שילוב תרגילים שונים עם Powerlifting

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
שלום חברה, אתן קצת רקע לשאלה שלי.

התעסקתי עם אומנויות לחימה כמה שנים, והתאמנתי אז על תרגילי משקל גוף וקלסטניקס.
עברתי להרמת משקולות ושילבתי אימוני משקולות עם אירובי, איגרוף קלאסי, מידי פעם היאבקות, ותרגילי משקל גוף יחסים מורכבים יותר (עליות מתח, front and back lever וכו'...).
בשנה האחרונה עברתי ל Powerlifting בלבד, בלי לעבוד על שום אימון אחר, אני מאוד מרוצה מההתקדמות שלי, אבל קצת מתגעגע לאימונים הישנים.

מעניין אותי אם יש אפשרות להתאמן על אומניות לחימה בזמן אימוני Powerlifting ?
האם זה סותר לעבוד על טיפסי חבל או עליות מתח וכדומה בזמן אימוני Powerlifting ?
ואם כן אפשר לשלב, מתי הזמן האידיאלי לשלב ? האם אפשר להכניס את האימונים השונים בסוף שבוע אחרי אימון, או אולי אפשר בזמן אחר ?

ברור שאפשר לשלב, אבל קח בחשבון שכשאתה משלב כמה דברים אתה תשתפר בהם פחות ולאט יותר מאשר שתעשה כל דבר לבד.

איך נראה שבוע אימונים שלך?

• פותח/ת השרשור
איך נראה שבוע אימונים שלך?
יום ראשון וחמישי
סקוואט עמידה רחבה ירידה עמוקה במיוחד 5X5.
סקוואט עם עצירה 5X5.
סקוואט מוזר שאני אפילו לא יכול להסביר (המאמן שלי נתן לי) 5X5.
גוד מורנינג 5X5.
דדליפט 5X3.
בנץ' 5X5.

יום שלישי
אימון קל בנץ' סקוואט ודדליפט.

אני מעדיף שלא לרשום משקלי עבודה, אלא אם כן זה רלוונטי.

ברור שאפשר לשלב, אבל קח בחשבון שכשאתה משלב כמה דברים אתה תשתפר בהם פחות ולאט יותר מאשר שתעשה כל דבר לבד.
אני לא מוכן להתקדם פחות, אולי יש אמוני שמפרגנים לPowerlifting.

יום ראשון וחמישי
סקוואט עמידה רחבה ירידה עמוקה במיוחד 5X5.
סקוואט עם עצירה 5X5.
סקוואט מוזר שאני אפילו לא יכול להסביר (המאמן שלי נתן לי) 5X5.
גוד מורנינג 5X5.
דדליפט 5X3.
בנץ' 5X5.

יום שלישי
אימון קל בנץ' סקוואט ודדליפט.

אני מעדיף שלא לרשום משקלי עבודה, אלא אם כן זה רלוונטי.

אני לא מוכן להתקדם פחות, אולי יש אמוני שמפרגנים לPowerlifting.
בישביל מה אתה עושה גוד מורנינג אם יש לך דדליפט? ומה זה כל הורציות המוזרות האלה של סקוואט? למה עם עצירה? למה עמידה רחבה ולא רגילה? ומה זה הסקוואט המוזר שאתה מדבר עליו?

שיגרת אימונים מפרכת, אתה כנראה מוערך ע"י המאמן שלך (אליהו במקרה?) כבעל יכולת התאוששות מופלאה.
מפתה לבקש ממך את המשקלים ועוד פרטים אישיים, אבל זה יסיט מהנושא.
מה ש"יפרגן לפאוורליפטינג" יהיה כל מה שלא יגנוב לך מההתאוששות. זה נורא אישי ותלוי בהעדפות שלך, וגם ביכולת הנפשית שלך לא להשקיע את כולך גם בדבר השני. אומנויות לחימה "טכניות" מאד כמו BJJ, נינג'יטסו ועוד, אם אתה כבר מכיר אותן די טוב, יכולות להיות פתרון, בתנאי שהאימונים לא תדירים מדי, ואם המאמן מוכן לקבל את המוזרויות שלך (עושה פחות תרגילי כוח בהתחלת האימון, לא מתאמץ הרבה...). היאבקות, איגרוף למינהו, MMA - לא יתאים.

• פותח/ת השרשור
בישביל מה אתה עושה גוד מורנינג אם יש לך דדליפט? ומה זה כל הורציות המוזרות האלה של סקוואט? למה עם עצירה? למה עמידה רחבה ולא רגילה? ומה זה הסקוואט המוזר שאתה מדבר עליו?
הוריאציות השונות זה לשפר את הטכניקה של הסקוואט שלי. סקוואט רחב עמוק משפר לי את הברכיים הקורסות. העצירה משפרת את הקטע שאני יורד בסקוואט וניתקע שם. הסקוואט המוזר זה גם כן לשפר את הברכיים הקורסות, אני בעצם עומד עם הסקוואט ויורד לכיוון אחד ועושה סקוואט רק על רגל אחת בזמן שהרגל השניה עדיין על הקרקע. הגוד מורנינג שלי אני לא לגמרי בטוח למה המאמן שלי נתן לי, אבל אני סומך עליו, ואני רואה תוצאות יפות מהאימונים שלי.
אני מרוצה מהאימון שלי, מה שמעניין אותי, זה האם וכיצד להוסיף אימונים שונים לתוכנית הקיימת.
שיגרת אימונים מפרכת, אתה כנראה מוערך ע"י המאמן שלך (אליהו במקרה?) כבעל יכולת התאוששות מופלאה.
מפתה לבקש ממך את המשקלים ועוד פרטים אישיים, אבל זה יסיט מהנושא.
מה ש"יפרגן לפאוורליפטינג" יהיה כל מה שלא יגנוב לך מההתאוששות. זה נורא אישי ותלוי בהעדפות שלך, וגם ביכולת הנפשית שלך לא להשקיע את כולך גם בדבר השני. אומנויות לחימה "טכניות" מאד כמו BJJ, נינג'יטסו ועוד, אם אתה כבר מכיר אותן די טוב, יכולות להיות פתרון, בתנאי שהאימונים לא תדירים מדי, ואם המאמן מוכן לקבל את המוזרויות שלך (עושה פחות תרגילי כוח בהתחלת האימון, לא מתאמץ הרבה...). היאבקות, איגרוף למינהו, MMA - לא יתאים.
תודה על פרגון, ועל הכבוד לפרטיות שלי (אשמח לשתף בפרטי, אבל לא כאן המקום). וויתרתי על אימונים שכוללים איגרוף בשלב הזה, יותר חשבתי על הכיוון של האבקות ג'ודו, וקרקע בצורה חובבנית כמה דקות בשבוע (יותר מזה, אני יודע שאני לא יכול).
אבל מה שבעיקר מושך אותי, זה תרגילי גוף באוויר, כמו עליות מתח, ופעלולים הקשורים לזה.
ובאמת שזה תלוי בעיקר במאמן שלי, אבל לצורך ההבנה שלי בתחום הפאוורליפטינג מעניין אותי לשמוע מכם את הדעה או הנסיון שלכם.
אולי גם תסביר לי את כוונתך ב: "(עושה פחות תרגילי כוח בהתחלת האימון, לא מתאמץ הרבה...)".

ברור שכדאי שתכתוב את משקלי העבודה, כמה זמן אתה מתאמן ואיך ההתקדמות שלך.
בטח כשהתכנית שלך נראית ככה ואלא אם אתה צריך נפח משוגע בשביל ליצור אדפטציה, אני לא מבין בדיוק מה אתה עושה.
אני מקווה שהמאמן שלך יודע מה הוא עושה.

בכל מקרה רק מלראות את משקלי העבודה שלך יהיה דיי קל להבין אם מה שאתה עושה מתאים לך או לא (הימור שלי: הוא לא).

אני לא מאמין בתרגילים "מתקנים" כמו שאתה מסביר, אבל זה אני. לא ברמת המתחיל והבינוני.
אימון כמו שרשמת ביום הראשון היה לוקח לי משהו כמו 4 שעות ואפילו יותר, אז נראה לי שמשהו פה לא בדיוק עובד.

ובקשר לשילוב של עוד משהו, אין מה לעשות. להתמקד בשני דברים יאט התקדמות מאשר התמקדות בדבר אחד (כח ואומניות לחימה, לעומת רק כח).

איך אתה חושב שתלמד לנגן על פסנתר הכי טוב, אם תלמד רק פסנתר, או אם תשלב אותו עם לימודי גיטרה?
דוגמא פשוטה להבנה.

• פותח/ת השרשור
ברור שכדאי שתכתוב את משקלי העבודה, כמה זמן אתה מתאמן ואיך ההתקדמות שלך.
בטח כשהתכנית שלך נראית ככה ואלא אם אתה צריך נפח משוגע בשביל ליצור אדפטציה, אני לא מבין בדיוק מה אתה עושה.
אני מקווה שהמאמן שלך יודע מה הוא עושה.
תודה על הדאגה. אני סומך על המאמן שלי. כתבתי שאני מתאמן שנה פאוורליפטינג, ואני מרוצה מהתוצאות. אני לא מבקש שיפור תוכנית, לכן אני לא חושב שמשקלי עבודה רלוונטים.
אני לא מאמין בתרגילים "מתקנים" כמו שאתה מסביר, אבל זה אני. לא ברמת המתחיל והבינוני.
אימון כמו שרשמת ביום הראשון היה לוקח לי משהו כמו 4 שעות ואפילו יותר, אז נראה לי שמשהו פה לא בדיוק עובד.
אשמח לשמוע דעה של מי שמאמין באימוני מתקנים, או שלפחות זורם עם הסטיה שלי. וכן, האימון לוקח בין שלוש לארבע וחצי שעות, תלוי במשקלי עבודה באותה שבוע. זה משתנה.
איך אתה חושב שתלמד לנגן על פסנתר הכי טוב, אם תלמד רק פסנתר, או אם תשלב אותו עם לימודי גיטרה?
דוגמא פשוטה להבנה.
בתור מנגן בגיטרה שמשתמש מידי פעם בפסנתר, אתה טועה. לשלב כמה שיותר כלי מוזיקה מפרגנים אחד לשני, ונותנים לך שליטה יותר טובה בעולם המוזיקה בכללי. תראה מנצחי תזמורת. לא הבנתי את האקורדים של הגיטרה לעומק, עד שהתבוננתי בפסתר.
אבל אני מבין את העיקרון שלך, ואת הדעה שזה יעצור אותי באימוני כוח. ולכן שאלתי אם יש דרך שזה יפרגן לאימוני כח שלי, כמו במקרה של מוזיקה.

תסביר לי את כוונתך ב: "(עושה פחות תרגילי כוח בהתחלת האימון, לא מתאמץ הרבה...)
התאמנת אז אתה בטח מכיר. ספרינטים, כפיפות בטן, מרפקים, חבל, ושאר התרגילים ה"מחזקים" שעושים בתחילת האימון.
לא מתאמץ הרבה - כפשוטו. להשקיע בטכניקה ובלימוד שלה, ולא לשאוף לנצח בספארינג/מזרון וכו' (מה גם שבגלל שאתה חזק יותר מכולם שם כולם ינסו לשבור אותך עם הטכניקה שיש להם ואין לך).
סומך על המאמן שלי
תתייעץ איתו.

• פותח/ת השרשור
תודה Magnifique שהבהרת את שאלתי.
התאמנת אז אתה בטח מכיר. ספרינטים, כפיפות בטן, מרפקים, חבל, ושאר התרגילים ה"מחזקים" שעושים בתחילת האימון.
לא מתאמץ הרבה - כפשוטו. להשקיע בטכניקה ובלימוד שלה, ולא לשאוף לנצח בספארינג/מזרון וכו' (מה גם שבגלל שאתה חזק יותר מכולם שם כולם ינסו לשבור אותך עם הטכניקה שיש להם ואין לך).
האמת שלא חשבתי להוסיף את התרגילים בצורה כזאת (לפני אימון). חשבתי להוסיף כמה תרגילים בסוף אימון (אמנם בסוף אימון מפרך של כמה שעות) בסוף שבוע. ואני לא חושב עדיין להיכנס לזה בצורה רצינית ומקצועית עדיין, אלא רק בשביל התחביב וחזרה לימים עברו.
נגיד אימון של 15 דקות חצי שעה, ביום חמישי אחרי האימון, זה הכל. אני לא מחפש להתקדם בזה הרבה, פשוט לשמור על הטכניקה שהיה לי וללמוד קצת דברים חדשים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית