הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
אצלך זה לא כל אחד יכול לקנות דירה זה כל אחד יכול לקנות דירה איפה שהוא רוצה וזה לא קורה באף מקום בעולם
אין מה לעשות המיסים גבוהים כי יש אוכלוסיות שצריך לממן (גם מבחינה רפואית) + ביטחון
קל לכתוב רשימה ארוכה תפרט כי בינתיים כל מה שכתבת לא בדיוק נכון

ברור שצריך לממן, אתה צריך לראות קצת מקרוב איך דברים מתנהלים. ואז תבין טוב יותר לאן הולך הכסף או יותר נכון בזבוז הכסף במגזר הציבורי.
מצטער שאין לי זמן להיכנס לדיונים ארוכים, תצביע למי שתרצה. אני רק מקווה שאולי הפעם יהיה שינוי.

ולגבי מחירי הדירות, תסתכל קצת על כמה משכורות צריך בכל מדינה כדי לקנות דירה.

ברור שצריך לממן, אתה צריך לראות קצת מקרוב איך דברים מתנהלים. ואז תבין טוב יותר לאן הולך הכסף או יותר נכון בזבוז הכסף במגזר הציבורי.
מצטער שאין לי זמן להיכנס לדיונים ארוכים, תצביע למי שתרצה. אני רק מקווה שאולי הפעם יהיה שינוי.

ולגבי מחירי הדירות, תסתכל קצת על כמה משכורות צריך בכל מדינה כדי לקנות דירה.
יפה אתה משווה דירה במרכז תא לדירה בחור בארהב תשווה בבקשה דירה במרכז תא לדירה במרכז ניו יורק ותעדכן אותי בתוצאות

שמע איך אפשר להתייחס למה שכתבת

א. בוודאי שהאגו שלהם עדיין חי ובועט
ב. הם לא וויתרו על שום דבר אלא בחרו בחירה "מושכלת"
ג. הם גם ככה לא יצליחו לבנות קואליציה
ד. יאיר לפיד הוא לא יותר מכלי ריק

מעבר לזה שהמדינה במצב טוב באופן יחסי. הרצון התמידי לחיים בגן עדן הוא פנטזיה מנותקת מהמציאות שבטח שני הליצנים האלה לא מסוגלים לקדם

החרדים והקהילה החרדית זה היינו הך בדיוק כמו בני אדם ואנשים.
לפיד רוצה לכפות עליהם את הערכים שלו

בגלל שאתה כל כך רגיל לחיות במדינה שהמצב בה פח, אתה לא יכול לדמיין מציאות אחרת. מדינות עם GDP הרבה יותר נמוך מאיתנו הגיעו למצב הרבה יותר טוב מאיתנו מבחינת איכות חיים.

אני לא יכול להתווכח עם מי שלא אוהב את לפיד וגנץ באופן אישי, זה לחלוטין סובייקטיבי.

אבל תסתכל על הרשימה שלהם, אתה באמת חושב שהם ליצנים? אלופה בצה״ל, שרים לשעבר, אנשי מוסד ושב״כ נכי צה״ל, אנשי רווחה, גיבורי ישראל, אנשים מכל העדות והגוונים של האוכלוסיה. אתה באמת חושב שכולם ליצנים אופורטוניסטים?

מנגד, תסתכל על הרשימה של הליכוד. אלו האנשים שאתה רוצה בממשלה (שוב)?
ככה זה רפואה ציבורית המצב יותר טוב מברוב העולם תגיד תודה ואם לא טוב לך לך לפרטי
אתה יודע שאתה לא חייב לחפש דירה במרכז חפש דירה באיזה חור בארץ מבטיח לך המחיר יהיה הרבה יותר זול
מסכים שיקר פה ועדיין המדינה במצב טוב באופן יחסי
אתה חי בבועה מאוד שחורה.
בהמון מדינות בעולם הרפואה הציבורית מעולה. כאן באוסטרליה חיכיתי אולי 20 דקות במיון עם סתם חום, יצאתי מהבית חולים תוך שעה וחצי גג.

בארץ לפני כמה שנים, חבר שלי התהפך עם טרקטורון והיה לו זעזוע מוח ואבדן זכרון לטווח קצר (כל 30 שניות היה מאבד את הזכרון) היינו בפאניקה מה קרה לו, לקח לו איזה שעתיים לקבל מיטה ועוד כמה שעות לראות רופא, הבית חולים היה לא עמוס יחסית (זיו בצפת).

מה שאתה לא מבין שיש פתרון מאוד פשוט לרפואה הציבורית בארץ, יש לנו כוח אדם מעולה, טכנולוגיה מעולה, כאן לא הבעיה. צריך עוד כסף. זה הכל. שאתה מחלק מיליארדים למפלגות סקטוריאליות כדי שיתמכו בך בממשלה הלא הגיונית שלך, הכסף זה היה יכול ללכת למערכת הבריאות.
קל להגיד ״אתה לא חייב לגור במרכז״.
אתה שוכח שמקומות העבודה - במרכז.
אפשר לנסוע שעה-שעתיים לעבודה כל יום, אבל לא יותר מזה. שהמס׳ שעות הממוצע שהישראלים עושים הוא מהגבוה במערב - לא נשאר לך הרבה זמן לחיות. אין לך זמן לשום דבר חוץ מלעבוד = איכות חיים חרא = חרא לגור בישראל.

בגלל שאתה כל כך רגיל לחיות במדינה שהמצב בה פח, אתה לא יכול לדמיין מציאות אחרת. מדינות עם GDP הרבה יותר נמוך מאיתנו הגיעו למצב הרבה יותר טוב מאיתנו מבחינת איכות חיים.

אני לא יכול להתווכח עם מי שלא אוהב את לפיד וגנץ באופן אישי, זה לחלוטין סובייקטיבי.

אבל תסתכל על הרשימה שלהם, אתה באמת חושב שהם ליצנים? אלופה בצה״ל, שרים לשעבר, אנשי מוסד ושב״כ נכי צה״ל, אנשי רווחה, גיבורי ישראל, אנשים מכל העדות והגוונים של האוכלוסיה. אתה באמת חושב שכולם ליצנים אופורטוניסטים?

אתה חי בבועה מאוד שחורה.
בהמון מדינות בעולם הרפואה הציבורית מעולה. כאן באוסטרליה חיכיתי אולי 20 דקות במיון עם סתם חום, יצאתי מהבית חולים תוך שעה וחצי גג.

בארץ לפני כמה שנים, חבר שלי התהפך עם טרקטורון והיה לו זעזוע מוח ואבדן זכרון לטווח קצר (כל 30 שניות היה מאבד את הזכרון) היינו בפאניקה מה קרה לו, לקח לו איזה שעתיים לקבל מיטה ועוד כמה שעות לראות רופא, הבית חולים היה לא עמוס יחסית (זיו בצפת).

מה שאתה לא מבין שיש פתרון מאוד פשוט לרפואה הציבורית בארץ, יש לנו כוח אדם מעולה, טכנולוגיה מעולה, כאן לא הבעיה. צריך עוד כסף. זה הכל. שאתה מחלק מיליארדים למפלגות סקטוריאליות כדי שיתמכו בך בממשלה הלא הגיונית שלך, הכסף זה היה יכול ללכת למערכת הבריאות.
קל להגיד ״אתה לא חייב לגור במרכז״.
אתה שוכח שמקומות העבודה - במרכז.
אפשר לנסוע שעה-שעתיים לעבודה כל יום, אבל לא יותר מזה. שהמס׳ שעות הממוצע שהישראלים עושים הוא מהגבוה במערב - לא נשאר לך הרבה זמן לחיות. אין לך זמן לשום דבר חוץ מלעבוד = איכות חיים חרא = חרא לגור בישראל.

לגבי מה שכתבת לבחור
המצב במדינה לא פח אתה משווה לאוסטרליה אבל תשווה להרבה מדינות באירופה ארהב קנדה ותראה שהמצב סביר (לי נפתחו תפרים) תוך חצי שעה פגשתי רופא בבית חולים
אני חושב שזה מאוד תלוי במקום ובמצב של הבן אדם
את רוב האנשים לא מעניין מי נמצא ברשימה בטוח שרוב הרשימה של לפיד וגנץ יותר טובה מרוב הליכוד (יש מקרים גם שלא אבל נותן 51% ללפיד וגנץ)
את רוב האנשים מעניין מי עומד לראשות הממשלה ורוב האנשים ממש לא מעוניינים לראות שמה את לפיד ומסיבות טובות וגם גנץ לא להיט

לגביי
רק בארץ לא נהוג לנסוע הרבה לעבודה

הסכם קיבוצי בענף השמירה והאבטחה, מ-22 ביולי 2014 - למה נראה לך שכשכופים עליך הסכם במקום שתוכל לנהל משא ומתן על השכר שלך זה דבר חיובי? עובדתית יש מחסור במאבטחים במשק, ואם ההסתדרות לא תדחוף את הידיים המלוכלכות שלה הם ירוויחו יותר.
יותר מזה, מצבם היה הרבה יותר טוב אם היינו מבטלים קביעות ותנאים מפליגים במגזר הציבורי, מה שהיה גורר ביטול בפועל של "עובדי הקבלן".
הסכם קיבוצי להגדלת ההפרשות לביטוח פנסיוני במשק - למה זה טוב?
הסכם קיבוצי שהורחב על ידי שר הכלכלה המחייב כל מעסיק של למעלה ממאה עובדים להעסיק 3% עובדים עם מוגבלויות - למה לעזאזל זה טוב? מי הוא שר הכלכלה שיגדיר לעסק פרטי את מי להעסיק?
הסכם מסגרת לעובדי המגזר הציבורי שנחתם מול שר האוצר משה כחלון, שחלקו יושם בהעלאות שכר דיפרנציאליות (שיקליות). כמו גם הסכם המורה כי עובדי הקבלן בניקיון ושמירה במגזר הציבורי יהנו אף הם משני מענקים חד פעמיים בסך 1000 ש"ח כל אחד בתקופת ההסכם - מה טוב בזה? גם לגבי הנקודה שלך לגבי שכר מינימום, אתה לא מבין שיש לזה השלכות? נניח ואנחנו מתעלמים מהעובדה שהעלאה בשכר מינימום בהכרח תתבטא בעלייה ביוקר המחייה, יש לדבר הזה שתי השלכות אפשריות -
1. אם מדובר במגזר הפרטי - אם התועלת שמתקבלת מעובד נקיון נמוכה מעלות העסקתו (שעלתה עקב מענקים ועליית שכר המינימום) העובד יפוטר או לא יועסק מלכתחילה.
דבר כזה סוגר את השוק בפני העובדים הכי פגיעים.
2. אם מדובר במגזר הציבורי - העלת את המס בעקיפין בלי לשאול אף אחד והסתרת את זה מאחורי אג'נדה חברתית.
הסכם מיולי 2015 המורה על קליטתם של כ-15 אלף עובדי קבלן במקצועות הליבה במגזר הציבורי - אז הוא כפה העסקה של 15 אלף עובדים למגזר הציבורי הגם ככה מנופח, במה זה תורם?
זה אולי נחמד לאותו עובד, שעוד מעט יקבל קביעות ויוכל לעשות מה שבא לו, אבל יש סיבה מאוד ברורה לפיה התופעה של עובדי הקבלן בכלל קיימת.
התנאים של עובדים במגזר הציבורי הם דבר שהמדינה לא יכולה להרשות לעצמה, ולכן היא מעסיקה עובדי קבלן כדי להמנע מהלהתמודד עם תנאי ההעסקה האלה.
הסיבה היחידה שהתנאים האלה עדיין קיימים היא ההסתדרות.
הפופוליזם המחורבן הזה זה בדיוק מה שהיא את ונצואלה להיכן שהיא היום.

מה אכפת לי מי בעד מה שטוב ונגד מה שרע? כחלון גם היה כזה, לא? והנה, הוא חירב את הכלכלה הישראלית ברמה שהילדים של מי שכותב פה ישלמו הרבה מאוד בשביל לכסות את הנזק (וגם הכותבים פה).
אפשר לטעון שגם היטלר לא היה בן אדם רע, כי בסך הכל חשב שיהודים גורמים נזק לגרמנים ושהעמים מסביבים צריכים לשרת אותם.
ניסנקורן וקודמיו עשו הכל כדי לדפוק את אזרחי ישראל בשביל שיהיה יותר כסף להם ולחברים המקומבנים שלהם, ולתת לו את תיק האוצר זה יותר מסוכן מלתת לאחמד טיבי את תיק הבטחון.

אני מבין שאתם משוכנעים שהאיש הסגול ממש רע, אבל אני מעדיף דחליל בתור ראש ממשלה (שזה לא שונה בהרבה מגנץ) ולא את ניסנקורן בתור שר אוצר.
אני לא מצביע ביבי ואם לא סוציאליסטים-גנבים כמו ניסנקורן ורם שפע ברשימה של גנץ לא היה אכפת לי בכלל אם הוא היה ראש ממשלה, אבל ביבי כראש ממשלה בהחלט עדיף על ניסנקורן כשר אוצר.
הסכם קיבוצי בענף השמירה והאבטחה, מ-22 ביולי 2014 - אי אפשר לדעת מה היה קורה ללא התערבות. בדר״כ שההסתדרות מתערבת העובדים מקבלים תנאים יותר טובים. אני אסכים איתך שלפעמים ההתערבות של ההסתדרות גוררים תנאים לא הגיוניים לעובדי ציבור, אבל בוא נסכים שזה לא המאבטחים.
הסכם קיבוצי להגדלת ההפרשות לביטוח פנסיוני במשק - לפנסיונרים כדי שהמדינה לא תצטרך לממן אותם מאפס. בעבר לא הייתה פנסיית חובה וזה הוכיח את עצמו כנטל כלכלי מאוד גרוע, כי אם תבטל את זה אף אחד לא ישים בצד ככ הרבה כסף ושום מעסיק לא יפריש כלום לעובד.
הסכם קיבוצי שהורחב על ידי שר הכלכלה המחייב כל מעסיק של למעלה ממאה עובדים להעסיק 3% עובדים עם מוגבלויות - אני מסכים איתך שזה שנוי במחלוקת, אבל באופן כללי לעזור לציבור מוחלש להשתלב בשוק העבודה זה לא רק טוב להם אלא טוב לכלכלה (יש להם כסף, יוציאו כסף) ומוריד את הנטל מהמדינה.
הסכם מסגרת לעובדי המגזר הציבורי שנחתם מול שר האוצר - עובדי נקיון ואבטחה עובדים קשה ומקבלים כלום. יש להם משפחות, לתת להם שכר הוגן (לא, אני לא חושב שהם קיבלו שכר הוגן לפני) זה לא משהו רע. ההשלכות הרעות של העלאת שכר מינימום הן פיטורין, בארץ האבטלה מאוד מאוד מאוד נמוכה, למרות המגזר הציבורי החזירי וההסתדרות. משמע - יש ביקוש לעובדים גם בשכר יותר גבוה.
הסכם מיולי 2015 המורה על קליטתם של כ-15 אלף עובדי קבלן במקצועות הליבה במגזר הציבורי - עובדי קבלת זו מחלה נוראית (גילוי נאות אני עובד קבלן באוסטרליה) - אתה משלם סכומי עתק לחברות כ״א שלא עושות כ-ל-ו-ם. הן לא תורמות לכלכלה, הן לא מוסיפות שום ערך מוסף. העובדים סובלים מחוסר קביעות לאורך שנים, עובדים באותו תפקיד מול עובדים שמקבלים שכר כפול ותנאים סוציאלים. אתה לא יכול להכליל שכל עובדי הציבור הם מיותרים ומנופחים. יש לך את נמל אשדוד וחברת חשמל מהצד אחד של הסקאלה, ויש לך מורים, שוטרים, כבאים ואחיות מהצד השני של הסקאלה. לא כולם חזירים לא כולם בזבזניים, צריך לחשוב בצורה פרטנית ולא כוללנית.

אין לי שום בעיה עם הדעה הימנית כלכלית שלך, כמו שאמרתי, בגדול אנחנו לא שונים אחד מהשני יותר מדי, אני ימינה ואתה קצת יותר ימינה (כלכלית). ההבדל בינינו הוא שאני מאמין ברשימה של גנץ לפיד כי אין שום קיצוניים לשום צד, אף אחד לא יתמוך במהלכים קיצוניים של ניסנקורן. בתקופת לפיד הועברו שמיים פתוחים וביטול הערוץ הראשון. אם אני לא טועה אתה מצביע זהות וזה בסדר גמור כי זה יהיה צד מאזן בממשלה (מאמין שיכנסו לכל ממשלה כי גם ביבי וגם לפיד גנץ יהיה חייבים אותם).
לגבי מה שכתבת לבחור
המצב במדינה לא פח אתה משווה לאוסטרליה אבל תשווה להרבה מדינות באירופה ארהב קנדה ותראה שהמצב סביר (לי נפתחו תפרים) תוך חצי שעה פגשתי רופא בבית חולים
אני חושב שזה מאוד תלוי במקום ובמצב של הבן אדם
את רוב האנשים לא מעניין מי נמצא ברשימה בטוח שרוב הרשימה של לפיד וגנץ יותר טובה מרוב הליכוד (יש מקרים גם שלא אבל נותן 51% ללפיד וגנץ)
את רוב האנשים מעניין מי עומד לראשות הממשלה ורוב האנשים ממש לא מעוניינים לראות שמה את לפיד ומסיבות טובות וגם גנץ לא להיט

לגביי
רק בארץ לא נהוג לנסוע הרבה לעבודה
upload_2019-3-4_12-6-6.png

כמו שכתבתי, אולי לא גרת בשום מדינה חצי מערבית כדי להבין עד כמה המצב בארץ פח.
שים לב לארצות שמקדימות אותנו - סלובניה, רוסיה, צ׳כיה, סלובקיה, ליטא, לטביה ופולין. חלק מהארצות האלה יהודים ברחו מהן כדי לבוא לארץ. עכשיו אולי שווה לשקול לעבור אליהן.
לא הבנתי מה כזה נורא במה שאני אומר?
באופן יחסי לשאר מדינות עולם ראשון
ומה הפנטזיה
באופן יחסית למדינות עולם ראשון אנחנו במצב פח אשפה. עובדים הכי הרבה ומשתכרים הכי מעט. דירה הכי יקרה במערב. רכב הכי יקר במערב.
חלק מהמדינות בOECD שעוקפות אותנו אפילו לא עולם ראשון (מקסיקו לדוגמא).
אצלך זה לא כל אחד יכול לקנות דירה זה כל אחד יכול לקנות דירה איפה שהוא רוצה וזה לא קורה באף מקום בעולם
אין מה לעשות המיסים גבוהים כי יש אוכלוסיות שצריך לממן (גם מבחינה רפואית) + ביטחון
קל לכתוב רשימה ארוכה תפרט כי בינתיים כל מה שכתבת לא בדיוק נכון
סידני מחירי הדיון מחרידים, זוג שעובד במשרה מלאה בשכר מינימום אפילו יכול לקנות דירה במרחק עד חצי שעה נסיעה מהמרכז.

במלבורן המצב עוד יותר קל, בשאר אוסטרליה בכלל.

יש לי חבר שעבד בתור פועל בניין, בגיל 24 הוא קנה את הדירה השניה שלו.

שוב, אתה חי בבועה שחורה ומאכילים אותך סיפורים שבעולם המצב אותו דבר. חרטא. מי שמשתכר כאן שכר ממוצע חוסך שנה שנתיים עם בת זוג שם פקדון וקונה דירה ברמה מאוד טובה.

אתה יודע מה האבסורד? כאן מתלוננים שאפשר לקנות רק דירה ולא בית פרטי כי זה יקר מדי.

הסכם קיבוצי בענף השמירה והאבטחה, מ-22 ביולי 2014 - אי אפשר לדעת מה היה קורה ללא התערבות. בדר״כ שההסתדרות מתערבת העובדים מקבלים תנאים יותר טובים. אני אסכים איתך שלפעמים ההתערבות של ההסתדרות גוררים תנאים לא הגיוניים לעובדי ציבור, אבל בוא נסכים שזה לא המאבטחים.
הסכם קיבוצי להגדלת ההפרשות לביטוח פנסיוני במשק - לפנסיונרים כדי שהמדינה לא תצטרך לממן אותם מאפס. בעבר לא הייתה פנסיית חובה וזה הוכיח את עצמו כנטל כלכלי מאוד גרוע, כי אם תבטל את זה אף אחד לא ישים בצד ככ הרבה כסף ושום מעסיק לא יפריש כלום לעובד.
הסכם קיבוצי שהורחב על ידי שר הכלכלה המחייב כל מעסיק של למעלה ממאה עובדים להעסיק 3% עובדים עם מוגבלויות - אני מסכים איתך שזה שנוי במחלוקת, אבל באופן כללי לעזור לציבור מוחלש להשתלב בשוק העבודה זה לא רק טוב להם אלא טוב לכלכלה (יש להם כסף, יוציאו כסף) ומוריד את הנטל מהמדינה.
הסכם מסגרת לעובדי המגזר הציבורי שנחתם מול שר האוצר - עובדי נקיון ואבטחה עובדים קשה ומקבלים כלום. יש להם משפחות, לתת להם שכר הוגן (לא, אני לא חושב שהם קיבלו שכר הוגן לפני) זה לא משהו רע. ההשלכות הרעות של העלאת שכר מינימום הן פיטורין, בארץ האבטלה מאוד מאוד מאוד נמוכה, למרות המגזר הציבורי החזירי וההסתדרות. משמע - יש ביקוש לעובדים גם בשכר יותר גבוה.
הסכם מיולי 2015 המורה על קליטתם של כ-15 אלף עובדי קבלן במקצועות הליבה במגזר הציבורי - עובדי קבלת זו מחלה נוראית (גילוי נאות אני עובד קבלן באוסטרליה) - אתה משלם סכומי עתק לחברות כ״א שלא עושות כ-ל-ו-ם. הן לא תורמות לכלכלה, הן לא מוסיפות שום ערך מוסף. העובדים סובלים מחוסר קביעות לאורך שנים, עובדים באותו תפקיד מול עובדים שמקבלים שכר כפול ותנאים סוציאלים. אתה לא יכול להכליל שכל עובדי הציבור הם מיותרים ומנופחים. יש לך את נמל אשדוד וחברת חשמל מהצד אחד של הסקאלה, ויש לך מורים, שוטרים, כבאים ואחיות מהצד השני של הסקאלה. לא כולם חזירים לא כולם בזבזניים, צריך לחשוב בצורה פרטנית ולא כוללנית.

אין לי שום בעיה עם הדעה הימנית כלכלית שלך, כמו שאמרתי, בגדול אנחנו לא שונים אחד מהשני יותר מדי, אני ימינה ואתה קצת יותר ימינה (כלכלית). ההבדל בינינו הוא שאני מאמין ברשימה של גנץ לפיד כי אין שום קיצוניים לשום צד, אף אחד לא יתמוך במהלכים קיצוניים של ניסנקורן. בתקופת לפיד הועברו שמיים פתוחים וביטול הערוץ הראשון. אם אני לא טועה אתה מצביע זהות וזה בסדר גמור כי זה יהיה צד מאזן בממשלה (מאמין שיכנסו לכל ממשלה כי גם ביבי וגם לפיד גנץ יהיה חייבים אותם).

צפה בקובץ המצורף 47441
כמו שכתבתי, אולי לא גרת בשום מדינה חצי מערבית כדי להבין עד כמה המצב בארץ פח.
שים לב לארצות שמקדימות אותנו - סלובניה, רוסיה, צ׳כיה, סלובקיה, ליטא, לטביה ופולין. חלק מהארצות האלה יהודים ברחו מהן כדי לבוא לארץ. עכשיו אולי שווה לשקול לעבור אליהן.

באופן יחסית למדינות עולם ראשון אנחנו במצב פח אשפה. עובדים הכי הרבה ומשתכרים הכי מעט. דירה הכי יקרה במערב. רכב הכי יקר במערב.
חלק מהמדינות בOECD שעוקפות אותנו אפילו לא עולם ראשון (מקסיקו לדוגמא).
לא הבנתי מה בדיוק כמות אחיות פר אדם מוכיח?אם יהיה על כל בן אדם 100 אחיות זה יעזור לך איכשהו?
ציטטת לפני שכתבת הכל אבל ראתי מה כתבת אז הגיב גם על זה

אני רוצה שתשווה בין תא/ירושלים מקומות טובים לניו יורק/לונדון/פריז וכו/לוס אנג'לס תא לא נמצאת במקום כזה גרוע כמו שאומרים
בית פרטי בבאר שבע/אילת הרבה יותר זול מדירה קטנה בתא אנשים מחפשים בית פרטי בתא ומתלוננים שיקר...
אני לא יודע איך זה אוסטרליה אבל יודע איך זה אירופה/ארהב (אז קשה לי להגיב למה שאתה כותב על אוסטרליה ומאמין לך שזה נכון אבל לא משווים רק לאוסטרליה)

אני רק אגיד שהיה יכול להיות פה גן עדן...
אם רובנו לא היינו צריכים לממן בכספי המיסים שלנו שתי אוכלוסיות שלא תורמות למדינה... ורק מרוקנות את הקופה הציבורית.

51112687_10156952888452943_6795985112476418048_o.jpg

אני רק אגיד שהיה יכול להיות פה גן עדן...
אם רובנו לא היינו צריכים לממן בכספי המיסים שלנו שתי אוכלוסיות שלא תורמות למדינה... ורק מרוקנות את הקופה הציבורית.

51112687_10156952888452943_6795985112476418048_o.jpg
מסכים איתך וצריך לעשות עם זה משהו אבל בכל מדינה כמעט יש כאלו אוכלוסיות באמריקה אלו השחורים ובאירופה המוסלמים ועוד

כן , אבל צריך לשים לזה סוף...
בלתי אפשרי שמעמד הביניים יממן את אותן אוכלוסיות.
כאשר העשירים והעשירון העליון מתחמקים מתשלומי מס ע"י רישום החברות והכנסות שלהן בחו"ל.

לא הבנתי מה בדיוק כמות אחיות פר אדם מוכיח?אם יהיה על כל בן אדם 100 אחיות זה יעזור לך איכשהו?
ציטטת לפני שכתבת הכל אבל ראתי מה כתבת אז הגיב גם על זה

אני רוצה שתשווה בין תא/ירושלים מקומות טובים לניו יורק/לונדון/פריז וכו/לוס אנג'לס תא לא נמצאת במקום כזה גרוע כמו שאומרים
בית פרטי בבאר שבע/אילת הרבה יותר זול מדירה קטנה בתא אנשים מחפשים בית פרטי בתא ומתלוננים שיקר...
אני לא יודע איך זה אוסטרליה אבל יודע איך זה אירופה/ארהב (אז קשה לי להגיב למה שאתה כותב על אוסטרליה ומאמין לך שזה נכון אבל לא משווים רק לאוסטרליה)

הנה מצאנו למה אין לך מושג למה המצב פה חרא.
אחיות אחראיות לרוב ה״שירות הרפואי״ שאתה מקבל בבית חולים. הרופא מבלה איתך זמן קצר, מקבל החלטות חשובות והולך. האחיות אלו שדואגות לכל שאר התהליך ומהוות צוואר בקבוק ענק בהרבה מחלקות של בית חולים, בעצם זה בעיקר למה אתה מקבל שירות חרא בבית חולים - כי אין אחיות.

רוב המדינה זה לא ת״א וירושלים. אבל סבבה נזרום איתך. אני מדבר על שאי אפשר לקנות דירה ב״פרברים״ ממש לא בת״א. אני מדבר על כפ״ס הוד״ש רעננה חולון ראשון נתניה וכו׳ וכו׳ וכו׳. מי בכלל מחפש בית פרטי? כמה אנשים צעירים אתה מכיר שבכלל שוקלים לקנות בית פרטי בגוש דן (לא ת״א) זו פנטזיה לא מציאותית. אתה מדבר על דירות מתפרקות בת״א (שבארצות מערביות לא היה מותר בחוק להשכיר אותן למשל) עם שליש חניה לדירה.

בוא תסביר לי על המצב באירופה וארה״ב שאתה טוען שאתה יודע כל כך טוב. יש לי חברים שגרים גם וגם. חבר קנה דירה בקפריסין ב55,000 יורו, רק אומר. הנה אירופה בשבילך.

כאשר העשירים והעשירון העליון מתחמקים מתשלומי מס ע"י רישום החברות והכנסות שלהן בחו"ל.
זה לא בדיוק נכון אני כן חושב שביחס לכסף שלהם הם משלמים הרבה פחות מיסים אבל אני די בטוח שאם תיקח את האלפיון העליון ותשווה אותו לשאר העשירון האלפיון "תורם" יותר כסף

ספציפית לגבי אוסטרליה, איפה שאני גר (סידני) זה זוועת עולם מבחינת דיור, משלם לפחות 50% יותר מאשר במלבורן לצורך השוואה. אז כמה שזוועה כאן. עדיין מאוד קל (יחסית) לקנות דירה.

כאן אתה טועה. אתה מסתכל על זה שאינטל משלמת 3% מס או משהו כזה ומסיק מזה שהעשירים משלמים פחות מס. אתה מסתכל על מס חברות (שבארץ הוא לא מאוד נמוך) זה לא קשור למס הכנסה שבנאדם פרטי משלם.

אם אתה מדבר על אנשים שאינם תושבי ישראל לצורכי מס (נגיד כמו שהיה עם בר רפאלי) - זה מיעוט מאוד מאוד זניח באוכלוסיה. בכיר שמרוויח 100,000 שח בחודש - משלם המון מס (47%) בנוסף לביטוח לאומי ודמי בריאות שגם מחושבים לפי אחוזים.

אפשר לבקר את המדיניות של הממשלה לגבי גובה מס החברות והטבות מס מרחיקות לכת לחברות כמו אינטל למשל, אבל דווקא שם אני מאוד ימין כלכלי. אינטל מקימה מפעל בארץ זה עוד 5,000 משרות ישירות ועוד 20,000+ משרות עקיפות (מסעדות, שירותים, גני ילדים וכו׳) כולם מרוויחים מזה. אם לא תתן הטבה טובה, הם יפתחו מפעל באירלנד כמו שקרה.

הבעיה לדעתי עם המיסוי בארץ שהוא מאוד גבוה סביב השכר הממוצע ביחס לעולם, כאשר אתה מקבל חרא שירות מהמדינה בתמורה לכסף.

ובפועל ממי בסוף לוקחים את הכי הרבה מס הכנסה... מאותם שכירים שלא כולם מרוויחים משכורות הייטק...
אותן מסעדות , גננות , ושירותים אחרים..

אני אומר זובי.. שמיטב המוחות יברחו מהמדינה וילכו ויעבדו באירלנד (מקלט מס) , קנדה , ארצות הברית...או בכל מקום אחר בעולם!!
שלא יביאו לפה חברות הייטק מפוארות שהן לא ישלמו שום מס.. ורק העובדים באותן חברות ישלמו מס הכנסה בקירוב ל50%...

ובפועל ממי בסוף לוקחים את הכי הרבה מס הכנסה... מאותם שכירים שלא כולם מרוויחים משכורות הייטק...
אותן מסעדות , גננות , ושירותים אחרים..

אני אומר זובי.. שמיטב המוחות יברחו מהמדינה וילכו ויעבדו באירלנד (מקלט מס) , קנדה , ארצות הברית...או בכל מקום אחר בעולם!!
שלא יביאו לפה חברות הייטק מפוארות שהן לא ישלמו שום מס.. ורק העובדים באותן חברות ישלמו מס הכנסה בקירוב ל50%...
אבל מה אופציה ב שלך? 25000 משרות פחות זה 25000 אנשים שפשוט לא ירוויחו כסף, ישענו על הרווחה ויוציאו למדינה כסף, אואו שלכולם תהיה עבודה, הם ירוויחו כסף ואז יכנסו יותר מיסים לקופת המדינה. הם ישלמו מיסים גבוהים? כן. אבל זה יהיה להם יותר מקצבת אבטלה כנראה..

זה מורכב.. אבל אתה מבין שיש פה ניצול של הממשלה.
ברור שאני מעדיף שיהיה לאנשים עבודה ואנשים יתפרנסו בכבוד , אבל אני מצפה שהנטל והמיסים יחולקו בצורה הגיונית.
סליחה , אבל לא כיף לי שכל חודש 4000 ש"ח נעלמים לי מהמשכורות בשביל לממן את אותם אוכלוסיות שלא מוכנות לעבוד/לתרום לחברה.
ושאנחנו משלמים פה על מזון מחירים מטורפים כי לכל מוצר יש 4!!!! הכשרים שונים. (כי לכלום יש את אותו חבר דמיוני , אבל יש כאלה שהוא מחמיר איתם יותר).
ושלא נדבר פה על הפקקים במדינה והמצב של מערכת הבריאות , אז בשביל מה אני משלם מיסים??

ברור שאני מעדיף שיהיה לאנשים עבודה ואנשים יתפרנסו בכבוד , אבל אני מצפה שהנטל והמיסים יחולקו בצורה הגיונית.
סליחה , אבל לא כיף לי שכל חודש 4000 ש"ח נעלמים לי מהמשכורות בשביל לממן את אותם אוכלוסיות שלא מוכנות לעבוד/לתרום לחברה.
ושאנחנו משלמים פה על מזון מחירים מטורפים כי לכל מוצר יש 4!!!! הכשרים שונים. (כי לכלום יש את אותו חבר דמיוני , אבל יש כאלה שהוא מחמיר איתם יותר).
ושלא נדבר פה על הפקקים במדינה והמצב של מערכת הבריאות , אז בשביל מה אני משלם מיסים??
אני מסכים איתך שנטל המס במדינה הוא גבוה, אבל אין שום קשר בין זה לבין החברות שמשלמות מיסוי נמוך יחסית.

---
אלו לא האנשים ברמת הניהול אלא ברמת האג'נדה.
הימין(ביבי) מקדם קפיטליזם, לעומת האג'נדה של השמאל המחופש.
כמו כן, אני לא מאמין שמישהו מעז כרגע לאפשר מדינה פלסטינית. והשמאל מסכן את המצב בכך שהוא מפגין היענות כבר בתוך המצע שלו, מה שיצמיד את ישראל לקיר מבחינה דיפלומטית.

זה ברור שתמיד תהיינה בעיות וחסרונות, כי מדינה היא מערכת מפלצתית בהיקף שלה, אבל בסך הכל בתור אדם שמרוויח כרגע שכר מינימום, ומשתמש בשירותי הבריאות, אני חושב שהמצב כאן יותר מסביר.
אם משווים את הקלפים של מדינת ישראל אל מול האתגרים שלה, אפשר לראות שהיא מתמודדת לא רע תחת שלטון נתניהו.

אני לא מבין למה אתם חושבים שהוא שוקט על שמריו, בזמן שהמצב כאן משתפר (באופן מדיד), רק בגלל שיש ליקויים כמו שלנצח יהיו (וכמובן שהחתירה לשיפור צריכה להיות תמידית, אבל לא על ידי החלפת ממשלה מוצלחת בקבוצת מבולבלים).

@PowerLifting

אני לא מבין למה אתה חושב שמורים (67 מיליארד שקל בשנה, יותר מורים שמואשמים בפדופיליה מאשר מורי שמפוטרים מדי שנה) הם בצד השני של הסקאלה.
גם מורה זבל אי אפשר לפטר, וגם הוא נשאר וצובר ותק ומשכורות מופקעות ביחס לכלום שהוא נותן.
גם שוטרים שלפני חודשיים קבלו מתנה 22 מיליארד שקל לפנסיה התקציבית שלהם, גם הם באותו צד של הסקאלה.
גם כבאים שלפני כמה שבועות פורסם שבגלל שמותר להם לשבות מת כבאי שלא היה מוכשר להתמודד עם אירוע, כי הועד שלהם שבת על במקום לשלוח כבאים להכשרה בטיפול בחומ"ס.
ההסתדרות וגרורותיה הן אלה שאחראיות לקיום התופעה שנקראת עובדי קבלן ותו לא.

אנחנו בגדול מסכימים, אני רק חושב שהפער היחיד הוא שאתה לא כל כך מבין עד כמה חמור המצב של המגזר הציבורי בארץ, לא רק של המאפיות הראשיות.
עוד פער גדול הוא שמשום מה אתה חושב שגנץ, שבמשך חודשים מראה שהוא דחליל בלי שום עמדה פוליטית, בכלל יבין כמה נזק המהלכים של ניסנקורן יגרמו, שלא לדבר על למנוע אותם.

תקרא כבר במקום לצעוק "דוסים!!! חרדים!!!!".
המיסים שנשדדים ממך הולכים למגזר הציבורי (50% מהתקציב) והמחירים מטורפים כי פוליטיקאים חוסמים ייבוא בשביל לקמבן את החברים שלהם בישראל.
לשם תפנה את הכעס שלך וכשתגמור איתם, תעבור (בצדק) לחרדים וערבים.

לגבי אינטל ודומיה, אתה צריך להבין שאם לא יהיה מס נמוך (שאני מסכים שצריך להיות נמוך לכולם) הם פשוט לא יבואו לפה, אלא למקום אחר שנותן מס נמוך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית