הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש זמן מוגבל לאימון?

Yagel_cohen

משתמש מתחיל
78
10
נק' מוניטין:
10
78
10
אהלן חברים, אני עושה תוכנית A B C בקצרה בלי להאריך, A:רגליים כתפיים, B: חזה יד אחורית, C:גב יד קידמית.
אני מתאמן 6 פעמים בשבוע (לרוב)האימונים שלי מגיעים לאורך של בן שעה ורבע לשעה ו45 דקות בגג (כולל חימום ומתיחות והכל).
השאלה שלי היא: האם יש חשיבות לאורך האימון? אנשים אמרו לי שמעל 45 דקות האימון לא אפקיטיבי ואני רק הורס את השריר, זה נכון? אני פשוט עושה יחיסית הרבה תרגילים לכל קבוצת שרירים ונח בן סט לסט דקה וחצי.
תודה על העזרה!

אהלן חברים, אני עושה תוכנית A B C בקצרה בלי להאריך, A:רגליים כתפיים, B: חזה יד אחורית, C:גב יד קידמית.
אני מתאמן 6 פעמים בשבוע (לרוב)האימונים שלי מגיעים לאורך של בן שעה ורבע לשעה ו45 דקות בגג (כולל חימום ומתיחות והכל).
השאלה שלי היא: האם יש חשיבות לאורך האימון? אנשים אמרו לי שמעל 45 דקות האימון לא אפקיטיבי ואני רק הורס את השריר, זה נכון? אני פשוט עושה יחיסית הרבה תרגילים לכל קבוצת שרירים ונח בן סט לסט דקה וחצי.
תודה על העזרה!
אני זוכר שאופיר ענה על שאלה דומה לזו לפני כחודש.
''האימונים שלי לוקחים 3-4 שעות, יכול להיות שאני רק הולך אחורה? הממםם..''
נענה - האימון לוקח לי יותר משעה.. -איך התוכנית?

אני מתאמן בין 3 שעות ל 5 שעות באימון אחד פעמיים בשבוע (ראשון וחמישי), שכולל 20 סטים של חמש חזרות רק לסקוואט, לא כולל דדליפט ובנץ'. וביום שלישי שעה אימון. שום שורף שריר.
לפי התאוריה הזאת אני אמור להיעלם כבר.
אני רק מתקדם במשקלים ומרוצה ברוך ה'.

למה אנשים טבעיים צריכים יותר משעה לאימון, 3 פעמים בשבוע?
אתה אדם טבעי, אתה לא יכול באמת להפיק כלום מ6 פעמים בשבוע, כאדם טבעי אתה צריך ללמוד להתאושש.

לפי התאוריה הזאת אני אמור להיעלם כבר.

אתה לא אמור להיעלם, זה פשוט לא אפקטיבי כי אתה כבר מרוקן ממלחים נוזלים ומדולל מגליקוגן אז אתה עובד משמעותית פחות טוב משהיית יכול אם היית מצמצם לשעה וחצי.

למה אנשים צריכים יותר משעה לאימון, 3 פעמים בשבוע?
אתה אדם טבעי, אתה לא יכול באמת להפיק כלום מ6 פעמים בשבוע, כאדם טבעי אתה צריך ללמוד להתאושש.
אני צריך יותר משעה לאימון כדי להתקדם יותר, מאשר אם הייתי מתאמן שעה אחת.
אני מתאושש מצוין כאדם טבעי אחרי אימון ארוך. ביקשתי מהמאמן שלי רשות לעשות עוד כמה תרגילים בסוף האימון, והוא אישר לי. יש לי דרייב, אם היה לי זמן, הייתי אוכל ארוחה באמצע האימון ומתאמן עוד שעה.
אתה לא אמור להיעלם, זה פשוט לא אפקטיבי כי אתה כבר מרוקן ממלחים נוזלים ומדולל מגליקוגן אז אתה עובד משמעותית פחות טוב משהיית יכול אם היית מצמצם לשעה וחצי.
אני לא מרוקן ממינרלים, בגלל שאתה בעיקר מזיע נתרן ולא ברזל, נחושת, סידן, וכו'... הגוף יהפוך אשלגן לנתרן, אז המיץ גזר וירקות שאני שותה במהלך האימון ידאג לי. נוזלים ? מה אתה צם במהלך האימון ? תשתה מים.
מאגרי הגליקוגן שלי מפוצצים בגליקוגן. בתור ספורטאי שלא נוגע בקפאין (שהרי קפאין משתמש בגליקוגן), ואני אוכל תזונה בונא לגליקוגן. אני לא דואג.

גם לספורטאי קצת פחות מחושבן אולי ממני, אני לא חושב שיהיה כל כך קשה להשלים את הנתרן והאשלגן שלו בדיאטה קלאסית, אלא אם כן הוא פרת חלבון בלי שום ירק או פרי . אני גם חושב שמתאמן קלאסי יראה באימון שלו אם הגליקוגן שלו מספיק או לא. ואם לא, קצת קפאין תפריש גליקוגן.

אני לא מרוקן ממינרלים, בגלל שאתה בעיקר מזיע נתרן ולא ברזל, נחושת, סידן, וכו'... הגוף יהפוך אשלגן לנתרן, אז המיץ גזר וירקות שאני שותה במהלך האימון ידאג לי. נוזלים ? מה אתה צם במהלך האימון ? תשתה מים.

דיברתי על מלחים כן, והגוף יהפוך אשלגן לנתרן? אם אתה מדבר על מה שאני חושב שאתה מדבר אז אתה מבצע פשטנות יתר של מכניזם שממילא פועל כמעט כל הזמן והתפקיד המרכזי שלו הוא בכלל אחר לגמרי.

אגרי הגליקוגן שלי מפוצצים בגליקוגן. בתור ספורטאי שלא נוגע בקפאין (שהרי קפאין משתמש בגליקוגן), ואני אוכל תזונה בונא לגליקוגן. אני לא דואג

אתה שוב עושה פשטנות יתר, המכניזם הראשי שאחראי לשימוש בגליקוגן הוא גלוקגון דרך הכמות של הגלוקוז שלך בדם, ההשפעה של קפאין מאד זניחה ביחס אליו ואתה זורק את זה באוויר כאילו כל עוד אתה לא שותה קפה הגליקוגן שלך בטוח.

גם לספורטאי קצת פחות מחושבן אולי ממני, אני לא חושב שיהיה כל כך קשה להשלים את הנתרן והאשלגן שלו בדיאטה קלאסית, אלא אם כן הוא פרת חלבון בלי שום ירק או פרי . אני גם חושב שמתאמן קלאסי יראה באימון שלו אם הגליקוגן שלו מספיק או לא. ואם לא, קצת קפאין תפריש גליקוגן.

זה לא עניין של חושב, אדם שמזיע באימון מאבד מלחים ובאופן כללי מרגיש מותש יותר, לכן יש את המשקאות המיוחדים עם המלחים או יש ספורטאים קצת יותר מחושבים ממך ששמים קצת מלח בבקבוקי מים שלהם, לא קשור לדיאטה של לפני או אחרי, אלא משהו נקודתי של מסגרת האימון

תנוח כמה שאתה צריך בין הסטים, תהיה במכון שעה,שלוש או כמה שאתה צריך כדי להשלים את האימון
בנוגע לקטע של ההזעה והמלחים, בואו נגיד שמתוך 3 שעות שאתה במכון אתה לא באמת 3 שעות תחת מאמץ ואינטנסיביות גבוהה, אתה גם נח בין הסטים ושותה אז זה שטויות לטעמי אלא אם כן תביאו לי מחקר שמוכיח זאת בצורה חד משמעית.

תנוח כמה שאתה צריך בין הסטים, תהיה במכון שעה,שלוש או כמה שאתה צריך כדי להשלים את האימון
בנוגע לקטע של ההזעה והמלחים, בואו נגיד שמתוך 3 שעות שאתה במכון אתה לא באמת 3 שעות תחת מאמץ ואינטנסיביות גבוהה, אתה גם נח בין הסטים ושותה אז זה שטויות לטעמי אלא אם כן תביאו לי מחקר שמוכיח זאת בצורה חד משמעית.

זו כמובן לא הסיבה המרכזית, אלא אלמנט שמוביל לתשישות, וככל שהאימון נמשך אתה חלש יותר ותשוש ונותן פחות % מעצמך בכל סט ובאופן כללי דבר לא יעיל או מומלץ אלא אם כן אתה לא טבעי עם יכולות התאוששות לא טבעיות ואתה יכול בהחלט לנצל 3-4 שעות של חדר כושר.

לדעתי בכל אופן

פה זה תלוי בהרבה דברים למשל אם התחלת אימון חלק גוף תחתון ואז עברת לגוף עליון אז זה לא נורא חוץ מעייפות כללית ולא נקודתית שתאפשר לך לעשות גם את המשך האימון יפה מאוד, מסכים וזה נכון ככל שאתה יותר בתוך האימון אתה נהיה תשוש יותר ואפקטים כגון קפאין כבר לא היו בפיק שלהם אבל לא באמת צריך אותם כשאתה אחרי שעתיים שלוש של אימון שכנראה אתה רק מוסיף נפח ולא עושה PR בתרגיל מורכב.

דיברתי על מלחים כן, והגוף יהפוך אשלגן לנתרן? אם אתה מדבר על מה שאני חושב שאתה מדבר אז אתה מבצע פשטנות יתר של מכניזם שממילא פועל כמעט כל הזמן והתפקיד המרכזי שלו הוא בכלל אחר לגמרי.
מה זה מלחים לדעתך ?
אני לא אתווכח על השאר, די ברור שעשית שיעורי בית לא רעים בכלל, אבל נראה שאולי חסר כמה נקודות, ולא כאן המקום להאריך.
אבל אם תרצה להתאמן יחד איזה יום אחד אני אשמח להפגיש אותף עם עוד הרבה חברה חזקים שמתאמנים עוד יותר זמן ממני.
זו כמובן לא הסיבה המרכזית, אלא אלמנט שמוביל לתשישות, וככל שהאימון נמשך אתה חלש יותר ותשוש ונותן פחות % מעצמך בכל סט ובאופן כללי דבר לא יעיל או מומלץ אלא אם כן אתה לא טבעי עם יכולות התאוששות לא טבעיות ואתה יכול בהחלט לנצל 3-4 שעות של חדר כושר.

לדעתי בכל אופן
שוב, אתה מוזמן להיווכח בטעותך.
אחי, מעריך את ההשקעה.

למה אנשים טבעיים צריכים יותר משעה לאימון, 3 פעמים בשבוע?
זה שבנאדם טבעי לא קשור למשך האימון. זה הרבה יותר תלוי בסוג האימון, איך אתה מבצע אותו, היסטוריית אימונים וגנטיקה. אבל בגדול מתחיל אין לו מה לעשות במכון 3 שעות כי פשוט הוא לא צריך לעשות כל כך הרבה, מי שמתקדם כבר התרגל לכמות נפח מסויימת, והוא צריך את אתה הכמות ויותר כדי להתקדם, אז הוא כן עלול להגיע למצב של אימונים ארוכים כמו 3 שעות. אני יכול להעיד על עצמי שאני צריך כמות נפח עצומה כדי להתקדם מאיפה שאני עכשיו, ואין לי כמעט אימונים שלוקחים פחות משעתיים, ואלה שכן הם אימוני התאוששות

אדם טבעי יכול להפיק הרבה מ-6 אימונים בשבוע, אם הם בנויים כראוי, ולא balls to the walls כל אימון

כמו שאמרתי קודם, זה תלוי למה אתה רגיל. גוף שרגיל להרבה נפח, יהיו לו מאגרי גליקוגן גדולים יותר. לגבי מלחים, אלא אם אתה מזיע המון אתה כנראה לא הולך לאבד באמת יותר מדי, ואם זה המצב, אז תשתה או תאכל משהו קטן ואתה מסודר

הגוף יהפוך אשלגן לנתרן
הגוף שלך הוא לא כור היתוך, זה לא הולך לקרות

בתור ספורטאי שלא נוגע בקפאין (שהרי קפאין משתמש בגליקוגן)
קפאין לא משתמש בגליקוגן... קפאין רק מעכב תהליכים של עייפות בגוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית