הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחפש תכנית להיפרטרופיה והתחזקות

• פותח/ת השרשור Sonoss
  • פורסם בתאריך

Sonoss

משתמש קבוע
1,448
391
נק' מוניטין:
768
1,448
391
משהו שנוגע בשניהם 50-50. לא אוהב לעבוד בתכניות כח למינהם, מעדיף משהו בסגנון upper/ lower

ומה דעתכם על סקוואט דדליפט רומני וסקוואט במכונה באותו אימון? ואיך כדאי לעשות את זה מבחינת עצימות, סטים וחזרות
אמרו לי שסקוואט במכונה מיותר אבל אני לא מרגיש ככה, מרגיש יותר עומס על השריר כי אפשר להוסיף יותר מפי שניים משקל

תודה!

משהו שנוגע בשניהם 50-50. לא אוהב לעבוד בתכניות כח למינהם, מעדיף משהו בסגנון upper/ lower
תוכניות כוח עובדות גם לא מעט על היפרטרופיה. בכל אופן אתה יכול לקחת כל תוכנית כוח ולהעלות קצת את מספר החזרות לאיזור 5-7 במורכבים, ובמבודדים לעבוד 8-10.

ומה דעתכם על סקוואט דדליפט רומני וסקוואט במכונה באותו אימון? ואיך כדאי לעשות את זה מבחינת עצימות, סטים וחזרות
אני בדעה שמה שאפשר לעבוד חופשי, עדיף לעבוד חופשי ולא במכונה שמגבילה ומכתיבה את טווח התנועה שלך. בנוסף, אני מאמין שכשעובדים חופשי יש פחות סיכוי להיפצע בהרבה תרגילים, בהנחה שעובדים בטכניקה נכונה כמובן.
אבל בכל אופן, זה מאוד תלוי בתוכנית שלך, בכמה סטים לרגליים אתה עושה סה"כ, אם אתה עובד על כל השרירים וכו'. לדוגמא, לא הייתי עושה 2 תרגילים ל4 ראשי לפני שהייתי עושה תרגיל לירך אחורית ולתיאומים.

אמרו לי שסקוואט במכונה מיותר אבל אני לא מרגיש ככה, מרגיש יותר עומס על השריר כי אפשר להוסיף יותר מפי שניים משקל
מיותר? לא הייתי אומר מיותר, אבל לפי דעתי תרגיל טוב למי שלא יכול לעשות חופשי. מי שכן, אני לא רואה סיבה לעשות במכונה.

תודה!

ממליץ מאוד על upper/lower. כמובן אם יש לך זמן במשך השבוע. התחלתי לעבוד ככה לפני חודש ובאמת שזאת אחלה שיטה. בנוסף אני עובד עם בלוקים. כלומר 4 שבועות היפרטרופיה ו 4 שבועות עצימות. קשוח אבל נוח..

ממליץ מאוד על upper/lower. כמובן אם יש לך זמן במשך השבוע. התחלתי לעבוד ככה לפני חודש ובאמת שזאת אחלה שיטה. בנוסף אני עובד עם בלוקים. כלומר 4 שבועות היפרטרופיה ו 4 שבועות עצימות. קשוח אבל נוח..

אתה עושה ריסט כל תחילת בלוק כוח ? ואם כן אז כמה זמן/אחוז לריסט ?
מעניין אותי גם איך אתה משלב דילואד בתכנית .

אתה עושה ריסט כל תחילת בלוק כוח ? ואם כן אז כמה זמן/אחוז לריסט ?
מעניין אותי גם איך אתה משלב דילואד בתכנית .

כן, אני מבצע ריסט בכל בלוק. מוריד 15-20% זה ממש תלוי באיך סיימתי את הבלוק. אם נניח בסוף הבלוק המשקלים עלו לי בצורה טובה אז אני לא רואה סיבה להשתגע עם הריסט.

אין שום בעיה עם עבודה במכונות, כמובן אחרי עבודה חופשית. לדעתי למטרה של היפרטרופיה זה מעולה כי אתה יכול לפמפם עוד נפח בקלות מבלי להעמיס הרבה יחסית על הגב מייצרים ברייסינג חזק וכו׳ וכו׳.

שאתה אומר סקוואט במכונה אתה מתכוון האק סקוואט או סמית׳? שניהם תכלס סבירים.

• פותח/ת השרשור
אין שום בעיה עם עבודה במכונות, כמובן אחרי עבודה חופשית. לדעתי למטרה של היפרטרופיה זה מעולה כי אתה יכול לפמפם עוד נפח בקלות מבלי להעמיס הרבה יחסית על הגב מייצרים ברייסינג חזק וכו׳ וכו׳.

שאתה אומר סקוואט במכונה אתה מתכוון האק סקוואט או סמית׳? שניהם תכלס סבירים.

זה
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...9BpIaIpKd_2iS4Te6NLY2cJB-zE6EEysKWgBaNjCJC0AQ

אני בדעה שמה שאפשר לעבוד חופשי, עדיף לעבוד חופשי ולא במכונה שמגבילה ומכתיבה את טווח התנועה שלך. בנוסף, אני מאמין שכשעובדים חופשי יש פחות סיכוי להיפצע בהרבה תרגילים, בהנחה שעובדים בטכניקה נכונה כמובן.
אבל בכל אופן, זה מאוד תלוי בתוכנית שלך, בכמה סטים לרגליים אתה עושה סה"כ, אם אתה עובד על כל השרירים וכו'. לדוגמא, לא הייתי עושה 2 תרגילים ל4 ראשי לפני שהייתי עושה תרגיל לירך אחורית ולתיאומים.

לרוב ההבדל בין מכונות לחופשי - זה העבודה על הפיקסטורים (המייצבים) אני תמיד בעד לשלב, יש גם יתרונות לעבודה במכונות

אתה יכול לפרסם את התוכנית שלך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית