הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר למסה אחרי חיטוב

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829
אהלן, עשיתי חיטובון קטן של כמה חודשים ועכשיו רוצה לחזור בשיא הכוח למסה.
עד עכשיו התאמנתי FBW וראיתי ירידה באחוז שומן תוך שימור מסת השריר עד כמה שאפשר, אבל מרגיש שבמסה AB יהיה לי יותר אפקטיבי כי לקראת סוף החיטוב כבר היה לי קשה להתאושש מאימונים והם גם היו לוקחים קצת יותר מדי זמן, בערך שעה וחצי~שעה וארבעים.
העיקרון עשיתי FBW בשתי ורסיות ופשוט גיוונתי ביניהם, זה הולך ככה:

FBW 1:
מתח 3*8
בנץ' פרס 3*8
פרפר במכונה 3*8
לג פרס 3*8
רגל אחורית במכונה 3*8
מיליטרי פרס 5*6
כפיפת מרפקים עם דאמבלים 3*8
כפיפית מרפקים עם מוט אולימפי נקי 1*30
לחיצה צרפתית 3*10

FBW 2:

בנץ' פרס שיפוע שלילי 3*10
פרפר עם דאמבלים 2*10 משולב עם לחיצת חזה עם הדאמבלים 20 חזרות
סקוואט 5*5
חתירה עם דאמבלים 3*8
יד קדמית במוט W 3*10
מקבילים 3*10
הרחקת כתפיים 3*10
בטן סטטי 3*דקה
הרמת ברכיים במתקן 3*20

לא עשיתי דדליפט עד עכשיו כי אני מפחד שטכניקה לא נכונה תדפוק לי את הגב כי גם ככה אני מרגיש כאבים פה ושם אבל מתכוון לשלב בתוכנית הקרובה, אני מעדיף AB כי ככה אוכל לחלק את זה ליותר אימונים קצרים ולא להיסחט.
השאלה היא כמה? לשמור על התוכנית כמו שהיא מבחינת נפח (סטים חזרות וכו') ופשוט לחלק אותה לאימון A ואימון B? יש תרגילים חוץ מדדליפט שצריך להוסיף\להוריד? כמה סטים וכמה חזרות מומלץ לדדליפט?
תודה לעוזרים.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לעשות במקום דד רגיל טראפ בר דדליפט יותר ולא תרגיש בעיה בגב התחתון

כן אבל איך התוכנית בכללי למסה? בחירת התרגילים והנפח מספיק טובה כדי לחלק אותם לתוכנית AB למסה ולרוץ על זה? יש איזה תרגיל מיותר או תרגיל שיש בו יותר מדי/מעט מדי נפח? יש איזה תרגיל חוץ מדדליפט שכדאי להוסיף?
אשמח לעזרה מכל מי שיוכל.

• פותח/ת השרשור
טוב אני מבין שאני צריך להתניע קצת את העניינים, לקחתי את התרגילים מהתוכנית FBW שהתאמנתי בה עד עכשיו, שיפצרתי קצת, חילקתי ל-2 וקיבלתי את התוכנית AB הזאת למסה, אשמח לשמוע את דעתכם.

A - רגליים חזה יד אחורית:

סקוואט 5*5
לג פרס 3*8
רגל אחורית במכונה 3*8
בנץ' פרס 5*5
פרפר במכונה 3*8
לחיצה צרפתית 3*8
דיפס 3*10

B - כתפיים גב יד קדמית:

דדליפט 5*5
מתח 3*8
מיליטרי פרס 5*6
הנפות לצדדים 3*8
כפיפת מרפקים על ספה עם דאמבלים 3*8
כפיפת מרפקים במוט דאבל יו 2*8

מה דעתכם? בבקשה שזה מספיק בשביל תגובה.

לא רע סה״כ, הייתי מעלה חזרות, לא רואה טעם לעבוד על 5 חזרות למי שלא עושה כוח נטו.

אפשר לפצל במקום לעליון / תחתון. אבל לא קריטי.

• פותח/ת השרשור
לא רע סה״כ, הייתי מעלה חזרות, לא רואה טעם לעבוד על 5 חזרות למי שלא עושה כוח נטו.

אפשר לפצל במקום לעליון / תחתון. אבל לא קריטי.

בתרגילים של 5 חזרות אני עושה משקלים ממש גבוהים ביחס למסה שלי אז אם אעלה חזרות גם אוריד משקל ואני מאמין שקצב ההתקדמות שלי במשקלים יהיה ממש איטי, בעיקר בסקוואט. כדאי לעלות גם את הסקוואט והדדליפט ל-8 חזרות?
לגבי שאר התוכנית, נפח ותרגילים סבבה לדעתך? היית משפר\מוסיף\מוריד משהו?

אם אתה כרגע מתקדם יופי עם 5 חזרות, תמשיך ככה. שתתקע תוריד הרבה מאוד במשקל ותעבור ל8 חזרות, תתקדם לאט לאט עם 8 חזרות ואז שתתקע תוריד ל5 ותמשיך להתקדם במשקלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית