הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שילוב של low bar וhigh bar בתוכנית אימונים

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
שלום לכולם,

רציתי לשאול עד כמה כדאי לשלב את שני סוגי הסקואט בתוכנית אחת?

רציונל:
* הhigh bar מרגיש לי הרבה יותר נוח, במיוחד מאז שיש לי זוג metcons (רוצה אפילו יותר עקב), והוא מרגיש לי מעולה במשקלים בינוניים למספר חזרות בינוני עד גבוה.

* הlow bar מרגיש לי יותר awkward למרות שממנו התחלתי לפני שנים ועברתי לhigh bar כשתאמנתי בהרמת משקולות קצת והתרגלי. הקטע הוא שאני כן מאוד hip dominant ועושה poתwer cleans אבל לא full cleans כך שלמרות שאני עושה ass to grass בhigh bar לא בהכרח זה משמעותי לי מידי

* כמו כן ראיתי שיש מחקרים שכסקואט נהיה כבד הגוף מתחיל להפעיל את הposterior chain הרבה יותר (הרגשתי וחשדתי בזה שנים אבל הייתי בטוח שזה רק אצלי ככה - במשקלים גדולים זה הופך להיות "low bar" קשה פשוט)

ההצעה:
low bar להיזכר תקופה בטכניקה ואז להשתמש בו ב5x5, triples וכו'
high bar - תרגיל עזר, בעיקר להדגיש את הquads ולעשות חזרות של 6-15

הבעיה:
אני מאוד מתעייף קוגניטיבית עם תרגילים חדשים ותמיד צריך לקחת בהם פחות משקל, כשאני רגיל לhigh bar אני עושה את זה אוטומטי בלי לחשוב, כנ"ל כשאני עושה low bar. האם השילוב של שניהם בתוכנית אחת לא יגרום לשניהם להיות בינוניים ולי להיות עייף ומותש ?

TLDR:
האם לא בעיה להתרגל ל2 טכניקות שונות של תרגיל במקביל ?

אפשר לשלב, בעיניי שילוב של ווריאציה כל כך דומה לתרגיל העיקרי מגיע בעיקר ללמד אותנו טכניקה מדויקת יותר ולא בהכרח לחזק נקודה ספציפית.

אם מתאמן תמיד קורס בסקוואט, נגיד ברכיים וחזה קורסים, עבודת היי באר יכול להטמיע טכניקה פחות קורסת שיעזור ללואו באר.

אם נגיד הייתי רוצה לעשות 5 סטים סקוואט, עכשיו אפשר 3 סטים לואו באר, ועוד 2 היי באר.
יכול להיות שאוריד 3-7% משקל לווריאציה החדשה.

• פותח/ת השרשור
לא.
גם בוא נגיד את האמת אין כזה הבדל משמעותי.
אין בעיה לעשות אחד מהם ואין בעיה לעשות את שניהם במקביל.
האמת שאני מרגיש הבדל ממש גדול, מרגיש לי כמעט כמו שתי תרגילים שונים אבל זאת הרגשה סובייקטיבית ממה שיצא לי לראות
אפשר לשלב, בעיניי שילוב של ווריאציה כל כך דומה לתרגיל העיקרי מגיע בעיקר ללמד אותנו טכניקה מדויקת יותר ולא בהכרח לחזק נקודה ספציפית.

אם מתאמן תמיד קורס בסקוואט, נגיד ברכיים וחזה קורסים, עבודת היי באר יכול להטמיע טכניקה פחות קורסת שיעזור ללואו באר.

אם נגיד הייתי רוצה לעשות 5 סטים סקוואט, עכשיו אפשר 3 סטים לואו באר, ועוד 2 היי באר.
יכול להיות שאוריד 3-7% משקל לווריאציה החדשה.
פה בכלל החשש שלי לעשות מישמש משניהם אבל שווה לנסות ולראות ככה עוד לא ניסיתי, ניסיתי בימים שונים

אולי שווה לשקול בכלל פרונט סקווט בנוסף לHB(או להחליף לLB), הייתה תקופה שעשיתי LB וFS וכן הרגשתי שיפור יותר מהיר בשניהם ככה

• פותח/ת השרשור
אולי שווה לשקול בכלל פרונט סקווט בנוסף לHB(או להחליף לLB), הייתה תקופה שעשיתי LB וFS וכן הרגשתי שיפור יותר מהיר בשניהם ככה

זה רעיון האמת, אני כנראה גם מתחמק מFS כי אני חלש בו והוא קשה לי ומחניק אבל אנסה
היום ניסיתי קצת לואו בר והאמת שאחרי קצת חימום וכמה סטים הרגשתי מחדש את כל הhip drive והטכניקה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית