הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עודף רק ב: ויטמין A, E בטא קרוטן וברזל. הם היחידים שגורמים לנזקים?

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך

boos

משתמש פעיל
515
113
נק' מוניטין:
139
515
113
האם יש עוד משהו מסוכן בעודף במולטיויטמין שעליי להיזהר ממנו?
אני שואל כדי לדעת האם מבחינה בריאותית עדיף להוסיף כמה עשרות שקלים ולקנות את הדברים בנפרד מאשר לגרום לנזק שאני יכול להצטער עליו.

חשוב לציין בשביל הידע הכללי: שבמהלך החיפושים נתקלתי גם בעודף ויטמין D שהוא מסוכן אבל זה כמעט בלתי אפשרי להגיע לעודף בויטמין D.

בנוסף אני מדבר כאן אך ורק על גברים. כי למיטב הבנתי אם נשים יצרכו ברזל זה לא כל כך מסוכן להן כי הברזל אצלן נמוך בגלל המחזור.

תודה רבה לעוזרים ולכולם באופן כללי.

ויטמינים ADEK הם ממיסים בשומן, וממילא יקח הרבה יותר זמן לעודף שלהם לצאת מהגוף, וממילא הם עלולים לגרום הרעלות, אם לוקחים יותר מידי. שאר הוויטמינים ממיסים במים ויוצאים בשתן, אז עודף וויטמין B יעשה לך שתן מאוד צהוב ומסריח, אבל לא יזיק. בטא קרוטן נהפך בגוף לוויטמין A, אך הוא לא יגרום הרעלה, בגלל שהוא עדיין לא ויטמין. אז קח כמה שתרצה מבטא קרוטן, ורק העור שלך יצהיב, ואין שום סיכונים. עודף שמש לא יגרום לך הרעלת וויטמין D, כי הוא בסה"כ גורם לגוף שלך לייצר את הוויטמין, אז אין עודף בכזה מצב.
בעולם המינרלים זה קצת שונה. כל מינרל מיותר בגוף מזיק בגלל שהוא תופס מקום של מינרל אחר. לדוגמא עודף נחושת גורם חוסר אבץ וכן להיפך.
תיקח מינרל כשאתה יודע שאתה צריך אותו, ולא בגלל ששמעת.
מגנזיום נמוך לרוב האכלוסיה, ולכן הוא מומלץ לרוב האנשים. הנתרן הכלורי שנמצא במלח שולחן (שהוא נתרן שהגוף לא משתמש בו כנתרן בלבד, אלא רק לבלוטת האדרינל, כי זה שני מינרלים סותרים שקבולים יחד) עודף אצל רובנו, ולכן יש המצלות למעט. ספורטאי משתמש בהרבה סידן ומגנזיום בגלל שהאימונים שלו מחזקים את השרירים והעצמות שדורשות אותם, ולכן ספורטאים לוקחים אותם. במידה ואתה לוקח מינרלים, קח לפי המינון שרשום על הבקבוק.
ברזל הוא מינרל שכמעט לא יוצא מהגוף שלנו, כך שהברזל שלך כניראה הגיע מסבתא רבה רבה רבה שלך. לכן הרבה יותר נפוץ עודף ברזל, מחוסר. אבל כמו שהזכרת, לנשים שמדממות לעיתים קרובות יותר, הרבה פעמים חסר. הדרך היחידה כמעט לאבד ברזל, זה על ידי דימום, לכן לא נפוץ חוסר.
אין בדיקת דם אמינה לגבי מינרלים בגוף, בגלל שמינרלים נמצאים בתאים ולא בדם, חוץ מברזל שנמצ בדם ולא בתאים, שהרי התפקיד שלו זה להעביר חמצן בדם (הימוגלובין).
מאבחנים חוסר מינרלים בעיקר על ידי סימפטומים.
בתור אחד עם ברזל נמוך, אני לוקח הרבה ברזל, ולא הרבה סידן, בגלל שסידן מפריע לספיגה של ברזל.
בקיצור אל תיתן ליד להיות קלה על ההדק.
מולטי וויטמינים הם בדרך כלל די מאוזנים מבחינת המינרלים השונים, במיוחד עם זה מיועד לגברים לגברים.
לאדם הממוצע לא הייתי חושש למולטי וויטמינים בכלל. אבל מינרלים בודדים זה סיפור אחד.
עדיף להימנע ממולטי עם ברזל, אם ידוע לך שיש לך עודף מבדיקת דם.
מקווה שזה ענה על השאלה.

• פותח/ת השרשור
וואו איזו תשובה מפורטת אני ממש ממש מודה לך 🙌.
אפשר לקבל הסבר קטן על אבץ? האם ספורטאים צריכים לקחת אותו? אני לא יודע אם אני מוגדר ספורטאי אני מקפיד לעשות AB פעמיים בשבוע.
ממש תודה.

תודה, תזונה, כימיה ובריאות זה התחביב שלי. אני קורא על זה בלי סוף.

אבץ הוא מינרל שאחד התפקידים שלו זה באשכם ונראה לי גם בערמונית של הגבר והוא שותף בייצור טסטסטרון (מלבד התפקיד החשוב שלו בבנית המערכת החיסונית). לכן הרבה יותר קל לרופא להסכים לתת לגבר אבץ מאשר לאישה.
בגלל שאבץ דוחף נחושת מהגוף, והתפקיד של נחושת זה לייצר אסטרוגן (הורמון נשיי), אז אישה שתקבל יותר מידי אבץ עלולה לסבול מסימפטומים של חוסר אסטרוגן, לדוגמא פצעי בגרות. וגבר עם עודף נחשות עלול להיות לו סימפטומים נשיים כמו חזה נשי.
כשאומרים שסויה ושקדים עושה חזה נשי, זה בעיקר בגלל הכמות הגבוה של נחושת שהם מכילים, שמגבירים אסטרוגן.
חשוב לציין שגם לגבר וגם לאישה חשוב שיהיה את שני המינרלים האלה, כמו ששניהם צריכים גם אסטרוגן, וגם טסטסטרון. אסטרוגן שותף בבנית עצמות, וטסטסטרון בבניית שריר, איברים שחשובים גם לנשים וגם לגברים.
אנחנו לא צריכים לחשוש למינרלים במזון כמו שאנחנו צריכים לדאוג להם במינונים מרוכזים כמו שבכדור, אלא אם כן יש כבר סימפטומים.
סימפטומים מרכזיים של חוסר אבץ, זה חוסר טעם באוכל, וצינונים ומחלות חוזרות. על סמך הסימפטומים האלה, אחותי לוקחת אבץ בלי לחשוש לעודף טסטסטרון.
אני מאמין שספורטאי יכול לקחת אבץ, במיוחד אם הוא לא שעיר, לא מקריח, וקצת שמן בירכיים ובחזה. כי זה מעיד שכנראה שהטסטסטרון שלו לא גבוה. אבל אם הוא שעיר, מקריח בראש, פצעי בגרות (פצעי בגרות זה מאוד קשור לעודף טסטסטרון) ובעל מותניים צרות, אולי כדי להימנע.
ותמיד כדי להתיעץ עם מי שמבין בזה, לא בהכרח רופא.

• פותח/ת השרשור
וואי ממש ממש תודה רבה.
לפי מה שהסברת לי מקודם כיוון שוויטמין C הוא מסיס במים אין כל כך בעיה לקחת אותו? כי עודף שלו ייצא בשתן?

לפי מה שהסברת לי מקודם כיוון שוויטמין C הוא מסיס במים אין כל כך בעיה לקחת אותו? כי עודף שלו ייצא בשתן?
נכון מאוד.
אבל ספציפית וויטמין C גם ישלשל אותך קודם. אתה תדע שעברת את המינון שלך כשתשלשל.
אני אישית לוקח 3000 מ"ג ביום ולא משלשל. וגם כשלקחתי 9000 מ"ג ביום, לא שלשלתי. כנראה שקשה לעבור את המינון.

• פותח/ת השרשור
נכון מאוד.
אבל ספציפית וויטמין C גם ישלשל אותך קודם. אתה תדע שעברת את המינון שלך כשתשלשל.
אני אישית לוקח 3000 מ"ג ביום ולא משלשל. וגם כשלקחתי 9000 מ"ג ביום, לא שלשלתי. כנראה שקשה לעבור את המינון.
ממש ממש תודה רבה עזרת לי מאוד מאוד 🙌.
וגם החכמתי המון המון. תודה אחי.

שמחתי לעזור, חחח... נראה לי שמסרתי כאן הרצאה שלמה על הנושא.
בהצלחה, ולבריאות. 😋🍴

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית