הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חשיבות סדר תרגילים באימון

דניאלל21

משתמש מתחיל
29
2
נק' מוניטין:
2
29
2
הדרך השגרתית להתאמן בחדר כושר היא לעשות תרגיל מסויים כמות סטים מסוימת ורק אז לעבור לתרגיל הבא
האם יש סיבה לכך? (או שזה רק על מנת שהאימון יהיה יותר נוח)
כלומר לדוגמא האימון שלי מורכב מלחיצת חזה 3 סטים ופרפר 3 סטים
האם זה שאעשה לחיצת חזה מנוחה פרפר מנוחה לחיצת חזה וכן הלאה עד שאגיע ל3 סטים לכל תרגיל שונה מכך שאעשה לחיצת חצה 3 סטים רצופים ורק אז אעבור לפרפר כמו שכולם נוהגים לעשות

כן, אתה תחלק את האנרגיה ה"טובה" שלך שיש לך בתחילת האימון, בין שני התרגילים ולא תקדיש אותה לתרגיל אחד.
מעבר לכך, אם אתה עובד על שרירים שונים אז תהיינה השלכות של זמני מנוחה לשרירים וכמובן שגם השלכות על גדילת השריר כתוצאה מכך.

• פותח/ת השרשור
אני מתכוון לעבוד על אותו שריר לדוגמא לגב 4 תרגילים של 3 סטים במקום לעשות כל תרגיל 3 סטים ולעבור לתרגיל הבא אז לעשות פשוט סט אחד של כולם ואז סט שני ואז שלישי
וכן הלאה גם בשרירים הבאים.

• מבחינה 'סוציאלית' אם במכון יש אנשים אתה בצורה הזאת תופס 4 מתקנים כי אתה עובר ממתקן למתקן כל תרגיל .. 😛
  • מבחינה של אפקטיביות האימון, בד"כ מוטב להתחיל מהתרגילים המורכבים(לחיצת חזה) ולאחר סיומם לעבור לתרגילים הפשוטים(פרפרים, כאבל קרוס וכד'). אתה רוצה באימון לגייס את מיטב יכולת השריר לתרגיל מסוים וברגע שאתה עושה פרפר למשל ואז מקבילים ואז שוב חוזר ללחיצת חזה, אתה תהיה חלש יותר בסט השני של לחיצת החזה מאשר אילו היית מבצע אותו מיד כסט הבא לאחר מנוחה.
  • אם המטרה שלך היא לרדת במשקל ולשרוף קלוריות ולהזיע, אז יש "אימון תחנות" שבו אתה עושה סט אחד מכל תרגיל למשל 4-6 תחנות עם מינימום מנוחה בין תחנה לתחנה ומנוחה בין סבב לסבב אבל האימונים הללו לא יחזקו אותך כל כך(אלא אם אתה מתאמן מתחיל ואז כל מה שתעשה יחזק אותך אבל גם פה זה יהיה עד גבול מסוים).

בתחילת דרכי במכון, רציתי לעשות את מה שאתה הצעת.
המאמן המליץ לי לעשות את זה אבל עם קבוצת שרירי אחרת
לדוגמא, אחרי לחיצת חזה, לעשות פולי לגב. אחרי כתפיים, לעשות רגליים.
אבל לא לעשות את אותו קבוצת שריר כמו שאתה הצעת.
זה היה מעולה, התקדמתי והיה לי אימון יותר קצר ואפקטיבי.
האמת שאני עושה את זה היום, וזה חוסך המון זמן.
אני עושה סקוואט, ובין סטים אני עושה לחיצות חזה.
אני גם עושה את זה עם סקוואטים חלשים עם דדליפט כבדים.
ממליץ לך לעשות את הרעיון שלך, אבל עם שרירים אחרים.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה אבל אני מחפש תשובה מגובה מחקרית האם באמת יש השפעה על דרך עשיית התרגילים או שאין הבדל ביניהן.

אני מחפש תשובה מגובה מחקרית האם באמת יש השפעה על דרך עשיית התרגילים או שאין הבדל ביניהן.
למה?
ומה לא מחקרי במה שאמרו לך כאן?
אתה מחפש לינק לאתר שיגיד את זה?
או שאתה רוצה תמונה של עכבר מעבדה לפני אחרי שהוא עשה את זה בעצמו.

• פותח/ת השרשור
נתת דוגמא אישית לא מידע שמגובה במדע
באופן אישי אני לא חושב שיש הבדל בין שתי הדרכים אבל אני מחפש מישהו שיתן לי את המידע המדויק לגבי זה ולא להסתמך על היגיון או מקרים אישיים

נתת דוגמא אישית לא מידע שמגובה במדע
באופן אישי אני לא חושב שיש הבדל בין שתי הדרכים אבל אני מחפש מישהו שיתן לי את המידע המדויק לגבי זה ולא להסתמך על היגיון או מקרים אישיים
ומה לא מחקרי במה שאמרו לך כאן?
לא שאלתי על עצמי. שאלתי בנוגע לדבריו היפים של שחר וולטינסקי,
The King.

מה שאתה מדבר זה סופר סט עושים את זה עם שרירים שונים .

עושים את זה לרב שקצרים בזמן או בשביל גיוון
איזה סופר סט אחד בשביל באימון בשביל לקבל פאמפ ולגמור תשריר זה סבבה לא יותר לדעתי .

אני אישית מעדיף דרופ סטים בשביל לקבל פאמפ ככה שאני מרגיש חלש באותו אימון או לפעמים בסוף אימון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית