הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי גיוון תרגילים וסדרות תרגילים באימון

Guykamin

משתמש מתחיל
39
0
נק' מוניטין:
0
39
0
אני מתאמן abc של 5 פעמים בשבוע ורציתי לדעת כל כמה זמן רצוי להחליף תרגילים חוץ מהתרגילי יסוד(בנץ סקוואט דדליפט) וגם האם לגוון בסדר התרגילים כל אימון או כל תקופה...

הייתי אומר כלל אצבע, כל חודש-חודשיים אפשר לשנות תרגילי עזר, לא מרכזיים. העקרון הוא לעקוב אחרי ההתקדמות בכל אחד. למשל אם בשבוע 1-4 עשית פולי עליון החל מ50 קילו עד ל80 קילו בשבוע 4, אז שתחזור לתרגיל הזה בשבוע 9, תתחיל מ60 קילו ותסיים עם 90 קילו בשבוע 12.

כל הרעיון הוא לא לעבוד שרירותית ״מה שאתה יכול״.

הייתי משאיר תמיד סקוואט בנץ׳ ודדליפט, אבל אפשר בהחלט לעבוד בוריאציות שלהם לתקופות מסויימות - היי באר / לואו באר, סייפטי באר, פרונט סקוואט, בנץ׳ צר, בנץ׳ רגליים למעלה, בנץ׳ רחב, דדליפט רומני, סטיף לג, דפיסיט וכו׳ וכו׳ וכו׳

• פותח/ת השרשור
אם יש לי אפשרות לעשות פעם אחת בנץ במוט ופעם אחת דאמבלים זה כדאי? כי אני פעם בבסיס(חייל) פעם בבית...או עדיף לעשות את אותו סוג באופן רציף?

אם אתה מאמן פעמיים חזה לדוגמא, פעם אחת בבסיס עם דמבלים ופעם אחת שאתה בסופש במכון עם מוט - זה בסדר גמור.

תשתדל כמה שניתן לשמור על סדר דומה והתקדמות רציפה בכל אחת מהוריאציות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית