושג על מה אתה מדבר פה.
3 פעמים אירובי -כ 15 דקות HIIT וכ-30 דקות הליכה מתונה, לאחר סיום משקולות. ב-3 האימונים שורף כ-4,000 קלוריות (מעקב עם GARMIN).
אין סיכוי שאתה אפילו קרוב לזה, הייתי אומר אולי לכיוון 300-400 קל', 500 אם אני ממש מפרגן.
לשעונים יש סטייה גדולה והם לא רלוונטים לחישוב הוצאה קלורית.
אני מרגיש שהשרירים חזקים, מרגיש שקשה יותר לצבוט את העור, אבל מצד שני אני מרגיש תקוע, כבר כמעט שנה -שנה וחצי (חוץ משבועיים שיצאתי לחו"ל והלכתי כ-80 ק"מ בשבוע, אז ירדתי ל84 קילו, בשילוב של תזונה קטוגנית וצום לסירוגין).
אין לזה שום משמעות, אתה צריך לקחת מדדים כמו היקפים / תמונות.
חשוב לציין שלתזונת קיטו / צום לסירוגין אין שום יתרון על פני דיאטה רגילה, עניין של נוחות ולרוב תזונת קיטו רחוקה מלהיות נוחה, לבחירתך.
נצמדתי לתפריט חיטוב של LBS, למי ששוקל 100 קילו, אם כי אני מודה שלא הגעתי לצריכה של 1.5-2 גרם חלבון למשקל גוף. 1.2 זה המקסימום וגם זה עם 2 סקופים של אבקת חלבון. יחס חלבון פחמימה/שומן 50-30-20. סוכר וחלב ירדו מהתפריט. אני כמעט לא נוגע בפחמימות, האמת.
נשמע שאתה לא כל כך מבין איך לגשת לעניין התזונה,
התפריט הוא תפריט גנרי כללי מאוד, עדיף להיכנס למחשבון TDEE ולהוציא את המאזן הניטרלי המוערך שלך.
משם לעשות התאמות לאוכל בהתאם לשקילות.
ושוב, אין כל רציונל בלהוריד סוכר / חלב מהתפריט אלא אם מדובר על נוחות אישית.
אני לא צריך לספר לכולם, כמה התחושה עם שומן בטני וסביב החזה (בעיקר צמיגים ושומן בין החזה ללאטס), פוגעת בביטחון העצמי ואני כבר נמנע מללכת לים עם הילדים, מה שגורם לי לחשוב שאני לא עושה דברים נכון או יותר חמור, שהגיע הזמן אולי לדברים, שאני מעדיף להימנע מהם (למרות שאני יודע שיש כאן מומחים בתחום הפרמקולוגי וקראתי כמעט כל שרשור על סארם-לא מומלץ או טסט-בסיסי).
אני חושב שללכת לפתרונות שהם קיצורי דרך לא מוצלחים במקרה הטוב ויכולים לסכן אותך במקרה הפחות טוב
זה הדבר האחרון לעשות במצבך, גש לאיש מקצוע שילווה אותך וילמד אותך את העקרונות, כרגע נראה שאתה די אבוד ולא בכיוון.
אני בהחלט שוקל ייעוץ מקצועי של LBS, אבל אשמח אם מישהו יחווה דעה, לפני שאקבל החלטה, כי לפי המאמץ שאני משקיע, הניראות הייתה אמורה להיות שונה.
אתה ככל הנראה משקיע המון מאמץ פשוט צריך לכוון אותך ואת המאמץ שלך למקומות הנכונים, אין ספק שיש פוטנציאל לא ממומש.
בנוגע לייעוץ,
זה ככל הנראה מה שאתה צריך לעשות לפני כל דבר אחר, כי רצון לא חסר.
הייעוץ של LBS לגמרי מקצועי ומומלץ.

ג.נ, גם לי יש שירותי ליווי אונליין עם משרדים בפתח תקווה אם יכול להיות רלוונטי לך.

שיהיה לך המון בהצלחה.

ברוך הבא 😃
לא צריך להיות באמת הבדל ממשי בין תכנית אימונים שאתה עושה בחיטוב לתכנית שאתה עושה במסה.
3 פעמים אירובי -כ 15 דקות HIIT וכ-30 דקות הליכה מתונה, לאחר סיום משקולות
סחתיין עליך.

ב-3 האימונים שורף כ-4,000 קלוריות (מעקב עם GARMIN).
ההערכות להוצאה הקלורית ע"י שעונים הן לא מדויקות. לא רק זה, אלא שזה מידע חסר ערך עבורך.
על הצריכה הקלורית המתאימה לך מחליטים לפי ירידה במשקל ברוב התהליך. לא לפי כמה ששרפת באימון (הרי מה שאתה שורף זה רק חלק מההוצאה שלך).
אני אשמח לפרט יותר אם אתה לא יורד לסוף דעתי.

מאיזה משקל התחלת?

שאני מעדיף להימנע מהם (למרות שאני יודע שיש כאן מומחים בתחום הפרמקולוגי וקראתי כמעט כל שרשור על סארם-לא מומלץ או טסט-בסיסי).
זה לגמרי מיותר עבורך.

אם כי אני מודה שלא הגעתי לצריכה של 1.5-2 גרם חלבון למשקל גוף. 1.2 זה המקסימום וגם זה עם 2 סקופים של אבקת חלבון
אתה סופר את החלבון מכל המזון שאתה אוכל או רק ממזונות שאתה מגדיר כחלבוניים?
אם אתה אוכל לחם (לפי דבריך נשמע שלא, אבל תבין את הדוגמה) אתה צריך לספור את החלבון גם מהלחם.

עד כאן תגובות לדברים ספציפיים שכתבת. אני אסכם לך בקצרה מה אני חושב.

- אתה לא צריך לעבוד מאוד קשה כדי לרדת במשקל. זה כן קשה, כן צריך להתמודד עם רעב ולוותר על דברים, ולפי הכתוב גם נראה שאתה לגמרי יכול (כל הכבוד על זה!), אבל ממש אין צורך ללכת ראש בקיר וזה קצת משתמע שאתה מתנהג ככה.

- ברגע שתהליך חיטוב נתקע לך שבועיים או יותר זה אומר דרשני, כבר אז צריך להבין מה צריך לשנות.

- ברגע שאתה מוותר על פחמימות לגמרי זה קצת ללכת ראש בקיר. כנ"ל לגבי סוכר או חלב. חבל שתוותר על זה אם זה ממתיק לך את הקפה או מכניס לך סידן וחלבון לתפריט. אין משהו רע אינהרנטית במוצרי חלב, גם סוכר בכמות מתונה לא בהכרח יזיק לך.

- תפריט, של LBS או של מישהו אחר, הוא רק כלי ומהווה המלצה בלבד. עם התהליך של הירידה במשקל אתה צריך להתאים אותו שוב מבחינה של צריכה קלורית, כמות חלבון, שומן וכד'. בכלל, ייתכן שבכלל לא תידרש לעבוד עם תפריט בהמשך או שתמצא אלטרנטיבה שנוחה לך יותר (אפליקציה, עבודה עם מנות מזון, צום לסירוגין כמו שהזכרת וכד').

המאמץ שאני משקיע, הניראות הייתה אמורה להיות שונה.

מאמץ צריך להיות מתועל לדברים הנכונים ובחכמה.
בכלל, הדגש בתהליך טוב הוא על מאמץ נמוך שיאפשר לך לשמור על אורח חיים בריא בלי טונות של מוטיבציה, גם כשנהיה טיפה יותר קשה.
לפי מה שאתה מתאר פה אני לגמרי ממליץ לך על ליווי מקצועי, של LBS או משהו מקביל.

עד שתלך לייעוץ - תקרא את זה ותתחיל ליישם בהדרגה:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית