הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון fbw בתקופת חיטוב

תומר לוי

משתמש מתחיל
23
0
נק' מוניטין:
0
23
0
אהלן חברה
מתאמן הרבה זמן, מעל 4 שנים. שוקל 66 ו1.60 גובה, כרגע בתקופת חיטוב.
לאחרונה התחלתי תכנית fbw שיש בה בעיקר תרגילים מורכבים, אני עושה ב4 סטים לשריר גדול (בתרגיל מורכב כאמור) ו3 סטים לשריר קטן.
את התכנית אני עושה יום כן יום לא, ובימים שאני לא עושה משקולות אני מוסיף אימון אירובי כדי להגדיל את הגירעון הקלורי.

עכשיו 2 שאלות:
1. מבחינת אימוני משקולות, נראלכם מספיק או שצריך לעלות ל-4 או 5 אימונים בשבוע (במתכונת הנוכחית זה יוצא 7 אימונים בשבועיים)?
2. מבחינת האירובי, מומלץ להוסיף ולעשות גם בימים של אימון משקולות או רק ביום מנוחה?

תודה לעונים!

ממליץ לך עם אתה מוכן לחמש אימונים בשבוע, על ppl או abc
אתה מתאמן כבר 4 שנים fbw זה לא בשבילך במיוחד עם נפח שאתה מתאר.
או תעבור לab 4 פעמים בשבוע ואז abc.

אתה יכול לעשות אחרי אימון משקולות ארובי אבל לא הפוך שמור תכח לאימון משקולות.
אני אישית עושה כח ואז ארובי אבל אם יש לך תזמן עדיף לך בבוקר ארובי ובערב כח ..

אהלן חברה
מתאמן הרבה זמן, מעל 4 שנים. שוקל 66 ו1.60 גובה, כרגע בתקופת חיטוב.
לאחרונה התחלתי תכנית fbw שיש בה בעיקר תרגילים מורכבים, אני עושה ב4 סטים לשריר גדול (בתרגיל מורכב כאמור) ו3 סטים לשריר קטן.
את התכנית אני עושה יום כן יום לא, ובימים שאני לא עושה משקולות אני מוסיף אימון אירובי כדי להגדיל את הגירעון הקלורי.

עכשיו 2 שאלות:
1. מבחינת אימוני משקולות, נראלכם מספיק או שצריך לעלות ל-4 או 5 אימונים בשבוע (במתכונת הנוכחית זה יוצא 7 אימונים בשבועיים)?
2. מבחינת האירובי, מומלץ להוסיף ולעשות גם בימים של אימון משקולות או רק ביום מנוחה?

תודה לעונים!
תמשיך באותה תוכנית. רק תוריד איפה נפח ותעלה עצימות. ממליץ על אימון פירמידה לתרגילים המורכבים. אפשר לשחק עם תרגילי העזר לגיוון(מוט/משקולות/מכונות..)

• פותח/ת השרשור
תמשיך באותה תוכנית. רק תוריד איפה נפח ותעלה עצימות. ממליץ על אימון פירמידה לתרגילים המורכבים. אפשר לשחק עם תרגילי העזר לגיוון(מוט/משקולות/מכונות..)

היי תודה רבה על התגובה, הכוונה לאימון פירמידה הפוכה?

אני הייתי עושה את האירובי באותו יום של אימון הכוח, וזה בשביל שביום מנוחה אתה באמת תנוח. אם אתה עושה את האירובי בשביל להגדיל גרעון אז באמת כדאי שתעשה את אימון הכוח קודם כי הוא יותר חשוב לך, אז ככה תשקיע את רוב האנרגיה שלך בו.

לגבי האימונים שלך, אם אתה מתקדם בfbw אז אתה ממש לא חייב להחליף. אם אתה מרגיש תקוע אז בהחלט מעבר לabc או ab יכולים לעזור. אולי גם איזושהיא רוטציה בין fbw לחלוקה לשרירים. דוגמאות:
1. abc יום כן יום לא, כך שכל אימון שונה ועובד על כל הגוף (fbw).
2. ab ארבע פעמים בשבוע (פעמיים כל קבוצת שרירים) ואז עוד אימון fbw.
בקיצור אפשר לשחק עם זה איך שבא לך.

אם המטרה שלך היא להעלות במסה אז לדעתי פירמידה הפוכה עדיפה. ככה אתה מנצל את האנרגיה שלך בסטים שעם עם הכי הרבה משקל. בפירמידה רגילה אתה לא תגיע למשקלים שתגיע בפירמידה הפוכה כי אתה תיהיה כבר גמור עד שתגיע לשם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית