עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
גם אני לא סופר חלבון חסר, וגם המאמן שלי לא סופר.בעקרון אתה צריך למדוד כל פחמימה , למשל בטונה זה ממש זניח אבל ביוגורט כבר יש יותר...
וזה שאתה לא סופר חלבון שהוא לא מלא זה ממש טעות כי הוא חלבון לכל דבר ועניין פשוט פחות איכותי במעט...
נכון,לא נספר חלבון כזהרגע רגע רק שאני אבין ...
חלבון שיש בשיבולת שועל למשל לא נספר?
אחלה הסבר..תודהאכתוב כאן הסבר קצר על חלבון וחומצות אמינו, ואני מקווה שזה יהיה ברור ונכון.
הגוף צריך 20 חומצות אמינו, כדי להרכיב מהם חלבון.
9 מתוך ה 20 הם חיוניות, שאומר שהגוף יכול בעזרת 9 החומצות אמינו החיוניות האלה לייצר עוד 11 שנחשבות ללא חיוניות ולייצר חלבון (אם לגוף יש מגבלה לייצר אחד מה 11 חומצות אמינו הלא חיוניות, אותו חומצת אמינו נהיית חיונית לאותו אדם).
במזון מהחי (בשר, דגים, ביצים, עוף....) יש את כל ה20 חומצות אמינו, והגוף ייצר חלבון בקלות. גם לסויה ואני חושב גם בקוקוס יש את כל החומצות אמינו החיוניות וכמעט כל הלא חיוניות, וזה מייצר חלבון בגוף.
חלבון חסר פירושו מאכל שמכיל חלק מהחומצות אמינו החיוניות, אבל לא כולם, אז הגוף לא יצליח לייצר ממנו חלבון אלא אם כן תוסיף לו את החומצות אמינו החיוניות שחסרות.
לדוגמא, לדגנים יש נגיד 4 חומצות אמינו חיוניות, נגיד חומצות אמינו מספר 1,3,4,6. לא משנה כמה תאכל ממנו לא תהיה לך חלבון מלא, זה לא יבנא שריר. אבל בקטניות יש נגיד 7 חומצות אמינו חיוניות (גם לא מספיק), ונגיד חומצות אמינו 2,4,5,6,7,8,9. אז אמנם דגנים לבד אי אפשר לספור, וקטניות לבד אי אפשר לספור, כשהם ביחד (אפילו לא באותה ארוחה, מספיק באותו יום) קיבלתם חלבון מלא. בגלל שלקטניות יש את החומצות אמינו שחסרות לדגנים. גם לאגוזים יש את החומצות אמינו שחסרות לקטניות (אבל לא אגוזים ודגנים).
אז אם רשום שב100 גרם אורז יש 12 גרם חלבון (אי אפשר לספור את זה לבד), ובעדשים רשום שיש 24 גרם חלבון ב100 גרם. ואכלתם את זה ביחד, קיבלתם 12 גרם חלבון, כי מתוך ה 24 גרם חלבון שבעדשים, רק 12 נוצלו.
אני מקווה שלא טעיתי בהסבר, ואם טעיתי או שמשהו לא ברור, אשמח לשמוע.