הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עם מה לאכול טחינה כדי להפוך את זה לחלבון מלא?

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך

Devil

משתמש קבוע
1,490
454
נק' מוניטין:
575
1,490
454
נגיד עם אורז אני אוכל עדשים ביחד וזה משלים אחד את השני לחלבון מלא.

מה ישלים לי טחינה לחלבון מלא?

תודה.

כן, בדיוק. אתה צריך נגיד 20 חומצות אמינו לייצר חלבון, אם יש לך רק 15 מהם, גם אם יש לך את אותם 15 בכמויות הזויות, אין לך חלבון מלא (ושריר הוא מחלבון מלא)

אני חוזר מהטעות שלי. טחינה הוא בקטגוריה של זרעים. אז כדי להשלים את החומצות אמינו שלו צריך קטניות (חומוס, עדשים, אפונה...).
מצאתי את זה כאן Protein combining - Wikipedia
ופחות מפורט בעברית כאן תזונה טבעונית – ויקיפדיה.
בטוח שזה לא נחשב אפילו כחצי או שליש? זה הזוי שרק בגלל שאין את כל החומצות זה כאילו לא אכלתי כלום הכלל

בטוח שזה לא נחשב אפילו כחצי או שליש? זה הזוי שרק בגלל שאין את כל החומצות זה כאילו לא אכלתי כלום הכלל

זה לא הזוי זה הגיוני אבל לקחתם את זה קצת רחוק מידי. אם נניח אתה צריך 200 גרם חלבון ו 70 או 60 גרם (לערך) זה לא חלבון מלא, לא יקרה כלום. אם תכניס 200 גרם חלבון לא מלא זה כבר סיפור אחר.

ואם לוקחים כדורים של חומצות אמינו (תוסף)זה לא יכול לפצות?
כן, אבל לא רק BCAA, אלא את כל החומצות אמינו בכדור, אבל אז אתה לא צריך את המזון שלך, קיבלת כבר חלבון מלא מהכדור.
הכדור כל כך קטן שהוא יכול לספק לך אולי 3 גרם חלבון, אבל הספיגה שלו יותר טובה.
אז הכדור לא בדיוק יעזור למזון חצוי החלבון שאכלת.
אתה צריך להשלים דגנים או זרעים עם קטניות. אמנם לא באותה ארוחה, אבל באותו יום.
אז או שלא תספור את החלבון החסר, או שתשלים אותו.
גם אם אכלת 200 גרם חלבון, החסר לא נחשב.
זה כמו לבנות בית עם כל הציוד הנידרש חוץ מבטון או צינורות. זה לא בית.

כן, אבל לא רק BCAA, אלא את כל החומצות אמינו בכדור, אבל אז אתה לא צריך את המזון שלך, קיבלת כבר חלבון מלא מהכדור.
הכדור כל כך קטן שהוא יכול לספק לך אולי 3 גרם חלבון, אבל הספיגה שלו יותר טובה.
אז הכדור לא בדיוק יעזור למזון חצוי החלבון שאכלת.
אתה צריך להשלים דגנים או זרעים עם קטניות. אמנם לא באותה ארוחה, אבל באותו יום.
אז או שלא תספור את החלבון החסר, או שתשלים אותו.
גם אם אכלת 200 גרם חלבון, החסר לא נחשב.
זה כמו לבנות בית עם כל הציוד הנידרש חוץ מבטון או צינורות. זה לא בית.
תודה על ההסבר המפורט
בתפריט שלי אני אוכל 200 מלא מחזה עוף וביצים ולפעמים משלב טונה בגלל הכספית ( מפחית) והשמן המסריח שיש בה, יש לי עוד איזה 50-60 לא מלאים שאותם אני לא סופר , אז בגדול אם אני אוכל 200 גרם מחזה עוף וביצים זה נחשב מלא? או שבכל זאת אני חייב להוסיף את הכדורים של האמינו?
אגב גם bcaa וגלוטמין אני מכניס ואלארגנין אלה שלושת העיקריים שאני מכניס.

תודה על ההסבר המפורט
בתפריט שלי אני אוכל 200 מלא מחזה עוף וביצים ולפעמים משלב טונה בגלל הכספית ( מפחית) והשמן המסריח שיש בה, יש לי עוד איזה 50-60 לא מלאים שאותם אני לא סופר , אז בגדול אם אני אוכל 200 גרם מחזה עוף וביצים זה נחשב מלא? או שבכל זאת אני חייב להוסיף את הכדורים של האמינו?
אגב גם bcaa וגלוטמין אני מכניס ואלארגנין אלה שלושת העיקריים שאני מכניס.
אז אתה בעצם מכניס 200 גרם חלבון ביום. בגלל שבכל חלבון מהחי (ביצים, עוף, דגים, חלב, בשר....) יש את כל החומצות אמינו לבניית חלבון מלא, בגלל שהם חלבון מלא. הגוף שלנו לוקח את החלבון המלא, מפרק אותו לחומצות אמינו, ומרכיב אותו מחדש בגוף שלנו לשריר (או לשיער, עצם, עור, ציפורניים ועוד. כל אלה עשויים מחלבון). גם סויה מהצומח מכיל חלבון מלא, הוא יוצא מהכלל. ואני חושב שגם קוקוס, אבל אין שם הרבה חלבון.
אף אחד לא חייב את הכדורים של חומצות האמינו, הם בסה"כ 3 גרם חלבון אולי, אבל עם ספיגה טובה יותר, ובלי צורך להתפרק, אז הם מורידים עומס מהכבד, אבל מותר לקחת אותו, אין מה להפסיד.
לחומצות אמינו יש עוד הרבה תפקידים מלבד להצטרף יחד כדי לבנות חלבון. לכל אחד מהם לבד יש תפקיד חשוב של עצמו.
L טירוזין נילקח על ידי בלוטת התריס ונהפך יחד עם מינרל יוד וויטמין E ל הורמון חשוב בחילוף חומרים, טירוקסין.
L ארגנין חשוב בייצור GH מההיפופיזה.
L טריפטופן חשוב בייצור הורמון מלטונין לשינה.
וכך הם גם עובדים לבד.
BCAA הם חומצות אמינו ספציפיות שיש להם תפקידים בגוף שמסיעים לבנית שריר בעקיפין (ע"י פעולה שונה בגוף, ולא להיות חלק מהשריר) כמו לבנות הורמונים חיוניים.
אבל באותה מידה כל חומצת אמינו חשובה במקרה וחסר אותה בגוף, כך שהיתרון בלקחת חומצות אמינו ספציפיות בנפרד סתם, אני לא בטוח בתועלת שלו. אם ידוע על חוסר ספציפי לחומצת אמינו ספציפי, זה סיפור אחר, ומומלץ לקחת.
חומצות אמינו זה כמו מינרלים, אם ידוע שחסר אחד מהם כי יש סימפטומים, כדאי להשלים אותו עם כדור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית