הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
בשורה הראשונה כתוב לך רעב שהיה בכול ברית המועצות מה הוא היה אמור לעשות להניק אזרח אזרח מהציצי שלו?

יודע מה נזרום שזה לא היה בברית המועצות אלה רק רק באוקראינה עדיין זה 3 מיליון איפה עוד ה10-30 מיליון שאתה טוען שנרצחו ?

חד משמעי המספר נופח וגם הסברתי איך
Research has since narrowed the estimates to between 3.3[17] and 7.5[18] million.
לא הולך ללמד אותך היסטוריה כשאתה אפילו לא יודע לקרוא 🫤
אני ממש לא מחבב את הרעיון של מפלגת גנרלים, אני הייתי ועדיין תומך נלהב של יש עתיד, עם נוכחות צבאית הרבה יותר ״רגועה״ בפן הזה.

הפואנטה שלי הייתה, שחצי ממפלגת כחול-לבן אלו אנשים שהקדישו את החיים שלהם לבטחון ישראל במסגרות שונות, חלקם נכי צה״ל. אז אני מוצא את זה אבסורד לכנות אותם שמאלנים עוכרי ישראל. אין שום בעיה עם שמאל, אבל בוא נהיה ריאלים - הם לא מרצ.

לגבי קומוניזם - אני האחרון שדוגל בגישה הזאת, אבל ממש לא הכל היה רצחני. אתם שוכחים שקיבוצים היו קומוניזם. בסופו של דבר זה נכשל כי מבחינת כלכלית זה פשוט לא עובד, אבל זה ממש לא אומר שזה כרוך באלימות.

על מה אתם מדברים אגב? כמה מהח״כים תומכים בקומוניזם אמיתי? מיעוט מאוד מאוד קטן. גם בעבודה ואפילו במרצ הם לא שואפים לקומוניזם מוחלט. זו גישה שכמעט לא קיימת בנוף הפוליטי האמיתי.

קפיטליזם מוחלט אגב, זה לא פחות גרוע מקומוניזם.

בואו נהיה ריאלים, כחול לבן זה לא שמאל. זה מרכז. לא שיש לי בעיה להודות אם זה שמאל או שיש לי בעיה להצביע למפלגת שמאל (כי אם נהיה ריאלים ולא היה כחול לבן והעבודה היו גדולים - הייתי מצביע עבודה) אבל מי שחושב שכחול לבן זה שמאל אמיתי כנראה לא קרא את המצע שלהם (או של יש עתיד) ופשוט נכנע לפופוליסטיות והפחדה של ביבי.

הוא דיבר על אחוזים, תפסיק להיות אבי נעלבי.
אז אין לך מושג בכלכלה.
עובדתית, ככל שמדינה יותר קפיטליסטית היא יותר מצליחה כלכלית.
אם אתה מכיר מחקר שיודע להגיד שמאיזושהי נקודה בגרף הקפיטליסטיות הכל מתרסק העולם ישמח לגלות.

Research has since narrowed the estimates to between 3.3[17] and 7.5[18] million.

אז אין לך מושג בכלכלה.
אם אתה מכיר מחקר שיודע להגיד שמאיזושהי נקודה בגרף הקפיטליסטיות הכל מתרסק העולם ישמח לגלות.
אני מבין שאתה נכה ואני יכול לתאר שהחיים כאדם בעל מוגבלות שכלית קשים
אבל אני מוכן לתת לך קטע מוויקי
upload_2019-2-25_3-56-27.png

חוץ מזה שזה לא רלוונטי כי כל ברית המועצות הייתה ברעב לו רק אוקראינה

לדעתי הבעיה העיקרית בקומוניזם שבסופו של דבר אנשים לא רוצים שוויון כולם אוהבים להרגיש יותר ממישהו אחר
לדעתי הבעיה העיקרית היא שאין לך שום תמריץ לעבוד קשה, אתה תקבל אותו ״שכר״. מכאן מגיע פריון גרוע במיוחד בשילוב עם חוסר הוגנות כלפי מי שעובד קשה, שלרוב ירצה לשאוף לעצמאות כלכלית.

אז אין לך מושג בכלכלה.

בתור מה אתה מגדיר ״מצליחה כלכלית״?

אבל מי שחושב שכחול לבן זה שמאל אמיתי כנראה לא קרא את המצע שלהם
לא צריך לקרוא את המצע אפילו,רק להסתכל על הרשימה.
על כל "שמאלני" יש "ימני". יש איזון
חלק קפיטליסטים,חלק סוציאלים. שוב,איזון.
חלק התנגדו לחוק הלאום, ואחד שבעצמו ניסח את החוק.
אני חושב שזה מבורך. הרבה שנים לא היה פה מפלגת מרכז כמו שצריך
ולגבי קפיטליזם, כל מעצמות העולם,חוץ מסין,קפיטלסטיות

מה שקורה כרגע במדינה הזו זה קפיטליזם חזירי. מי שעשיר ומקורב, נהיה עוד יותר עשיר,
מעמד הביניים הדפוק נלחם לסגור את החודש.

כחול לבן צריכה להפחיד אתכם בגלל ניסנקורן,יצא לי לשמוע פעם את הבנאדם,וולגרי ודוחה,דואג לאנשי שלומו.
יהרוס לנו את הכלכלה.
עבדתי באחת מחברות הייטק הגדולות במשק,באחד ממרכזי הפיתוח היו אנשים עם חוזה קיבוצי מהסתדרות,אני הייתי חוזה אישי,פשוט גועל נפש,לא יכולתי לסבול את ההתנהלות.
הכריחו את כולם שם לבחור בניסנקורן,אם מישהו לא היה בוחר בו,היו מראים לו את הדרך הביתה.
ובקשר לקפיטליזם חזירי:
מעמד הביניים קורס בגלל מיסים,יוקר המחיה נובע בגלל המיסים,מיסים זה לא קפיטליזם.

נערך לאחרונה:
ובקשר לקפיטליזם חזירי:
מעמד הביניים קורס בגלל מיסים,יוקר המחיה נובע בגלל המיסים,מיסים זה לא קפיטליזם.
קפיטליזם חזירי זה כשעושים "תספורות" לטייקונים על חשבון משלם המיסים, נותנים להם הטבות מס ועוד שיט כזה,
בזמן שמנגד דופקים את מעמד הביניים השכבות החלשות.
826286_I.jpg

כחול לבן צריכה להפחיד אתכם בגלל ניסנקורן,יצא לי לשמוע פעם את הבנאדם,וולגרי ודוחה,דואג לאנשי שלומו.
נכון,
הסיבה שלוקחים אותו לדומיו (חיים כץ - הליכוד) למפלגות, זה כי הם קבל"ני קולות, כמה קולות הוא יכול להביא מההסתדרות? המון.
במפלגה של פייגלין אין כאלה, בגלל זה הוא לא עומד על מספר מנדטים דו ספרתי.

אגב,
ההסתדרות הרבה יותר גרועה ממה שתיארת כאן,
היא מכריחה את העובדים (גם אלה שלא רצו להיות חלק ממנה) לשלם 1% (אם אני זוכר נכון) מהמשכורת כל חודש עבורה.

בקפיטליזם אין תמיכה לבנקים.
אם הבנק היה פרטי הוא בחיים לא היה עושה תספורת,כי זה הכסף שלו.
הוא עושה זאת כיום כי זה הכסף שלנו,הממשלה תומכת,אז למה לא?
בכל מקרה אני שם זהות בקלפי,לא רוצה שיתערבו לי בחיים,המדינה נכנסת לנו חזק לוורידים.

אני מבין שאתה נכה ואני יכול לתאר שהחיים כאדם בעל מוגבלות שכלית קשים
אבל אני מוכן לתת לך קטע מוויקי
צפה בקובץ המצורף 47339

חוץ מזה שזה לא רלוונטי כי כל ברית המועצות הייתה ברעב לו רק אוקראינה
תגיד אתה אמיתי? בהערכה שהבאת מדברים על בין 3 ל10 מליון ברצח עם יחיד, אתה טענת שבמהלך השלטון של סטאלין נרצחו 2-3 מליון אנשים.
אני לא הולך לבזבז יותר זמן על NPC.

לדעתי הבעיה העיקרית היא שאין לך שום תמריץ לעבוד קשה, אתה תקבל אותו ״שכר״. מכאן מגיע פריון גרוע במיוחד בשילוב עם חוסר הוגנות כלפי מי שעובד קשה, שלרוב ירצה לשאוף לעצמאות כלכלית.

בתור מה אתה מגדיר ״מצליחה כלכלית״?
GDP PER CAPITA, או כל אינדיקטור כלכלי אובייקטיבי שתבחר.
מה שקורה כרגע במדינה הזו זה קפיטליזם חזירי. מי שעשיר ומקורב, נהיה עוד יותר עשיר,
מעמד הביניים הדפוק נלחם לסגור את החודש.
אין שום קשר בין מדינת ישראל לקפטיליזם.
מקורבים שנהיים עשירים לא יכול להיות חלק מקפיטליזם כי בקפיטליזם אמיתי לממשלה יש כוח והשפעה מינימלית, ככה שהיכולת של פולטיקאי לקמבן אנשים היא קטנה.
בסוציאליזם לפוליטיקאים יש הרבה כוח ואמצעים, ושם (כמו בארץ בצורת המגזר הציבורי והתערבות ממשלתית בשוק) נוצרים מונופולים ועבודות קומבינה בעזרת כספי המיסים שלך.

תגיד אתה אמיתי? בהערכה שהבאת מדברים על בין 3 ל10 מליון ברצח עם יחיד, אתה טענת שבמהלך השלטון של סטאלין נרצחו 2-3 מליון אנשים.
אני לא הולך לבזבז יותר זמן על NPC.

אין שום קשר בין מדינת ישראל לקפטיליזם.
מקורבים שנהיים עשירים לא יכול להיות חלק מקפיטליזם כי בקפיטליזם אמיתי לממשלה יש כוח והשפעה מינימלית, ככה שהיכולת של פולטיקאי לקמבן אנשים היא קטנה.
בסוציאליזם לפוליטיקאים יש הרבה כוח ואמצעים, ושם (כמו בארץ בצורת המגזר הציבורי והתערבות ממשלתית בשוק) נוצרים מונופולים ועבודות קומבינה בעזרת כספי המיסים שלך.

אמרתי שנהרגו והראתי שהערכה של ה3-10 מיליון שווה לתחת
ושוב פעם מה סטלין היה אמור לעשות להניק אנשים מהציצי שלו?
(אהבתי שאתה מתעלם מזה שבכל רוסיה היה רעב)

שאין מה להגיד בורחים

נ.ב
לא הבנתי איך פוליטיקאי יכול להשפיע בלי כוח (כנראה זה קורה בעולם המדומיין שלך שבו כולם עשירים )

נערך לאחרונה:
שחרר גבר, אתה מתקשה עם הבנת הנקרא וזו יותר מדי עבודה בשבילי.

שחרר גבר, אתה מתקשה עם הבנת הנקרא וזו יותר מדי עבודה בשבילי.
חחח אתה באמת טיפש ואני מרחם עלייך כתוב שמה שהיה רעב כל ברית המועצות כתוב שמה שאפילו ישראל לא מסכימה שהרעב היה בכוונה כדי לרצוח אוקראיניים כתוב שמה שמתו מקסימום של 3 מיליון ואתה טוען שהוא הרג עשרות

שיהיה הצלחה בחיים אתה צריך את זה

אתם מתווכחים אם ישראל היא קפיטליסטים או סוציאליסטים, שני הטיעונים צודקים יחסית וטועים יחסית.

יש בארץ את החסרונות של שניהם - מסים גבוהים, שירות ממשלתי גרוע לאזרח, תמיכה כלכלית גרועה לאזרח שצריך את המדינה (חוץ מאברכים) ומנגד טייקונים שעושים מה בזין שלהם (לפחות דנקנר בכלא) ומקבלים הטבות / תספורות לא הגיוניות, מעבירים את הכסף של כולנו (פנסיות) מחבר אחד לחבר אחד בקרטל.

לגבי ״מצליחה כלכלית״ - לפני שכתבתי את דעתי הלכתי ובדקתי את הדירוג של GDP כדי לקבל פרופורציות.

אני יכול להסכים שאפשר בהחלט להגדיר כמה המדינה מצליחה כלכלית לפי הנתון הזה, אבל מנגד הנתון הזה ממש לא משקף ״אושר כלכלי״ או איכות חיים של התושבים. תיאורטית, יכולה להיות ארץ עם אחוז גבוה של משתכרים שכר מינימום / עבדים, כאשר עדיין הGDP יהיה מאוד גבוה - כמו למשל ארצות המפרץ שמדורגות מאוד גבוה.

ארה״ב מדורגת די גבוה (19) בתור אחת המדינות הקפיטליסטיות בעולם. אוסטרליה מדורגת נמוך יותר (29) והייתי מתווכח שהאיכות חיים / נוחות כלכלית באוסטרליה משמעותית עדיפה מארה״ב.

לפני שאני אגיד למה קפיטליזם מוחלט הוא לא אידיאלי, בוא נגדיר מה זה קפיטליזם מוחלט:
- אפס קצבאות
- אין ביטוח לאומי / ביטוח בריאות
- אין מוסדות ממשלתיים, כולל משטרה, בתי חולים, צבא, מכבי אש
- אין מיסים / מיסים מינימליים

למה אני חושב שהוא לא אידיאלי?
יש לך אוכלוסיות כמו נכים, זקנים ושאר אנשים שלא מסוגלים להתפרנס בעצמם גם אם הם היו רוצים. לדעתי למדינה ולאזרחים יש חובה מוסרית לעזור להם.
שאין ביטוח בריאות ממשלתי, בנאדם בריא יכול לאבד את כל החסכונות שלו בגלל תאונה, קל להגיד ״תעשה ביטוח״ בפועל אנשים לא חושבים שזה יקרה להם, אין לי בעיה עם אחריות, אבל לא מגיע להם שהחיים שלהם יהרסו כלכלית בגלל שהם היו אופטימיים.
יש מוסדות שצריכים להיות ממשלתיים, משטרה לדוגמא, הרי אתה לא רוצה שהם יעשו רווח. אתה לא רוצה לתת להם אינטס לחלק עוד דו״חות כדי להעמיק את הכיסים שלהם. נגיד ותפריט שירות כמו מכבי אש, איך בדיוק תיצור תחרות חופשית? כמה עסקים פרטיים יכנסו שם? איך תמנע מהם לגבות כמה שבא להם? אם התשובה היא התערבות ממשלתית במחירים - זה לא קפיטליזם מוחלט.
כבר היום בבתי חולים יש תעדוף מגעיל לרפואה פרטית שמשכירים חדרי ניתוח ורופאים בשכר ציבורי לטובת חולים פרטיים על מנת להרוויח כסף. אין לי בעיה עם רפואה פרטית אבל לא על חשבון רפואה ציבורית. ברגע שאתה גר לדוגמא בכפ״ס ויש לך בית חולים אחד באיזור (מאיר) אם אתה מפריט את הבי״ח - איך בדיוק תיצור תחרות? איך תמנע מהבי״ח לגבות כמה שבא לו?
נמלים - התחום הכי מושחת ודוגמא רעה ל״שמאל כלכלי״, אם תפריט את הנמלים, יש לך שניים עיקריים: חיפה ואשדוד. איך בדיוק תיצור תחרות? זה לא שיש לחברות הרבה ברירות לאיפה להביא את המוצרים שלהם. אם תיקח את נמל המבורג לדוגמא, שם הייתה בעיה עם איגודי עובדים ומחירים גבוהים, אז קמעונאים השתמשו בנמל רוטרדאם כי אשכרה יש אלטרנטיבות. אני חלילה לא אומר שהמצב הנוכחי הוא הגיוני / מתקבל על הדעת, אבל הפרטה של הכל לאו דווקא תטיב עם האזרח.
כבישים פרטיים - משהו שמיושם בעולם וגם בארץ (כביש 6) אתה נותן לקבלן פרטי לבנות כביש בעלות גבוהה ונותן לו לגבות כסף מכל מכונית על זה. בגדול - אין עם זה בעיה. בלי פיקוח ממשלתי (לא קפיטליסטי) איך תמנע מהקבלן לגבול כמה שבא לו? הרי אתה לא באמת יכול לייצר תחרות בכבישים. אם תיקח את זה לקיצון, אנשים שגרים בפריפריה וגם ככה סטטיסטית התחילו ממקום נמוך בחיים, יתקשו להגיע למרכז לעבוד, להרוויח יותר בגלל העלות הגבוהה של הכבישי אגרה.

אני יכול להמשיך ולתת דוגמאות למה קפיטליזם מוחלט הוא רעיון רע, אבל אני חושב שהבנת.
גילוי נאות - בעברי הייתי בעד קפיטליזם מוחלט, היום אני עדיין נוטה חזק לקפיטליזם, אבל יש דברים שצריכים להיות ממשלתיים ויש שירותים ממשלתיים שאני שמח לשלם מיסים עליהם (בריאות משטרה בטחון וכו׳ בהנחה והם יחסית לא בזבזניים ולא יעילים).

מחזק את המאסטר ואמר לך שבמיוחד לך זה לא טוב קפיטליזם מוחלט כי אתה לא העיפרון המחודד בקלמר

מחזק את המאסטר ואמר לך שבמיוחד לך זה לא טוב קפיטליזם מוחלט כי אתה לא העיפרון המחודד בקלמר
אומנם אתה מסכים איתי אבל אני מציע להתייחס בכבוד גם למשתמשים שלא מסכימים איתך, אין בעיה לחלוק על הדעה שלהם אבל לא לרדת עליהם בתור בני אדם.

אמרתי שנהרגו והראתי שהערכה של ה3-10 מיליון שווה לתחת
ושוב פעם מה סטלין היה אמור לעשות להניק אנשים מהציצי שלו?
(אהבתי שאתה מתעלם מזה שבכל רוסיה היה רעב)

רק שיהיה ברור, אתה טוען שהרעב ההמוני ברוסיה לא נגרם כתוצאה ישירה מהלאמת החקלאות שיזם סטאלין, ושבעצם הרעב היה קורה באותו קנה מידה בכל מקרה וסתם היה לסטאלין מזל נאחס?

אתם מתווכחים אם ישראל היא קפיטליסטים או סוציאליסטים, שני הטיעונים צודקים יחסית וטועים יחסית.

יש בארץ את החסרונות של שניהם - מסים גבוהים, שירות ממשלתי גרוע לאזרח, תמיכה כלכלית גרועה לאזרח שצריך את המדינה (חוץ מאברכים) ומנגד טייקונים שעושים מה בזין שלהם (לפחות דנקנר בכלא) ומקבלים הטבות / תספורות לא הגיוניות, מעבירים את הכסף של כולנו (פנסיות) מחבר אחד לחבר אחד בקרטל.

לגבי ״מצליחה כלכלית״ - לפני שכתבתי את דעתי הלכתי ובדקתי את הדירוג של GDP כדי לקבל פרופורציות.

אני יכול להסכים שאפשר בהחלט להגדיר כמה המדינה מצליחה כלכלית לפי הנתון הזה, אבל מנגד הנתון הזה ממש לא משקף ״אושר כלכלי״ או איכות חיים של התושבים. תיאורטית, יכולה להיות ארץ עם אחוז גבוה של משתכרים שכר מינימום / עבדים, כאשר עדיין הGDP יהיה מאוד גבוה - כמו למשל ארצות המפרץ שמדורגות מאוד גבוה.

ארה״ב מדורגת די גבוה (19) בתור אחת המדינות הקפיטליסטיות בעולם. אוסטרליה מדורגת נמוך יותר (29) והייתי מתווכח שהאיכות חיים / נוחות כלכלית באוסטרליה משמעותית עדיפה מארה״ב.

לפני שאני אגיד למה קפיטליזם מוחלט הוא לא אידיאלי, בוא נגדיר מה זה קפיטליזם מוחלט:
- אפס קצבאות
- אין ביטוח לאומי / ביטוח בריאות
- אין מוסדות ממשלתיים, כולל משטרה, בתי חולים, צבא, מכבי אש
- אין מיסים / מיסים מינימליים

למה אני חושב שהוא לא אידיאלי?
יש לך אוכלוסיות כמו נכים, זקנים ושאר אנשים שלא מסוגלים להתפרנס בעצמם גם אם הם היו רוצים. לדעתי למדינה ולאזרחים יש חובה מוסרית לעזור להם.
שאין ביטוח בריאות ממשלתי, בנאדם בריא יכול לאבד את כל החסכונות שלו בגלל תאונה, קל להגיד ״תעשה ביטוח״ בפועל אנשים לא חושבים שזה יקרה להם, אין לי בעיה עם אחריות, אבל לא מגיע להם שהחיים שלהם יהרסו כלכלית בגלל שהם היו אופטימיים.
יש מוסדות שצריכים להיות ממשלתיים, משטרה לדוגמא, הרי אתה לא רוצה שהם יעשו רווח. אתה לא רוצה לתת להם אינטס לחלק עוד דו״חות כדי להעמיק את הכיסים שלהם. נגיד ותפריט שירות כמו מכבי אש, איך בדיוק תיצור תחרות חופשית? כמה עסקים פרטיים יכנסו שם? איך תמנע מהם לגבות כמה שבא להם? אם התשובה היא התערבות ממשלתית במחירים - זה לא קפיטליזם מוחלט.
כבר היום בבתי חולים יש תעדוף מגעיל לרפואה פרטית שמשכירים חדרי ניתוח ורופאים בשכר ציבורי לטובת חולים פרטיים על מנת להרוויח כסף. אין לי בעיה עם רפואה פרטית אבל לא על חשבון רפואה ציבורית. ברגע שאתה גר לדוגמא בכפ״ס ויש לך בית חולים אחד באיזור (מאיר) אם אתה מפריט את הבי״ח - איך בדיוק תיצור תחרות? איך תמנע מהבי״ח לגבות כמה שבא לו?
נמלים - התחום הכי מושחת ודוגמא רעה ל״שמאל כלכלי״, אם תפריט את הנמלים, יש לך שניים עיקריים: חיפה ואשדוד. איך בדיוק תיצור תחרות? זה לא שיש לחברות הרבה ברירות לאיפה להביא את המוצרים שלהם. אם תיקח את נמל המבורג לדוגמא, שם הייתה בעיה עם איגודי עובדים ומחירים גבוהים, אז קמעונאים השתמשו בנמל רוטרדאם כי אשכרה יש אלטרנטיבות. אני חלילה לא אומר שהמצב הנוכחי הוא הגיוני / מתקבל על הדעת, אבל הפרטה של הכל לאו דווקא תטיב עם האזרח.
כבישים פרטיים - משהו שמיושם בעולם וגם בארץ (כביש 6) אתה נותן לקבלן פרטי לבנות כביש בעלות גבוהה ונותן לו לגבות כסף מכל מכונית על זה. בגדול - אין עם זה בעיה. בלי פיקוח ממשלתי (לא קפיטליסטי) איך תמנע מהקבלן לגבול כמה שבא לו? הרי אתה לא באמת יכול לייצר תחרות בכבישים. אם תיקח את זה לקיצון, אנשים שגרים בפריפריה וגם ככה סטטיסטית התחילו ממקום נמוך בחיים, יתקשו להגיע למרכז לעבוד, להרוויח יותר בגלל העלות הגבוהה של הכבישי אגרה.

אני יכול להמשיך ולתת דוגמאות למה קפיטליזם מוחלט הוא רעיון רע, אבל אני חושב שהבנת.
גילוי נאות - בעברי הייתי בעד קפיטליזם מוחלט, היום אני עדיין נוטה חזק לקפיטליזם, אבל יש דברים שצריכים להיות ממשלתיים ויש שירותים ממשלתיים שאני שמח לשלם מיסים עליהם (בריאות משטרה בטחון וכו׳ בהנחה והם יחסית לא בזבזניים ולא יעילים).
זה אינדיקטור יותר טוב - List of countries by household final consumption expenditure per capita - Wikipedia וכן, לאמריקאי הממוצע יש יותר כסף לבזבז מהאוסטרלי הממוצע גם אחרי הוצאות בריאות.
הדוגמה של מדינות המפרץ לא טובה כי העבדים הם לא אזרחים, ואם המחייה שלהם הייתה מחושבת הPPP היה יורד (ובכל מקרה גם בתור עבד כנראה שיש להם איכות חיים טובה יותר במפרץ ברוב המקרים מאשר במדינות שלהם, אחרת לא היו ממשיכים לבוא בהמוניהם).

קפיטליזם מוחלט לא אומר שאין ממשלה ואין משטרה, זו אנרכיה והיא בכלל לא שיטה כלכלית אלא הרבה מעבר.
למה אתה צריך ביטוח לאומי וקצבאות? במדינה שבה השכר שלך כנראה יהיה מהגבוהים בעולם גם בלי השכלה, יהיה לך מספיק כסף כדי לחסוך ולשים בצד.
לדעתך למדינה יש חובה מוסרית לעזור לזקנים ונכים, יכול להיות שלדעת אדם אחר אין חובה מוסרית כזאת, או שלדעת אדם אחר יש חובה מוסרית לקנות מחשב גיימינג ב10000 שקל לכל אדם כי גיימינג זו זכות בסיסית.
איך אפשר לפתור את הבעיה? אם לדעתך יש חובה מוסרית כזאת, אתה תעביר את הכסף שלך לארגונים התנדבותיים שבניגוד לממשלה יעשו עבודה הרבה יותר טובה בהעברת הכסף למי שבאמת צריך אותו.
אתה יודע כמה כסף נאבד במנגנון המחורבן שנקרא ביטוח לאומי עד שהוא מגיע ל מי שבאמת צריך אותו? סכומים שיכלו לבד לממן די הרבה זקנים ונכים.
הממשלה לא טובה בלנהל שום דבר, גם לא העברות כסף לעניים.

זקנים, דרך אגב, היא בממוצע אוכלוסייה הרבה יותר עשירה מצעירים וברוב המקרים אין שום הגיון לקחת כסף מאדם בן 30 שמשתכר 6000 ש"ח וגר בשכירות בירוחם ולתת אותו לסבא שלו שיש בבעלותו דירה גדולה בראשון לציון עם פנסיה של 8000-10000 ש"ח.

אם בן אדם בריא ושפוי מחליט לא לעשות ביטוח כי "לו זה לא יקרה" והוא נפגע בתאונה, למה שאני ואתה נממן אותו? לא הבנתי באיזו זכות אתה לוקח בעלות על הכסף של אחרים ומחליט לפי איזה קריטריונים צריך לחלק אותו.

אין לי כוונה להפריט לא משטרה ולא מכבי אש.
בתי חולים לעומת זאת בהחלט יש לי כוונה.
איך תמנע מביה"ח מאיר לגבות כמה שהוא רוצה? תשחרר את האחיזה החולנית של הממשלה בשוק ותראה איך תוך שנתיים צץ לך עוד בית חולים לידו עם מחירים יותר זולים.
רוצה לדעת איפה זה עובד מצוין? במחלקות היולדות שמתחרות היום בינהן על כל יולדת, תוך כמה שנים הן הפכו בצורה פלאית ממחסן אמהות לבתי מלון.
לא הבנתי את הדוגמה לגבי נמלים.
אם יהיה יקר בנמל חיפה אנשים יעברו לנמל אשדוד וההפך (כשהם לא יהיו בשליטת מאפיית העובדים).
אם תגבה יותר מדי על כבישים, מי יסע בהם? אתה חושב שעכשיו כשטבק עולה כפול, יהיו אותה כמות מעשנים בארץ?

קפיטליזם מוחלט הוא שיטה כלכלית בשונה מאנרכיה, והפתרון הפשוט לכל הבעיות בארץ הוא שמי שירצה ישלם על הצגות שבהן מחרבנים על דגל ישראל ומי שלא רוצה לא.

אנרכיה והיא בכלל לא שיטה כלכלית אלא הרבה מעבר.
למה אתה צריך ביטוח לאומי וקצבאות? במדינה שבה השכר שלך כנראה יהיה מהגבוהים בעולם גם בלי השכלה, יהיה לך מספיק כסף כדי לחסוך ולשים בצד.
לדעתך למדינה יש חובה מוסרית לעזור לזקנים ונכים, יכול להיות שלדעת אדם אחר אין חובה מוסרית כזאת, או שלדעת אדם אחר יש חובה מוסרית לקנות מחשב גיימינג ב10000 שקל לכל אדם כי גיימינג זו זכות בסיסית.
איך אפשר לפתור את הבעיה? אם לדעתך יש חובה מוסרית כזאת, אתה תעביר את הכסף שלך לארגונים התנדבותיים שבניגוד לממשלה יעשו עבודה הרבה יותר טובה בהעברת הכסף למי שבאמת צריך אותו.
אתה יודע כמה כסף נאבד במנגנון המחורבן שנקרא ביטוח לאומי עד שהוא מגיע ל מי שבאמת צריך אותו? סכומים שיכלו לבד לממן די הרבה זקנים ונכים.
הממשלה לא טובה בלנהל שום דבר, גם לא העברות כסף לעניים.

ז

לגבי מה שאמרת בידיוק היה לי ויכוח כזה עם חבר, (אני הזדהיתי עם דעתך) אבל הוא הצליח לשכנע אותי שאני טועה.

הטענה " אם זה חשוב לך אתה תעביר בעצמך!" היא טענה נכונה תאורטית ולא מעשית...
כלומר דמיין שלך מאוד חשוב שיהיה קצבה סבירה לחלשים כלכלית, אבל בידיוק בחודש בו צריך לתרום להם אתה נוסע לחופשה או אתה מחתן בן או בת או היה לך הרבה הוצאות לא צפויות וכו'.. אתה לא תתן נכון? ותגיד שזה חד פעמי. לא?

והרי לפי טענה זו אפשר שתקציב הביטחון גם יתבסס על תרומות לא? הרי לכולם אכפת מבטחון...

נדמה לי שהתשובה עומדת לך על קצה הלשון ... "ואם לא ייתרמו - לא יהיה תקציב בטחון?!"

זאת התשובה שאני אתן לתיאוריה שלך "ואם לא יתרמו לא יהיה תקציב לחלשים?!"

לגבי מה שאמרת בידיוק היה לי ויכוח כזה עם חבר, (אני הזדהיתי עם דעתך) אבל הוא הצליח לשכנע אותי שאני טועה.

הטענה " אם זה חשוב לך אתה תעביר בעצמך!" היא טענה נכונה תאורטית ולא מעשית...
כלומר דמיין שלך מאוד חשוב שיהיה קצבה סבירה לחלשים כלכלית, אבל בידיוק בחודש בו צריך לתרום להם אתה נוסע לחופשה או אתה מחתן בן או בת או היה לך הרבה הוצאות לא צפויות וכו'.. אתה לא תתן נכון? ותגיד שזה חד פעמי. לא?

והרי לפי טענה זו אפשר שתקציב הביטחון גם יתבסס על תרומות לא? הרי לכולם אכפת מבטחון...

נדמה לי שהתשובה עומדת לך על קצה הלשון ... "ואם לא ייתרמו - לא יהיה תקציב בטחון?!"

זאת התשובה שאני אתן לתיאוריה שלך "ואם לא יתרמו לא יהיה תקציב לחלשים?!"
אז כנראה שתרומות לעניים לא כל כך מעניינות אותך, ויותר חשוב לך לחתן בן או בת וזה בסדר.
אם אתה רוצה, תשים בצד כסף כל חודש לתרומה ואז כשאין לך מה לתרום אל תתרום.

תקציב הבטחון חיוני כדי שכלל האזרחים יוכלו לחיות, בניגוד לחלוקת כסף לעניים שרלוונטית לאוכלוסיות ספציפיות.
יש קונצנזוס די רחב (בטח שבישראל) בנושא, ואם תשאל את האזרח הממוצע "האם תרצה הורדה של 10% במיסים כדי שנבטל את הצבא?" 99% יענו שלא.
לעומת זאת אם תשאל "האם תרצה הורדה של 10% במיסים כדי שנבטל קצבאות לעניים?" יגידו הרוב כן.

אפשר להגיד שזה לא מוסרי, אבל לא צריך להתבייש לטעון שאתה לא מעוניין שאת הכסף שאתה עובד בשבילו יעבירו לאוכלוסיות שברוב המקרים לא מוכנות לעבוד.

אז כנראה שתרומות לעניים לא כל כך מעניינות אותך, ויותר חשוב לך לחתן בן או בת וזה בסדר.
אם אתה רוצה, תשים בצד כסף כל חודש לתרומה ואז כשאין לך מה לתרום אל תתרום.

תקציב הבטחון חיוני כדי שכלל האזרחים יוכלו לחיות, בניגוד לחלוקת כסף לעניים שרלוונטית לאוכלוסיות ספציפיות.
יש קונצנזוס די רחב (בטח שבישראל) בנושא, ואם תשאל את האזרח הממוצע "האם תרצה הורדה של 10% במיסים כדי שנבטל את הצבא?" 99% יענו שלא.
לעומת זאת אם תשאל "האם תרצה הורדה של 10% במיסים כדי שנבטל קצבאות לעניים?" יגידו הרוב כן.

אפשר להגיד שזה לא מוסרי, אבל לא צריך להתבייש לטעון שאתה לא מעוניין שאת הכסף שאתה עובד בשבילו יעבירו לאוכלוסיות שברוב המקרים לא מוכנות לעבוד.

ממש לא מסכים עם הטענה האחרונה - אני מאמין שכולם יגידו שאכפת להם מהחלשים - ואם יבטלו את ביטוח לאומי אז הם עדיין יתרמו.
אבל ברגע האמת פתאום יתעוררו כל המחשבות לא לתרום ולבן באמת צריך לעשות חוק שצריך לשלם לחלשים.

בנוסף לא אמרתי שהצבא יבוטל אל יתבסס על תרומות - הטענה שלי היא שאף אחד לא יסכים משום שכולם יפחדו שאנשים לא יתרמו ולא יהיה מספיק כסף.

אז אני אומר שאותו דבר צריך להגיד בביטוח לאומי - הופכים את זה לחוק כדי שבטוח לא יחסר כסף ממה שהוא כבר ככה מעט מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית