הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזרה משבר לאימונים

Kangaroo

משתמש מתחיל
105
6
נק' מוניטין:
6
105
6
לפני כשבוע שברתי את האצבע באזור האגודל , בצילום : שבר בסיס מקורב קונדיל אולנרי , תזוזה מינימלית.
שמו לי גבס אורטופד אחד אמר 3 שבועות , השני בין 4-6 שבועות להוריד את הגבס (אם למישהו יש ניסיון תוך כמה זמן בערך אמור להוריד את הגבס?)
והשאלה העיקרית תוך כמה זמן אחרי ההורדת גבס אני אוכל להתאמן רגיל ? צריך לעשות פיזוטרפיה או משהו?

היי, בד"כ מורידים אחרי טווח של 6 שבועות תלוי בחומרה ובגילך.
לרוב תריך לפחות מפגש ראשוני עם פיזיו כדי לראות מה ההשלכות אחרי גיבוס כל כך הרבה זמן.
חוזרים בהדרגתיות אם אין שום הגבלות בטווח, תוכל להתחיל להתאמן בהנחיית הפיזיו כבר לאחר הורדת הגבס.

• פותח/ת השרשור
היי, בד"כ מורידים אחרי טווח של 6 שבועות תלוי בחומרה ובגילך.
לרוב תריך לפחות מפגש ראשוני עם פיזיו כדי לראות מה ההשלכות אחרי גיבוס כל כך הרבה זמן.
חוזרים בהדרגתיות אם אין שום הגבלות בטווח, תוכל להתחיל להתאמן בהנחיית הפיזיו כבר לאחר הורדת הגבס.
הייתי אתמול בביקורת אצל מומחה כף יד מהצבא (3 שבועות עם גבס) בתקווה שיוכל אולי לשים לי קיבוע או גבס קל שאני אוכל לרוץ ולעשות משהו ,הוא אמר לי שבמקרה של השבר שיש לי שהוא שבר תלישה אין מה לעשות אלא להשאר עם הגבס הרגיל 6 שבועות ואז להוריד אותו .
זה לא מוגזם להשאר עם גבס 6 שבועות משבר באצבע?
במידה ואלך לרופא פרטי לקבל דעה נוספת הוא יוכל לשים לי קיבוע או גבס קל או שסתם אני מבזבז כסף וזמן?

יש פתרונות נוחים יותר ויקרים יותר אבל גם לא בטוח שכל אורתופד ימהר להוריד לך את הגבס ולשים אחד אחר

Kangaroo,
לי היה די קשה עם גבס והחלפתי לגבס פלסטי. איך אתה מסתדר עד כה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית