הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ לגבי מאמן פוטנציאלי

• פותח/ת השרשור Cygnus
  • פורסם בתאריך

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
שלום חברה,

מצאתי לי מאמן הרמת משקולות שהוא אבא של חבר שלי שהתאמן בפרדיס ושעדיין קשור אליהם כיום. הוא חיפש בנרות אנשים מאצלנו שמתעניינים בתחום וכשאני שמעתי על כך ודיברתי עם הבן שלו מתוך התעניינות בהאם הוא ירצה לאמן אותי והאם יש לו בכלל זמן, יום אחד הוא הופיע אצלנו בחד"כ והתברר שהוא מחפש אותי כבר כמה ימים. הוא בדק אם אני בכלל גמיש בידיים, שאל לגבי הנתונים שלי וכ'ו ואמר שאנחנו מתחילים להתאמן למחרת (lol.). אמרתי לו שאני בעיקר רוצה ללמוד את התנועות של ההנפה והדחיקה ושיש לי כי תכנית כוח שאני עובד לפיה וכ'ו.

עכשיו נראה לי שהוא הבין זאת אך בכל זאת כנראה יתעלם וידחף אותי לעבוד אך ורק לפי מה שהוא רוצה. הבעיה שלי היא שהוא מאלו שמסתמכים על מושגים לא ברורים כמו "ניסיון" ו"זהירות" והוא לא מעריך במיוחד את העובדה שאני עליתי 15 קילו תוך 3 חודשים ושאני ממשיך לעלות וכשסיפרתי לו שזה נובע מהתכנית שאני נמצא בה הוא התחיל עם כל מני שטויות שאני לא רוצה לפרט אותם.

בקיצור, אם הוא באמת יידע ללמד אותי את התנועות (הוא די זקן אבל הוא השתתף בעצמו בתחרויות בעברו והוא דווקא מבצע את התרגילים בעצמו כאילו הוא עושה אותם כל החיים), ובנתיים נראה לי שכן כי הוא מאוד מדייק בתיקוניו לפי האופן היחסי שבו אני יכול להעיד על כך לפחות, איך אני משלב את האימונים אצלו עם המשך SS?

ועוד דבר מטורף הוא שיש אצלו ראק שהוא בנה, משקולות מצופים עד ל-200 קילו ועוד 60 קילו לא מצופים (החד"כ המקומי מגיע בקושי ל-200), יש לו ספה שהוא בנה בעצמו גם, ופלטפורמה (שהוא בנה גם..). ואני אוכל להתאמן אצלו חופשי ובחינם מתי שאני רוצה.

אני אבהיר לו היום שאני רוצה ללמוד ממנו רק טכניקה עוד פעם. אבל שוב, איך מתמודדים עם מאמנים כאלה? כשסיפרתי לו על SS הוא הופתע ואמר שזה לא בריא לעבוד לשיאים כל אימון ובלה בלה בלה.

אשמח לתשובות ממי שהתעסק באימונים כאלה.

תלמד את התנועות ותמשיך בנתיים לעשות מה שאתה עושה עם הסקוואט וכו', עושה רושם שזה עובד.

בהתחלה האימוני משקולות יעייפו אותך מאוד ויהיה קשה לך לעשות עוד דברים כמו שצריך מעבר לזה, אבל תוך שבועיים שלושה אתה תסתגל פחות או יותר וככה תוכל לסחוב תקופה עד שתבין בערך איך התנועות צריכות להראות, ואז שוב תחזור למצב הראשון - ברגע שתוכל לעבוד בהנפה ודחיקה במשקלים שמאתגרים אותך לא תוכל להתקדם באותו האופן שאתה מתקדם כרגע בסקוואט ובדדליפט (שאר הדברים פחות בעייתייים) אבל זה יקח קצת זמן וכשתגיע לזה תוכל לחשוב מה מעניין אותך ומה אתה רוצה לעשות עם האימונים שלך. בנתיים כדאי לך לנצל את ההזדמנות שיש לך מישהו שמוכן לעבוד איתך פרטנית ו(כנראה) לאורך זמן על התנועות, זה לא דבר טירוויאלי.

אתה מתאמן בטכניון נכון?

מצחיק, אני לפני חצי שנה בערך חיפשתי בנרות מקום עם מאמן מקצועי לאימונים בהרמת משקולות, עכשיו מגיע מישהו לטכניון ומחפש בנרות מתאמנים? 😃

גם לי אמר מישהו שלשבור שיא כל אימון זה לא טוב, אבל אחרי שהסברתי לו את עיקרון הדליאוד הוא נרגע.
הסברת לו איך זה עובד בכלל?

• פותח/ת השרשור
תלמד את התנועות ותמשיך בנתיים לעשות מה שאתה עושה עם הסקוואט וכו', עושה רושם שזה עובד.

בהתחלה האימוני משקולות יעייפו אותך מאוד ויהיה קשה לך לעשות עוד דברים כמו שצריך מעבר לזה, אבל תוך שבועיים שלושה אתה תסתגל פחות או יותר וככה תוכל לסחוב תקופה עד שתבין בערך איך התנועות צריכות להראות, ואז שוב תחזור למצב הראשון - ברגע שתוכל לעבוד בהנפה ודחיקה במשקלים שמאתגרים אותך לא תוכל להתקדם באותו האופן שאתה מתקדם כרגע בסקוואט ובדדליפט (שאר הדברים פחות בעייתייים) אבל זה יקח קצת זמן וכשתגיע לזה תוכל לחשוב מה מעניין אותך ומה אתה רוצה לעשות עם האימונים שלך. בנתיים כדאי לך לנצל את ההזדמנות שיש לך מישהו שמוכן לעבוד איתך פרטנית ו(כנראה) לאורך זמן על התנועות, זה לא דבר טירוויאלי.

כן הוא רוצה לעבוד איתי באופן פרטני (אין לו מישהו אחר לאמן) והוא רוצה שאהיה אצלו לפחות שעתיים שלוש כל אימון, וזה כמובן בחינם. השאלה היא איך אני משלב מבחינת ימי האימונים? אצלו אתאמן כנראה פעמיים שלושה בשבוע, וכנראה לא אוכל לעשות זאת בימים של SS, שאני מתכנן לעשות אצלו מעכשיו גם. אז יצא שאני אתאמן כל השבוע כמעט. אני אנסה קודם לעשות את ימי ה-SS שלי והאימונים שלו באותו היום ואראה איך זה הולך.

אתה מתאמן בטכניון נכון?

מצחיק, אני לפני חצי שנה בערך חיפשתי בנרות מקום עם מאמן מקצועי לאימונים בהרמת משקולות, עכשיו מגיע מישהו לטכניון ומחפש בנרות מתאמנים? 😃

אני מתאמן בטכניון גם אבל אני מדבר כאן על אימונים בכפר, לא שמעתי עדיין על מישהו שרוצה להריץ קבוצת הרמת משקולות אצלנו בטכניון. ומה, סיימת לימודים?

גם לי אמר מישהו שלשבור שיא כל אימון זה לא טוב, אבל אחרי שהסברתי לו את עיקרון הדליאוד הוא נרגע.
הסברת לו איך זה עובד בכלל?

ניסיתי והתחלתי להסביר לו אבל הוא בן אדם מבוגר וראיתי שהוא לא ינסה להבין וכ'ו אז לא רציתי לערער על דעתו וויתרתי.

כן הוא רוצה לעבוד איתי באופן פרטני (אין לו מישהו אחר לאמן) והוא רוצה שאהיה אצלו לפחות שעתיים שלוש כל אימון, וזה כמובן בחינם. השאלה היא איך אני משלב מבחינת ימי האימונים? אצלו אתאמן כנראה פעמיים שלושה בשבוע, וכנראה לא אוכל לעשות זאת בימים של SS, שאני מתכנן לעשות אצלו מעכשיו גם. אז יצא שאני אתאמן כל השבוע כמעט. אני אנסה קודם לעשות את ימי ה-SS שלי והאימונים שלו באותו היום ואראה איך זה הולך.

אני לא חושב שזה ילך, להפריד בין האימונים אתה תהיה חייב לעשות את הדברים באותו אימון, אחרת לא תהיה לך בכלל מנוחה.

אני לא יודע איך בדיוק הוא מתכוון להתחיל איתך את האימונים. יש לי כמה ניחושים אבל מה בדיוק הוא ירצה שתעשה ישפיע די הרבה על היכולת שלך לעשות עוד דברים מעבר אליהם. תתרכז בלנסות לשמור כמה שאפשר על ההתקדמות בסקוואט, ממילא הוא יתן לך לעשות סקוואט כל אימון כנראה, אז אין ממש מצב שתוכל לעשות גם בעוד ימי אימון. חכה שתתחיל לעבוד איתו ואז תראה איך אתה מתמודד עם הדברים. הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך זה לא להפסיק לעשות סקוואט מלא - יש מצב טוב שבחודש הראשון ובמיוחד אחרי האימונים הראשונים יהיו לך כל מיני כאבים בברכיים בגלל שאתה לא רגיל לסוג הזה של עומס. להפסיק לעשות סקוואט עמוק רק יגרום לזה להיות יותר גרוע.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אני אשתדל לפרט על העבודה שלי איתו בלוג שלי ואני אפרט גם על מה הוא נותן לי לעשות בתור תכנית ואשמח לפידבק על כך.

הוא אמר לי לעשות כל יום shoulder dislocations ואני בקושי מצליח כשאני תופס את מקל המטאטא לאורך כל אורכו כמעט.

ממה ינבע העומס על הברכיים? מהירידה לסקוואט אחרי הקלין?

בהתחלה רוב הסיכויים שהוא לא יתן לך ממש תוכנית - הוא יעבוד איתך על הקלין או ההנפה עד שזה יראה כמספיק לאותו אימון ואז יתן לך לעשות קצת תרגילי כוח, שם פשוט תנסה להמשיך את ההתקדמות שהיתה לך עד עכשיו איכשהו לכמה שיותר זמן.

הכאבים בברכיים אצלי לפחות היו דווקא מהפאוורקלינים והפאוורסנץ', העצירה המיידית במצב של רבע סקוואט לא עשה לי טוב, במיוחד שבהתחלה אתה לא בהכרח שולט לאן בדיוק כל רגל הולכת. לקח קצת זמן להתרגל. זה לא משהו שמורגש באימון עצמו, פשוט אחרי כמה ימים אתה תשים לב שאתה נעזר בידיים בשביל לקום מהאסלה ושהברכיים מרגישות מאוד קשיחות בעליה במדרגות.

בהתחלה רוב הסיכויים שהוא לא יתן לך ממש תוכנית - הוא יעבוד איתך על הקלין או ההנפה עד שזה יראה כמספיק לאותו אימון ואז יתן לך לעשות קצת תרגילי כוח, שם פשוט תנסה להמשיך את ההתקדמות שהיתה לך עד עכשיו איכשהו לכמה שיותר זמן.

הכאבים בברכיים אצלי לפחות היו דווקא מהפאוורקלינים והפאוורסנץ', העצירה המיידית במצב של רבע סקוואט לא עשה לי טוב, במיוחד שבהתחלה אתה לא בהכרח שולט לאן בדיוק כל רגל הולכת. לקח קצת זמן להתרגל. זה לא משהו שמורגש באימון עצמו, פשוט אחרי כמה ימים אתה תשים לב שאתה נעזר בידיים בשביל לקום מהאסלה ושהברכיים מרגישות מאוד קשיחות בעליה במדרגות.

נראה שהלחץ בברכיים פשוט מגיע מקפיצות

אני אולי אשמע ליצני, אבל בפאוואר קלין (מצטער אם הבלבול נבע מזה שלא רשמתי פאוואר חחח) לא מתרחשת כפיפת כתף?

• פותח/ת השרשור
אה דווקא חשבתי שהכתפיים משחקות חלק חשוב בקטע האחרון של התנועה. ופרסמתי אימון ראשון בלוג.

הנה, ככה צריך להראות קלין אמיתי. פתרתי לך את כל הבעיות עם הלמידה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עם כזה שם לסרטון וכל ההקדמה חשבתי שיהיה מדובר במשהו הרבה יותר גרוע, פה בסה"כ את החלק החשוב הוא פחות או יותר עושה, יש ביוטיוב דברים מזעזעים באמת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית