למה בכל המולטיויטמינים כמות הויטמינים היא עצומה פי 3+ ממה שצריך?

• פותח/ת השרשור boos
  • פורסם בתאריך

boos

משתמש פעיל
515
113
נק' מוניטין:
139
515
113
יש חלק מהויטמינים גם פי 60 ממה שצריך.
אם מצאתי מולטיויטמין שיש בו בדיוק את הערך שצריך 100 אחוז מהערך היומי. רוב הסיכויים שהוא לא יספג טוב בגוף ולכן הוא לא טוב?
אני קצת חושש להכניס כמות עצומה של ויטמינים לגוף, כיוון שעל כמעט כולם רשום שעודף בהם לאורך זמן לא בריא בכלל.
תודה רבה לכם חברים.

• פותח/ת השרשור
יש דרך לעקוף את זה? לאכול משהו ביחד, למוסס במים?
לפני שפתחתי את הנושא חיפשתי קצת באתר כמובן כדי לא להספים סתם ומצאתי משהו שכתב דניאל ברק:
''למשל לקחת אבץ ומגנזיום לפני השינה בלבד, ולא בזמן אחר, בכדי לקבל את האפקט הנדרש
לקחת סידן בין הארוחות על כמה שיותר קיבה ריקה, אחרת גורם לאי-ספיגת מינרלים אחרים מהמזון
לקחת ויטמין C עם ארוחה בשרית, בכדי לייעל ספיגת ברזל
לקחת ויטמין D עם ארוחה שומנית, בכדי לשפר את ספיגתו
ועוד דוגמאות אחרות רבות....''
קישור לפוסט
ייעוץ - תוספי תזונה לבריאות

אני לא יודע אם זה כל כך רלוונטי אם אתה לוקח מולטיויטמין (כמו 99 אחוז מהקבוצה) אבל סתם אולי זה יסייע לך בכל זאת.
אני לא באמת יודע אם זה באמת ממש חשוב לקנות הכל בנפרד. נראה לי כאב ראש קצת לקנות בנפרד וכל היום להיות עסוק באיזה כדור לקחת ומתי כי זה יוצא שכל שעה אתה צריך לקחת איזה כדור או משהו. ולא תמיד הלו''ז יושב טוב וכו'.
מקווה שתקבל תשובה מקצועית יותר ממה שהבאתי.

את הוויטמינים טוב לקחת בארוחה מאוד מגוונת לדעתי. ארוחה עם שומן, פחמימות, חלבון וירקות, כדי שיתפרקו בצורה טובה.
אבל המינרלים שסותרים אחד את השני, זה קצת יותר בעייתי.
רוב המולטי מחושבנים שלאדם ממוצע יקבל משהו מהם למרות המינרלים הסותרים.
כמובן בן אדם שמכיר את החסרים שלו, צריך לקחת מינרל ספציפי לבעיה שלו עם המזון המתאים כדי למקסם את היעילות שלה.
כמו ברזל עם מיץ תפוזים (וויטמין C), ולא עם חלב (הסידן סותר את ספיגת הברזל).
אבץ עם בשר ולא סויה (נחושת סותר אבץ).
השיטה השניה היא לקחת כמויות גדולות יותר של המינרל שהגוף צריך וכך להגיע לכמות ספיגה הרצויה.
לאדם הממוצע אין מה לדאוג.
אבל בהחלט כדאי לקנות סידן מגנזיום בנפרד לכאלה שמאמינים שהם צריכים אותם, ולא לסמוך על המולטי.

לפני שפתחתי את הנושא חיפשתי קצת באתר כמובן כדי לא להספים סתם ומצאתי משהו שכתב דניאל ברק:
''למשל לקחת אבץ ומגנזיום לפני השינה בלבד, ולא בזמן אחר, בכדי לקבל את האפקט הנדרש
לקחת סידן בין הארוחות על כמה שיותר קיבה ריקה, אחרת גורם לאי-ספיגת מינרלים אחרים מהמזון
לקחת ויטמין C עם ארוחה בשרית, בכדי לייעל ספיגת ברזל
לקחת ויטמין D עם ארוחה שומנית, בכדי לשפר את ספיגתו
ועוד דוגמאות אחרות רבות....''
קישור לפוסט
ייעוץ - תוספי תזונה לבריאות

אני לא יודע אם זה כל כך רלוונטי אם אתה לוקח מולטיויטמין (כמו 99 אחוז מהקבוצה) אבל סתם אולי זה יסייע לך בכל זאת.
אני לא באמת יודע אם זה באמת ממש חשוב לקנות הכל בנפרד. נראה לי כאב ראש קצת לקנות בנפרד וכל היום להיות עסוק באיזה כדור לקחת ומתי כי זה יוצא שכל שעה אתה צריך לקחת איזה כדור או משהו. ולא תמיד הלו''ז יושב טוב וכו'.
מקווה שתקבל תשובה מקצועית יותר ממה שהבאתי.
הרוב פה לא ממש נכון. ויטמין C עוזר לספיגת ברזל לא האמי שזה אומר כזה שמגיע מהצומח. זה לא ממש יעזור לספיגת ברזל מהבשר.
ויטמין D מקבלים במילא מעט מהתזונה לכן פחות רלוונטי. תקבל את רובו מהשמש. זה גם לא ממש קשור לארוחה שאכלת כרגע אלא לשומן שאכלת גם כמה שעות לפני כן או לאחר מכן. סידן גם, לא משנה ממש ואבץ ומגנזיום בכלל לא משנה

• פותח/ת השרשור
את הוויטמינים טוב לקחת בארוחה מאוד מגוונת לדעתי. ארוחה עם שומן, פחמימות, חלבון וירקות, כדי שיתפרקו בצורה טובה.
אבל המינרלים שסותרים אחד את השני, זה קצת יותר בעייתי.
רוב המולטי מחושבנים שלאדם ממוצע יקבל משהו מהם למרות המינרלים הסותרים.
כמובן בן אדם שמכיר את החסרים שלו, צריך לקחת מינרל ספציפי לבעיה שלו עם המזון המתאים כדי למקסם את היעילות שלה.
כמו ברזל עם מיץ תפוזים (וויטמין C), ולא עם חלב (הסידן סותר את ספיגת הברזל).
אבץ עם בשר ולא סויה (נחושת סותר אבץ).
השיטה השניה היא לקחת כמויות גדולות יותר של המינרל שהגוף צריך וכך להגיע לכמות ספיגה הרצויה.
לאדם הממוצע אין מה לדאוג.
אבל בהחלט כדאי לקנות סידן מגנזיום בנפרד לכאלה שמאמינים שהם צריכים אותם, ולא לסמוך על המולטי.
תודה רבה על המידע המעניין.

הרוב פה לא ממש נכון. ויטמין C עוזר לספיגת ברזל לא האמי שזה אומר כזה שמגיע מהצומח. זה לא ממש יעזור לספיגת ברזל מהבשר.
ויטמין D מקבלים במילא מעט מהתזונה לכן פחות רלוונטי. תקבל את רובו מהשמש. זה גם לא ממש קשור לארוחה שאכלת כרגע אלא לשומן שאכלת גם כמה שעות לפני כן או לאחר מכן. סידן גם, לא משנה ממש ואבץ ומגנזיום בכלל לא משנה
תודה רבה החכמתי שוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית