הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
ימין כלכלי (עדיין) לא יהיה פה, רוב הישראלים רוצים שהמדינה תהיה אמא ואבא שלהם.
זה גם לדעתי נכון שרוב הישראלים מעדיפים סוציליות מאשר ליבליות בכלכלה. אבל זה ממש לא אומר שלא יהיה פה ליברליות כלכלית או איך שמכנים את זה "ימין כלכלי". זה בהחלט יכול לקרות אם הוא יכנס לממשלה.

סורי פשוט לא רואה איך דת וליברליזם מסתדרים, ודת תמיד תנצח בקרב הזה לצערי.
את זה גם אני לא הבנתי. אין שום קשר בין הדעות הכלכליות שלו לבין דת.

מופתע כל יום מחדש ממה שאני קורא על פייגלין..הוא אשכרה נגד סמוטריץ והדתיים הקיצוניים,הוא בעד תחבצ שבת,ויחתור ללגליזציה.. נראה לי באמת אני מצביע לזהות
המשפט מחץ ששואלים אותו אם הוא בעד תחבצ בשבת -
״לא רק שאני נגד תחבצ בשבת, אני נגד תחבצ בימי חול!״
הוא טוען שזה לא תפקידה של המדינה להסיע אנשים ממקום למקום, אין מניעה לחברות פרטיות (קורה כבר עם מוניות) להחליט מה שטוב להן.

גם אם פייגלין יקבל 20 מנדטים או 40 מנדטים, מדינה 100% קפיטליסטית לא תהיה פה. הטווח בין קומוניזם (שמאל כלכלי קיצוני) לבין קפיטליזם הוא רחב, אין ספק שאפשר לגלוש לצד אחד לאט לאט אבל אף פעם לא לגמרי. הרי לא תרצה להפריט את המשטרה, בתי כלא, בתי חולים וכו׳.

אני מסכים שאזרחי המדינה לא רוצים קפיטליזם מוחלט, אבל יש המון מקום לשיפור כמו 100 מיליארד שקל שהולכים לחינוך לכל המקומות הלא טובים (אני אוהב את שיטת השוברים שלו) שלא נדבר בכלל על הצבא שזה הבזבוז כסף הכי גדול שאני מכיר, לא כי בטחון זה לא חשוב או לא הכרחי, אלא כי 90% מהצבא לא עוסק בבטחון באופן ישיר.

אני לא רוצה שיהיו לו 20 מנדטים. אני רוצה שיהיה לו 5-7 ויוכל לסגור עסקאות בשביל לשבת בכנסת.
הוא התחייב שיתנה לגליזציה בכל עסקה ואני חושב שזה קריטי! אני לא צרכן קנאביס אבל המדינה תכניס מזה המון כסף,ויוכלו להוריד מחירי דלק ודיור

אני לא רוצה שיהיו לו 20 מנדטים. אני רוצה שיהיה לו 5-7 ויוכל לסגור עסקאות בשביל לשבת בכנסת.
הוא התחייב שיתנה לגליזציה בכל עסקה ואני חושב שזה קריטי! אני לא צרכן קנאביס אבל המדינה תכניס מזה המון כסף,ויוכלו להוריד מחירי דלק ודיור
לא נראה לי הבנת איך מדינת ישראל עובדת

הוא טוען שזה לא תפקידה של המדינה להסיע אנשים ממקום למקום, אין מניעה לחברות פרטיות (קורה כבר עם מוניות) להחליט מה שטוב להן.
ומה רע בזה? זה יכול לעודד תחרות על מחירי התחב"צ כולל רכבות (שהיום רכבת ישראל עולה מאוד יקר).

התחבצ היום על הפנים, בדיוק כמו משרדי הממשלה, למה ? כי הממשלה מעורבת ,ואנחנו כלקוחות לא מעניינים אותם

ומה רע בזה? זה יכול לעודד תחרות על מחירי התחב"צ כולל רכבות (שהיום רכבת ישראל עולה מאוד יקר).

שום דבר לא רע, אין לי שום בעיה שתהיה תחבורה פרטית חופשית.

ספציפית לגבי רכבות, לא שיש לי בעיה שיפריטו את הרכבת, אבל הבעיה שזה מונופול, וגם שזה פרטי זה לא אומר שזה יהיה יותר טוב.

אתם לא רק מקבלים שירות חרא מהמגזר הציבורי, אתם גם משלמים עליו את כל המיסים שלכם -
חגיגת השכר במגזר הציבורי: 12 גרפים שמספרים את כל הסיפור

לא צבא (טוב נו, הצבא חלק מהבלאגן הזה), לא דוסים וערבים ולא שום דבר, זה הגורם ליוקר המחייה ביחד עם חסמי יבוא, בירוקרטיה ורגולציה, ומפלגת זהות הם היחידים שמדברים על זה.

קשה לשים את האצבע מה בדיוק הבעיה.
יש עובדי ציבור שסתם מבזבזים תקציב ממשלתי, ויש חברות ציבוריות שעקב היותם בזבזניות, השירות שהם מספקים - יקר מדי.
לשבור מונופולים ממשלתיים זה לא קל בכלל, אבל כמובן שזה אפשרי.

לקחתי קורס בלוגיסטיקה ושרשרת אספקה ימית במסגרת הלימודים שלי, המרצה שלנו היה שותף בועדה שבחנה אופציות איך לשבור את מונופול הנמלים, או יותר נכון - את ועד העובדים. השחיתות והמספרים לא יפתיעו אף אחד כאן אז אחסוך את הסיפורים, אבל לדעתו הפתרון הוא פשוט - לשלם להם הרבה מאד כסף כדי שמתאריך X - העובדים הבאים לא יהנו מאותם תנאים.

אני לא יודע מה העדכונים על הנמל הפרטי שאמור להפתח, לדעתו האישית אין הצדקה לפתוח נמל פרטי כי אין מספיק ביקוש שיצדיק את זה.

אני ממש לא סוציאליסט, אבל לא את הכל צריך להפריט, כמו שאמרתי יש דברים שאם תפריט - יהיה מונופול תעב בצע יותר גרוע. לדוגמא אל על עד שנכנסו שמיים פתוחים.

להגיד שרק זהות מטפלת בזה.. לא אמיתי. לפיד וביבי ביטלו (כמעט לגמרי) את הערוץ הראשון (ואת אגרת הטלויזיה אני מאמין). להגיד שזה מספיק - שגוי כמובן.

לצערי הסיבה שהרבה מפלגות לא נכנסות לזה באופן עמוק - כי זה לא פופולרי. יש הרבה עובדי מדינה ואף אחד לא רוצה שהוא או מישהו מהמשפחה שלו יאבד את מקום העבודה / תנאים.

אין לי כוח לקרוא 7 עמודים

אבל מבחינתי - אין כרגע תחליף לביבי.

"לא יהיה כלום, כי אין כלום"

קשה לשים את האצבע מה בדיוק הבעיה.
יש עובדי ציבור שסתם מבזבזים תקציב ממשלתי, ויש חברות ציבוריות שעקב היותם בזבזניות, השירות שהם מספקים - יקר מדי.
לשבור מונופולים ממשלתיים זה לא קל בכלל, אבל כמובן שזה אפשרי.

לקחתי קורס בלוגיסטיקה ושרשרת אספקה ימית במסגרת הלימודים שלי, המרצה שלנו היה שותף בועדה שבחנה אופציות איך לשבור את מונופול הנמלים, או יותר נכון - את ועד העובדים. השחיתות והמספרים לא יפתיעו אף אחד כאן אז אחסוך את הסיפורים, אבל לדעתו הפתרון הוא פשוט - לשלם להם הרבה מאד כסף כדי שמתאריך X - העובדים הבאים לא יהנו מאותם תנאים.

אני לא יודע מה העדכונים על הנמל הפרטי שאמור להפתח, לדעתו האישית אין הצדקה לפתוח נמל פרטי כי אין מספיק ביקוש שיצדיק את זה.

אני ממש לא סוציאליסט, אבל לא את הכל צריך להפריט, כמו שאמרתי יש דברים שאם תפריט - יהיה מונופול תעב בצע יותר גרוע. לדוגמא אל על עד שנכנסו שמיים פתוחים.

להגיד שרק זהות מטפלת בזה.. לא אמיתי. לפיד וביבי ביטלו (כמעט לגמרי) את הערוץ הראשון (ואת אגרת הטלויזיה אני מאמין). להגיד שזה מספיק - שגוי כמובן.

לצערי הסיבה שהרבה מפלגות לא נכנסות לזה באופן עמוק - כי זה לא פופולרי. יש הרבה עובדי מדינה ואף אחד לא רוצה שהוא או מישהו מהמשפחה שלו יאבד את מקום העבודה / תנאים.
לפיד הטיל 25% מס על רווחי הון ,הדבר הכי קומוניסטי שאפשר לעשות, כל הכסף שהשקיעו בשוק ההון עבר להשקעה בדירות ותקע את שוק הדיור

ספציפית לגבי רכבות, לא שיש לי בעיה שיפריטו את הרכבת, אבל הבעיה שזה מונופול, וגם שזה פרטי זה לא אומר שזה יהיה יותר טוב.
אם חברה פרטית אחת בלבד תהיה אחראית על כל הרכבות בארץ,הם יוכלו לגבות מחירים מטורפים.
ואי אפשר באמת לחיות בלי רכבת אז הציבור ישלם יותר.
לא מאמין שזה מה שיקרה במקרה של הפרטה,אבל זה זאת אופציה

לפיד הטיל 25% מס על רווחי הון ,הדבר הכי קומוניסטי שאפשר לעשות, כל הכסף שהשקיעו בשוק ההון עבר להשקעה בדירות ותקע את שוק הדיור
אני לא מסכים, היום מי שיש לו הון זה לא נגמר בהון קטן, ולרוב ההון הזה מגיע בעזרת הרבה מאוד הקלות וטובות מהמדינה, אז לפחות שישלמו יותר מיסים

אם חברה פרטית אחת בלבד תהיה אחראית על כל הרכבות בארץ,הם יוכלו לגבות מחירים מטורפים.
ואי אפשר באמת לחיות בלי רכבת אז הציבור ישלם יותר.
לא מאמין שזה מה שיקרה במקרה של הפרטה,אבל זה זאת אופציה
אני חי במדינה שבה יש הפרטה של הרכבות, ולכן החברות משקיעות. יש לך את הרכבות הרגילות שמזכירות את רכבת ישראל שהן איטיות יחסית, אבל מהירות יותר מישראל, והמחיר שלהן פחות או יותר קבוע, ויש לך את הרכבת המהירות והמפוארות יותר, אבל כמובן עולות עולות יותר, והמחיר משתנה בהתאם לסוג הכרטיס, וכמה אתה יותר קרוב לתאריך הנסיעה. זה מעולה עם תכנון קדימה, אבל נסיעה ארוכה יכולה לעלות הרבה ברגע האחרון

ויש לך את הרכבת המהירות והמפוארות יותר, אבל כמובן עולות עולות יותר, והמחיר משתנה בהתאם לסוג הכרטיס, וכמה אתה יותר קרוב לתאריך הנסיעה. זה מעולה עם תכנון קדימה, אבל נסיעה ארוכה יכולה לעלות הרבה ברגע האחרון
אז זה כבר נהיה כמו טיסה כמעט..
פה זה לא ייתפוס בחיים. אולי רק לאילת
אני חי במדינה שבה יש הפרטה של הרכבות, ולכן החברות משקיעות
הייתי שם קצת,ברומא, ויש את הרכבת שנוסעת בתוך העיר..רכבת קלה. זה נגיד גם פרטי?

אז זה כבר נהיה כמו טיסה כמעט..
זה לא ממש, אבל כן מדובר על מרחקים של טיסה. למשל מבולוניה לרומא שזה שעתיים וקצת ברכבת המהירה ומשהו כמו 5 שעות ברכב באוטוסטרדה יעלה לך ברגע האחרון איזור ה-50 יורו לכיוון, אבל עם תכנון מראש גם 20 לכיוון זה בא בחשבון

פה זה לא ייתפוס בחיים. אולי רק לאילת
אולי עניין הרכבות המהירות רק לאילת, אבל זה אומר שיהיו עוד מסילות, יותר רכבות, עבודה בשבת, ותחנות שנמצאות בתוך העיר, ולא מרחק נסיעה מהעיר, שזה הדבר הכי מפגר שראיתי בחיי

הייתי שם קצת,ברומא, ויש את הרכבת שנוסעת בתוך העיר..רכבת קלה. זה נגיד גם פרטי?
אני חושב שזו חברה שזכתה במכרז של העיר, משהו כמו חברת דן

זה לא ממש, אבל כן מדובר על מרחקים של טיסה. למשל מבולוניה לרומא שזה שעתיים וקצת ברכבת המהירה ומשהו כמו 5 שעות ברכב באוטוסטרדה יעלה לך ברגע האחרון איזור ה-50 יורו לכיוון, אבל עם תכנון מראש גם 20 לכיוון זה בא בחשבון

אולי עניין הרכבות המהירות רק לאילת, אבל זה אומר שיהיו עוד מסילות, יותר רכבות, עבודה בשבת, ותחנות שנמצאות בתוך העיר, ולא מרחק נסיעה מהעיר, שזה הדבר הכי מפגר שראיתי בחיי

אני חושב שזו חברה שזכתה במכרז של העיר, משהו כמו חברת דן

אני אשמח מאוד אם תוכל להתייחס להודעה הפרטית ששלחתי לך,במידה ואתה מכיר ויודע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית