הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
אבסורד להגיד שאין קשר כשהסיבה היחידה שאין תחב"צ בשבת (התערבות בכלכלה) בימינו אנו, היא דת. וזו דוגמה אחת כן?
שים לב שוב למה שכתבתי: " אין שום קשר בין הדעות הכלכליות שלו לבין דת. "
א. תחב"צ בשבת לא קשור לכלכלה.
ב. הדעות שלו הן הפרדת דת ומדינה. כך שגם אין קשר.

אני אישית לא רואה בן אדם דתי אורתודוקסי (אני מניח שזה מה שהוא, מודה שלא התעמקתי במסורת שלו) משנה את החוק ובכך גורם ליותר יהודים לחלל שבת בפרהסיה. זו פשוט לא איך שהדת הזו עובדת, ואני לא חושב שהוא יהיה שונה. אני כן אשמח מאוד לגלות אחרת.
מה זה משנה לך מה הוא ובמה הוא מאמין? מיצידי שיאמין בעללה כל עוד יש לו כוונות לעשות דברים טובים במדינה.
הדעות שהוא מייצג בכלל לא קשורות לאוכלוסיה שהוא מייצג. הוא מייצג ליברליות בכל הנושאים (כלכלה, דת, חינוך ..).
הוא מייצג הפרדת דת מהמדינה. מה שאומר שלא יהיו חוקים במדינה, שקשורים לדת.
הדבר אולי היחיד שהוא עושה למען דתיים זה לבטל חוק גיוס חובה. אבל גם זה בא מתוך משהו אחר, וזה צבא מקצועי.

ואם זה לא היה ביבי אלא מועמד שאתה היית רוצה גם היית כותב אותו דבר למרות שאתה חושב שהוא לא אשם?
כן. אין שום קשר למי זה. אדם שיש נגדו כתב אישום, פשוט לא הגיוני שיהיה ראש ממשלה לדעתי, וגם לא שישב בממשלה. לא כי זה ביבי.
ושכחתי להוסיף, זה כמובן גם לא משנה אם הוא אשם או לא. זה עצם העניין שכתב האישום יבזבז לו נתח גדול מהזמן, שאותו הוא צריך בשביל לנהל את המדינה ולא לנהל את החיים הפרטיים שלו.

@kotzer קטונתי, אבל בזמנו (3-4 שנים) הייתי בקשר עם בחורה איטלקיה שרק התלוננה כמה הרכבות שם גרועות (איזור מילאנו), שתמיד יש איחורים של חצי שעה ומעלה
בהחלט יש איחורים ובעיות, ביחס לשאר הרכבות באירופה המצב לא מטורף, אבל יחסית לישראל בהחלט שיפור

ושיש פילוג רציני בין הצפון והדרום ושהרבה מהתושבים בצפון רוצים להתנתק מהדרום
באמת יש משהו כזה, שהרבה צפונים רוצים להתנתק מהדרום כי זה תכלס כמו 2 מדינות שונות. הצפון דומה יותר לצפון אירופה מבחינת תרבות ובעיקר תשלום מיסים, והדרום דומה לדרום הארץ בתרבות ומיסים

קשה לשים את האצבע מה בדיוק הבעיה.
יש עובדי ציבור שסתם מבזבזים תקציב ממשלתי, ויש חברות ציבוריות שעקב היותם בזבזניות, השירות שהם מספקים - יקר מדי.
לשבור מונופולים ממשלתיים זה לא קל בכלל, אבל כמובן שזה אפשרי.

לקחתי קורס בלוגיסטיקה ושרשרת אספקה ימית במסגרת הלימודים שלי, המרצה שלנו היה שותף בועדה שבחנה אופציות איך לשבור את מונופול הנמלים, או יותר נכון - את ועד העובדים. השחיתות והמספרים לא יפתיעו אף אחד כאן אז אחסוך את הסיפורים, אבל לדעתו הפתרון הוא פשוט - לשלם להם הרבה מאד כסף כדי שמתאריך X - העובדים הבאים לא יהנו מאותם תנאים.

אני לא יודע מה העדכונים על הנמל הפרטי שאמור להפתח, לדעתו האישית אין הצדקה לפתוח נמל פרטי כי אין מספיק ביקוש שיצדיק את זה.

אני ממש לא סוציאליסט, אבל לא את הכל צריך להפריט, כמו שאמרתי יש דברים שאם תפריט - יהיה מונופול תעב בצע יותר גרוע. לדוגמא אל על עד שנכנסו שמיים פתוחים.

להגיד שרק זהות מטפלת בזה.. לא אמיתי. לפיד וביבי ביטלו (כמעט לגמרי) את הערוץ הראשון (ואת אגרת הטלויזיה אני מאמין). להגיד שזה מספיק - שגוי כמובן.

לצערי הסיבה שהרבה מפלגות לא נכנסות לזה באופן עמוק - כי זה לא פופולרי. יש הרבה עובדי מדינה ואף אחד לא רוצה שהוא או מישהו מהמשפחה שלו יאבד את מקום העבודה / תנאים.
המדינה, ובמיוחד מדינת ישראל, לא יודעת לנהל כלום.
אם תתן לה לנהל את מדבר סהרה הועד יתלונן שנגמר לו החול.
הפתרון שאתה מתאר זה לצערי מה שקורה בפועל (משחדים מאפיות עובדים בעשרות מיליארדים) אבל זה פשוט פרוטקשן.
הנמלים, תחנות הכוח, תשתיות התחבורה הציבורית ועוד רבים הם לא נחלתם של עובדים קומבינטורים, אלא שלי ושלך.
לא במובן הקומוניסטי של העניין, אלא במובן המעשי - אנחנו אלה שמשלמים על כל חתיכת ברזל שמונחת על הקרקע שהרכבת נוסעת עליה ועל כל מנוף שזז בנמל.
הפתרון הוא לבטל את הקביעות בכל המגזר הציבורי לאלתר, לאפשר למעסיק לפטר עובדים בשביתה ולהפוך ארגוני עובדים לארגונים וולנטריים ללא פריוולגיות חוקיות.
אחרי הדברים האלה, להפריט את כל השירותים מלבד בטחון ושירותים ללא ביקוש בהגדרתם (כמו עבודה סוציאלית) ואם מאפיית העובדים תחליט שהיא שוב מטילה מצור ימי על מדינת ישראל, להעסיק חברה חיצונית באופן מיידי עד שיגויסו עובדים אחרים.
מי שישבות בניגוד לחוק, או כמו ראש ועד העובדים בטבע בתקופת הפיטורין יאיים לפוצץ את המפעל ולהרוג את כל התושבים בירושלים (אמיתי), לשלוח אותם לכלא.
אי אפשר לחלק כסף לועדים עם יד על השאלטר, וצריך לפעול באלימות כנגד אנשים אלימים.

אם חברה פרטית אחת בלבד תהיה אחראית על כל הרכבות בארץ,הם יוכלו לגבות מחירים מטורפים.
ואי אפשר באמת לחיות בלי רכבת אז הציבור ישלם יותר.
לא מאמין שזה מה שיקרה במקרה של הפרטה,אבל זה זאת אופציה
Idan De Eretz

מס ייקחו ממך גם ככה, אבל אם אתה מגיע למצב שכסף זה לא הבעיה, אז גם לא אמור להפריע לך מעט יותר מס.
זה נקרא תרבות, שאנשים יודעים שאם הם מרוויחים הם יכולים לתרום יותר לאחרים ככה, בארץ אבל זה כל אחד לעצמו וכל אחד מתלונן שהוא נדפק הכי הרבה, במקום להבין שאם הגעת למצב שלא חסר ולא יחסר לך כסף, אז לא צריך להתלונן אם עכשיו במקום לשלם כמות מסויימת, תשלם מעט יותר. כמובן שצריך מדרגות מס מעודכנות יותר לכולם, לא רק לעשירים.
יש לך מדינות בעולם כמו שבדיה (אני מאמין שזה שם, או מקסימום מדינה צפון אירופאית אחרת) שבהם לא רק המיסים גבוהים יותר לעשירים, אלא גם דוחות התנועה הן בהתאם למדרגת המס שלך, ככה שאתה יכול גם לשלם עשרות אלפים על מהירות, וזה קורה
איזו זכות יש לך על כסף של אחרים? מה זה "לא אמור להפריע לך מעט יותר מס"? אני סטודנט ונחשב לדעתי לעשירון התחתון וכנראה שכל ילד בן 20 בפורום הזה עשיר יותר ממני על הנייר, אולי נעביר ממנו מיסים אלי?
בשבדיה המס על עשירים נמוך יותר מבישראל, והמס על עניים גבוה יותר, סתם שתדע.

@Bariah קראתי פסקה ראשונה
קראתי פסקה שנייה
ראיתי שאני אפילו לא בחצי.
אפשר תמצית ?

@frozen תקרא אם אתה רוצה להבין למה הטענה שלך לא נכונה במבחן המציאות.

בלי קשר, אתה משלם בערך 120 שקל על כל כרטיס ברכבת, כי זה שכרטיס עולה לך 20-30 באופן ישיר זה נחמד, אבל אתה משלם את כל התקציב של הרכבת מכספי המיסים שלך + את החוב שרכבת ישראל הכניסה את עצמה אליו בנסיון לשחד עובדים כדי שיפסיקו לשבות (מה שכנראה הבנת היום שלא הצליח).

@frozen תקרא אם אתה רוצה להבין למה הטענה שלך לא נכונה במבחן המציאות.

בלי קשר, אתה משלם בערך 120 שקל על כל כרטיס ברכבת, כי זה שכרטיס עולה לך 20-30 באופן ישיר זה נחמד, אבל אתה משלם את כל התקציב של הרכבת מכספי המיסים שלך + את החוב שרכבת ישראל הכניסה את עצמה אליו בנסיון לשחד עובדים כדי שיפסיקו לשבות (מה שכנראה הבנת היום שלא הצליח).

לא טענתי כלום, אמרתי שבבעלות של חברה פרטית אחת,המצב עלול להיות שכרטיסים יהיו יקרים.
גם אמרתי שאני לא חושב שזה מה שיקרה,אבל זה קיים על השולחן.
קשה לי לראות יותר מחברה אחת בתחום הרכבות כי יש לנו מעט מאוד מסילות. אין במה להתחלק .
חברה חדשה תצטרך להתחיל מ-0

לא טענתי כלום, אמרתי שבבעלות של חברה פרטית אחת,המצב עלול להיות שכרטיסים יהיו יקרים.
קשה לי לראות יותר מחברה אחת בתחום הרכבות כי יש לנו מעט מאוד מסילות. אין במה להתחלק .
יש מספיק חברות רכבות פרטיות עשירות בעולם שישושו להגיע ארצה ולפרוס תשתית מסילות בכל הארץ, בשביל שיוכלו להשתמש בה. מה שצריך לעשות בארץ זה מכרז שיקבע מי החברה/ות שיעשו את זה פה.

נערך לאחרונה:
זו הנקודה, שברגע שמדינה עושה את העבודה שלה בלהסיר חסמים בירוקרטיים אין שום סיבה שאם חברה אחת מרוויחה הרבה לא תכנס חברה אחרת להתחרות בה.

המדינה, ובמיוחד מדינת ישראל, לא יודעת לנהל כלום.
אם תתן לה לנהל את מדבר סהרה הועד יתלונן שנגמר לו החול.
הפתרון שאתה מתאר זה לצערי מה שקורה בפועל (משחדים מאפיות עובדים בעשרות מיליארדים) אבל זה פשוט פרוטקשן.
הנמלים, תחנות הכוח, תשתיות התחבורה הציבורית ועוד רבים הם לא נחלתם של עובדים קומבינטורים, אלא שלי ושלך.
לא במובן הקומוניסטי של העניין, אלא במובן המעשי - אנחנו אלה שמשלמים על כל חתיכת ברזל שמונחת על הקרקע שהרכבת נוסעת עליה ועל כל מנוף שזז בנמל.
הפתרון הוא לבטל את הקביעות בכל המגזר הציבורי לאלתר, לאפשר למעסיק לפטר עובדים בשביתה ולהפוך ארגוני עובדים לארגונים וולנטריים ללא פריוולגיות חוקיות.
אחרי הדברים האלה, להפריט את כל השירותים מלבד בטחון ושירותים ללא ביקוש בהגדרתם (כמו עבודה סוציאלית) ואם מאפיית העובדים תחליט שהיא שוב מטילה מצור ימי על מדינת ישראל, להעסיק חברה חיצונית באופן מיידי עד שיגויסו עובדים אחרים.
מי שישבות בניגוד לחוק, או כמו ראש ועד העובדים בטבע בתקופת הפיטורין יאיים לפוצץ את המפעל ולהרוג את כל התושבים בירושלים (אמיתי), לשלוח אותם לכלא.
אי אפשר לחלק כסף לועדים עם יד על השאלטר, וצריך לפעול באלימות כנגד אנשים אלימים.

Idan De Eretz

איזו זכות יש לך על כסף של אחרים? מה זה "לא אמור להפריע לך מעט יותר מס"? אני סטודנט ונחשב לדעתי לעשירון התחתון וכנראה שכל ילד בן 20 בפורום הזה עשיר יותר ממני על הנייר, אולי נעביר ממנו מיסים אלי?
בשבדיה המס על עשירים נמוך יותר מבישראל, והמס על עניים גבוה יותר, סתם שתדע.

בגדול הדעות שלנו יחסית לא רחוקות, אבל הפתרונות שאתה מציע לא באמת ריאלים כי הם קיצוניים מדי לטווח הקרוב. אתה לא יכול לבטל קביעות ככה סתם, יש חוזים. אתה יכול לשנות את התנאים לעובדים חדשים - לא לעובדים קיימים. השינוי הזה יעלה הרבה מאוד כסף, ועדיין הוא שווה את זה לטווח ארוך.
פיטור עובדים בשביתה זה התנהגות של משטר דיקטטורי, אני מסכים איתך שיש המון תחלואות של עבודה מאורגנת, אבל בגדול זה חיובי ונדבך חשוב של דמוקרטיה. אתה באמת חושב שעדיף כאן עובדי קבלן שתקועים על 5,000 ויכולים לעוף מחר? המדינה צריך לדאוג לאזרחים שלה, חלק גדול מאוד מהם - הם עובדי מדינה. צריך למצוא איזון הגיוני ולא הפיכה קיצונית.
בתור השוואה, באוסטרליה הועדי עובדים הם מאוד חזקים, בתור אחד מהצד השני סבלתי הרבה מהבולשיט שלהם, אבל בסופו של עניין, עובדי בניין למשל - מרוויחים שכר מעולה כי הם עובדים קשה. אני לא רואה מה הבעיה עם זה. צריך לשים דברים בגבול ההגיון.

סיפור קטן על עובדי הנמל - במהלך אחת הרפורמות שהיה נסיון להעביר, היה דיון של כמה מכולות במשמרת נחשב סטנדרטי לפרוק (כלומר קצב עבודה רגיל) כאשר כל מכולה מעבר, מקבלים בונוס. העובדים רצו שהקצב הסטנדרטי יהיה 9 מכולות במשמרת וועדת הרפורמה רצתה 13 מכולות במשמרת (לא סגור על המספר המדויק) הם הלכו לשר כדי שיקבע כמה מכולות זה הוגן לקבוע כקצב סטנדרטי - השר החליט על 7. כן, יותר איטי ממה שהעובדים דרשו. מה קורה בפועל? הם פורקים נגיד 15 מכולות במשמרת ומקבלים בונוס מטורף. הבסיס שלהם לא גבוה כמו שהבונוסים וההטבות גבוהים.

לדעתי אפשר להפריט כל חברה כל עוד לא יווצר מונופול, אם אתה יכול להפריט את חברת החשמל ולהכניס כמה חברות במקומה - מעולה. אבל כמו שנאמר, אם אתה מכניס חברה פרטית אחת - זה מונופול פרטי וזה עוד יותר גרוע ממונופול ציבורי, כי מונופול ציבורי לא מחפש לעשות רווח ולפחות מספר עובדים גבוה מקבל שכר טוב ותיאורטית השירות לציבור עדיין יכול להיות טוב.
מס ייקחו ממך גם ככה, אבל אם אתה מגיע למצב שכסף זה לא הבעיה, אז גם לא אמור להפריע לך מעט יותר מס.
זה נקרא תרבות, שאנשים יודעים שאם הם מרוויחים הם יכולים לתרום יותר לאחרים ככה, בארץ אבל זה כל אחד לעצמו וכל אחד מתלונן שהוא נדפק הכי הרבה, במקום להבין שאם הגעת למצב שלא חסר ולא יחסר לך כסף, אז לא צריך להתלונן אם עכשיו במקום לשלם כמות מסויימת, תשלם מעט יותר. כמובן שצריך מדרגות מס מעודכנות יותר לכולם, לא רק לעשירים.
יש לך מדינות בעולם כמו שבדיה (אני מאמין שזה שם, או מקסימום מדינה צפון אירופאית אחרת) שבהם לא רק המיסים גבוהים יותר לעשירים, אלא גם דוחות התנועה הן בהתאם למדרגת המס שלך, ככה שאתה יכול גם לשלם עשרות אלפים על מהירות, וזה קורה

מה שאתה מפספס כאן זה שהמיסים בישראל מאוד גבוהים והשירות לאזרח שאתה ״קונה״ במיסים האלה - הוא לא טוב.

אין לי בעיה עם מיסים גבוהים ושירות טוב לאזרח או מיסים נמוכים וכל אחד לעצמו, זה תכלס הוגן ככה או ככה, אבל בארץ זה מיסים גבוהים וכל אחד לעצמו. זאת הבעיה.

עלה ירוק הוציאו הודעה שלא ירוצו לכנסת כנראה מלחצים של המצביעים שלהם להתאחד עם זהות, הם הבינו שחבל על קולות הבוחרים שלהם, ועדיף שיבחרו במפלגות כמו זהות שמקדמות את הקנאביס, ובעלות סיכוי גבוה יותר לעבור את אחוז החסימה.

ביבי שוב לוקח את הבחירות בהליכה, האפשרות האחרונה זה באמת לקדם מפלגות קטנות שישבו איתו בקואליציה.

הבחירות האלה הם ללא ספק הצ׳אנס שלנו צרכני הקנאביס לקדם את הלגליזציה בישראל.

גנץ ולפיד מתאחדים! והוסיפו את אשכנזי. זה בהחלט טורף את הקלפים וזה האופציה החזקה ביותר להחלפת השלטון!.
(פותח הפוסט,תבקש שישנו שוב את הסקר)

הרבה זמן לא קיבלתי חדשות ככ טובות לגבי הפוליטיקה בארץ.
אני מאוד אופטימי שיהיה ניתן להחליף את הרודן.

משעשע שביבי מזהיר ומפחיד שהם מפלגת שמאל עם שמות כמו גנץ, אשכנזי, יעלון, רם בן ברק... סה״כ רמטכ״לים ואנשי מוסד, ברור שהם שמאלנים עוכרי ישראל.

הרבה זמן לא קיבלתי חדשות ככ טובות לגבי הפוליטיקה בארץ.
אני מאוד אופטימי שיהיה ניתן להחליף את הרודן.

משעשע שביבי מזהיר ומפחיד שהם מפלגת שמאל עם שמות כמו גנץ, אשכנזי, יעלון, רם בן ברק... סה״כ רמטכ״לים ואנשי מוסד, ברור שהם שמאלנים עוכרי ישראל.
ביבי משקשק.. והמהלך המחורבן הזה של להכניס את תומכי כהנא לכנסת זה הדבר האחרון שנשאר לו..

ביבי התחיל לעשות עסקאות עם כהניסטים, גם אם היטלר היה מעלה לו את הסיכוי להיות ראש ממשלה הוא היה עושה איתו עסקה

הגיע הזמן להיפרד מראש הממשלה הכי טוב שהיה לנו בעשור האחרון.

2722434-46.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית