הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקוע במשקל?

ירון בנימין

משתמש מתחיל
16
1
נק' מוניטין:
1
16
1
אהלן חברים!

התלבטתי אם לשאול\להתייעץ איתכם.

כחודש בערך אני מתאמן בחד״כ ולפני כן עשיתי sw.

אוכל תפריט מאוזן עם ערכים מלאים כגון- 2.5 חלבון, 1 שומן והשאר פחמימה.

אני עובד על חיטוב וירדתי יפה מאוד והגוף התעצב מעולה אפילו . הבעיה שנשקלתי היום וראיתי לא רק שלא ירדתי, אלא עליתי כ100 גרם.

התחלתי להשקל ברגע שנכנסתי לחדכ ועמדתי בהתחלה על 81 בערך, אם כי לפי מה ששמתי לב היתה לי ירידה של חצי קילו בערך בשבוע.
קצת נתונים עלי:
בן 34, מטר 69? שוקל 78.4.
עובד כאיש שטח שרובה הליכות וסחיבת קרטונים .

חישבתי את הbmr כפול 1.2

התפריט שלי בנוי מ:

3 כפות שיבולת שועל
כף צ׳יה
כף חמוציות
12 גרם אגוזי מלך
כפית קינמון
יוגורט 200-150

3 ביצים קשות
קוטג 3%

3 ביצים (רק חלבון)
קופסת טונה
4 פרוסות לחמית

3 תמר מג׳הול

220 גרם חזה עוף
130 גרם אורז
סלט בינוני

התפריט עומד על כ 1800 קלוריות.

חיב לציין שחשבתי לשנות את תפריט התזונה ואת תכנית האימונים, אך בגלל שאני בקרוב אהיה במילואים 16 יום אז אני לא חושב שזה כדאי.

גם שם אתאמן ואוכל כמה שיותר טוב.

מצטער אם שכחתי פרט כלשהו.

אשמח לעזרה וסליחה על החפירה 😃
אהלן חברים!

התלבטתי אם לשאול\להתייעץ איתכם.

כחודש בערך אני מתאמן בחד״כ ולפני כן עשיתי sw.

אוכל תפריט מאוזן עם ערכים מלאים כגון- 2.5 חלבון, 1 שומן והשאר פחמימה.

אני עובד על חיטוב וירדתי יפה מאוד והגוף התעצב מעולה אפילו . הבעיה שנשקלתי היום וראיתי לא רק שלא ירדתי, אלא עליתי כ100 גרם.

התחלתי להשקל ברגע שנכנסתי לחדכ ועמדתי בהתחלה על 81 בערך, אם כי לפי מה ששמתי לב היתה לי ירידה של חצי קילו בערך בשבוע.
קצת נתונים עלי:
בן 34, מטר 69? שוקל 78.4.
עובד כאיש שטח שרובה הליכות וסחיבת קרטונים .

חישבתי את הbmr כפול 1.2

התפריט שלי בנוי מ:

3 כפות שיבולת שועל
כף צ׳יה
כף חמוציות
12 גרם אגוזי מלך
כפית קינמון
יוגורט 200-150

3 ביצים קשות
קוטג 3%

3 ביצים (רק חלבון)
קופסת טונה
4 פרוסות לחמית

3 תמר מג׳הול

220 גרם חזה עוף
130 גרם אורז
סלט בינוני

התפריט עומד על כ 1800 קלוריות.

חיב לציין שחשבתי לשנות את תפריט התזונה ואת תכנית האימונים, אך בגלל שאני בקרוב אהיה במילואים 16 יום אז אני לא חושב שזה כדאי.

גם שם אתאמן ואוכל כמה שיותר טוב.

מצטער אם שכחתי פרט כלשהו.

אשמח לעזרה וסליחה על החפירה 😃

שכחתי לשאול,

אני יודע שאפשר לשמר את מסת השריר בחיטוב, אבל השאלה היא, האם ניתן להעלות אותו?

אם אתה לא יורד במשקל (בהנחה ונשקל באופן עקבי ועושה ממוצע שבועי), אז כנראה שאתה לא במאזן שלילי. זה שחישבת bmr ויצא מה שיצא, לא אומר שזה ודאי ומדויק, אלא זאת הערכה די גסה וערך סביר להתחיל ממנו ולתקן בהתאם.
אבל, אם אתה בטווח הארוך כן יורד במשקל, ויום אחד נשקלת וראית שעלית מהמשקל של יום לפני, זה לא אומר בהכרח שעלית בשומן, מהרבה סיבות כמו נוזלים. השקילה צריכה להיות עקבית כל יום, רצוי באותם שעות בערך ולכל שבוע תעשה ממוצע.

אני יודע שאפשר לשמר את מסת השריר בחיטוב, אבל השאלה היא, האם ניתן להעלות אותו?
תיאורתית כן, לא תמיד מצליחים, וגם לשמר לא תמיד מצליחים ב100 אחוז. למתאמן המתחיל קל יותר, במיוחד לאלו שמתחילים בחיטוב ולא התאמנו אף פעם.

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא יורד במשקל (בהנחה ונשקל באופן עקבי ועושה ממוצע שבועי), אז כנראה שאתה לא במאזן שלילי. זה שחישבת bmr ויצא מה שיצא, לא אומר שזה ודאי ומדויק, אלא זאת הערכה די גסה וערך סביר להתחיל ממנו ולתקן בהתאם.
אבל, אם אתה בטווח הארוך כן יורד במשקל, ויום אחד נשקלת וראית שעלית מהמשקל של יום לפני, זה לא אומר בהכרח שעלית בשומן, מהרבה סיבות כמו נוזלים. השקילה צריכה להיות עקבית כל יום, רצוי באותם שעות בערך ולכל שבוע תעשה ממוצע.

תיאורתית כן, לא תמיד מצליחים, וגם לשמר לא תמיד מצליחים ב100 אחוז. למתאמן המתחיל קל יותר, במיוחד לאלו שמתחילים בחיטוב ולא התאמנו אף פעם.

הי, רוב חיי התאמנתי (עסקתי בספורט) וגם עד לפני כ4 שנים הייתי כמה שנים בחדכ.

אני נשקל על הבוקר לפני הכל וכמובן נכנס לפני כן לשירותים.

אני מוציא הרבה אנרגיה בעבודה וגם מבצע 4 פעמים חדכ שמתוכם 120 דקות אירובי בשבוע. זה. נראה הזוי להוריד עוד קלוריות, אני מפחד לאבד מסת שריר..

הי, רוב חיי התאמנתי (עסקתי בספורט) וגם עד לפני כ4 שנים הייתי כמה שנים בחדכ.

אני נשקל על הבוקר לפני הכל וכמובן נכנס לפני כן לשירותים.

אני מוציא הרבה אנרגיה בעבודה וגם מבצע 4 פעמים חדכ שמתוכם 120 דקות אירובי בשבוע. זה. נראה הזוי להוריד עוד קלוריות, אני מפחד לאבד מסת שריר..

בעיקרון אין מה לעשות, זה כל הקטע בחיטוב. אם אתה רוצה לרדת לאחוז שומן יותר נמוך אין מנוס מלהוריד עוד קלוריות. לא תאבד שריר כל עוד אתה מכניס מספיק חלבון. הסיכון לאיבוד שריר יהיה רלוונטי יותר אם תרצה לרדת לאחוז שומן חד סיפרתי.. אל תשכח שהעליה במשקל יכולה להיות גם מנוזלים..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית