הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

3 חודשים ללא אימונים

• פותח/ת השרשור yeezy
  • פורסם בתאריך

yeezy

משתמש פעיל
864
216
נק' מוניטין:
363
864
216
מה קורה חברים?

בעקבות ניתוח תוספתן לא אוכל להתאמן (בהמלצת הרופאים) 3 חודשים.

בדיוק עמדתי לסיים חיטוב על משקל נמוך מאוד (רציתי להגיע לאחוז שומן נמוך ואז להתחיל מסה נקייה) למרות שאני רזה מאוד ויחסית גבוה.

מה לעשות עכשיו מבחינת תזונה 3 חודשים? עד כמה אאבד שריר במצב הזה?

תודה.

לשמור על חלבון גבוה ומאזן ניטראלי פחות או יותר.

הייתי מחפש מה כן ניתן לבצע מבחינת פעילות גופנית וגירוי שריר כי בטוח אפשר לעשות משהו.

3 חודשים? אפשר לחשוב עברת ניתוח מעקפים.
תנוח שבוע שבועיים ותחזור בהדרגה לאט לאט תתחיל עם מינימום נפח ומינימום עצימות ותראה עוד בחימום של התרגילים מה מגביל אותך.
אם אתה עושה סקוואטים תשים חגורה גם במשקלים נמוכים.

• פותח/ת השרשור
3 חודשים? אפשר לחשוב עברת ניתוח מעקפים.
תנוח שבוע שבועיים ותחזור בהדרגה לאט לאט תתחיל עם מינימום נפח ומינימום עצימות ותראה עוד בחימום של התרגילים מה מגביל אותך.
אם אתה עושה סקוואטים תשים חגורה גם במשקלים נמוכים.
אתה אומר את זה כאילו אני קבעתי לעצמי חחחחח... זאת ההמלצה ששמעתי מכל הכירוגים שהתייעצתי איתם, ותאמין לי שהתייעצתי עם הרבה כי שנאתי את רוע הגזירה.
כולם אמרו שאפשר לחזור לפני, אבל הסיכון לבקע עולה משמעותית.
ה3 חודשים הם לא להתאוששות מניתוח אלא לסיכון שיקרה בקע אחריו כי האזור לא מספיק חזק ולא החלים כמו שצריך.

ה3 חודשים הם לא להתאוששות מניתוח אלא לסיכון שיקרה בקע אחריו כי האזור לא מספיק חזק ולא החלים כמו שצריך.
ב 3 חודשים האלה עשית לפחות הליכה כדי לשמור על שרירים בתנועה לפחות ?
אולי תשקיע בהתחלה באימונים קלים באמת, ובאירובי קל. זה הזדמנות לעבוד על טכניקה טובה.

אם היית מקשיב לרופאים כשהיו לי 2 פריצות דיסק, כנראה שהייתי נראה היום כמו דחליל ובנוסף עם גב חלש וכואב. מזל שלא הקשבתי וחזרתי לאימונים בצורה מאוד מתונה שזה אומר מוט ריק ועליה איטית במשקלים. אני רקהלא מבין איך הסיכון לבקע יגדל אם תרים משקלים קלים?

לא הייתי ממליץ לאף אחד להתעלם מהמלצות של רופאים. במיוחד לתעדף המלצות של אנשים ללא הסמכה רפואית כלשהי (אני כלול).

מה שכן הייתי ממליץ, זה לא לשבת בבית 3 חודשים, אפשר לעשות הליכות, לאט לאט אולי התנגדות עם גומיה כלשהי, סקוואט משקל גוף, שכיבות שמיכה על ספסל וכו׳. אולי שווה ללכת למכון ולעשות אימון עם 10-20% משקל ממה שהיית רגיל, בלי שום מאמץ רק לתרגל תנועה עם התנגדות מינימלית.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי ממליץ לאף אחד להתעלם מהמלצות של רופאים. במיוחד לתעדף המלצות של אנשים ללא הסמכה רפואית כלשהי (אני כלול).

מה שכן הייתי ממליץ, זה לא לשבת בבית 3 חודשים, אפשר לעשות הליכות, לאט לאט אולי התנגדות עם גומיה כלשהי, סקוואט משקל גוף, שכיבות שמיכה על ספסל וכו׳. אולי שווה ללכת למכון ולעשות אימון עם 10-20% משקל ממה שהיית רגיל, בלי שום מאמץ רק לתרגל תנועה עם התנגדות מינימלית.
השאלה זה מה זה ייתן לעבוד בכאלה משקלים אפסיים?

תרגול טווח תנועה, גירוי מינימלי של שריר, שמירה על כוח והיפרטרופיה ברמה כלשהי.

מעבר לכך, להיות פעיל גופנית עוזר להתאושש מכל מיני פציעות וכו׳. לשבת בבית לא טוב אף פעם מעבר לשבוע~ טראומה ראשונית אחרי פציעה/ניתוח (כמובן תלוי מה קרה לך).

מבחינת תזונה , תשמור על תזונה נטרלית , אם יש דברים שאתה כן יכול לעשות(הליכה , או נניח משקולות אפילו עם 4 קילו) תעשה , כי כל גירוי יפחית בצורה כלשהיא את איבוד השריר , כי הגוך עובד עם השריר בשיטת use it or lose it.
בכל מקרה , כמות כלשהיא של שריר אתה כן תאבד , אבל אם תשמור על תזונה טובה , לא תאבד הרבה , כי בעצם יהיה לך מספיק אוכל לתחזק את השריר , ולכן הגוף לא ירגיש שהוא צריך לאבד הרבה ממנו.
כמובן שאם גם אימונים קלים אי אפשר אז פשוט אל תעשה, זה תקופה קצרה , אחר כך אתה תחזור לחיים הטובים שלך עם שגרת אימונים טובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית